INSIDE OUT

Ούτε οι εκλογές τραβούν το ενδιαφέρον από την κηδεία του τελευταίου Βασιλιά των Ελλήνων στο Τατόι - Πλερέζες ο ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή ατζέντας

16-01-2023 | 07:01
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ούτε οι εκλογές τραβούν το ενδιαφέρον από την κηδεία του τελευταίου Βασιλιά των Ελλήνων στο Τατόι - Πλερέζες ο ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή ατζέντας

Κανονικά αυτό θα έπρεπε να ήταν το θέμα της ημέρας: «Μπορεί να είναι τον Μάιο. Θα επαναλάβω αυτό το οποίο έχω πει: Από τον Απρίλιο και µετά οι εκλογές µμπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή. Εγώ είμαι συνεπής στη δέσμευσή µου και εξάντλησα την τετραετία. Κανείς δεν πίστεψε αυτό το πράγµα». Όμως ούτε οι χρησμοί του Κυριάκου όπως τους έδωσε στην συνέντευξή του στον Δ. Δανίκα (Πρώτο Θέμα), για τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής των εκλογών μπορούν να ανατρέψουν την αβάσταχτη γοητεία των Royals.

Από τους αστικούς λαχανοντολμάδες του Βασίλη με το αέρινο αυγολέμονο, μέχρι τα πεντανόστιμα brutal παϊδάκια του Πιπινιού στην Σταμάτα, ένα είναι το θέμα: η κηδεία του τελευταίου Βασιλιά των Ελλήνων. Τόσο στον Βασίλη, όσο και στην Σταμάτα πάντως, η πλειοψηφία είναι «δεν του φέρθηκαν καλά» στο τέλος του.

Στο κέντρο

Εξηγήσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να μην αποδοθούν τιμές Αρχηγού Κράτους στον Κωνσταντίνο, έδωσε ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού και υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος. «Είναι μια απόφαση τοποθετημένη στο κέντρο των πραγμάτων διότι θέλουμε να εκφράζουμε τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων μέσα από τις πολιτικές που ασκούμε και τις αποφάσεις που λαμβάνουμε. Δεν είμαστε μια κυβέρνηση που απευθύνεται μόνο σε ένα μέρος της κοινωνίας. Υπάρχουν άλλες πολιτικές δυνάμεις που το κάνουν αυτό.»

Ήρθαν

Εν τω μεταξύ οι ανυποψίαστοι γαλαζοαίματοι έφτασαν ήδη στην Αθήνα. Μέλη βασιλικών οικογενειών από 11 κράτη, 187 ακριβώς οι οποίοι θα μπουν στη Μητρόπολη, αυστηρά με πρόσκληση. Μετά τη ΝΟΤΑΜ που εξεδόθη για απαγόρευση πτήσεων στην ευρύτερη περιοχή του Τατοΐου η οποία αφορά και τα drone αναγκάστηκα να τροποποιήσω τα σχέδιά μου για θεαματική κάθετη προσγείωση με τον Γρύπα στο πλάτωμα που έφτιαξε με κόπο η Λίνα Μενδώνη.

Έχω λάβει θέση σε δέντρο με θέα και αναμένω.

Ποιοι θα πάνε

Ενδιαφέρει πολύ ποιοι Έλληνες θα τιμήσουν τον τελευταίο Βασιλιά με την παρουσία τους τόσο στην Μητρόπολη, όσο και στο Τατόι. Ο πρ. Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, και ο υπ. Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στη Μητρόπολη, η βαφτισιμιά του και ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και στο Τατόι. Οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο Δ. Βαρτζόπουλος της Β’ Θεσσαλονίκης, και ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Γιατί θα πάει

Ο τελευταίος, βουλευτής ΝΔ βορείου τομέα, διπλωμάτης και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, προέβη σε αναλυτική ανάρτηση εξηγώντας γιατί θα παραστεί στην κηδεία. Σταχυολογώ: «Η Ελληνική Δημοκρατία, η 3η Ελληνική Δημοκρατία είναι στέρεη, ισχυρή και ακλόνητη. Δεν απειλείται ούτε από την εξόδιο ακολουθία του τέως Βασιλιά όπως γίνεται ούτε θα απειλείτο εάν γινόταν με τιμές Αρχηγού Κράτους». «Αυτό που βάζει σε διακινδύνευση τη Δημοκρατία είναι ο διχασμός του Έθνους. Και είμαι βέβαιος ότι το τελευταίο που θα ήθελε ο εκλιπών τέως Βασιλεύς θα ήταν να γίνει ο θάνατός του πεδίο διχαστικής αντιπαράθεσης του Έθνους». «Ας αναλογιστούμε και μόνο την εικόνα διχασμού που θα πήγαινε παντού στον κόσμο, δείχνοντας ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού να αποτίει φόρο τιμής και ένα άλλο να διαδηλώνει και να κατηγορεί χωρίς μέτρο τους «άλλους»… «Δεν είμαι θιασώτης της μοναρχίας που είναι άλλωστε ένα ερμητικά κλειστό κεφάλαιο της ιστορίας μας.

Σε ανθρώπινο όμως επίπεδο, η τιμή προς τους νεκρούς είναι για εμάς τους Έλληνες αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμού, των αξιών και παραδόσεών μας.

Από αυτή την αμιγώς ανθρώπινη πλευρά προτίθεμαι να παραστώ στη Μητρόπολη».

Ο Δανός

Στον αντίποδα των γαλάζιων, οι αριστεροί δεν έχουν κανένα δίλλημα. Κι όχι μόνο. Από την ώρα του θανάτου πυροβολούν αδιακρίτως. «Όλοι μας συλλυπούμαστε την οικογένεια και τους οικείους του, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν Δανό υπήκοο, η οικογένεια του οποίου επιθυμεί να ταφεί στην Ελλάδα, κάτι το φυσιολογικό και εκεί τελειώνει το θέμα. Επιπλέον συζητάμε για ένα θέμα που την επόμενη Τετάρτη ως απώτατο όριο, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έχει τελειώσει» εκφράζει (ΣΚΑΪ) την ελπίδα του ο βουλευτής δυτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

Τα σημαντικά

Φυσικά αυτό που εννοεί, είναι πως ο τελευταίος βασιλιάς των Ελλήνων με τον θάνατό του έστρεψε την ατζέντα και το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης πολύ μακριά από τον σχεδιασμό στο καλεντάρι της αξιωματικής αντιπολίτευσης (παρακολουθήσεις, επιθέσεις στον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων Φλώρο, υπογραφές 16 συνταγματολόγων κλπ. κλπ.) κι έτσι ένα ολόκληρο υλικό πάει άκλαυτο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:40

Μερτς: Η Ουκρανία χρειάζεται ισχυρό στρατό ακόμη και μετά από μία ειρηνευτική συμφωνία

19:30

Κλείσιμο με μικρά κέρδη στις ευρωαγορές - «Εκτοξεύθηκε» σχεδόν 19% η Puma

19:28

Ερευνάται η Jefferies για τη First Brands - Τι ψάχνει η SEC

19:18

Στο «μικροσκόπιο» ο CEO της Monte dei Paschi για την εξαγορά της Mediobanca

19:06

Θεοδωρικάκος για e-καταναλωτής: Ο πολίτης προστατεύεται και η αγορά λειτουργεί με κανόνες

18:54

ΕΥΔΑΠ: Ολοκλήρωση φορολογικού ελέγχου από το ΚΕ.ΜΕ.Φ. έτους 2019

18:46

Σε συζητήσεις για εξαγορά της Allfunds έναντι 5,3 δισ. ευρώ η Deutsche Boerse

18:39

Ουκρανία: Ο στρατός μπλοκάρει τις νέες ρωσικές επιθέσεις στο Ποκρόφσκ

18:30

Eurobank: Περί τις 15 Δεκεμβρίου οι νέες μετοχές στο ταμπλό του ΧΑ

18:22

Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του ΕΚ, Ρομπέρτα Μετσόλα την Παρασκευή

18:21

Global Money Managers: Νέες άδειες λειτουργίας και πρόθεση εισόδου στο ΧΑ

18:18

Γρίπη πτηνών: «Θα μπορούσε να προκαλέσει πανδημία χειρότερη της COVID αν μεταλλαχθεί»

18:15

FBI: Έρευνα για τρομοκρατία μετά τους πυροβολισμούς εναντίον στρατιωτών της Εθνοφρουράς

18:00

AS Company: Αύξηση 31,6% στα Adjusted EBITDA στο εννεάμηνο - Στα 4,87 εκατ. ευρώ

17:57

ΧΑ: Ήπια διόρθωση με χαμηλό τζίρο

17:53

Quest: Εξαγορά φωτοβολταϊκών σταθμών στην Αττική έναντι 3,5 εκατ. ευρώ

17:44

Κίεβο: Οι αντιπροσωπείες ΗΠΑ - Ουκρανίας θα συνεχίσουν να εργάζονται πάνω στο σχέδιο Τραμπ

17:36

Πάνω από 148.000 προσλήψεις στο Δημόσιο μέχρι το 2029

17:35

ΕΟΔΥ: 138 νέες εισαγωγές COVID 19 και 12 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

17:33

Morgan Stanley: Πρόστιμο 101 εκατ. ευρώ από ολλανδικές αρχές για φοροδιαφυγή

17:29

Λειψυδρία: Παραμένει στο τραπέζι ο «κόκκινος συναγερμός» για την Αττική - Τα επόμενα βήματα

17:21

ΥΠΕΞ Ρωσίας: «Θα απαντήσουμε σκληρά αν η Ιαπωνία αναπτύξει πυραύλους κοντά στην Ταϊβάν»

17:05

Sky Express: Εκπτώσεις έως 70% σε Ελλάδα και εξωτερικό

16:58

Κλειστή η Wall Street λόγω Thanksgiving

16:58

ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες θα γεράσουν με τον 4ο ταχύτερο ρυθμό τα επόμενα 25 χρόνια

16:52

Η Ιταλία εξετάζει αλλαγές στη στρατιωτική θητεία μετά τη Γαλλία και τη Γερμανία

16:43

Χατζηθεοδοσίου για τις συλλογικές συμβάσεις: Πρώτο βήμα επιστροφής στην κανονικότητα

16:29

Υπόθεση Novartis: Δεσμεύθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία δύο προστατευόμενων μαρτύρων

16:23

Κλήρωση 1.000 ευρώ σε 8.500 κατόχους προπληρωμένων καρτών επιδομάτων - Δείτε αν κερδίσατε

16:19

Νεμπής (ΟΤΕ): Τα δίκτυα είναι ζήτημα εθνικής σημασίας