INSIDE OUT

Ο Κυριάκος αντιγράφει Νίκο - Ο Νίκος έχει έξοδα - Η υπόκλιση Λαφαζάνη σε Gazprom - Ο κ. Πιρπιρής

04-05-2022 | 07:44
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Κυριάκος αντιγράφει Νίκο - Ο Νίκος έχει έξοδα - Η υπόκλιση Λαφαζάνη σε Gazprom - Ο κ. Πιρπιρής

Πιάνοντας τον Πρωθυπουργό να αντιγράφει το στυλ Ανδρουλάκη αναρωτιέμαι μέχρι που μπορεί να φτάσει. Για το ελαφρύ αμάνικο σίγουρα με πούπουλο χήνας, στο εσωτερικό, κι από πάνω σακάκι μιλάω γιατί έτσι ψιλοάσχετοι που είστε από πολιτική εστιάζετε στις δημοσκοπήσεις, ενώ αλλού είναι τα μηνύματα. Σημειώνω δε, πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος δανείζεται το ενδυματολογικό στυλ του Νίκου- το έχει ξανακάνει.

Έχει έξοδα

Ο Πρόεδρος Νίκος ετοιμάζεται φουλ για το Συνέδριο του κόμματος στις 22 Μαΐου κι όλοι ανυπομονούμε για το εάν θα διαλέξει κοστούμι και γραβάτα, σκέτο πουκάμισο, ή κοστούμι χωρίς γραβάτα. Για ζιβάγκο ή το αγαπημένο ελαφρύ καπιτονέ γιλέκο, ο καιρός δεν βοηθάει ειν’ η αλήθεια. Το ίδιο άγχος έχει και ο Γραμματέας του κόμματος, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, που θα εκλεγεί στο Συνέδριο. Πού το ξέρω; Σόρυ, η Πυθία είμαι για όσους ξεχάστηκαν. Αυτό που δεν ξέρω, είναι που θα βρεθούν τα χρήματα για να μετακινηθούν και να φιλοξενηθούν οι σύνεδροι της επαρχίας, στην οποία διατηρεί μεγάλη δύναμη ο Πρόεδρος. Το Συνέδριο έχει έξοδα.

Ο πήχης

Πριν από το Συνέδριο θα στηθούν οι τέσσερις κάλπες για Συνέδρους, Νομαρχιακές και Τοπικές Επιτροπές καθώς και την αλλαγή ονόματος, οι οποίες έχουν άλλα θεματάκια. Ο πήχης της προσέλευσης είναι να πιάσει εξαψήφιο, δηλαδή να προσέλθουν τουλάχιστον 100.000 μέλη. On line σύστημα για όσους ψηφίζουν όμως θα υπάρχει μόνο Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρες επειδή δεν θα υπάρχει ταυτοπροσωπία, εκφράζεται ανησυχία για πχ μετακινούμενους από χωριό σε χωριό διπλο-τριπλοψηφίσαντες.

Επιστροφή Πρωτόπαπα

Απ’ όλες τις μουρμούρες του ΚΙΝΑΛ, ή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ή ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, η πιο εντυπωσιακή είναι νομίζω η απάντηση στην ερώτηση πότε θα γίνουν γνωστά τα κείμενα του Συνεδρίου (θέσεις, πολιτικές). Όλοι αναρωτιούνται. Μαζί με το ‘πότε’ αναρωτιούνται και το ποιος τα γράφει. Η φουντωμένη φημολογία θέλει τον χαλκέντερο Χρήστο Πρωτόπαπα να έχει σηκώσει τα μανίκια. Μερικοί νόμιζαν ότι είναι ο Σκανδαλίδης που ασχολούνταν παλιά στο ΠΑΣΟΚ με τα ιδεολογικά. Αλλά ο Κώστας είχε εξαφανιστεί δύο εβδομάδες τώρα στην Κω.

Ανοίγει ο Αναστασιάδης

Στο Συνέδριο της ΝΔ τώρα, το άνοιγμα θα κάνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενώ μαζί του θα βρίσκεται και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και διαφαινόμενος διάδοχος, Αβέρωφ Νεοφύτου. Παρεμβάσεις θα κάνουν ο προσωπικός φίλος του Πρωθυπουργού Manfred Weber, ο ΓΓ του ΕΛΚ, Antonio Lopez. Αλλά αυτοί που θα δώσουν τον τόνο είναι ο Δήμαρχος της Οδησσού Gennadiy Leonidovich Trukhanov και η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα.

Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός κλπ κλπ

Η είδηση ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ετοιμάζει κόμμα γράφτηκε στην Ίσκρα την περασμένη Παρασκευή, όμως τάραξε τα νερά χθες που έγινε ευρύτερα γνωστή. Ο Λαφαζάνης που ακόμα τρέχει στα δικαστήρια για υποθέσεις επί ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ένα πρώτο στίγμα του πολιτικού φορέα. Αντιεμβολιαστικό, φιλορωσικό και αντιαμερικανικό, αντινατοϊκό. Το εξηγεί ο ίδιος: «Με την ευκαιρία, επίσης, να υπογραμμίσουμε την επίκαιρη αντίθεσή μας στο προωθούμενο, υπό τη σημαία της “επανεκκίνησης” και της “νέας τάξης”, μονοδιάστατο ανελεύθερο χειραγωγημένο κόσμο των πολυεθνικών κολοσσών, ειδικά των BigPharma και των BigTech και του αμερικανικού στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος. Είναι αυτός ο κόσμος, που επιχειρείται σήμερα να επιβληθεί ισοπεδωτικά ως κυρίαρχος στο πλανήτη, μέσα και από τον πόλεμο που προκάλεσαν, παρατείνουν και κλιμακώνουν σε Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και οι πιο αντιδραστικοί κύκλοι της Δύσης στην Ουκρανία».

Τότε που το τραπεζάκι του Πούτιν ήταν πολύ μικρό.

Ο φίλος του ο Μίλλερ

Από την εποχή που επισκέπτονταν την Μόσχα ως υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κρατάω την τρυφερή υπόκλιση και τον ανυπόκριτο θαυμασμό προς τον ισχυρό Σεργκέι Μίλλερ. Το αφεντικό της Gazprom και κολλητό του Πούτιν από την εποχή της Αγίας Πετρούπολης, τότε που συνεργάστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 στο γραφείο του δημάρχου. Σ' αυτόν υποκλίθηκε ο Παναγιώτης.

Ο κ. Μίλλερ τον περασμένο Μάρτιο, κι ενώ η Ρωσία είχε εισβάλλει στην Ουκρανία απηύθυνε κάλεσμα στους περίπου 500.000 εργαζομένους της εταιρείας: «Σήμερα, όπως ποτέ άλλοτε, είναι σημαντικό να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον κοινό σκοπό, να συσπειρωθούμε γύρω από τον πρόεδρό μας. Η συσπείρωση γύρω από τον Πούτιν θα διατηρήσει τη Ρωσία όπως την ξέρουμε και την αγαπάμε, θα διατηρήσει τη μητέρα πατρίδα ως «μεγάλη δύναμη», έγραψε σε επιστολή η οποία έγινε γνωστή από το Reuters.

Θα έβρισκα απόλυτα λογικό να χαιρετίσει το Συνέδριο του κόμματος Λαφαζάνη.

Το άστρο της Αλεξανδρούπολης

Τί θα γινόταν άραγε αν η Αλεξανδρούπολη παρέμενε αυτό που ήταν τόσα χρόνια; Ένα παροπλισμένο λιμάνι από το οποίο έφευγε το Σαος για Σαμοθράκη; Η τουρκική προκλητικότητα, σε συνδυασμό με τους απώτερους σχεδιασμούς Πούτιν έστρεψαν το ενδιαφέρον των ΗΠΑ (έργο Πάιατ;), σ’ αυτό το λιμάνι και ιδού! Η Αλεξανδρούπολη μπήκε στον χάρτη.

Η χθεσινή έλευση του Σαρλ Μισέλ, ξένων αρχηγών κρατών, του Τζέφρι Πάιατ, του Αρχιεπισκόπου, υπουργών και επισήμων έβαλε και επίσημα την Αλεξανδρούπολη στο χάρτη των πολύ σημαντικών πόλεων. Καιρός να το συνηθίζουν σιγά σιγά εκεί πάνω.

Ο μυστηριώδης κύριος Πιρπιρής

Στα παράπλευρα των σπουδαίων για τα γεωπολιτικά της ΕΕ, (έναρξη υλοποίησης του τερματικού σταθμού του Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου), και τα εγκαίνια του Ιωακείμειου Γηροκομείου της πόλης, δυναμικότητας 104 κλινών. Το γηροκομείο έγινε πράξη σε μόλις 8 μήνες και από κυβερνητικής πλευράς το έτρεξε το γραφείο της Δόμνας Μιχαηλίδου. Ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά το ζεύγος Χρήστου και Ζέττα Πιρπιρή οι οποίοι ήταν υποστηρικτές και δωρητές, και προς τιμήν δόθηκε το όνομα τους στην αίθουσα εκδηλώσεων του.

Η παρουσία του κυρίου Πιρπιρή έδωσε μια άλλη νότα στα εγκαίνια, πέρα από το κίτρινο του χαμομηλιού της Δόμνας.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:07

Έξοδος Πάσχα: 84.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική σε 12 ώρες

22:52

Πετρέλαιο: Σε αντίθετη κατεύθυνση WTI και Brent

22:37

Γκιουλέρ (Τούρκος υπ. Άμυνας): Θα χαρούμε εάν η Ελλάδα αποκτήσει F-35

22:22

Σερβία: Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση του Μίλος Βούτσεβιτς

22:07

Στη Μητρόπολη Αθηνών ο Μητσοτάκης

21:52

Η αβεβαιότητα για τα επιτόκια οδήγησε σε απώλειες τον χρυσό

21:37

Moderna: Βουτιά εσόδων στα 167 εκατ. δολάρια από σχεδόν 2 δισ. το 2023

21:22

Μπάιντεν για φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις: Δεν φιμώνουμε τους ανθρώπους αλλά πρέπει να επικρατήσει η τάξη

21:07

Μηχανή παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένη στη Βούλα

20:53

Τραμπ σε περίπτωση εκλογικής ήττας: Δεν δεσμεύομαι ότι θα αναγνωρίσω το αποτέλεσμα

20:38

Ερντογάν: Υποκρισία από ΗΠΑ και Δύση στον πόλεμο της Γάζας

20:29

Στην Κέρκυρα για το Πάσχα ο Κασσελάκης

20:29

Alpha Bank: Διαθέτει 2,76 εκατ. μετοχές σε στελέχη ως stock award για τη χρήση 2023

20:20

Οι εξοδούχοι του Πάσχα δεν γλίτωσαν από την ακριβή βενζίνη – Υψηλές τιμές στους πασχαλινούς προορισμούς

20:11

Austriacard: Σε ειδικούς επενδυτές το 15,05% - Αυξήθηκε το ποσοστό διασποράς

20:02

ΗΠΑ: Μικρή αύξηση στις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

19:53

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 10 Μαΐου

19:44

Στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της η βιομηχανία παραγωγής ελαιόλαδου

19:35

ΔΕΗ: Στο 10% το έμμεσο ποσοστό της CVC μετά την εταιρική αναδιοργάνωση

19:29

Austriacard: Στο 71,52% το ποσοστό του Ν. Λύκου

19:21

Η Τουρκία διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ

19:12

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές - Στο επίκεντρο Novo Nordisk και Shell

18:59

Gazprom: Πρώτη ετήσια ζημία σε 24 χρόνια - «Τρύπα» σχεδόν 7 δισ. δολ.

18:45

Οι πιο... δουλευταράδες στην Ευρώπη οι Έλληνες: Το 11,6% εργάζεται πάνω από 49 ώρες την εβδομάδα

18:32

Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

18:23

Mytilineos: Στις 4 Ιουνίου η Γενική Συνέλευση - Τα θέματα

18:11

Ο Ερντογάν καταγγέλλει την καταστολή των φιλοπαλαιστινιακών κινητοποιήσεων στις ΗΠΑ

18:04

ΗΠΑ: Η αστυνομία διέλυσε τον καταυλισμό φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια

17:54

Lamda Development για Ελληνικό: Νέα SPV με Xeris Ventures για την Little Athens

17:43

Διαμαρτύρονται οι φαρμακοποιοί για την μη ένταξή τους στα επαγγέλματα με μειωμένη προμήθεια στις συναλλαγές με κάρτα