INSIDE OUT

Κατέεις zoom, γίνε ψηφιακός σύντροφος - ΚΙΝΑΛ: Οι βουλευτές βλέπουν με το κυάλι τον πρόεδρο 

07-02-2022 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Και αυτή η εβδομάδα θα είναι των μετεωρολόγων, μισητών προσώπων της επιστήμης, που αναδεικνύονται σε σταρ της επικαιρότητας. Αυτή τη φορά εξαπολύουν προειδοποιήσεις στους κοινούς θνητούς για κακοκαιρία εξπρές και θερμοκρασία-τραμπάλα από σήμερα το βράδυ. Χιόνι και δυνατός, παγωμένος αέρας. Όπως τα εσωκομματικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ένα πράμα. Το χαμηλό βαρομετρικό θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή των Βαΐων- τελευταία ημέρα του Συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο Πρόεδρος Αλέξης ευελπιστεί για ανάσταση Λαζάρου, ενώ οι λεγόμενοι «Προεδρικοί» μιλούν από τώρα για επανάληψη του φαινομένου Λαφαζάνη, σε ό, τι αφορά την τύχη της περίφημης Ομπρέλας: Απομόνωση, και εξαφάνιση. Η πρόβλεψη για το συσχετισμό είναι 75-25, με όλες τις τάσεις των «προεδρικών» συνασπισμένες.

Ψηφιακός σύντροφος

Τα επίδικα του παρόντος και του μέλλοντος, πακετάρισε εξαιρετικά ο πρώην εξ απορρήτων της ηγεσίας, Νίκος Παππάς (ieidiseis): Καθιέρωση της ψηφιακής εγγραφής μελών, δυνατότητα διαδικτυακών συνεδριάσεων των οργάνων, ποσόστωση φύλου στο 50% - 50%, και η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή Προέδρου και συλλογικής ηγεσίας από τα μέλη. Σήμερα σε ονομαστική αξία, το κόμμα έχει περί τα 60.000 μέλη. Ευελπιστούν σε άλλους 20.000 μέχρι τον Απρίλιο. Όσο για το πόσο ενεργά θα είναι τα νέα μέλη, πάει η εποχή του τεχνοφασισμού για την Κουμουνδούρου. Ξημερώνει η εποχή του ψηφιακού συντρόφου. Αρκεί να κατέει zoom.

Εξαπτέρυγα

Κι ενώ στα σόσιαλ το ξεκατίνιασμα μεταξύ κυρίως πασοκογενών και «ομπρέλας» συνεχίζεται σε επίπεδο χιονοκαταιγίδας, εμφανίζονται σιγά τα στελέχη που δηλώνουν πίστη και υπακοή άνευ όρων στον Πρόεδρο. Νίκος Καρανίκας και Έφη Αχτσιόγλου, προσφέρουν απεριόριστη στήριξη στον Τσίπρα, μέσω... Πολάκη. Σωστά διαβάσατε. Αν και οι φανατικοί μου, το ξέρουν ήδη πως ο Αλέξης δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε ό, τι αφορά τον Παύλο Πολάκη. Τόσο ο Καρανίκας όσο και η Έφη λοιπόν, στήριξαν αβίαστα Πολάκη, λειτουργώντας εναρμονισμένα με τις Προεδρικές επιθυμίες στο θέμα αυτό.

Μυστήριο Χουλιαράκη

Η είδηση της πρόσληψης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και νυν think tank Τσίπρα, Γιώργου Χουλιαράκη, ως συμβούλου στην ΤτΕ, προκάλεσε ανατριχίλες στο κομματικό και τραπεζικό σύστημα. Το βρίσκω υπερβολικό. Από την στιγμή που ο Πρόεδρος εξασφάλισε ότι ο think tank του θα μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα, δεν βρίσκω τον λόγο να μην λάβει πχ τα περίπου 6.000 το μήνα. Και ο Διοικητής θα διευρύνει τον κύκλο των συμβούλων του με μια ακόμα φωνή. Η βιοποικιλότητα κάνει καλό. Άλλωστε έχει ήδη μια φανατική του, στο Γενικό Συμβούλιο και στο Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής. Μια ασυμβίβαστη φωνή που ουδέποτε έκρυψε τις ριζοσπαστικές της απόψεις: την κ. Όλγα Χαρίτου, η οποία όταν συζητούνταν το θέμα ανανέωσης της θητείας Γιάννη Στουρνάρα είχε δηλώσει πως θα τον ψηφίσει, ακόμα κι αν δεν τον στηρίξει η κυβέρνηση (της δεξιάς). Περιμένω ανάλογη τοποθέτηση και από Χουλιαράκη.

Δεν έχει χρόνο

Την ίδια ώρα, στου ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ οι θερμοκρασίες είναι σε αναμενόμενες για την επομένη εκλογής του νέου Αρχηγού. Θέλει όμως προσοχή καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται από την γενικότερα «παγωμένη» στάση Ανδρουλάκη στους βουλευτές. Με εξαίρεση τον πολυμήχανο Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο που έχει μπει στα άδυτα των αδύτων, και τον Γιώργο Φραγγίδη, βουλευτή Κιλκίς, οι υπόλοιποι τον βλέπουν με το κιάλι τον Πρόεδρο - κι ας κλείνουν αυτή την εβδομάδα δύο μήνες από την εκλογή του. Στο περίμενε τους έχει ο κραταιός Νικόλας τους βουλευτές. Ίσως δεν έχει χρόνο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:24

Κάρνεϊ: Θα διευθετηθεί η κατάσταση με τη γέφυρα Γκόρντι Χόου

23:14

Wall Street: «3x3» ρεκόρ για Dow Jones - Πιέσεις για S&P 500 ελέω λιανικών πωλήσεων

23:02

Δύο προφυλακίσεις για το κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων - Αύριο απολογούνται οι φερόμενοι ως αρχηγοί

22:50

Οριακή πτώση για το πετρέλαιο με Ιράν και αμερικανικά «μάκρο» στο επίκεντρο

22:32

Αυστρία, Τσεχία και Σλοβακία ζητούν να μειωθεί το κόστος ενέργειας στην ΕΕ

22:14

Ο Τραμπ στηρίζει τον υπουργό Εμπορίου Χάουαρντ Λάτνικ

22:00

Κεραμέως για δημοσιεύματα που αφορούν σε προγράμματα κατάρτισης: Ζούμε την απόλυτη διαστρέβλωση

21:42

Απώλειες 1% για τον χρυσό - Πτώση και για τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα

21:22

Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ: Η ΕΕ οφείλει να προστατεύει τους παραγωγούς της

21:08

Αλβανία: Συγκρούσεις αστυνομίας - διαδηλωτών, ζητούν την παραίτηση της αντιπροέδρου

21:02

Ιρλανδία: Πρωτοποριακό πρόγραμμα παροχής βασικού εισοδήματος για τους καλλιτέχνες

20:49

Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει συμφωνία με το Ιράν, θα κάνουμε κάτι πολύ σκληρό»

20:36

Στις 16 Φεβρουαρίου οι υπογραφές με Chevron για τα 4 μπλοκ σε Κρήτη και Πελοπόννησο

20:25

Οι νέοι Έλληνες «παντρεύτηκαν» την AI: Πρώτοι στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη

20:13

Κίνα: Στροφή από το αμερικανικό χρέος με έμφαση στη γεωοικονομική της ασφάλεια

20:11

Χρυσοχοΐδης: Προσοχή στα deep fake βίντεο! Αλλοιώνουν την πραγματικότητα

19:56

Ουκρανία: Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι νεκροί σε ρωσικά και ουκρανικά πλήγματα

19:44

Ζαχαράκη: Χωρίς προειλημμένες αποφάσεις ο Εθνικός Διάλογος για νέο Λύκειο και Εθνικό Απολυτήριο

19:31

Έκτος σε συχνότητα ο καρκίνος κεφαλής, τραχήλου, φάρυγγα & λάρυγγα - Δωρεάν εξετάσεις για ενήλικες

19:21

Προφυλακίστηκε ο 54χρονος σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία

19:13

Σε μικτό έδαφος οι ευρωαγορές - Άλμα άνω του 11% για την Philips

19:11

Συνάντηση Δήμα - Γκιλφόιλ: Στο επίκεντρο ο Κάθετος Διάδρομος

18:57

«Σπαρτιάτες»: Ομόφωνα αθώοι από το Εφετείο οι 13 κατηγορούμενοι για εξαπάτηση εκλογέων

18:44

ΕΕ: Πράσινο φως σε κατάλογο «ασφαλών χωρών» και νέες διαδικασίες ασύλου

18:40

Εισροές €137 εκατ. τον Ιανουάριο στο ΧΑ από ξένους επενδυτές – Εκτοξεύθηκε η αξία συναλλαγών

18:24

Ξανά στην «επίθεση» η Paramount: Νέα προσφορά 2,8 δισ. για να «σπάσει» το deal Warner-Netflix

18:13

ΧΑ: «Έσπασε» το τριήμερο πτωτικό σερί

17:56

Ευρώπη Ασφαλιστική: Άλμα 30% στα κέρδη του 2025 - Αύξηση 25,6% στην παραγωγή ασφαλίστρων

17:52

Στην Άγκυρα την Τετάρτη ο Μητσοτάκης: Στις 15.15 η συνάντηση με Ερντογάν

17:49

Real Consulting: Πώς μοιράζονται τα ποσοστά στους νέους μετόχους