INSIDE OUT

Σταύρο μου και Σταύρο με Θεοδωράκη ο Τσίπρας - Δένδιας: Δυτικές ευχές η πρωτιά Κιλιτσντάρογλου - «Θα τσιγκλάμε όποιον θέλουμε»

16-05-2023 | 07:53
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σταύρο μου και Σταύρο με Θεοδωράκη ο Τσίπρας - Δένδιας: Δυτικές ευχές η πρωτιά Κιλιτσντάρογλου - «Θα τσιγκλάμε όποιον θέλουμε»

Κατόπιν εορτής Αλέξη μου, τα «Σταύρο μου» και «Σταύρο μου». Το πρώτο ενικό λίγη σημασία έχει τώρα. Τον Γενάρη του ’15, προτίμησες τον Πάνο Καμμένο. Σήμερα το μετάνιωσε. Αλλά τί σημασία έχει; Γι’ αυτό κι ο Σταύρος απάντησε με τον πληθυντικό της απόστασης.

Σκέψη που πέρασε ταχύτητα απ’ το μυαλό μου καθώς αφήνω τον Αλέξη Τσίπρα να εξομολογείται τα βάσανά του στον Σταύρο Θεοδωράκη καθισμένοι σ' ένα παγκάκι, σαν δύο κοινοί θνητοί, και στρέφω την προσοχή μου στον Ταγίπ. Η νίκη του τεράστια, απέδειξε ότι τελικά ο τουρκικός λαός τον εμπιστεύεται, τον πιστεύει. Ακόμα κι αυτοί που έχασαν τα πάντα με τον σεισμό, τον πιστεύουν όταν τους λέει ότι θα τους φτιάξει καινούργια σπίτια. Βέβαια για να το πετύχει, χρειάζεται και περίπου 80 δισ. τα οποία θα πρέπει κάποιοι άλλοι να τον εμπιστευτούν για να του τα δώσουν.

Ο κουρέας

Εκ των υστέρων, η αποτίμηση της καμπάνιας Ερντογάν βάζει άριστα στις επιλογές του. Μια από αυτές, είναι η απάντησή του στον ετερόκλητο συνασπισμό δυνάμεων έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπό τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Όλοι τους και μόνος του. Το ανέδειξε μ’ έναν κουρέα.

«Ένα από τα προεκλογικά σποτ του ΑΚΡ ήταν για έναν νέο με μακριά και ανακατεμένα μαλλιά που μπαίνει σε ένα κουρείο με πολλούς κουρείς που προτείνουν να τον κουρέψουν. Το μήνυμα ήταν σαφές: Οι πολλοί δεν θα κάνουν καλή δουλειά ενώ ο ένας θα την κάνει. Οι έξι ηγέτες της αντιπολίτευσης δεν έπεισαν ότι θα έκαναν την ίδια καλή δουλειά με τον έναν, τον Ερντογάν» παρατήρησε και σωστά ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Β. Αρεταίος (real).

Δυτικές ευχές

Για το εκλογικό αποτέλεσμα ρωτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας (ΣΚΑΪ). «Εγώ δεν μπορώ, λόγω της θέσης την οποία κατέχω, να είμαι εξομολογητικός ή ιδιαίτερα ειλικρινής. Είμαι υποχρεωμένος να τηρώ τα "στεγανά". Πρέπει να σας πω ότι ουδόλως με εξέπληξε το αποτέλεσμα» τόνισε. «Θεωρούσα και θεωρώ ότι οι δυνατότητες δημοσκόπησης σε μια χώρα όπως η Τουρκία είναι περιορισμένες και ότι η αντιπολίτευση, η οποία θεωρείτο από τους περισσότερους δυτικούς ως ευρισκόμενη στο κατώφλι της εξουσίας, δεν είχε τις πραγματικές δυνάμεις που της έδιναν οι μετρήσεις και οι δυτικές ευχές».

Πέρασε γρήγορα

Ο Δένδιας, εκτός από ΥΠΕΞ είναι και υποψήφιος στον Νότιο Τομέα και απόψε θα είναι στο Akanthus στον Άλιμο, στη μάχη του σταυρού, όπως όλοι οι υποψήφιοι σε όλα τα κόμματα.

Το ίδιο και οι Πολιτικοί Αρχηγοί, οι οποίοι ετοιμάζουν σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Αθήνα τις τελευταίες εμφανίσεις τους, ενώ τελειώνουν την περιφέρεια.

Κι ενώ βουλευτές και συνεργάτες δηλώνουν εξουθενωμένοι από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, παραδόξως ο Πρωθυπουργός έχει άλλη αντίληψη.

«Πέρασε γρήγορα αυτή η προεκλογική περίοδος, μας χωρίζουν περίπου 120 ώρες ως τις κάλπες», εξομολογήθηκε χθες στο Ηράκλειο.

Με τη βούλα της Τροχαίας

Σήμερα ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στο μεγάλο λιμάνι, τον Πειραιά, ο οποίος έχει Α’ και Β’. Άλλο ένα παράδοξο για τη ΝΔ είναι ότι πάει καλά και στην Β’, περιοχή που παραδοσιακά είχε πρωτιά το ΠΑΣΟΚ, και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικά, σε πρόσφατη εκδήλωση στη Νίκαια του βουλευτή Δημήτρη Μαρκόπουλου μαζεύτηκαν πάνω από 2.000 πολίτες σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας Πειραιά,

ενώ άλλοι 1.200 είχε ο ίδιος στην επίσης λαϊκή Σαλαμίνα την περασμένη εβδομάδα. Βασικά ο Μαρκόπουλος αλωνίζει στην Β’ Πειραιά στοχεύοντας στην μεγάλη ανατροπή της πρωτιάς.

Μπίστης κατά Κουτσούμπα

Εν τω μεταξύ χθες στην Θεσσαλονίκη μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε πολύ καλή συγκέντρωση στο Βελλίδειο, ενώ απ’ έξω στον Λευκό Πύργο, είχε συγκέντρωση ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Το ΚΚΕ λαμβάνει καλά ποσοστά από την απλή αναλογική και αναμένεται να έχει μεγάλο αριθμό βουλευτών.

Ίσως αυτό το τελευταίο τσάντισε το Νίκο το Μπίστη, (του ΣΥΡΙΖΑ, για όσους το έχουν ξεχάσει), και δεν το έκρυψε στα σόσιαλ.

«Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα έχει αρχίσει να με ενοχλεί και να με εκνευρίζει πολύ ο σ. Κουτσούμπας. Αμετροεπής, διχαστικός μας έχει ζαλίσει με τον τσοπάνο και την γκλίτσα του. Πρώτον ο λαός δεν είναι κοπάδι από πρόβατα. Δεύτερον αν τον έχρισε η ΚΕ του ΚΚΕ τσοπάνο, αυτό δεν έχει επιπτώσεις σε εμάς. Θα τσιγκλάμε όποιον θέλουμε. Ο Χαρίλαος ήταν αυθεντικά θυμόσοφος, αυτός είναι κακέκτυπο. Γενικώς, θα πρόσθετα».

Ρίγησα. Αλήθεια σας λέω.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:14

ΓΣΕΕ: Ξανά πρόεδρος ο Γιάννης Παναγόπουλος

15:13

Μιχαηλίδου για Νταντάδες της Γειτονιάς: Εντυπωσιακή ανταπόκριση, πάνω από 48.000 επισκέψεις στην πλατφόρμα

15:07

Βαρθολομαίος από Βουλή: «Ανάγκη συναίνεσης γύρω από κοινές θεμελιώδεις αξίες - Συμβίωση παρά τις διαφορές»

15:04

Πέντε παραθαλάσσιες πόλεις της Ελλάδας για καλοκαιρινές αποδράσεις

14:56

Mega Brokers: Πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε bonus, επιπλέον αμοιβές και παροχές για συνεργάτες, προσωπικό

14:55

Παιδικοί Σταθμοί: Ξεκινούν 10 Μαΐου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφών

14:53

Ρουμανία: «Κατέρρευσε» η κυβέρνηση του Ίλιε Μπολοζάν - Πέρασε η πρόταση δυσπιστίας

14:49

Μελέτη: Σύμμαχος των ατόμων με υπερφαγική διαταραχή η αναγραφή των θερμίδων στο μενού σε καφέ, εστιατόρια

14:40

Έναρξη νέας εφαρμογής Φακέλου Ασφάλισης Υγείας - Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΕΟΠΥΥ

14:37

Νέα διοικητική ομάδα για την Randstad Ελλάδος

14:35

Η Κίνα χαρακτήρισε «παράνομες» τις ευρύτερες αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Κούβας

14:35

FixItBnB: Νέα υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης από τη ΔΕΗ

14:32

AtmoHub: Άνοδος της θερμοκρασίας και νέο επεισόδιο μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

14:18

Η Kaspersky προειδοποιεί για επιθέσεις phishing μέσω Amazon Simple Email Service

14:10

Βρετανία: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία για στρατολόγηση μεταναστών στον πόλεμο

14:09

Σχοινάς: «Οι αγρότες και οι ψαράδες δεν θα μείνουν απροστάτευτοι»

14:04

Optima bank: Αύξηση μερίσματος κατά 21%, επιβεβαίωση της ισχυρής αναπτυξιακής πορείας

14:03

Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ είναι «έτοιμη για όλα τα σενάρια» όσον αφορά τους αμερικανικούς δασμούς

14:00

Εξάρχου στο Politico: «Ο ανταγωνισμός από την Ασία ανεβάζει τις τιμές και περιορίζει τη διαθεσιμότητα LNG στην Ευρώπη»

13:53

Μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου βυθίζεται: Η καθίζηση ορατή από το διάστημα

13:39

Σε εξέλιξη η ιστορική ομιλία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ολομέλεια

13:35

Πρώτο πωλητήριο «θεραπευμένων» δανείων από την doValue

13:27

UniCredit: Άνοιξε και επίσημα τη δημόσια πρόταση 35 δισ. για την Commerzbank

13:13

ΤτΕ: Θετικές προοπτικές για τις ελληνικές τράπεζες, με αστερίσκο λόγω Μ. Ανατολής

13:12

ΕΕΑ: Πτώση πωλήσεων το Πάσχα - 4 στις 10 επιχειρήσεις ανέφερε μείωση

12:57

Στο δρόμο προς το Χρηματιστήριο η Αττικά Πολυκαταστήματα - Οι λόγοι, οι στόχοι και η επόμενη μέρα

12:48

Δήμας: «Επενδύουμε σε σύγχρονες αεροπορικές υποδομές και διεθνή συνδεσιμότητα»

12:47

Επόμενος κοινοτικός προϋπολογισμός: Τηρείται η παραδοσιακή χορογραφία των διαπραγματεύσεων

12:44

Εγκαίνια των γραφείων της OroraTech στην Αθήνα, παρουσία Παπαστεργίου και Γερμανού ΥΠΕΞ

12:39

Τουρισμός: Αντέχει η ζήτηση αλλά αυξάνονται οι πιέσεις