INSIDE OUT

Παρατεταμένο χειροκρότημα για Κυριάκο - Το κολιέ της Μαρέβας - Τι ψάχνει ο Παραστατίδης

18-05-2022 | 07:48
Μοιράσου το
Παρατεταμένο χειροκρότημα για Κυριάκο - Το κολιέ της Μαρέβας - Τι ψάχνει ο Παραστατίδης

Όπως τα είπε ακριβώς ο Κυριάκος, έτσι ήταν. Κάποιοι παλαβοί Αθηναίοι σκέφτηκαν να έχουν οι πολίτες ίσα πολιτικά και νομικά δικαιώματα, να ψηφίζουν, να μιλούν ελεύθερα στην Αγορά, στο Δήμο κλπ κλπ. Εννοείται πως οι γυναίκες και οι σκλάβοι είχαν αποκλειστεί. Μέχρι που βρέθηκε ένας άλλος έξυπνος, ο Πλάτωνας και πρότεινε στην Πολιτεία του, οι γυναίκες να συμμετέχουν σε όλα τα επίπεδα εξουσίας και να αναλαμβάνουν όλες τις προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής θητείας. Και τι καταλάβαμε μετά, πείτε μου; Βγήκαν οι γυναίκες ίσες σε όλα, καταργήθηκαν οι σκλάβοι και με τα βίας βρίσκω να μου μαζέψουν τις δάφνες και να παστρεύουν το Μαντείο.

Το χειροκρότημα

Και πήγε ο Μητσοτάκης και τα ξεφούρνισε όλ’ αυτά στο Αμερικανικό Κογκρέσο, και κόντεψε να πάθει αγκύλωση απ' το χειροκρότημα το χέρι της Καμάλα και της Πελόζι. Τουλάχιστον καμιά δεκαριά φορές η Πελόζι σήκωσε όλο το Κογκρέσο για χειροκρότημα. Τόσο που δεν άντεξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και είπε με παράπονο πως στο ελληνικό Κοινοβούλιο τον χειροκροτούν λιγότερο!

Τελοσπάντων, οφείλω να ομολογήσω ότι η επιτυχία ήταν τεράστια. Αν σκεφτείς ότι κάθισε μόνος του την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή το πρωί βάζοντας τις τελευταίες πινελιές της ομιλίας στο Μαξίμου, νομίζω πως έχει κάποιο ταλέντο. Το αναγνώρισε και η Πελόζι.

Όλες οι γυναίκες του Προέδρου

Η σύζυγος και οι κόρες του Πρωθυπουργού με τη πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι η οποία σχολίασε πως η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν «μοναδικής έμπνευσης, ισάξια του Βάτσλαβ Χάβελ». 

Οι αναφορές του Κυριάκου ειδικά στις γυναίκες, όπως καταλαβαίνετε προκάλεσαν ενθουσιασμό. «Κάθε κράτος που δεν αξιοποιεί τα ταλέντα των γυναικών του, κατέστησε σαφές ο Πλάτων, σπαταλά τους μισούς πόρους που διαθέτει. Και ως γιος, σύζυγος, αδελφός και πατέρας ισχυρών και δημιουργικών γυναικών, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο», είπε κάνοντας τη Μαρέβα, τη Σοφία και τη Δάφνη, και τη Ντόρα, Αλεξάνδρα και Κατερίνα να χαμογελούν με ικανοποίηση.

Μαριούπολη όπως Μεσολόγγι

Οι αναφορές στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο παραλληλισμός της Μαριούπολης, με το ελληνικό όνομα, με το Μεσολόγγι, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης. «Όπως συμβαίνει σήμερα με τη Μαριούπολη τότε ήταν για εμάς το Μεσολόγγι».

Η αποφασιστικότητα στη φωνή σε συνδυασμό με τα όσα είπε για το Ουκρανικό, προκάλεσαν παρατεταμένο χειροκρότημα των μελών του Κογκρέσου.

Υπερπτήσεις, ασφάλεια, και Μάρμαρα

Σε μια ομιλία 45’ ο Κυριάκος κατάφερε να τα χωρέσει όλα και να τα συνδέσει μεταξύ τους. Σκληρές αναφορές για Τουρκία και τις υπερπτήσεις, ο ρόλος των ΗΠΑ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, το ενεργειακό, ο ρόλος των social media στις Δημοκρατίες, η απειλή των αυταρχικών καθεστώτων, το Κυπριακό, αλλά και η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα: Όλα τέθηκαν με λεκτική κομψότητα, χωρίς περικοκλάδες. Η ομιλία είχε ροή και τέμπο, κορυφώσεις και αναπάντεχες στροφές. Καθόλου βαρετή.

Οι πιο χαρούμενες

Εν τω μεταξύ δεν μπορώ να αποφασίσω ποια κυρία ήταν πιο χαρούμενη: Η σιδηρά της διπλωματίας Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου που εργάστηκε πολύ σκληρά για την επίσκεψη αυτή, ή η κ. Μενέντεζ; Η κ. Παπαδοπούλου θα απολαύσει τον θρίαμβο τις επόμενες μέρες αθόρυβα, όπως συνηθίζει.

Η σύζυγος του Προέδρου της πανίσχυρης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων πάλι, δεν έκρυβε τη χαρά της, τόσο κατά τη δεξίωση στον Λευκό Οίκο με τον Πρόεδρο Μπάιντεν,

όσο και στην ιστορική ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο.

Ο Μπομπ Μενέντεζ είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει σε βάθος τα ελληνοτουρκικά και έχει αποτελέσει ανάχωμα στις τουρκικές αιτιάσεις για εξοπλισμούς.

Κοινώς, το αίτημα της Τουρκίας τόσο για τα αναβαθμισμένα F16, όσο και τα F35 για τα οποία ήδη δρομολογήθηκε η προσγείωση τους κατά κάποιο τρόπο στην Ελλάδα, θα περάσει από τα χέρια του φιλέλληνα Μπομπ. F35 θα πάρει και η Φινλανδία, στο κοινοβούλιο της οποίας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ ψήφισαν υπέρ 188 βουλευτές. Κατά τάχθηκαν οχτώ: Ένας ακροδεξιός, μια ανεξάρτητη και οι 6 από τους 18 του κόμματος της Αριστεράς που επιμένουν στη «φινλανδοποίηση», δηλαδή την ουδετερότητα της χώρας. Σουηδία και Φινλανδία πάνε ΗΠΑ για συνομιλίες.

Αλωνίζει ο Παραστατίδης

Την ώρα που ο Κυριάκος θριαμβεύει στις ΗΠΑ, στο Κιλκίς αλωνίζει ο Στέφανος Παραστατίδης, γιος του παλαιού βουλευτή (πρώτα ΠΑΣΟΚ, μετά ΣΥΡΙΖΑ), με στόχο ανυποψίαστους Συνέδρους. Υπενθυμίζω για να μην ξεχνιόμαστε, ότι Παρασκευή με Κυριακή είναι το Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, από το οποίο θα εκλεγεί Κεντρική Επιτροπή. Ο Παραστατίδης λοιπόν, ο οποίος είναι ανδρουλακικός, έχει κάνει τούρμπο τους Γαπικους, γιατί «ψαρεύει» συνέδρους να ψηφίσουν, οι οποίοι νομίζουν ακόμα ότι είναι με το Γιώργο (ενώ δεν είναι πλέον είπαμε).

Οι 300 του Νίκου

Απώτερος στόχος, είναι αν μαζέψει σταυρούς για ανδρουλακικούς στην ΚΕ ποντάροντας στο ότι είναι τόσοι πολλοί οι υποψήφιοι που , ζήτημα είναι αν γνωρίζονται μεταξύ τους. Η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, θα αυγατίσει σε 300 μέλη από 250). Οι κακές, πασοκικές γλώσσες λένε ότι αυτό το αποφάσισε ο Πρόεδρος για να ‘χωρέσουν’ περισσότεροι δικοί του επειδή έταξε. Εγώ πάλι νομίζω ότι είναι οι 300 του Νίκου.

Το κολιέ

Κλείνοντας, θα ήθελα να σταθώ στο έργο της Lisa Sotilis που επέλεξε η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη για την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο.

Η Lisa, της οποίας ο παππούς Ναπολέων Σωτίλης ήταν Στρατηγός και διοικητής της 7ης Μεραρχίας που απελευθέρωσε την πόλη των Σερρών στις 28 Ιουνίου του 1913, έκανε το ξεκίνημά της ήδη από την ηλικία των 18 στο Μουσείο του Βερολίνου ως παιδί-θαύμα. Γνωρίζει τον Ιόλα, εκθέτει σε Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Παρίσι, στη Μαδρίτη, Αθήνα και Ρώμη. Γνωρίζεται με τον Άντι Γουόρχολ, τον Ρενέ Μαγκρίτ. Αλλά και τους Νταλί και Ντε Κίρικο, οι οποίοι μάλιστα επιλέγουν δημιουργίες της για να κάνουν δώρο στις στις συζύγους τους. Γίνεται η βοηθός του Ντε Κίρικο, για γλυπτά που έχει παραγγείλει ο Ιόλας, ενώ κοσμήματά της, πάντα ογκώδη, αλλά εύπλαστα ώστε να ακολουθούν το σώμα έχουν φορέσει μεταξύ άλλων η πριγκίπισσα Μπεατρίς της Σαβοϊας, η Κλαούντια Καρντινάλε, η Ανί Ζιραρντό, ο Ρολάντ Πετί, και άλλες προσωπικότητες. Εννοείται πως θα φορέσω κι εγώ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Ρωσία: Όπλα που παραδίδουν δυτικές χώρες στην Ουκρανία καταλήγουν στη «μαύρη αγορά»

23:44

Βόρεια Μακεδονία - Βουλγαρία: Ο Σαρλ Μισέλ κάλεσε τα Σκόπια να αποδεχτούν την πρόταση της ΕΕ

23:31

Κίνα: Κλείνουν σχολεία, μπαρ, πολιτιστικοί χώροι στην πόλη Σιάν μετά τον εντοπισμό 18 κρουσμάτων της Όμικρον

23:21

Σπίρτζης: Να μην έχουν οι κάτοικοι της Φωκίδας την αντιμετώπιση που είχαν οι κάτοικοι της Εύβοιας και της Ηλείας

23:06

Wall Street: Συνεδρίαση roller coaster την Τρίτη - «Μάζεψε» τις απώλειες ο Dow, ισχυρά κέρδη ο Nasdaq

22:59

Κιρ Στάρμερ: Ο ηγέτης των Εργατικών θα δεχόταν τις πρόωρες εκλογές - «Χρειαζόμαστε αλλαγή, η κυβέρνηση καταρρέει»

22:45

ΡΑΕ: Οδηγίες προς τους παρόχους ενέργειας για την υιοθέτηση πρότυπου εγγράφου

22:27

Πυροσβεστική: Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας

22:15

Βρετανία: Εντείνεται η πολιτική κρίση - Παραιτήθηκε και ο αντιπρόεδρος των Τόρις και δύο βουλευτές

22:10

Πετρέλαιο: Ραγδαία πτώση κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι

22:00

Βρετανία: Η Λιζ Τρας στο πλευρό του Τζόνσον μετά από τις παραιτήσεις δύο κορυφαίων υπουργών

21:55

Μακελειό 4ης Ιουλίου: Ο δράστης έκανε σχέδια επί εβδομάδες - Μεταμφιέστηκε σε γυναίκα για να μην τον αναγνωρίσουν

21:40

Τουρκία: Δακρυγόνα ενάντια σε πορεία Pride στην Άγκυρα

21:28

Τσίπρας: Σχέδιο τεσσάρων αξόνων για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης

21:19

Πανελλήνιες: Την Τετάρτη η ανακοίνωση των βαθμών των Ειδικών Μαθημάτων

21:11

Μενδώνη: Ο φωτισμός του ανελκυστήρα της Ακρόπολης έγινε για λόγους συντήρησής του

21:03

Χρυσός: Νέο χαμηλό για το 2022 με απώλειες άνω του 2%

21:01

Ουκρανία: Οι κάτοικοι της Μαριούπολης λαμβάνουν 5 λίτρα πόσιμου νερού την εβδομάδα

20:35

Grivalia Hospitality: Στις πύλες του Amanzoe έφτασε η φωτιά - Ασφαλείς ένοικοι και προσωπικό

20:34

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Τζια

20:24

Βρετανία: Παραιτήθηκαν οι υπουργοί Υγείας και Οικονομικών

20:19

ΗΠΑ: «Μπλόκο» βουλευτών κατά της πώλησης F16 στην Τουρκία

20:07

Gazprom: Καθυστερήσεις στις πληρωμές κουπονιών σε δολάρια και φράγκο για τους κατόχους ομολόγων της

20:07

Δεύτερες σκέψεις από Eurogroup για μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία καθώς ξεφεύγει η ενεργειακή κρίση

20:03

Dimand: Στα 98 εκατ. ευρώ τα αντληθέντα κεφάλαια από τη Δημόσια Προσφορά - Από 6/7 οι μετοχές στο ΧΑ

19:51

Η Hellenic Cables εισέρχεται στην ασιατική αγορά προμηθεύοντας inter-array καλώδια

19:44

Ιταλία: Αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων από κορονοϊό

19:40

doValue: Στην Αθήνα ο CEO του Ομίλου, A. Mangoni – Εύσημα για τις επιδόσεις της ελληνικής θυγατρικής

19:24

Morgan Stanley: Χειρότερη από το αναμενόμενο η επιβράδυνση στην οικονομία των ΗΠΑ

19:20

ElvalHalcor: Ολοκληρώθηκε η διάθεση του συνόλου των αντληθέντων κεφαλαίων του ομολόγου