To Ντουμπάι δίνει «μπόνους» σε όσους κατοίκους προσκαλούν τουρίστες στο εμιράτο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
To Ντουμπάι δίνει «μπόνους» σε όσους κατοίκους προσκαλούν τουρίστες στο εμιράτο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Οι κάτοικοι που θα υποδεχθούν νέους ταξιδιώτες από τις 20 Ιουλίου έως τις 31 Οκτωβρίου «θα επωφεληθούν από προνόμια αξίας άνω των 3.000 ντιράμ (περίπου 716 ευρώ).

Το εμιράτο του Ντουμπάι θα προσφέρει εκπτώσεις και προνόμια αξίας έως 700 ευρώ σε κατοίκους που θα προσκαλέσουν συγγενείς και φίλους να τους επισκεφθούν, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Ντουμπάι σήμερα, την ώρα που ο τουριστικός κλάδος έχει πληγεί από τους μήνες πολέμου στην περιοχή.

«Το υπουργείο Οικονομίας και Τουρισμού του Ντουμπάι παρουσιάζει το πρόγραμμα 'A Dubai Invite' (Πρόσκληση στο Ντουμπάι) για να παροτρύνει τους κατοίκους να γίνουν πρεσβευτές της πόλης, υποδεχόμενοι συγγενείς τους» έως τα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του Ντουμπάι στο Χ.

Η ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Ντουμπάι διευκρίνισε ότι οι κάτοικοι που θα υποδεχθούν νέους ταξιδιώτες από τις 20 Ιουλίου έως τις 31 Οκτωβρίου «θα επωφεληθούν από προνόμια αξίας άνω των 3.000 ντιράμ (περίπου 716 ευρώ), με τη μορφή εκπτώσεων για διαμονή σε ξενοδοχεία ή κουπονιών για εστιατόρια, πάρκα ψυχαγωγίας κλπ.

Οι κάτοικοι του εμιράτου μπορούν να δηλώσουν τα πρόσωπα της επιλογής τους στην ιστοσελίδα για να επωφεληθούν από τα προνόμια αυτά.

Το καλοκαίρι είναι γενικά η χαμηλή τουριστική περίοδος για τα Εμιράτα, καθώς οι θερμοκρασίες μπορούν να φθάσουν τους 50°.

Με 19,5 εκατ. επισκέπτες κάθε χρόνο, το Ντουμπάι είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην περιοχή και εδώ και καιρό προσελκύει σελέμπριτις από όλο τον κόσμο.

Αλλά ο πόλεμος μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ, που ξεκίνησε με ισραηλινοαμερικανικά πλήγματα κατά του Ιράν στα τέλη Φεβρουαρίου, έχει αμαυρώσει την εικόνα σταθερότητας των μοναρχιών του Κόλπου.

Οι χώρες αυτές, σύμμαχοι των ΗΠΑ, βρίσκονται συχνά στο στόχαστρο του Ιράν, σε αντίποινα για τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στο έδαφός του.

Στην αρχή του πολέμου, εν μέσω της υψηλής χειμερινής περιόδου, τα Εμιράτα επλήγησαν σκληρά από ιρανικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones), που χτύπησαν ξενοδοχεία, όπως το τεχνητό νησί The Palm καθώς και το εμβληματικό ξενοδοχειακό συγκρότημα του Burj Al Arab, προκαλώντας φυγή των τουριστών.

Παρόλο που τα Εμιράτα δεν επηρεάστηκαν από την πρόσφατη επανέναρξη των εχθροπραξιών, που ξεκίνησαν στις 7 Ιουλίου, και παρά την επιστροφή μιας χούφτας τουριστών μετά την κατάπαυση πυρός του Απριλίου, η πελατεία των ξενοδοχείων συνεχίζει να προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από την εσωτερική αγορά, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές από τον τουριστικό κλάδο.

Τον Μάιο, η κυβέρνηση διέθεσε 400 εκατ. δολάρια (350 εκατ. ευρώ) για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις του κλάδου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του πολέμου, ύστερα από ένα πρώτο πακέτο άνω των 270 εκατ. δολαρίων (236 εκατ. ευρώ) στα τέλη Μαρτίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

«Επιτελικά» νεύρα με τον Βλάχο - Μηνύματα και σε «γαλάζιους» για την 13η σύνταξη - Τι συζητούν στον ΣΥΡΙΖΑ

Πόσo χρειάζεται να δουλέψει ένας Έλληνας εργαζόμενος για να αποκτήσει ο μισθός του αγοραστική δύναμη 1.000 δολαρίων

ΔΕΔΔΗΕ: Ανεβάζει «στροφές» το roll out των έξυπνων μετρητών - Η λύση για τα «προβληματικά» ρολόγια

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider