INSIDE OUT

Παρατεταμένο χειροκρότημα για Κυριάκο - Το κολιέ της Μαρέβας - Τι ψάχνει ο Παραστατίδης

18-05-2022 | 07:48
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Παρατεταμένο χειροκρότημα για Κυριάκο - Το κολιέ της Μαρέβας - Τι ψάχνει ο Παραστατίδης

Όπως τα είπε ακριβώς ο Κυριάκος, έτσι ήταν. Κάποιοι παλαβοί Αθηναίοι σκέφτηκαν να έχουν οι πολίτες ίσα πολιτικά και νομικά δικαιώματα, να ψηφίζουν, να μιλούν ελεύθερα στην Αγορά, στο Δήμο κλπ κλπ. Εννοείται πως οι γυναίκες και οι σκλάβοι είχαν αποκλειστεί. Μέχρι που βρέθηκε ένας άλλος έξυπνος, ο Πλάτωνας και πρότεινε στην Πολιτεία του, οι γυναίκες να συμμετέχουν σε όλα τα επίπεδα εξουσίας και να αναλαμβάνουν όλες τις προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής θητείας. Και τι καταλάβαμε μετά, πείτε μου; Βγήκαν οι γυναίκες ίσες σε όλα, καταργήθηκαν οι σκλάβοι και με τα βίας βρίσκω να μου μαζέψουν τις δάφνες και να παστρεύουν το Μαντείο.

Το χειροκρότημα

Και πήγε ο Μητσοτάκης και τα ξεφούρνισε όλ’ αυτά στο Αμερικανικό Κογκρέσο, και κόντεψε να πάθει αγκύλωση απ' το χειροκρότημα το χέρι της Καμάλα και της Πελόζι. Τουλάχιστον καμιά δεκαριά φορές η Πελόζι σήκωσε όλο το Κογκρέσο για χειροκρότημα. Τόσο που δεν άντεξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και είπε με παράπονο πως στο ελληνικό Κοινοβούλιο τον χειροκροτούν λιγότερο!

Τελοσπάντων, οφείλω να ομολογήσω ότι η επιτυχία ήταν τεράστια. Αν σκεφτείς ότι κάθισε μόνος του την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή το πρωί βάζοντας τις τελευταίες πινελιές της ομιλίας στο Μαξίμου, νομίζω πως έχει κάποιο ταλέντο. Το αναγνώρισε και η Πελόζι.

Όλες οι γυναίκες του Προέδρου

Η σύζυγος και οι κόρες του Πρωθυπουργού με τη πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι η οποία σχολίασε πως η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν «μοναδικής έμπνευσης, ισάξια του Βάτσλαβ Χάβελ». 

Οι αναφορές του Κυριάκου ειδικά στις γυναίκες, όπως καταλαβαίνετε προκάλεσαν ενθουσιασμό. «Κάθε κράτος που δεν αξιοποιεί τα ταλέντα των γυναικών του, κατέστησε σαφές ο Πλάτων, σπαταλά τους μισούς πόρους που διαθέτει. Και ως γιος, σύζυγος, αδελφός και πατέρας ισχυρών και δημιουργικών γυναικών, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο», είπε κάνοντας τη Μαρέβα, τη Σοφία και τη Δάφνη, και τη Ντόρα, Αλεξάνδρα και Κατερίνα να χαμογελούν με ικανοποίηση.

Μαριούπολη όπως Μεσολόγγι

Οι αναφορές στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο παραλληλισμός της Μαριούπολης, με το ελληνικό όνομα, με το Μεσολόγγι, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης. «Όπως συμβαίνει σήμερα με τη Μαριούπολη τότε ήταν για εμάς το Μεσολόγγι».

Η αποφασιστικότητα στη φωνή σε συνδυασμό με τα όσα είπε για το Ουκρανικό, προκάλεσαν παρατεταμένο χειροκρότημα των μελών του Κογκρέσου.

Υπερπτήσεις, ασφάλεια, και Μάρμαρα

Σε μια ομιλία 45’ ο Κυριάκος κατάφερε να τα χωρέσει όλα και να τα συνδέσει μεταξύ τους. Σκληρές αναφορές για Τουρκία και τις υπερπτήσεις, ο ρόλος των ΗΠΑ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, το ενεργειακό, ο ρόλος των social media στις Δημοκρατίες, η απειλή των αυταρχικών καθεστώτων, το Κυπριακό, αλλά και η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα: Όλα τέθηκαν με λεκτική κομψότητα, χωρίς περικοκλάδες. Η ομιλία είχε ροή και τέμπο, κορυφώσεις και αναπάντεχες στροφές. Καθόλου βαρετή.

Οι πιο χαρούμενες

Εν τω μεταξύ δεν μπορώ να αποφασίσω ποια κυρία ήταν πιο χαρούμενη: Η σιδηρά της διπλωματίας Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου που εργάστηκε πολύ σκληρά για την επίσκεψη αυτή, ή η κ. Μενέντεζ; Η κ. Παπαδοπούλου θα απολαύσει τον θρίαμβο τις επόμενες μέρες αθόρυβα, όπως συνηθίζει.

Η σύζυγος του Προέδρου της πανίσχυρης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων πάλι, δεν έκρυβε τη χαρά της, τόσο κατά τη δεξίωση στον Λευκό Οίκο με τον Πρόεδρο Μπάιντεν,

όσο και στην ιστορική ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο.

Ο Μπομπ Μενέντεζ είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει σε βάθος τα ελληνοτουρκικά και έχει αποτελέσει ανάχωμα στις τουρκικές αιτιάσεις για εξοπλισμούς.

Κοινώς, το αίτημα της Τουρκίας τόσο για τα αναβαθμισμένα F16, όσο και τα F35 για τα οποία ήδη δρομολογήθηκε η προσγείωση τους κατά κάποιο τρόπο στην Ελλάδα, θα περάσει από τα χέρια του φιλέλληνα Μπομπ. F35 θα πάρει και η Φινλανδία, στο κοινοβούλιο της οποίας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ ψήφισαν υπέρ 188 βουλευτές. Κατά τάχθηκαν οχτώ: Ένας ακροδεξιός, μια ανεξάρτητη και οι 6 από τους 18 του κόμματος της Αριστεράς που επιμένουν στη «φινλανδοποίηση», δηλαδή την ουδετερότητα της χώρας. Σουηδία και Φινλανδία πάνε ΗΠΑ για συνομιλίες.

Αλωνίζει ο Παραστατίδης

Την ώρα που ο Κυριάκος θριαμβεύει στις ΗΠΑ, στο Κιλκίς αλωνίζει ο Στέφανος Παραστατίδης, γιος του παλαιού βουλευτή (πρώτα ΠΑΣΟΚ, μετά ΣΥΡΙΖΑ), με στόχο ανυποψίαστους Συνέδρους. Υπενθυμίζω για να μην ξεχνιόμαστε, ότι Παρασκευή με Κυριακή είναι το Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, από το οποίο θα εκλεγεί Κεντρική Επιτροπή. Ο Παραστατίδης λοιπόν, ο οποίος είναι ανδρουλακικός, έχει κάνει τούρμπο τους Γαπικους, γιατί «ψαρεύει» συνέδρους να ψηφίσουν, οι οποίοι νομίζουν ακόμα ότι είναι με το Γιώργο (ενώ δεν είναι πλέον είπαμε).

Οι 300 του Νίκου

Απώτερος στόχος, είναι αν μαζέψει σταυρούς για ανδρουλακικούς στην ΚΕ ποντάροντας στο ότι είναι τόσοι πολλοί οι υποψήφιοι που , ζήτημα είναι αν γνωρίζονται μεταξύ τους. Η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, θα αυγατίσει σε 300 μέλη από 250). Οι κακές, πασοκικές γλώσσες λένε ότι αυτό το αποφάσισε ο Πρόεδρος για να ‘χωρέσουν’ περισσότεροι δικοί του επειδή έταξε. Εγώ πάλι νομίζω ότι είναι οι 300 του Νίκου.

Το κολιέ

Κλείνοντας, θα ήθελα να σταθώ στο έργο της Lisa Sotilis που επέλεξε η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη για την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο.

Η Lisa, της οποίας ο παππούς Ναπολέων Σωτίλης ήταν Στρατηγός και διοικητής της 7ης Μεραρχίας που απελευθέρωσε την πόλη των Σερρών στις 28 Ιουνίου του 1913, έκανε το ξεκίνημά της ήδη από την ηλικία των 18 στο Μουσείο του Βερολίνου ως παιδί-θαύμα. Γνωρίζει τον Ιόλα, εκθέτει σε Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Παρίσι, στη Μαδρίτη, Αθήνα και Ρώμη. Γνωρίζεται με τον Άντι Γουόρχολ, τον Ρενέ Μαγκρίτ. Αλλά και τους Νταλί και Ντε Κίρικο, οι οποίοι μάλιστα επιλέγουν δημιουργίες της για να κάνουν δώρο στις στις συζύγους τους. Γίνεται η βοηθός του Ντε Κίρικο, για γλυπτά που έχει παραγγείλει ο Ιόλας, ενώ κοσμήματά της, πάντα ογκώδη, αλλά εύπλαστα ώστε να ακολουθούν το σώμα έχουν φορέσει μεταξύ άλλων η πριγκίπισσα Μπεατρίς της Σαβοϊας, η Κλαούντια Καρντινάλε, η Ανί Ζιραρντό, ο Ρολάντ Πετί, και άλλες προσωπικότητες. Εννοείται πως θα φορέσω κι εγώ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου διακομίστηκε σε νοσοκομείο

23:45

Για πρώτη φορά σε Γερμανία και Γαλλία ο Πολωνός πρόεδρος για θέματα ασφάλειας και τη Mercosur

23:30

Λιθουανία: Μαθήματα συναρμολόγησης, προγραμματισμού και χειρισμού drones για παιδιά άνω των 10 ετών

23:26

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Τάιλερ Ρόμπινσον για τη δολοφονία Κερκ – Ενδέχεται να αντιμετωπίσει την θανατική ποινή

23:11

Wall Street: Επιφυλακτικότητα πριν από την απόφαση της Fed

23:00

ΕΟΤ: Δράση εξοικείωσης τουριστικών πρακτόρων της Τουρκίας στη Λήμνο

22:43

Νετανιάχου: Το πλήγμα στη Ντόχα κατά της Χαμάς ήταν δικαιολογημένο

22:33

Πετρέλαιο: Κέρδη σχεδόν 2% για το WTI λόγω των ουκρανικών επιθέσεων στα ρωσικά διυλιστήρια

22:26

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στην Παλαιόπολη Άνδρου - Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

22:24

Ισραήλ: Δύο χρόνια συνεχούς κλιμάκωσης του πολέμου στη Γάζα – Η στάση των ΗΠΑ

22:13

Κλήρωση Τζόκερ: Δείτε τα αποτελέσματα - Οι αριθμοί που κερδίζουν

21:55

Τραμπ: Παρατείνει το deadline πώλησης του TikTok έως τις 16 Δεκεμβρίου

21:31

Νέο ρεκόρ για τον χρυσό - Πρώτη φορά πάνω από τα 3.700 δολάρια

21:24

Φάμελλος: Η ΔΕΘ οφείλει να παραμείνει δημόσια

21:07

Γκουτέρες: Είμαι αποφασισμένος για επανεκκίνηση των συνομιλιών στο Κυπριακό

20:55

Κάλας: Η κλιμάκωση των επιχειρήσεων στη Γάζα θα επιδεινώσει την ήδη απελπιστική κατάσταση

20:53

Καλαφάτης: Προϋπόθεση προόδου και ανάπτυξης στη χώρα μας η στήριξη του υγιούς επιχειρείν

20:48

Ευλογιά των προβάτων: 8 ερωταπαντήσεις από το ΥΠΑΑΤ - Τι πρέπει να κάνουν οι κτηνοτρόφοι

20:26

Συρία: Ο στρατός απέσυρε τα βαρέα όπλα του από τον νότο της χώρας

20:17

Ο εκλεκτός του Τραμπ ορκίστηκε εγκαίρως για τη συνεδρίαση της Fed

20:02

Ο Πούτιν παρακολούθησε τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Ρωσίας-Λευκορωσίας - Συμμετείχαν Αμερικανοί παρατηρητές

19:52

Χατζηδάκης για εξαγορά HSBC Μάλτας από Credia Bank: Σημαντικά οφέλη για το Δημόσιο και την ελληνική οικονομία

19:47

Νετανιάχου: Το Ισραήλ πρέπει να γίνει «Αθήνα και σούπερ-Σπάρτη» για να αντιμετωπίσει την απομόνωση

19:44

Τσιάρας: Καταστροφικό για γεωργία και κτηνοτροφία ένα lockdown λόγω ζωονόσων

19:35

Reuters: Η Ρωσία μπορεί να μειώσει την εξόρυξη πετρελαίου εξαιτίας των επιθέσεων ουκρανικών drones

19:31

Παπασταύρου: Σε χρόνο ρεκόρ η εκκίνηση έργων πρόληψης και αποκατάστασης στον πυρόπληκτο Φενεό

19:18

Ευρωαγορές: Βουτιά στους δείκτες με πιέσεις στις τράπεζες

19:12

CrediaBank: Στα 200 εκατ. ευρώ το τίμημα για την HSBC Μάλτας

19:10

Intralot: Οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των ομολογιούχων

18:46

«Ένα λιοντάρι έφυγε»: Μέριλ Στριπ, Τζέιν Φόντα και Ντόναλντ Τραμπ αποχαιρετούν τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ