INSIDE OUT

Σοκ στο Κατάρ από τις αποκαλύψεις στο Βέλγιο - Ο επόμενος εφιάλτης του Ανδρουλάκη στην Ευρωβουλή - Η ανακαίνιση του ΟΑΚΑ

14-12-2022 | 07:42
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Οι Ευρωπαίοι έχουν πάθει αμόκ με την ωραία Εύα και τον ελληνικό τρόπο ζωής, είναι φανερό. Όπως γράφει και το Politico, η ζωή της Καϊλή ήταν μέσα σε μια sea of carnations,

bouzoukia, flashy nightclubs,

Και εσχάτως μετρητά σε σακούλες. Τι άλλο να πεθυμήσει κανείς;

Σοκ στο Κατάρ

Εν τω μεταξύ στο μικρό κρατίδιο του Κόλπου, το σοκ είναι εξίσου μεγάλο. Πάλι στο Politico, η Sihem Souid υπογραμμίζει ότι στο Κατάρ «είναι έκπληκτοι και αναρωτιούνται από πού προέρχονται όλα αυτά». Η κ. Souid - η οποία εκπροσωπεί ως λομπίστρια το κράτος του Κατάρ στη Γαλλία και διαχειρίζεται τις σχέσεις με τον Τύπο για λογαριασμό του Κατάρ στις Βρυξέλλες - επέμεινε ότι τα μετρητά και τα δώρα δεν αποτελούν «μέρος της εργαλειοθήκης» του Κατάρ προκειμένου να επηρεάσει πολιτικές. «Ειλικρινά, δεν χρειάζεται να πληρώσουμε τίποτα στα μέλη του (Ευρωκοινοβουλίου) για να τους πείσουμε…Σε αυτό το στάδιο, τίποτα δεν δείχνει ότι (πίσω από τις δωροδοκίες) είναι το Κατάρ και τίποτα επίσης δεν δείχνει ότι δεν πρόκειται για άλλο ξένο ανταγωνιστή του Κατάρ».

Η συνέχεια προμηνύεται εξίσου καυτή.

Τελευταίος Προϋπολογισμός

Καυτές είναι οι εξελίξεις και στον ΠΑΣΟΚικό μικρόκοσμο, μετά τον τυφώνα Εύα. Ανυπομονώ για τις εκλογές, καθώς θα συμβούν πολλά ωραία. Καταρχήν ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης θα εισέλθει στο ελληνικό Κοινοβούλιο και επιτέλους θα μπορεί να μιλήσει στην μεγάλη βραδιά του Προϋπολογισμού. Κάτι που δεν μπορεί να κάνει ακόμα, οπότε το βράδυ του Σαββάτου θα απολαύσουμε είτε τον Πρόεδρο Κατρίνη, είτε τον τομεάρχη Οικονομικών Κώστα Σκανδαλίδη.

Εφιάλτης σε sequel

Η είσοδος του Προέδρου θα σημάνει την αρχή ενός νέου εφιάλτη στην Ευρωβουλή, καθώς την θέση του θα πάρει ο Νίκος Παπανδρέου. Ο ιντελεκτουέλ γιος του Ανδρέα, δεν θεωρείται ακριβώς άτομο που κινείται σαν στρατιωτάκι στις γραμμές και γενικά είναι ελεύθερο πνεύμα. Η τοποθέτησή του π.χ. μετά την ιστορική ομιλία του Κυριάκου στο Κογκρέσο («Απέδειξε ότι είναι ένας ευρωπαίος ηγέτης και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός έχουν αποφασίσει να αναμετρηθούν με παγκόσμια θέματα που μας στοιχειώνουν χωρίς να εγκαταλείπουν τις αρχές της δημοκρατίας και της ισότητας αξίες που μοιράζονται και οι δυο χώρες. Το γεγονός ότι τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι όσο και οι Δημοκρατικοί χειροκρότησαν όρθιοι πολλές φορές κατά την διάρκεια της ομιλίας του ήταν μια σπάνια διακομματική απόλαυση. Αυτή την φορά μόνο υπερηφάνεια), είναι ενδεικτική. Ο Νίκος δεν μαντρώνεται.

Εφιάλτης συνέχεια

Όμως υπάρχει κι άλλο σενάριο: εάν μετά την έκβαση της δικαστικής διαδικασίας η ωραία Εύα εκπέσει της ιδιότητας της Ευρωβουλευτή, τότε αδειάζει και η άλλη θέση. Ο επόμενος είναι ο Γιώργος Καμίνης! Όταν άλλαξε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Καμίνης πήρε τηλέφωνο το νέο Πρόεδρο για να διερευνήσει τις σκέψεις του για την συνεργασία του, ως βουλευτής Επικρατείας. Πήρε μία, πήρε δύο. Τίποτε. Άφησε μήνυμα. Τίποτε. Έστειλε μέιλ. Τίποτε. Από αυτοσεβασμό έκανε γνωστό πως δεν θα κατέβει τελικά στην Χίο. Όμως είναι πιθανό να πάει Βρυξέλλες.

Δύο στα δύο θα έχει ο Πρόεδρος Νίκος στην Ευρωβουλή μέχρι το '24.

Στις πισίνες του ΟΑΚΑ

Τόσο καυτό κλίμα δεν αντέχεται. Αναζήτησα λίγη δροσιά και τη βρήκα στις ανακαινισμένες πισίνες του ΟΑΚΑ. Αυτόπτης μάρτυρας που βρέθηκε χθες στην παρουσίαση των έργων ανακαίνισης του μεγαλύτερου αθλητικού κέντρου της πρωτεύουσας, εκεί που έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, δήλωσε εντυπωσιασμένος. Όμως το σύμπλεγμα έκτοτε ήταν σε παρακμή. Σημαντικό κομμάτι των έργων ανακαίνισης ανέλαβε η Lamda Development (15 εκατ. ευρώ). Παρόντες εκτός του Πρωθυπουργού, ο Λευτέρης Αυγενάκης, η Λίνα Μενδώνη, ο Οδυσσέας Αθανασίου, ενώ ο οικοδεσπότης Κωνσταντίνος Χαλιορής

έχει μεγάλα σχέδια για τον χώρο γενικότερα. Ήδη ομόρφυνε με την φύτευση αιωνόβιων ελαιόδεντρων, τα οποία έπρεπε να ξεριζωθούν από την Πελοπόννησο για να γίνουν έργα αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου. Στο ΟΑΚΑ αθλούνται χιλιάδες παιδιά, τόσο στις πισίνες, όσο και στο τένις, υπάρχουν ανοιχτοί ελεύθεροι χώροι. Το κλειστό μπάσκετ παραχωρήθηκε στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, στις ακαδημίες του οποίου προπονούνται εκατοντάδες μικροί μπασκετμπολίστες.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:37

Τραμπ: «Δεν πιστεύω ότι η Κίνα μπορεί να μας βοηθήσει για το Ιράν»

21:29

FDA: Παραιτείται από Επίτροπος ο Μάρτι Μάκαρι - Ποιος αναλαμβάνει προσωρινά

21:16

Ζελένσκι: Το Κίεβο έπληξε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο Όρενμπουργκ της Ρωσίας

21:08

Καταλύτης στην αντιμετώπιση των ανευρυσμάτων εγκεφάλου το Ινστιτούτο Νευροαγγειακής Καινοτομίας

20:56

Κάλας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο η αποστολή Aspides να επεκταθεί στο Ορμούζ

20:45

Qualco, Cenobe, Mysten Labs και xMoney ενώνουν δυνάμεις για ενιαίο ψηφιακό fintech οικοσύστημα

20:36

Τραμπ - Σι: Συνάντηση υψηλού ρίσκου στο Πεκίνο με φόντο Ιράν, Ταϊβάν και παγκόσμια ισχύ

20:29

Μία ανάσα από την προεδρία της Fed ο Γουόρς

20:20

Austriacard: Αύξηση 61% στα καθαρά κέρδη το α΄ τρίμηνο

20:09

Σε ενεργειακό συνέδριο των FT ο Μητσοτάκης την Τετάρτη

19:59

Η Ρωσία υποβαθμίζει σε 0,4% την πρόβλεψη για την ανάπτυξη του 2026

19:46

Ανακατατάξεις στην αγορά τυχερών παιχνιδιών: Νέες άδειες, διεθνείς επενδύσεις και το στοίχημα του online gaming

19:40

e-ΕΦΚΑ: Προσωρινή διακοπή της λειτουργίας για βεβαιώσεις διακοπής ασφαλιστικής ικανότητας έμμεσων μελών

19:31

Τέταρτη παραίτηση υφυπουργού στη Βρετανία - Βαθαίνει η πολιτική κρίση

19:26

Η βρετανική πολιτική κρίση έριξε τη «σκιά» της στις ευρωαγορές

19:13

Άγγιξε ρεκόρ η τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος στις ΗΠΑ

19:00

Λάμψα: Δάνειο 19,4 εκατ. ευρώ για τη θυγατρική «ΕΛΑΤΟΣ ΙΚΕ»

18:49

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση Μαγιάρ στην Ουγγαρία

18:39

Γερμανία: Το 52% δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της

18:28

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν CrediaBank και Περιφέρεια Κρήτης

18:17

Τι προβλέπεται για την ασφάλεια στα ΑΕΙ

18:08

Η Alter Ego αποκτά το 10% στα γυμναστήρια Alterlife έναντι 4,75 εκατ. ευρώ

18:02

ΟΛΘ: Πετυχημένο το 2025 με καθαρό μέρισμα 2,09 ευρώ ανά μετοχή - Σχέδια για επέκταση και ένταξη στον IMEC

17:59

Στα 29 δισ. δολάρια το κόστος του πολέμου στο Ιράν για τις ΗΠΑ

17:45

Στουρνάρας: Η αστάθεια θα παραμείνει υψηλή

17:37

Στα 700 εκατ. ευρώ τα προσαρμοσμένα EBITDA της ΔΕΗ το α' τρίμηνο

17:30

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επικράτησαν οι πωλητές - Απώλειες άνω του 2,5% για τον τραπεζικό δείκτη

17:21

Βενζίνη και diesel: Το πρώτο σοκ του καλοκαιριού έφτασε στα νησιά - «Καίει» η αμόλυβδη στα 2,25 ευρώ

17:10

Η Alpha Bank παραδίδει ανακαινισμένο το αμφιθέατρο του Χωρέμειου Ερευνητικού Εργαστηρίου του ΕΚΠΑ

16:55

Αύριο η ψήφιση του φορολογικού ν/σ στην Ολομέλεια