INSIDE OUT

Κατέεις zoom, γίνε ψηφιακός σύντροφος - ΚΙΝΑΛ: Οι βουλευτές βλέπουν με το κυάλι τον πρόεδρο 

07-02-2022 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Και αυτή η εβδομάδα θα είναι των μετεωρολόγων, μισητών προσώπων της επιστήμης, που αναδεικνύονται σε σταρ της επικαιρότητας. Αυτή τη φορά εξαπολύουν προειδοποιήσεις στους κοινούς θνητούς για κακοκαιρία εξπρές και θερμοκρασία-τραμπάλα από σήμερα το βράδυ. Χιόνι και δυνατός, παγωμένος αέρας. Όπως τα εσωκομματικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ένα πράμα. Το χαμηλό βαρομετρικό θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή των Βαΐων- τελευταία ημέρα του Συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο Πρόεδρος Αλέξης ευελπιστεί για ανάσταση Λαζάρου, ενώ οι λεγόμενοι «Προεδρικοί» μιλούν από τώρα για επανάληψη του φαινομένου Λαφαζάνη, σε ό, τι αφορά την τύχη της περίφημης Ομπρέλας: Απομόνωση, και εξαφάνιση. Η πρόβλεψη για το συσχετισμό είναι 75-25, με όλες τις τάσεις των «προεδρικών» συνασπισμένες.

Ψηφιακός σύντροφος

Τα επίδικα του παρόντος και του μέλλοντος, πακετάρισε εξαιρετικά ο πρώην εξ απορρήτων της ηγεσίας, Νίκος Παππάς (ieidiseis): Καθιέρωση της ψηφιακής εγγραφής μελών, δυνατότητα διαδικτυακών συνεδριάσεων των οργάνων, ποσόστωση φύλου στο 50% - 50%, και η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή Προέδρου και συλλογικής ηγεσίας από τα μέλη. Σήμερα σε ονομαστική αξία, το κόμμα έχει περί τα 60.000 μέλη. Ευελπιστούν σε άλλους 20.000 μέχρι τον Απρίλιο. Όσο για το πόσο ενεργά θα είναι τα νέα μέλη, πάει η εποχή του τεχνοφασισμού για την Κουμουνδούρου. Ξημερώνει η εποχή του ψηφιακού συντρόφου. Αρκεί να κατέει zoom.

Εξαπτέρυγα

Κι ενώ στα σόσιαλ το ξεκατίνιασμα μεταξύ κυρίως πασοκογενών και «ομπρέλας» συνεχίζεται σε επίπεδο χιονοκαταιγίδας, εμφανίζονται σιγά τα στελέχη που δηλώνουν πίστη και υπακοή άνευ όρων στον Πρόεδρο. Νίκος Καρανίκας και Έφη Αχτσιόγλου, προσφέρουν απεριόριστη στήριξη στον Τσίπρα, μέσω... Πολάκη. Σωστά διαβάσατε. Αν και οι φανατικοί μου, το ξέρουν ήδη πως ο Αλέξης δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε ό, τι αφορά τον Παύλο Πολάκη. Τόσο ο Καρανίκας όσο και η Έφη λοιπόν, στήριξαν αβίαστα Πολάκη, λειτουργώντας εναρμονισμένα με τις Προεδρικές επιθυμίες στο θέμα αυτό.

Μυστήριο Χουλιαράκη

Η είδηση της πρόσληψης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και νυν think tank Τσίπρα, Γιώργου Χουλιαράκη, ως συμβούλου στην ΤτΕ, προκάλεσε ανατριχίλες στο κομματικό και τραπεζικό σύστημα. Το βρίσκω υπερβολικό. Από την στιγμή που ο Πρόεδρος εξασφάλισε ότι ο think tank του θα μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα, δεν βρίσκω τον λόγο να μην λάβει πχ τα περίπου 6.000 το μήνα. Και ο Διοικητής θα διευρύνει τον κύκλο των συμβούλων του με μια ακόμα φωνή. Η βιοποικιλότητα κάνει καλό. Άλλωστε έχει ήδη μια φανατική του, στο Γενικό Συμβούλιο και στο Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής. Μια ασυμβίβαστη φωνή που ουδέποτε έκρυψε τις ριζοσπαστικές της απόψεις: την κ. Όλγα Χαρίτου, η οποία όταν συζητούνταν το θέμα ανανέωσης της θητείας Γιάννη Στουρνάρα είχε δηλώσει πως θα τον ψηφίσει, ακόμα κι αν δεν τον στηρίξει η κυβέρνηση (της δεξιάς). Περιμένω ανάλογη τοποθέτηση και από Χουλιαράκη.

Δεν έχει χρόνο

Την ίδια ώρα, στου ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ οι θερμοκρασίες είναι σε αναμενόμενες για την επομένη εκλογής του νέου Αρχηγού. Θέλει όμως προσοχή καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται από την γενικότερα «παγωμένη» στάση Ανδρουλάκη στους βουλευτές. Με εξαίρεση τον πολυμήχανο Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο που έχει μπει στα άδυτα των αδύτων, και τον Γιώργο Φραγγίδη, βουλευτή Κιλκίς, οι υπόλοιποι τον βλέπουν με το κιάλι τον Πρόεδρο - κι ας κλείνουν αυτή την εβδομάδα δύο μήνες από την εκλογή του. Στο περίμενε τους έχει ο κραταιός Νικόλας τους βουλευτές. Ίσως δεν έχει χρόνο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:27

Τουρκία: Ο Ερντογάν απομάκρυνε τον υφυπουργό Παιδείας

23:15

Φόρουμ των Δελφών: Πώς η ΤΝ ενισχύει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα των ΜμΕ

22:48

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Στο τραπέζι οι αλλαγές στο Σύνταγμα και οι σύγχρονες προκλήσεις

22:17

Γκιουλέκας: Η Μακεδονία και η Θράκη μπορούν να γίνουν μια αναπτυξιακή νησίδα για όλη την Ελλάδα

21:47

Ζελένσκι: Υπέγραψε συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς της άμυνας και της ενέργειας με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν

21:18

Θεσσαλονίκη: Ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων στην Καλαμαριά

21:00

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση της Αστυνομίας σε εγκαταλελειμμένο κτίριο – Προσαγωγές ατόμων

20:45

Τραμπ: Αγόρασε ομόλογα αξίας 51 εκατ. δολαρίων τον Μάρτιο

20:33

Politico: Ελλάδα και Γαλλία ζητούν νέα ευρωομόλογα και παράταση στην αποπληρωμή του Ταμείου Ανάκαμψης

20:15

Τα αιωρούμενα σωματίδια «πολιορκούν» την ατμόσφαιρα της Πάτρας

20:05

Γερμανία: Προληπτική μεταφορά πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο

19:56

Γάζα: Τοπικές εκλογές υπό την αιγίδα της Παλαιστινιακής Αρχής

19:37

Ουγγαρία: Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Όρμπαν δηλώνει ότι θα παραδώσει την κοινοβουλευτική του έδρα

19:17

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα

18:52

Apple: Νέα εποχή με Τέρνους εν μέσω γεωπολιτικών πιέσεων και ανατροπών από AI

18:14

Αδιέξοδο στο Πακιστάν: Αποχώρησε η Ιρανική αντιπροσωπία - Δεν θα μεταβεί η αντιπροσωπία των ΗΠΑ

17:47

Μητσοτάκης στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ: Ελλάδα και Γαλλία βρίσκονται σήμερα πιο κοντά από ποτέ

17:31

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τον καθαρισμό οικοπέδων - 15 Ιουνίου η καταληκτική ημερομηνία

17:25

Μαλί: Συντονισμένες επιθέσεις τζιχαντιστικών και αυτονομιστικών οργανώσεων σε ολόκληρη την χώρα

17:09

Χρυσοχοΐδης: 100–120 καταγγελίες καθημερινά για ενδοοικογενειακή βία

17:00

Σούπερ μάρκετ: Το «καταφύγιο» της ιδιωτικής ετικέτας και ο καταναλωτής σε εγρήγορση

16:53

Θεοδωρικάκος: Τομέας αιχμής της ελληνογαλλικής συνεργασίας η πυρηνική τεχνολογία

16:43

Πακιστάν: Παραμένει αισιόδοξο για διεξαγωγή συνομιλιών ΗΠΑ - Ιράν

16:23

Σέρρες: Σύλληψη διαιτητή πολεμικών τεχνών για «φακελάκι»

16:08

Bitcoin: Σε «αθόρυβη» πορεία για τις 80.000 δολάρια

15:53

Δένδιας: Υπέγραψε με τη Γαλλίδα ομόλογό του την ανανέωση της «Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης» Ελλάδας – Γαλλίας

15:26

Κεφαλογιάννη: Καμία ανησυχία για τον τουρισμό – Ευρωπαϊκή πρόκληση η αύξηση του κόστους καυσίμων

15:04

Γολεμής (ESA): Η συμπερίληψη, δεν είναι μόνο αξία αλλά και πρακτική ευφυΐα

14:48

Το 2028 στην Ελλάδα τα δύο πρώτα νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair

14:34

Μητσοτάκης: Κορωνίδα των ελληνογαλλικών συμφωνιών η δέσμευση αμοιβαίας συνδρομής