INSIDE OUT

Σταύρο μου και Σταύρο με Θεοδωράκη ο Τσίπρας - Δένδιας: Δυτικές ευχές η πρωτιά Κιλιτσντάρογλου - «Θα τσιγκλάμε όποιον θέλουμε»

16-05-2023 | 07:53
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σταύρο μου και Σταύρο με Θεοδωράκη ο Τσίπρας - Δένδιας: Δυτικές ευχές η πρωτιά Κιλιτσντάρογλου - «Θα τσιγκλάμε όποιον θέλουμε»
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Κατόπιν εορτής Αλέξη μου, τα «Σταύρο μου» και «Σταύρο μου». Το πρώτο ενικό λίγη σημασία έχει τώρα. Τον Γενάρη του ’15, προτίμησες τον Πάνο Καμμένο. Σήμερα το μετάνιωσε. Αλλά τί σημασία έχει; Γι’ αυτό κι ο Σταύρος απάντησε με τον πληθυντικό της απόστασης.

Σκέψη που πέρασε ταχύτητα απ’ το μυαλό μου καθώς αφήνω τον Αλέξη Τσίπρα να εξομολογείται τα βάσανά του στον Σταύρο Θεοδωράκη καθισμένοι σ' ένα παγκάκι, σαν δύο κοινοί θνητοί, και στρέφω την προσοχή μου στον Ταγίπ. Η νίκη του τεράστια, απέδειξε ότι τελικά ο τουρκικός λαός τον εμπιστεύεται, τον πιστεύει. Ακόμα κι αυτοί που έχασαν τα πάντα με τον σεισμό, τον πιστεύουν όταν τους λέει ότι θα τους φτιάξει καινούργια σπίτια. Βέβαια για να το πετύχει, χρειάζεται και περίπου 80 δισ. τα οποία θα πρέπει κάποιοι άλλοι να τον εμπιστευτούν για να του τα δώσουν.

Ο κουρέας

Εκ των υστέρων, η αποτίμηση της καμπάνιας Ερντογάν βάζει άριστα στις επιλογές του. Μια από αυτές, είναι η απάντησή του στον ετερόκλητο συνασπισμό δυνάμεων έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπό τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Όλοι τους και μόνος του. Το ανέδειξε μ’ έναν κουρέα.

«Ένα από τα προεκλογικά σποτ του ΑΚΡ ήταν για έναν νέο με μακριά και ανακατεμένα μαλλιά που μπαίνει σε ένα κουρείο με πολλούς κουρείς που προτείνουν να τον κουρέψουν. Το μήνυμα ήταν σαφές: Οι πολλοί δεν θα κάνουν καλή δουλειά ενώ ο ένας θα την κάνει. Οι έξι ηγέτες της αντιπολίτευσης δεν έπεισαν ότι θα έκαναν την ίδια καλή δουλειά με τον έναν, τον Ερντογάν» παρατήρησε και σωστά ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Β. Αρεταίος (real).

Δυτικές ευχές

Για το εκλογικό αποτέλεσμα ρωτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας (ΣΚΑΪ). «Εγώ δεν μπορώ, λόγω της θέσης την οποία κατέχω, να είμαι εξομολογητικός ή ιδιαίτερα ειλικρινής. Είμαι υποχρεωμένος να τηρώ τα "στεγανά". Πρέπει να σας πω ότι ουδόλως με εξέπληξε το αποτέλεσμα» τόνισε. «Θεωρούσα και θεωρώ ότι οι δυνατότητες δημοσκόπησης σε μια χώρα όπως η Τουρκία είναι περιορισμένες και ότι η αντιπολίτευση, η οποία θεωρείτο από τους περισσότερους δυτικούς ως ευρισκόμενη στο κατώφλι της εξουσίας, δεν είχε τις πραγματικές δυνάμεις που της έδιναν οι μετρήσεις και οι δυτικές ευχές».

Πέρασε γρήγορα

Ο Δένδιας, εκτός από ΥΠΕΞ είναι και υποψήφιος στον Νότιο Τομέα και απόψε θα είναι στο Akanthus στον Άλιμο, στη μάχη του σταυρού, όπως όλοι οι υποψήφιοι σε όλα τα κόμματα.

Το ίδιο και οι Πολιτικοί Αρχηγοί, οι οποίοι ετοιμάζουν σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Αθήνα τις τελευταίες εμφανίσεις τους, ενώ τελειώνουν την περιφέρεια.

Κι ενώ βουλευτές και συνεργάτες δηλώνουν εξουθενωμένοι από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, παραδόξως ο Πρωθυπουργός έχει άλλη αντίληψη.

«Πέρασε γρήγορα αυτή η προεκλογική περίοδος, μας χωρίζουν περίπου 120 ώρες ως τις κάλπες», εξομολογήθηκε χθες στο Ηράκλειο.

Με τη βούλα της Τροχαίας

Σήμερα ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στο μεγάλο λιμάνι, τον Πειραιά, ο οποίος έχει Α’ και Β’. Άλλο ένα παράδοξο για τη ΝΔ είναι ότι πάει καλά και στην Β’, περιοχή που παραδοσιακά είχε πρωτιά το ΠΑΣΟΚ, και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικά, σε πρόσφατη εκδήλωση στη Νίκαια του βουλευτή Δημήτρη Μαρκόπουλου μαζεύτηκαν πάνω από 2.000 πολίτες σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας Πειραιά,

ενώ άλλοι 1.200 είχε ο ίδιος στην επίσης λαϊκή Σαλαμίνα την περασμένη εβδομάδα. Βασικά ο Μαρκόπουλος αλωνίζει στην Β’ Πειραιά στοχεύοντας στην μεγάλη ανατροπή της πρωτιάς.

Μπίστης κατά Κουτσούμπα

Εν τω μεταξύ χθες στην Θεσσαλονίκη μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε πολύ καλή συγκέντρωση στο Βελλίδειο, ενώ απ’ έξω στον Λευκό Πύργο, είχε συγκέντρωση ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Το ΚΚΕ λαμβάνει καλά ποσοστά από την απλή αναλογική και αναμένεται να έχει μεγάλο αριθμό βουλευτών.

Ίσως αυτό το τελευταίο τσάντισε το Νίκο το Μπίστη, (του ΣΥΡΙΖΑ, για όσους το έχουν ξεχάσει), και δεν το έκρυψε στα σόσιαλ.

«Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα έχει αρχίσει να με ενοχλεί και να με εκνευρίζει πολύ ο σ. Κουτσούμπας. Αμετροεπής, διχαστικός μας έχει ζαλίσει με τον τσοπάνο και την γκλίτσα του. Πρώτον ο λαός δεν είναι κοπάδι από πρόβατα. Δεύτερον αν τον έχρισε η ΚΕ του ΚΚΕ τσοπάνο, αυτό δεν έχει επιπτώσεις σε εμάς. Θα τσιγκλάμε όποιον θέλουμε. Ο Χαρίλαος ήταν αυθεντικά θυμόσοφος, αυτός είναι κακέκτυπο. Γενικώς, θα πρόσθετα».

Ρίγησα. Αλήθεια σας λέω.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Νέος πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα ο διπλωμάτης καριέρας Νικόλας Κασσιανίδης

23:45

«Αόρατη η εστίαση στα μέτρα της ΔΕΘ» - Τι ζητά η ΠΟΕΣΕ

23:32

Ο Μακρόν θέλει ευρωπαϊκό «block» στα social media για τους κάτω των 15 ετών

23:17

Ούτε βήμα πίσω ο Πούτιν: Θέλει όλο το Ντονέτσκ - «Μπορούμε να το πάρουμε σε έξι μήνες»

23:03

Theon: Διεύρυνση της συνολικής δυνητικής αγοράς σε σχεδόν 8 δισ. ευρώ

22:45

Πιερρακάκης: «Τα μέτρα που ανακοινώσαμε ακούνε τις ανάγκες της κοινωνίας»

22:28

Γ. Βουτσινάς (ΚΕΕΕ): Για τις ΜμΕ μπορούμε να μιλάμε πλέον για προοπτική, με αριθμούς, ορόσημα και ημερομηνίες

22:11

Διαδήλωση κατά της AfD στο Βερολίνο

21:54

Ο Τραμπ απειλεί να απαγορεύσει τις πωλήσεις αεροσκαφών της καναδικής Bombardier στις ΗΠΑ

21:40

Αναστασάτος: Πώς σχολιάζει τα στοιχεία για το ΑΕΠ β' τριμήνου ο επικεφαλής οικονομολόγος της Eurobank

21:26

Η Αβάνα καταγγέλλει τον οικονομικό αντίκτυπο - «ρεκόρ» του αμερικανικού εμπάργκο

21:12

Πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωκοινοβουλίου» 2026-2027: Αιτήσεις έως 18 Σεπτεμβρίου

20:58

Νέα πτώση για τον χρυσό με φόντο τη Fed

20:44

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπέρναμ - Τραμπ για Ουκρανία

20:30

Λετονία: Σχέδιο για επιβολή δασμών 300% σε σιτηρά που προέρχονται από Ρωσία, Λευκορωσία

20:16

Σε νέο υψηλό 1,5 μήνα το πετρέλαιο

20:02

Μπορούν οι αγορές να υποχρεώσουν τις ΗΠΑ σε δημοσιονομική προσαρμογή;

19:56

Ουκρανία: «Ουσιαστική πρόοδος» για την επανέναρξη τριμερών συνομιλιών λέει ο Γουίτκοφ

19:43

Κρις Ρόκος: «Μεταφέρει τις βαλίτσες του» στην Ελλάδα ο γκουρού των hedge funds

19:37

Πετραλιάς για μέτρα ΔΕΘ: Οι νέες παρεμβάσεις καλύπτουν το σύνολο των κοινωνικών ομάδων

19:35

Ισπανία: Η δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα για τη μαζική εισροή μεταναστών στη Θέουτα

19:24

Πιονγιάνγκ: Πρόκληση οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ, Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας

19:15

Συνολικά 33 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

19:06

Alpha Bank: Αποκλειστικός συντονιστής για κοινοπρακτική χρηματοδότηση ύψους €325 εκατ. στη THEON International

18:59

Φλατ οι ευρωαγορές στην εβδομάδα της ΕΚΤ

18:58

Η Ρωσία επικρίνει τη Ουάσιγκτον για την ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων στη Νορβηγία

18:45

Γεραπετρίτης: «Η διαχείριση της μετανάστευσης αποτελεί κοινή ευρωπαϊκή και περιφερειακή πρόκληση»

18:44

Μαρκόπουλος: «Τα μέτρα είναι αποτέλεσμα διαλόγου με κοινωνία και παραγωγικούς φορείς»

18:33

Μερτς για νίκη AfD: «Είμαστε βαθιά σοκαρισμένοι, αλλά η παραίτηση δεν αποτελεί επιλογή για μένα»

18:24

Χαλκός: Νέο ιστορικό υψηλό εν αναμονή νέων δασμών