INSIDE OUT

Κατέεις zoom, γίνε ψηφιακός σύντροφος - ΚΙΝΑΛ: Οι βουλευτές βλέπουν με το κυάλι τον πρόεδρο 

07-02-2022 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Και αυτή η εβδομάδα θα είναι των μετεωρολόγων, μισητών προσώπων της επιστήμης, που αναδεικνύονται σε σταρ της επικαιρότητας. Αυτή τη φορά εξαπολύουν προειδοποιήσεις στους κοινούς θνητούς για κακοκαιρία εξπρές και θερμοκρασία-τραμπάλα από σήμερα το βράδυ. Χιόνι και δυνατός, παγωμένος αέρας. Όπως τα εσωκομματικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ένα πράμα. Το χαμηλό βαρομετρικό θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή των Βαΐων- τελευταία ημέρα του Συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο Πρόεδρος Αλέξης ευελπιστεί για ανάσταση Λαζάρου, ενώ οι λεγόμενοι «Προεδρικοί» μιλούν από τώρα για επανάληψη του φαινομένου Λαφαζάνη, σε ό, τι αφορά την τύχη της περίφημης Ομπρέλας: Απομόνωση, και εξαφάνιση. Η πρόβλεψη για το συσχετισμό είναι 75-25, με όλες τις τάσεις των «προεδρικών» συνασπισμένες.

Ψηφιακός σύντροφος

Τα επίδικα του παρόντος και του μέλλοντος, πακετάρισε εξαιρετικά ο πρώην εξ απορρήτων της ηγεσίας, Νίκος Παππάς (ieidiseis): Καθιέρωση της ψηφιακής εγγραφής μελών, δυνατότητα διαδικτυακών συνεδριάσεων των οργάνων, ποσόστωση φύλου στο 50% - 50%, και η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή Προέδρου και συλλογικής ηγεσίας από τα μέλη. Σήμερα σε ονομαστική αξία, το κόμμα έχει περί τα 60.000 μέλη. Ευελπιστούν σε άλλους 20.000 μέχρι τον Απρίλιο. Όσο για το πόσο ενεργά θα είναι τα νέα μέλη, πάει η εποχή του τεχνοφασισμού για την Κουμουνδούρου. Ξημερώνει η εποχή του ψηφιακού συντρόφου. Αρκεί να κατέει zoom.

Εξαπτέρυγα

Κι ενώ στα σόσιαλ το ξεκατίνιασμα μεταξύ κυρίως πασοκογενών και «ομπρέλας» συνεχίζεται σε επίπεδο χιονοκαταιγίδας, εμφανίζονται σιγά τα στελέχη που δηλώνουν πίστη και υπακοή άνευ όρων στον Πρόεδρο. Νίκος Καρανίκας και Έφη Αχτσιόγλου, προσφέρουν απεριόριστη στήριξη στον Τσίπρα, μέσω... Πολάκη. Σωστά διαβάσατε. Αν και οι φανατικοί μου, το ξέρουν ήδη πως ο Αλέξης δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε ό, τι αφορά τον Παύλο Πολάκη. Τόσο ο Καρανίκας όσο και η Έφη λοιπόν, στήριξαν αβίαστα Πολάκη, λειτουργώντας εναρμονισμένα με τις Προεδρικές επιθυμίες στο θέμα αυτό.

Μυστήριο Χουλιαράκη

Η είδηση της πρόσληψης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και νυν think tank Τσίπρα, Γιώργου Χουλιαράκη, ως συμβούλου στην ΤτΕ, προκάλεσε ανατριχίλες στο κομματικό και τραπεζικό σύστημα. Το βρίσκω υπερβολικό. Από την στιγμή που ο Πρόεδρος εξασφάλισε ότι ο think tank του θα μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα, δεν βρίσκω τον λόγο να μην λάβει πχ τα περίπου 6.000 το μήνα. Και ο Διοικητής θα διευρύνει τον κύκλο των συμβούλων του με μια ακόμα φωνή. Η βιοποικιλότητα κάνει καλό. Άλλωστε έχει ήδη μια φανατική του, στο Γενικό Συμβούλιο και στο Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής. Μια ασυμβίβαστη φωνή που ουδέποτε έκρυψε τις ριζοσπαστικές της απόψεις: την κ. Όλγα Χαρίτου, η οποία όταν συζητούνταν το θέμα ανανέωσης της θητείας Γιάννη Στουρνάρα είχε δηλώσει πως θα τον ψηφίσει, ακόμα κι αν δεν τον στηρίξει η κυβέρνηση (της δεξιάς). Περιμένω ανάλογη τοποθέτηση και από Χουλιαράκη.

Δεν έχει χρόνο

Την ίδια ώρα, στου ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ οι θερμοκρασίες είναι σε αναμενόμενες για την επομένη εκλογής του νέου Αρχηγού. Θέλει όμως προσοχή καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται από την γενικότερα «παγωμένη» στάση Ανδρουλάκη στους βουλευτές. Με εξαίρεση τον πολυμήχανο Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο που έχει μπει στα άδυτα των αδύτων, και τον Γιώργο Φραγγίδη, βουλευτή Κιλκίς, οι υπόλοιποι τον βλέπουν με το κιάλι τον Πρόεδρο - κι ας κλείνουν αυτή την εβδομάδα δύο μήνες από την εκλογή του. Στο περίμενε τους έχει ο κραταιός Νικόλας τους βουλευτές. Ίσως δεν έχει χρόνο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:54

Τι αναφέρει η Περ. Αττικής για τις βλάβες στον υποθαλάσσιο αγωγό υδροδότησης της Αίγινας

23:40

Ισραήλ: Εκρήξεις στο Τελ Αβίβ - Συντρίμμια έπεσαν κοντά στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν

23:38

Moody’s: Αμετάβλητη η αξιολόγηση Baa3 για Ελλάδα, σταθερό outlook

23:37

Λουκασένκο: «H Λευκορωσία πλήρωσε και αγόρασε από τη Ρωσία τον πύραυλο Oreshnik»

23:23

Κομβόι θα μεταφέρει στην Κούβα 20 τόνους τροφίμων, φαρμάκων και ενεργειακού εξοπλισμού

23:14

Ανοίγει η ψηφιακή εφαρμογή για υπεύθυνη δήλωση κατοχής αγροτεμαχίων για την ΕΑΕ 2025

22:56

Λίβανος: Στους 773 οι νεκροί από την έναρξη των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών

22:45

Η Χεζμπολάχ δηλώνει «έτοιμη για μια μακρά σύγκρουση με το Ισραήλ»

22:30

Δικαστής ακύρωσε την έρευνα σε βάρος του προέδρου της Fed Τζ. Πάουελ ως «προσχηματική»

22:17

Τσιάρας: «Μέχρι τέλος Μαΐου η οριστική πρόσκληση για τα σχέδια βελτίωσης»

22:09

Τεχνολογικές πιέσεις στην Wall Street με φόντο ανάπτυξη και πληθωρισμό

21:48

Πάνω από τα 100 δολάρια το πετρέλαιο - Ράλι σχεδόν 50% από την αρχή του πολέμου

21:29

Οι ΗΠΑ επικήρυξαν με 10 εκατ. δολάρια την ιρανική ηγεσία - Ποιοι είναι στο στόχαστρο

21:20

Γροιλανδία: Παραιτήθηκε η ΥΠΕΞ, το κόμμα της αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό

21:06

Ιράν: Νέες εκτοξεύσεις πυραύλων και drones προς το Ισραήλ - Εκρήξεις στην Τεχεράνη

20:57

Back to back εβδομαδιαίες απώλειες για τον χρυσό

20:50

Πλαφόν στα καύσιμα: Τι προβλέπεται για τα νησιά

20:43

WSJ: Οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον 5.000 πεζοναύτες και πολεμικά πλοία στη Μέση Ανατολή

20:38

«Η Κύπρος θα μπορούσε να παράγει φυσικό αέριο για εξαγωγή από το 2028» λέει ο ΥΠΕΝ

20:22

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης έχουν καταρρίψει 111 drones - Οι ΗΠΑ επικήρυξαν την ιρανική ηγεσία

20:13

Πετρέλαιο, γεωπολιτική ένταση και ευρωπαϊκή εταιρική πίστη: Πόσο ανθεκτικές είναι οι επιχειρήσεις

20:09

Πόση λάμψη έχει η οικονομία της Μέσης Ανατολής - Τα κράτη που εμπλέκονται

20:08

Κωνσταντινίδης: «Ο ΟΤΕ εξασφαλίζει τις υποδομές που χρειάζονται για να εξελιχθεί η Ελλάδα σε ψηφιακό κόμβο»

20:01

Η Ρωσία χαρακτήρισε τη δισέγγονη του Σοβιετικού ηγέτη Χρουστσόφ «ξένο πράκτορα»

19:56

Το Πεντάγωνο και ο Λευκός Οίκος καταφέρονται κατά του CNN

19:47

Το Ιράν επέτρεψε σε δύο τάνκερ που μεταφέρουν αέριο να περάσουν τα Στενά του Ορμούζ

19:44

ΟΗΕ: Πάνω από 100 πρέσβεις και διπλωμάτες σε ειδική ισραηλινή ενημέρωση για την απειλή του Ιράν

19:36

Βραζιλία: Σε ΜΕΘ ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου - «Σοβαρή» η κατάστασή του

19:35

Πλαφόν στο περιθώριο κέρδους: Η τελική λίστα με φρέσκα φρούτα και λαχανικά

19:17

Γαλλία: Περίπου 10.000 πολίτες έχουν επιστρέψει από τα ΗΑΕ από την αρχή του πολέμου