INSIDE OUT

Σταύρο μου και Σταύρο με Θεοδωράκη ο Τσίπρας - Δένδιας: Δυτικές ευχές η πρωτιά Κιλιτσντάρογλου - «Θα τσιγκλάμε όποιον θέλουμε»

16-05-2023 | 07:53
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σταύρο μου και Σταύρο με Θεοδωράκη ο Τσίπρας - Δένδιας: Δυτικές ευχές η πρωτιά Κιλιτσντάρογλου - «Θα τσιγκλάμε όποιον θέλουμε»

Κατόπιν εορτής Αλέξη μου, τα «Σταύρο μου» και «Σταύρο μου». Το πρώτο ενικό λίγη σημασία έχει τώρα. Τον Γενάρη του ’15, προτίμησες τον Πάνο Καμμένο. Σήμερα το μετάνιωσε. Αλλά τί σημασία έχει; Γι’ αυτό κι ο Σταύρος απάντησε με τον πληθυντικό της απόστασης.

Σκέψη που πέρασε ταχύτητα απ’ το μυαλό μου καθώς αφήνω τον Αλέξη Τσίπρα να εξομολογείται τα βάσανά του στον Σταύρο Θεοδωράκη καθισμένοι σ' ένα παγκάκι, σαν δύο κοινοί θνητοί, και στρέφω την προσοχή μου στον Ταγίπ. Η νίκη του τεράστια, απέδειξε ότι τελικά ο τουρκικός λαός τον εμπιστεύεται, τον πιστεύει. Ακόμα κι αυτοί που έχασαν τα πάντα με τον σεισμό, τον πιστεύουν όταν τους λέει ότι θα τους φτιάξει καινούργια σπίτια. Βέβαια για να το πετύχει, χρειάζεται και περίπου 80 δισ. τα οποία θα πρέπει κάποιοι άλλοι να τον εμπιστευτούν για να του τα δώσουν.

Ο κουρέας

Εκ των υστέρων, η αποτίμηση της καμπάνιας Ερντογάν βάζει άριστα στις επιλογές του. Μια από αυτές, είναι η απάντησή του στον ετερόκλητο συνασπισμό δυνάμεων έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπό τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Όλοι τους και μόνος του. Το ανέδειξε μ’ έναν κουρέα.

«Ένα από τα προεκλογικά σποτ του ΑΚΡ ήταν για έναν νέο με μακριά και ανακατεμένα μαλλιά που μπαίνει σε ένα κουρείο με πολλούς κουρείς που προτείνουν να τον κουρέψουν. Το μήνυμα ήταν σαφές: Οι πολλοί δεν θα κάνουν καλή δουλειά ενώ ο ένας θα την κάνει. Οι έξι ηγέτες της αντιπολίτευσης δεν έπεισαν ότι θα έκαναν την ίδια καλή δουλειά με τον έναν, τον Ερντογάν» παρατήρησε και σωστά ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Β. Αρεταίος (real).

Δυτικές ευχές

Για το εκλογικό αποτέλεσμα ρωτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας (ΣΚΑΪ). «Εγώ δεν μπορώ, λόγω της θέσης την οποία κατέχω, να είμαι εξομολογητικός ή ιδιαίτερα ειλικρινής. Είμαι υποχρεωμένος να τηρώ τα "στεγανά". Πρέπει να σας πω ότι ουδόλως με εξέπληξε το αποτέλεσμα» τόνισε. «Θεωρούσα και θεωρώ ότι οι δυνατότητες δημοσκόπησης σε μια χώρα όπως η Τουρκία είναι περιορισμένες και ότι η αντιπολίτευση, η οποία θεωρείτο από τους περισσότερους δυτικούς ως ευρισκόμενη στο κατώφλι της εξουσίας, δεν είχε τις πραγματικές δυνάμεις που της έδιναν οι μετρήσεις και οι δυτικές ευχές».

Πέρασε γρήγορα

Ο Δένδιας, εκτός από ΥΠΕΞ είναι και υποψήφιος στον Νότιο Τομέα και απόψε θα είναι στο Akanthus στον Άλιμο, στη μάχη του σταυρού, όπως όλοι οι υποψήφιοι σε όλα τα κόμματα.

Το ίδιο και οι Πολιτικοί Αρχηγοί, οι οποίοι ετοιμάζουν σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Αθήνα τις τελευταίες εμφανίσεις τους, ενώ τελειώνουν την περιφέρεια.

Κι ενώ βουλευτές και συνεργάτες δηλώνουν εξουθενωμένοι από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, παραδόξως ο Πρωθυπουργός έχει άλλη αντίληψη.

«Πέρασε γρήγορα αυτή η προεκλογική περίοδος, μας χωρίζουν περίπου 120 ώρες ως τις κάλπες», εξομολογήθηκε χθες στο Ηράκλειο.

Με τη βούλα της Τροχαίας

Σήμερα ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στο μεγάλο λιμάνι, τον Πειραιά, ο οποίος έχει Α’ και Β’. Άλλο ένα παράδοξο για τη ΝΔ είναι ότι πάει καλά και στην Β’, περιοχή που παραδοσιακά είχε πρωτιά το ΠΑΣΟΚ, και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικά, σε πρόσφατη εκδήλωση στη Νίκαια του βουλευτή Δημήτρη Μαρκόπουλου μαζεύτηκαν πάνω από 2.000 πολίτες σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας Πειραιά,

ενώ άλλοι 1.200 είχε ο ίδιος στην επίσης λαϊκή Σαλαμίνα την περασμένη εβδομάδα. Βασικά ο Μαρκόπουλος αλωνίζει στην Β’ Πειραιά στοχεύοντας στην μεγάλη ανατροπή της πρωτιάς.

Μπίστης κατά Κουτσούμπα

Εν τω μεταξύ χθες στην Θεσσαλονίκη μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε πολύ καλή συγκέντρωση στο Βελλίδειο, ενώ απ’ έξω στον Λευκό Πύργο, είχε συγκέντρωση ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Το ΚΚΕ λαμβάνει καλά ποσοστά από την απλή αναλογική και αναμένεται να έχει μεγάλο αριθμό βουλευτών.

Ίσως αυτό το τελευταίο τσάντισε το Νίκο το Μπίστη, (του ΣΥΡΙΖΑ, για όσους το έχουν ξεχάσει), και δεν το έκρυψε στα σόσιαλ.

«Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα έχει αρχίσει να με ενοχλεί και να με εκνευρίζει πολύ ο σ. Κουτσούμπας. Αμετροεπής, διχαστικός μας έχει ζαλίσει με τον τσοπάνο και την γκλίτσα του. Πρώτον ο λαός δεν είναι κοπάδι από πρόβατα. Δεύτερον αν τον έχρισε η ΚΕ του ΚΚΕ τσοπάνο, αυτό δεν έχει επιπτώσεις σε εμάς. Θα τσιγκλάμε όποιον θέλουμε. Ο Χαρίλαος ήταν αυθεντικά θυμόσοφος, αυτός είναι κακέκτυπο. Γενικώς, θα πρόσθετα».

Ρίγησα. Αλήθεια σας λέω.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:40

Πετρέλαιο: Οδεύει προς δεύτερη νικηφόρα εβδομάδα με φόντο τον αποκλεισμό των Στενών

13:21

Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων για την Πρωτομαγιά - Αυξημένη η κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου

13:18

Νέα ισχυρή άνοδος του γεν - Προειδοποιήσεις για παρέμβαση της Ιαπωνίας στις αγορές

12:57

Τσίπρας: Πρωτομαγιά σημαίνει αντίσταση, αγώνας, ελπίδα

12:49

Καμερούν: 14 νεκροί σε «μάχη» ανάμεσα στον στρατό και αυτονομιστές στο αγγλόφωνο τμήμα της χώρας

12:34

Πρωθυπουργός Λιβάνου: Θα εργαστούμε για να ανακτήσουμε κάθε σπιθαμή της κατεχόμενης γης μας

12:27

Γάλλος ΥΠΕΞ: Το αμερικανικό σχέδιo για τα Στενά δεν είναι ανταγωνιστικό στη γαλλοβρετανική πρωτοβουλία

12:06

«Πόλεμος» στο Χρηματιστήριο της Αθήνας: Οι πιο ανθεκτικές και οι πιο ευάλωτες μετοχές στο γεωπολιτικό σοκ

11:47

Μήνυμα Μητσοτάκη για την Πρωτομαγιά: Τα δέκα μέτρα που φέραμε για τους εργαζόμενους

11:41

Ουκρανία: Στο υψηλότερο επίπεδο τον Απρίλιο τα ρωσικά πλήγματα με drones

11:35

Παπασταύρου: Οι τιμές ρεύματος τον Μάιο παρέμειναν σταθερές - Δεν είμαστε σε επίπεδο επιδότησης

11:28

Σκέρτσος: Η ψηφιακή κάρτα εργασίας μία από τις πιο εμβληματικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη

11:15

Oxfam: Το εισοδηματικό χάσμα μεγεθύνεται, οι απολαβές των CEO απογειώθηκαν

11:06

Νάγκελ (ΕΚΤ): Υπέρ της αύξησης επιτοκίων τον Ιούνιο, εκτός εάν οι προοπτικές βελτιωθούν αισθητά

10:53

Πρωτομαγιά: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας - Πού διακόπηκε η κυκλοφορία

10:38

Νότιο Σουδάν: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μειώνει το πλαφόν των κυανοκράνων

10:30

Δένδιας: Η Πρωτομαγιά υπενθυμίζει τους αγώνες που θεμελίωσαν τα εργασιακά δικαιώματα

10:17

e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως 8 Μαίου

10:10

Στενά του Ορμούζ: 913 πλοία παγιδευμένα στον Κόλπο - Πτώση 18% στην κίνηση

09:55

SMS blaster και smishing: Πώς να προστατευτείτε από τις νέες online απάτες

09:39

Κεραμέως: Η πρόταση Ανδρουλάκη για τετραήμερη εργασία είναι επικίνδυνη, ατεκμηρίωτη, και ανησυχητική

09:34

Εκσυγχρονίζονται οι αστικές συγκοινωνίες - Ανανεώνεται πλήρως ο στόλος

09:29

«Θρίλερ για τους ναυτικούς σε bulk carrier στον Κόλπο του Άντεν: Drone με πυρομαχικό 50 κιλών εξουδετερώθηκε εν πλω

09:16

Μπλε Κέδρος: Επενδύσεις 93 εκατ. ευρώ, νέα Coco Mat και σχέδια για το Σπόρτιγκ

09:12

Ξεκινά από σήμερα η αντιπυρική περίοδος - Ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας

09:08

Ρωσία: Δυο έφηβοι νεκροί σε επίθεση της Ουκρανίας με drone

09:01

Απεργιακές κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

08:46

Λήγει σήμερα η διορία Τραμπ να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για τον πόλεμο - Παράταση ή νέα πλήγματα στο Ιράν;

08:35

Στο «γήπεδο» των traders: Πώς η ΔΕΠΑ Εμπορίας κλείνει το LNG deal της Bulgartransgaz

08:22

Χαμηλότερη από τον κατώτατο μισθό η μέση κύρια σύνταξη του ΕΦΚΑ - Πόσοι λαμβάνουν κάτω από 920 ευρώ μεικτά