INSIDE OUT

Κατέεις zoom, γίνε ψηφιακός σύντροφος - ΚΙΝΑΛ: Οι βουλευτές βλέπουν με το κυάλι τον πρόεδρο 

07-02-2022 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Και αυτή η εβδομάδα θα είναι των μετεωρολόγων, μισητών προσώπων της επιστήμης, που αναδεικνύονται σε σταρ της επικαιρότητας. Αυτή τη φορά εξαπολύουν προειδοποιήσεις στους κοινούς θνητούς για κακοκαιρία εξπρές και θερμοκρασία-τραμπάλα από σήμερα το βράδυ. Χιόνι και δυνατός, παγωμένος αέρας. Όπως τα εσωκομματικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ένα πράμα. Το χαμηλό βαρομετρικό θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή των Βαΐων- τελευταία ημέρα του Συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο Πρόεδρος Αλέξης ευελπιστεί για ανάσταση Λαζάρου, ενώ οι λεγόμενοι «Προεδρικοί» μιλούν από τώρα για επανάληψη του φαινομένου Λαφαζάνη, σε ό, τι αφορά την τύχη της περίφημης Ομπρέλας: Απομόνωση, και εξαφάνιση. Η πρόβλεψη για το συσχετισμό είναι 75-25, με όλες τις τάσεις των «προεδρικών» συνασπισμένες.

Ψηφιακός σύντροφος

Τα επίδικα του παρόντος και του μέλλοντος, πακετάρισε εξαιρετικά ο πρώην εξ απορρήτων της ηγεσίας, Νίκος Παππάς (ieidiseis): Καθιέρωση της ψηφιακής εγγραφής μελών, δυνατότητα διαδικτυακών συνεδριάσεων των οργάνων, ποσόστωση φύλου στο 50% - 50%, και η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή Προέδρου και συλλογικής ηγεσίας από τα μέλη. Σήμερα σε ονομαστική αξία, το κόμμα έχει περί τα 60.000 μέλη. Ευελπιστούν σε άλλους 20.000 μέχρι τον Απρίλιο. Όσο για το πόσο ενεργά θα είναι τα νέα μέλη, πάει η εποχή του τεχνοφασισμού για την Κουμουνδούρου. Ξημερώνει η εποχή του ψηφιακού συντρόφου. Αρκεί να κατέει zoom.

Εξαπτέρυγα

Κι ενώ στα σόσιαλ το ξεκατίνιασμα μεταξύ κυρίως πασοκογενών και «ομπρέλας» συνεχίζεται σε επίπεδο χιονοκαταιγίδας, εμφανίζονται σιγά τα στελέχη που δηλώνουν πίστη και υπακοή άνευ όρων στον Πρόεδρο. Νίκος Καρανίκας και Έφη Αχτσιόγλου, προσφέρουν απεριόριστη στήριξη στον Τσίπρα, μέσω... Πολάκη. Σωστά διαβάσατε. Αν και οι φανατικοί μου, το ξέρουν ήδη πως ο Αλέξης δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε ό, τι αφορά τον Παύλο Πολάκη. Τόσο ο Καρανίκας όσο και η Έφη λοιπόν, στήριξαν αβίαστα Πολάκη, λειτουργώντας εναρμονισμένα με τις Προεδρικές επιθυμίες στο θέμα αυτό.

Μυστήριο Χουλιαράκη

Η είδηση της πρόσληψης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και νυν think tank Τσίπρα, Γιώργου Χουλιαράκη, ως συμβούλου στην ΤτΕ, προκάλεσε ανατριχίλες στο κομματικό και τραπεζικό σύστημα. Το βρίσκω υπερβολικό. Από την στιγμή που ο Πρόεδρος εξασφάλισε ότι ο think tank του θα μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα, δεν βρίσκω τον λόγο να μην λάβει πχ τα περίπου 6.000 το μήνα. Και ο Διοικητής θα διευρύνει τον κύκλο των συμβούλων του με μια ακόμα φωνή. Η βιοποικιλότητα κάνει καλό. Άλλωστε έχει ήδη μια φανατική του, στο Γενικό Συμβούλιο και στο Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής. Μια ασυμβίβαστη φωνή που ουδέποτε έκρυψε τις ριζοσπαστικές της απόψεις: την κ. Όλγα Χαρίτου, η οποία όταν συζητούνταν το θέμα ανανέωσης της θητείας Γιάννη Στουρνάρα είχε δηλώσει πως θα τον ψηφίσει, ακόμα κι αν δεν τον στηρίξει η κυβέρνηση (της δεξιάς). Περιμένω ανάλογη τοποθέτηση και από Χουλιαράκη.

Δεν έχει χρόνο

Την ίδια ώρα, στου ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ οι θερμοκρασίες είναι σε αναμενόμενες για την επομένη εκλογής του νέου Αρχηγού. Θέλει όμως προσοχή καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται από την γενικότερα «παγωμένη» στάση Ανδρουλάκη στους βουλευτές. Με εξαίρεση τον πολυμήχανο Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο που έχει μπει στα άδυτα των αδύτων, και τον Γιώργο Φραγγίδη, βουλευτή Κιλκίς, οι υπόλοιποι τον βλέπουν με το κιάλι τον Πρόεδρο - κι ας κλείνουν αυτή την εβδομάδα δύο μήνες από την εκλογή του. Στο περίμενε τους έχει ο κραταιός Νικόλας τους βουλευτές. Ίσως δεν έχει χρόνο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:35

Επίσκεψη στη Metlen από Enterprise Greece και ECDC

16:31

Η ΓΑΙΑΟΣΕ ανοίγει τον διάλογο για την ανάπτυξη των Κεντρικών Σιδηροδρομικών Σταθμών

16:30

Εκτός κοινωνικής πολιτικής η φροντίδα ηλικιωμένων – Προτελευταία στην ΕΕ η Ελλάδα

16:23

Με ζημιές το 83% των κτιρίων της Γάζας - 61,5 εκατ. τόνοι ερειπίων

16:06

Ευλογιά των αιγοπροβάτων: Κοινό μέτωπο κυβέρνησης και Περιφερειών

16:04

Σε 879 ανέρχονται οι επιχειρήσεις που έχουν εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων

16:02

ΗΠΑ: Στο 3% ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις

15:59

Η VW διαβεβαίωσε ότι δεν θα διακοπεί η παραγωγή της λόγω έλλειψης τσιπ

15:54

ΕΦΚΑ: Νέο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας στην Κοζάνη

15:49

Κομισιόν: TikTok και Meta παραβίασαν τους κανόνες διαφάνειας

15:45

Πόσα χρήματα έχει βγάλει από την προπονητική ο Ράφα Μπενίτεθ - Όλα τα «χρυσά» του deals

15:34

Motor Oil: Η θυγατρική της Ireon Investments αποκτά το 60% της Automotive Solutions

15:31

Παπασταύρου: Η Ελλάδα ενισχύει σταθερά τον ενεργειακό της ρόλο στην Αν. Μεσόγειο

15:29

Κυβερνητικά στελέχη για Άγνωστο Στρατιώτη: Μέσα σε λίγες ώρες ο κ. Δούκας αναίρεσε τον εαυτό του

15:27

ΚΕΔΕ: Τα έσοδα από τα πρόστιμα του ΚΟΚ δεν πρέπει να αφαιρεθούν από τους δήμους

15:25

Η Ιρλανδία καθιερώνει μόνιμο βασικό εισόδημα 1.500 δολάρια για τους καλλιτέχνες

15:18

Γερμανία: Ακυρώθηκε η επίσκεψη του ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ στην Κίνα

15:17

Η Fitch αναβαθμίζει την προοπτική του Ομίλου TITAN σε «θετική»

15:03

Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: 900 εκατ. ευρώ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο για ενίσχυση κυβερνοασφάλειας

14:56

ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ: Ο υπερσύγχρονος βιομηχανικός κόμβος Test Before Invest Facility εγκαινιάστηκε στο Κορωπί

14:55

Mastercard Athens Innovation Forum 2025: Διαμορφώνοντας το μέλλον του οικοσυστήματος πληρωμών

14:53

To success story της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

14:46

ΕΟΦ: Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο κατά της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

14:44

Sky Express: Ενισχύει τη διεθνή παρουσία της με νέα απευθείας πτήση Αθήνα–Βερολίνο

14:40

Στα Ιωάννινα η 47η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ το Σάββατο 8 Νοεμβρίου

14:32

Eurostat: Εντυπωσιακή 4η θέση της Ελλάδας στις εξαγωγές ζυμαρικών - Καμία έκπληξη στην κορυφή

14:31

Εκτός πλήρους απασχόλησης 26,7 εκατ. άνθρωποι στην ΕΕ

14:20

Elxis-At Home in Greece: H έλλειψη αξιόπιστων δεδομένων συμπιέζει τη δυναμική της αγοράς ακινήτων

14:16

Σύνοδος του «Συνασπισμού των Προθύμων» για την Ουκρανία στο Λονδίνο

14:11

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων 500 εκατ. ευρώ την Τετάρτη 29/10