INSIDE OUT

Κατέεις zoom, γίνε ψηφιακός σύντροφος - ΚΙΝΑΛ: Οι βουλευτές βλέπουν με το κυάλι τον πρόεδρο 

07-02-2022 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Και αυτή η εβδομάδα θα είναι των μετεωρολόγων, μισητών προσώπων της επιστήμης, που αναδεικνύονται σε σταρ της επικαιρότητας. Αυτή τη φορά εξαπολύουν προειδοποιήσεις στους κοινούς θνητούς για κακοκαιρία εξπρές και θερμοκρασία-τραμπάλα από σήμερα το βράδυ. Χιόνι και δυνατός, παγωμένος αέρας. Όπως τα εσωκομματικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ένα πράμα. Το χαμηλό βαρομετρικό θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή των Βαΐων- τελευταία ημέρα του Συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο Πρόεδρος Αλέξης ευελπιστεί για ανάσταση Λαζάρου, ενώ οι λεγόμενοι «Προεδρικοί» μιλούν από τώρα για επανάληψη του φαινομένου Λαφαζάνη, σε ό, τι αφορά την τύχη της περίφημης Ομπρέλας: Απομόνωση, και εξαφάνιση. Η πρόβλεψη για το συσχετισμό είναι 75-25, με όλες τις τάσεις των «προεδρικών» συνασπισμένες.

Ψηφιακός σύντροφος

Τα επίδικα του παρόντος και του μέλλοντος, πακετάρισε εξαιρετικά ο πρώην εξ απορρήτων της ηγεσίας, Νίκος Παππάς (ieidiseis): Καθιέρωση της ψηφιακής εγγραφής μελών, δυνατότητα διαδικτυακών συνεδριάσεων των οργάνων, ποσόστωση φύλου στο 50% - 50%, και η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή Προέδρου και συλλογικής ηγεσίας από τα μέλη. Σήμερα σε ονομαστική αξία, το κόμμα έχει περί τα 60.000 μέλη. Ευελπιστούν σε άλλους 20.000 μέχρι τον Απρίλιο. Όσο για το πόσο ενεργά θα είναι τα νέα μέλη, πάει η εποχή του τεχνοφασισμού για την Κουμουνδούρου. Ξημερώνει η εποχή του ψηφιακού συντρόφου. Αρκεί να κατέει zoom.

Εξαπτέρυγα

Κι ενώ στα σόσιαλ το ξεκατίνιασμα μεταξύ κυρίως πασοκογενών και «ομπρέλας» συνεχίζεται σε επίπεδο χιονοκαταιγίδας, εμφανίζονται σιγά τα στελέχη που δηλώνουν πίστη και υπακοή άνευ όρων στον Πρόεδρο. Νίκος Καρανίκας και Έφη Αχτσιόγλου, προσφέρουν απεριόριστη στήριξη στον Τσίπρα, μέσω... Πολάκη. Σωστά διαβάσατε. Αν και οι φανατικοί μου, το ξέρουν ήδη πως ο Αλέξης δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε ό, τι αφορά τον Παύλο Πολάκη. Τόσο ο Καρανίκας όσο και η Έφη λοιπόν, στήριξαν αβίαστα Πολάκη, λειτουργώντας εναρμονισμένα με τις Προεδρικές επιθυμίες στο θέμα αυτό.

Μυστήριο Χουλιαράκη

Η είδηση της πρόσληψης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και νυν think tank Τσίπρα, Γιώργου Χουλιαράκη, ως συμβούλου στην ΤτΕ, προκάλεσε ανατριχίλες στο κομματικό και τραπεζικό σύστημα. Το βρίσκω υπερβολικό. Από την στιγμή που ο Πρόεδρος εξασφάλισε ότι ο think tank του θα μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα, δεν βρίσκω τον λόγο να μην λάβει πχ τα περίπου 6.000 το μήνα. Και ο Διοικητής θα διευρύνει τον κύκλο των συμβούλων του με μια ακόμα φωνή. Η βιοποικιλότητα κάνει καλό. Άλλωστε έχει ήδη μια φανατική του, στο Γενικό Συμβούλιο και στο Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής. Μια ασυμβίβαστη φωνή που ουδέποτε έκρυψε τις ριζοσπαστικές της απόψεις: την κ. Όλγα Χαρίτου, η οποία όταν συζητούνταν το θέμα ανανέωσης της θητείας Γιάννη Στουρνάρα είχε δηλώσει πως θα τον ψηφίσει, ακόμα κι αν δεν τον στηρίξει η κυβέρνηση (της δεξιάς). Περιμένω ανάλογη τοποθέτηση και από Χουλιαράκη.

Δεν έχει χρόνο

Την ίδια ώρα, στου ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ οι θερμοκρασίες είναι σε αναμενόμενες για την επομένη εκλογής του νέου Αρχηγού. Θέλει όμως προσοχή καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται από την γενικότερα «παγωμένη» στάση Ανδρουλάκη στους βουλευτές. Με εξαίρεση τον πολυμήχανο Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο που έχει μπει στα άδυτα των αδύτων, και τον Γιώργο Φραγγίδη, βουλευτή Κιλκίς, οι υπόλοιποι τον βλέπουν με το κιάλι τον Πρόεδρο - κι ας κλείνουν αυτή την εβδομάδα δύο μήνες από την εκλογή του. Στο περίμενε τους έχει ο κραταιός Νικόλας τους βουλευτές. Ίσως δεν έχει χρόνο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

00:28

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Νέος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ ο Μπόρις Βούτσιτς

00:17

Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για Μ. Ανατολή - Η αναφορά στις τιμές ενέργειας

23:56

Ιταλία: Πέθανε ο ιδρυτής της Λέγκα, Ουμπέρτο Μπόσι

23:45

ΜΚΟ: Σε ιστορικό χαμηλό ο βαθμός ελευθερίας στις ΗΠΑ

23:34

Τέσσερις στους 10 Γάλλους ακυρώνουν διακοπές σε χώρες της Μέσης Ανατολής

23:23

Περιφέρειας Αττικής: 301 έργα 2,5 δισ. ευρώ έως το 2028

23:12

Λευκορωσία: Απελευθέρωσε 250 κρατούμενους - Οι ΗΠΑ συμφώνησαν σε άρση κυρώσεων

23:01

Το 65% των Αμερικανών πιστέυει ότι ο Τραμπ θα διατάξει χερσαία επίθεση στο Ιράν

22:50

Σε χαμηλό 1,5 μήνα ο χρυσός με απώλειες 4,3% - Πτωτικό «7 στα 7»

22:38

Δανία και Ιταλία ζητούν ενισχυμένους ελέγχους συνόρων υπό το φόβο μεταναστευτικού κύματος

22:27

«Κόκκινο 2x2» στη Wall Street - Μάζεψαν τις απώλειες οι δείκτες

22:14

Συνάντηση Γ. Κεφαλογιάννη με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα

22:12

Πετρέλαιο: Ο Νετανιάχου «φρέναρε» το ράλι - Απώλειες πάνω από 3% για WTI

22:04

Μαρινάκης: «Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ διαστρεβλώνει πλήρως συνειδητά τα λεγόμενά μου»

21:56

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Double score για ΝΔ - Στο 31,1% στην εκτίμηση ψήφου

21:44

Κικίλιας: «Η ελληνική πολιτεία στέκεται με ευγνομωσύνη στους ανθρώπους που έπεσαν στο καθήκον»

21:35

Μήνυμα Νετανιάχου για Στενά του Ορμούζ: «Χρειάζεται και χερσαία εμπλοκή» - Οι 3 στόχοι

21:30

Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα μέτρα κατά της αθέμιτης κερδοφορίας

21:21

Πιερρακάκης: «Να εστιάσουμε στο πώς θα στηρίξουμε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και πολίτες»

21:15

Στουρνάρας: «Ανθεκτική η ελληνική οικονομία καθώς βασίζεται σε ισχυρά θεμέλια»

21:10

Μετσόλα: Η Ευρώπη πρέπει να γίνει ισχυρή οικονομική δύναμη για να μιλά τη «γλώσσα της ισχύος»

21:01

Σε 24ωρη απεργία οι σιδηροδρομικοί την Δευτέρα 23 Μαρτίου

21:00

Οι αγορές σε νευρική κρίση - Όλο και πιο κοντά τα «χειρότερα σενάρια»

20:58

Δημοσκόπηση MRB: Σταθερό προβάδισμα ΝΔ από ΠΑΣΟΚ - Τι λένε οι Έλληνες για τον πόλεμο

20:57

Δωρεάν οι λογαριασμοί καταθέσεων από την Τράπεζα Πειραιώς

20:44

Να φροντίσουμε τα του... Δήμου μας

20:35

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πωλήσεις όπλων άνω των 16 δισ. δολαρίων σε χώρες του Κόλπου

20:27

Δένδιας: Η συστοιχία Patriot προστατεύει σημαντικές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία

20:17

Σε ισχύ τα μέτρα για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο - Τι προβλέπεται

20:07

Alpha Bank: Προαιρετικό πακέτο υπηρεσιών χαμηλού κόστους και μηδενικές χρεώσεις για συνταξιούχους, μισθωτούς