INSIDE OUT

Σταύρο μου και Σταύρο με Θεοδωράκη ο Τσίπρας - Δένδιας: Δυτικές ευχές η πρωτιά Κιλιτσντάρογλου - «Θα τσιγκλάμε όποιον θέλουμε»

16-05-2023 | 07:53
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σταύρο μου και Σταύρο με Θεοδωράκη ο Τσίπρας - Δένδιας: Δυτικές ευχές η πρωτιά Κιλιτσντάρογλου - «Θα τσιγκλάμε όποιον θέλουμε»
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Κατόπιν εορτής Αλέξη μου, τα «Σταύρο μου» και «Σταύρο μου». Το πρώτο ενικό λίγη σημασία έχει τώρα. Τον Γενάρη του ’15, προτίμησες τον Πάνο Καμμένο. Σήμερα το μετάνιωσε. Αλλά τί σημασία έχει; Γι’ αυτό κι ο Σταύρος απάντησε με τον πληθυντικό της απόστασης.

Σκέψη που πέρασε ταχύτητα απ’ το μυαλό μου καθώς αφήνω τον Αλέξη Τσίπρα να εξομολογείται τα βάσανά του στον Σταύρο Θεοδωράκη καθισμένοι σ' ένα παγκάκι, σαν δύο κοινοί θνητοί, και στρέφω την προσοχή μου στον Ταγίπ. Η νίκη του τεράστια, απέδειξε ότι τελικά ο τουρκικός λαός τον εμπιστεύεται, τον πιστεύει. Ακόμα κι αυτοί που έχασαν τα πάντα με τον σεισμό, τον πιστεύουν όταν τους λέει ότι θα τους φτιάξει καινούργια σπίτια. Βέβαια για να το πετύχει, χρειάζεται και περίπου 80 δισ. τα οποία θα πρέπει κάποιοι άλλοι να τον εμπιστευτούν για να του τα δώσουν.

Ο κουρέας

Εκ των υστέρων, η αποτίμηση της καμπάνιας Ερντογάν βάζει άριστα στις επιλογές του. Μια από αυτές, είναι η απάντησή του στον ετερόκλητο συνασπισμό δυνάμεων έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπό τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Όλοι τους και μόνος του. Το ανέδειξε μ’ έναν κουρέα.

«Ένα από τα προεκλογικά σποτ του ΑΚΡ ήταν για έναν νέο με μακριά και ανακατεμένα μαλλιά που μπαίνει σε ένα κουρείο με πολλούς κουρείς που προτείνουν να τον κουρέψουν. Το μήνυμα ήταν σαφές: Οι πολλοί δεν θα κάνουν καλή δουλειά ενώ ο ένας θα την κάνει. Οι έξι ηγέτες της αντιπολίτευσης δεν έπεισαν ότι θα έκαναν την ίδια καλή δουλειά με τον έναν, τον Ερντογάν» παρατήρησε και σωστά ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Β. Αρεταίος (real).

Δυτικές ευχές

Για το εκλογικό αποτέλεσμα ρωτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας (ΣΚΑΪ). «Εγώ δεν μπορώ, λόγω της θέσης την οποία κατέχω, να είμαι εξομολογητικός ή ιδιαίτερα ειλικρινής. Είμαι υποχρεωμένος να τηρώ τα "στεγανά". Πρέπει να σας πω ότι ουδόλως με εξέπληξε το αποτέλεσμα» τόνισε. «Θεωρούσα και θεωρώ ότι οι δυνατότητες δημοσκόπησης σε μια χώρα όπως η Τουρκία είναι περιορισμένες και ότι η αντιπολίτευση, η οποία θεωρείτο από τους περισσότερους δυτικούς ως ευρισκόμενη στο κατώφλι της εξουσίας, δεν είχε τις πραγματικές δυνάμεις που της έδιναν οι μετρήσεις και οι δυτικές ευχές».

Πέρασε γρήγορα

Ο Δένδιας, εκτός από ΥΠΕΞ είναι και υποψήφιος στον Νότιο Τομέα και απόψε θα είναι στο Akanthus στον Άλιμο, στη μάχη του σταυρού, όπως όλοι οι υποψήφιοι σε όλα τα κόμματα.

Το ίδιο και οι Πολιτικοί Αρχηγοί, οι οποίοι ετοιμάζουν σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Αθήνα τις τελευταίες εμφανίσεις τους, ενώ τελειώνουν την περιφέρεια.

Κι ενώ βουλευτές και συνεργάτες δηλώνουν εξουθενωμένοι από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, παραδόξως ο Πρωθυπουργός έχει άλλη αντίληψη.

«Πέρασε γρήγορα αυτή η προεκλογική περίοδος, μας χωρίζουν περίπου 120 ώρες ως τις κάλπες», εξομολογήθηκε χθες στο Ηράκλειο.

Με τη βούλα της Τροχαίας

Σήμερα ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στο μεγάλο λιμάνι, τον Πειραιά, ο οποίος έχει Α’ και Β’. Άλλο ένα παράδοξο για τη ΝΔ είναι ότι πάει καλά και στην Β’, περιοχή που παραδοσιακά είχε πρωτιά το ΠΑΣΟΚ, και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικά, σε πρόσφατη εκδήλωση στη Νίκαια του βουλευτή Δημήτρη Μαρκόπουλου μαζεύτηκαν πάνω από 2.000 πολίτες σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας Πειραιά,

ενώ άλλοι 1.200 είχε ο ίδιος στην επίσης λαϊκή Σαλαμίνα την περασμένη εβδομάδα. Βασικά ο Μαρκόπουλος αλωνίζει στην Β’ Πειραιά στοχεύοντας στην μεγάλη ανατροπή της πρωτιάς.

Μπίστης κατά Κουτσούμπα

Εν τω μεταξύ χθες στην Θεσσαλονίκη μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε πολύ καλή συγκέντρωση στο Βελλίδειο, ενώ απ’ έξω στον Λευκό Πύργο, είχε συγκέντρωση ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Το ΚΚΕ λαμβάνει καλά ποσοστά από την απλή αναλογική και αναμένεται να έχει μεγάλο αριθμό βουλευτών.

Ίσως αυτό το τελευταίο τσάντισε το Νίκο το Μπίστη, (του ΣΥΡΙΖΑ, για όσους το έχουν ξεχάσει), και δεν το έκρυψε στα σόσιαλ.

«Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα έχει αρχίσει να με ενοχλεί και να με εκνευρίζει πολύ ο σ. Κουτσούμπας. Αμετροεπής, διχαστικός μας έχει ζαλίσει με τον τσοπάνο και την γκλίτσα του. Πρώτον ο λαός δεν είναι κοπάδι από πρόβατα. Δεύτερον αν τον έχρισε η ΚΕ του ΚΚΕ τσοπάνο, αυτό δεν έχει επιπτώσεις σε εμάς. Θα τσιγκλάμε όποιον θέλουμε. Ο Χαρίλαος ήταν αυθεντικά θυμόσοφος, αυτός είναι κακέκτυπο. Γενικώς, θα πρόσθετα».

Ρίγησα. Αλήθεια σας λέω.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:20

Ευρωαγορές: Ανοδικές κινήσεις με φόντο τις αναταράξεις στην Βρετανία

19:08

TUI: Ελλάδα και Ισπανία ευνοημένες από τις κρατήσεις «της τελευταίας στιγμής»

18:53

Ζελένκσι: Δεν είναι τυχαίο ότι η Ρωσία εξαπέλυσε 800 drones την ημέρα επίσκεψης Τραμπ στην Κίνα

18:50

ΕΕ: Νέα δικαιώματα για τους επιβάτες και ενιαίο εισιτήριο για σιδηροδρομικά ταξίδια σε όλη την Ευρώπη

18:42

Η Σλοβακία κλείνει τα σύνορά της με την Ουκρανία

18:39

Κεραμέως: Πάνω από 50 προτάσεις κοινωνικών εταίρων έγιναν αποδεκτές για την ισότητα αμοιβών

18:29

Εθνική Τράπεζα: Πλήρως νόμιμη και έγκυρη η διαδικασία για τον «Λογαριασμό Προνομίων»

18:27

ΧΑ: Διελκυστίνδα τραπεζικών – βιομηχανικών blue chips

18:24

Ιράν: Ο έλεγχος των Στενών του Ορμούζ θα μας αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη

18:12

Παραπλανητική η μείωση βάρους της σοκολάτας Milka σύμφωνα με γερμανικό δικαστήριο

18:03

airBaltic: Απευθείας πτήση Αθήνα με Ταλίν – 9 δρομολόγια από Ελλάδα προς Βαλτική

18:00

Διπλό bonus στις συντάξεις το 2027 - Υψηλότερα ποσά για 2,5 εκατ. συνταξιούχους

17:56

Νέα «βέλη» από Ryanair στη Fraport Greece

17:48

Μάργαρης (ΑΔΜΗΕ): «Η διασύνδεση αποτελεί μέρος του μέλλοντος της Ευρώπης»

17:46

«Καμπανάκι» Ρεν (ΕΚΤ) για «σημάδια» στασιμοπληθωριστικού σοκ στην Ευρωζώνη

17:34

Πούτιν: «Η Ρωσία θα συνεχίσει να εκσυγχρονίζει τις πυρηνικές της δυνάμεις»

17:32

Νεζερίτης (Alpha Bank): Η αποθήκευση έχει αντίκτυπο και στη χρηματοδότηση των έργων ΑΠΕ

17:27

Γαλλία: Μικρότερα από τα αναμενόμενα τα έσοδα από την επιβολή τέλους στα μικροδέματα

17:21

Τουρκία: Τουλάχιστον 12 τραυματίες από πλημμύρες κατά μήκος ακτών της Μαύρης Θάλασσας

17:12

Ετήσια κέρδη 46 δισ. δολαρίων για SoftBank με όχημα την OpenAI

17:02

Walmart: Καταργεί 1.000 θέσεις εργασίας με φόντο τον ψηφιακό μετασχηματισμό

17:00

Wall Street: Πιέζει τον Dow Jones ο πληθωρισμός

16:59

Βραβεία Βιβλίου Public 2026: Ξεκινά η ψηφοφορία του κοινού για την ανάδειξη των βιβλίων της χρονιάς

16:46

Μουστάκας (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Οι κρίσιμες υποδομές της Κρήτης του 2030

16:46

Γεραπετρίτης: «Καμία μετατροπή της Μεσογείου σε θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή»

16:40

Το Βερολίνο δεν ανησυχεί για τη ρωσική παρουσία στη Βαλτική

16:28

Πέντε προορισμοί στην Ευρώπη με φτηνά αεροπορικά για μικρή εξόρμηση από την Ελλάδα

16:20

«Βουτιά» 84% για την κερδοφορία της Alibaba το α' τρίμηνο

16:16

Πιερρακάκης: Παρεμβάσεις με έντονο αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα στο φορολογικό ν/σ

16:13

Φιλιππίνες: Ακούστηκαν πυροβολισμοί από το κτήριο της Γερουσίας