INSIDE OUT

Αλέξη... ο Γεροτζιάφας! - Ο μετρ του real estate και ο υπουργός

04-11-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Την ώρα που διάφοροι, επιστήμονες προσπαθούν ακόμα να αποφασίσουν γιατί οι Έλληνες έκαναν την εκστρατεία στην Τροία, ένας εξ αυτών, σεβάσμιος στην επιστήμη του, προσπαθεί να ξυπνήσει το κίνημα. Λατρεύω Γεροτζιάφα. Είναι μοναδικός. Το ευρύ κοινό τον γνώρισε από τα τηλεοπτικά παράθυρα, όμως όταν τον σύστησε ο Αλέξης , σ’ εκείνη την ωραία θεματική για την υγεία, άρχισαν να τον προσέχουν ακόμα περισσότερο. Είναι αποδεκτός ακόμα και από προσωπικότητες της φιλελέ πλευράς, καθότι καθηγητής στη Σορβόνη και υπέρ του εμβολίου. Εικάζω με βεβαιότητα ότι θα είχε μια θέση στην επιτροπή επιστημόνων «κοινής αποδοχής» που οραματίζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζητούσε κινητοποιήσεις

Ο Γεροτζιάφας λοιπόν, στις 10 Μαρτίου, όταν ακόμα έρχονταν τα εμβόλια με το σταγονόμετρο, οι 80άρηδες που εμβολιάζονταν γίνονταν ήρωες, η κοινή γνώμη αγωνιούσε για τα ψυγεία με τους μείον εβδομήντα βαθμούς της Pfizer, και η Astrazeneca κορόιδευε την Ούρσουλα και την Κυριακίδου για τις παραδόσεις που είχε υποσχεθεί στην ΕΕ, προκειμένου να εμβολιαστούν νωρίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τι έκανε; Καλούσε τα κόμματα της Αριστεράς «να βγουν από το λήθαργο και τον φόβο της πανδημίας και να προκαλέσουν λαϊκές κινητοποιήσεις». Τότε είχαμε μόνο τη βρετανική μετάλλαξη, μη φανταστείτε τίποτα σπουδαίο. Και όλοι προειδοποιούσαν πόσο πιο μεταδοτική είναι έναντι της αρχικής.

Στροφή 360 μοιρών

Ο Γεροτζιάφας όμως εκείνης της εποχής, δεν έχει σχέση με τον σημερινό. Εξακολουθεί βέβαια να περνάει τις αργίες του μεταξύ Boulevard Lénin και Avenue Karl Marx, αλλά έχει τροποποιήσει λιγάκι το «ρεπερτόριο». Πλέον δεν κατηγορεί τα κόμματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς ότι αφήνουν την «ακροδεξιά συμμορία για να μετατρέψει την χώρα σε σύγχρονο μετεμφυλιακό κράτος». Οοοοχι. Τώρα τους εγκαλεί γιατί δεν κάνουν αγώνα πόρτα – πόρτα να πείσουν τις λαϊκές οικογένειες, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να εμβολιαστούν. Καλωσορίζω τη στροφή από την ανυπακοή στην τήρηση των μέτρων, στην ενεργητική ενημέρωση για τον εμβολιασμό.

Το καθήκον της Αριστεράς

«Εδώ και 12 μήνες καλώ τα κόμματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς να μπουν μπροστάρηδες στην προστασία της υγείας των λαϊκών οικογενειών, των εργαζόμενων και της νεολαίας. (…) Αυτό είναι το καθήκον της Αριστεράς», γράφει σε ανάρτηση στα σόσιαλ. «Επειδή το δράμα θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμη, σήμερα πρέπει να ξεκινήσει συντονισμένη δράση από τις οργανωμένες Αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις για να σωθεί ο εργαζόμενος Λαός... Αυτά είναι τα καθήκοντά μας σήμερα για να μπορέσουμε να εκπροσωπήσουμε αύριο αυτό τον Λαό», καταλήγει ο επιστήμονας.

Του λείπουν ΜΜΕ

Δεν θα σχολιάσω τη στροφή του επιστήμονα από τις λαϊκές κινητοποιήσεις εν μέσω πανδημίας, στις κινητοποιήσεις πόρτα-πόρτα για τον εμβολιασμό. Θα το προσπεράσω, γιατί ήρθαν στα μάτια μου κάτι μωβ που είχα πολύ καιρό να δω και είμαι χαρούμενη. Θα μείνω μόνο σε ότι είπε ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην Βουλή, και τι εκείνος εννοεί, όταν λέει ότι, η αξιωματική αντιπολίτευση βάζει πλάτη στην ενημέρωση για τον εμβολιασμό. Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, είπε τα εξής (18/10 Βουλή): «Αναφέρεστε διαρκώς στον ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε μπροστά -ναι!- και κάνει καμπάνια με όσα Μέσα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ -δεν έχει πολλά Μέσα, τον 105,5 Στο Κόκκινο έχει, την Αυγή έχει- υπέρ του εμβολιασμού, όπως μπορεί!». Συνιστώ στον Πρόεδρο Αλέξη ν' αφήσει τις έμμεσες προσβολές για την απήχηση των κομματικών ΜΜΕ και να δει το πόρτα-πόρτα.

Μόνο νοικιάζει

Την ώρα που ο καθηγητής της Σορβόννης προσπαθεί να ξυπνήσει το κίνημα στην Ελλάδα, - στη Γαλλία που δεν έχει θέματα εμβολιασμού μάλλον, ασχολείται ενεργά με τους travailleurs sans papiers

(«είναι οι άνθρωποι που αφού έχουν διασχίσει ερήμους και θάλασσες, έχουν κλειστεί σε στρατόπεδα υποδοχής φτάνουν στο τέλος στο Παρίσι όπου δουλεύουν χωρίς χαρτιά», όπως ορίζει ο ίδιος τους παράτυπους μετανάστες»)-, στην Αθήνα ο οργασμός στο real estate είναι άνευ προηγουμένου. Θα σταθώ στην περίπτωση πρώην συνεταίρου κορυφαίου στο retail, που αγοράζει, ανακαινίζει και νοικιάζει, τα πάντα όλα: Από βίλες στο Ψυχικό, μέχρι διαμερίσματα και σπίτια. Μάλιστα ένα πουλάκι,

πολύ μικρό και διακριτικό, μου είπε ότι ένας ενοικιαστής του είναι υπουργός. Θα έλεγα πολύ τυχερός άνθρωπος, αφού πρόκειται για υπέροχο κομμάτι με κήπο και πισίνα. Ο πετυχημένος με τα κτηματομεσιτικά, δεν πουλάει τίποτα, μόνο νοικιάζει κατά προτίμηση σε κινέζους, αθλητές και γενικά θα έλεγα ότι δεν απευθύνεται στο κοινό του Γεροτζιάφα, αν και δεν παίρνω όρκο. Χάρις και σε αυτόν, υπάρχει κινητικότητα γύρω από την οικοδομή, αλλά ρε παιδί μου, κάπως να βρει έναν τρόπο να ΄σπάει’ τα μωβ. Πού να τρέχουν απλοί άνθρωποι του μεροκάματου να τα χαλάνε; Στο μίνι μάρκετ της γειτονιάς;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:20

Θεοδωρικάκος: Παράταση ενός έτους στο πλαφόν 3% για τα εμπορικά ενοίκια

15:20

Morgan Stanley: Ασταθές το 2026 για το δολάριο

15:20

Χονγκ Κονγκ: Στους 65 οι νεκροί από την πυρκαγιά σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών

15:19

ΑΑΔΕ: Εντοπίστηκαν 161 αυτοκίνητα που παραβίαζαν το καθεστώς ακινησίας - Πάνω από 1,6 εκ. τα πρόστιμα

15:19

Βενεζουέλα: Ανακάλεσε τις άδειες έξι αεροπορικών εταιρειών

15:16

Eurostat: Σε Ιταλία και Ελλάδα τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια επιβατικά λιμάνια της ΕΕ

15:16

Πώς οι χρηματοοικονομικές τεχνολογίες μεταμορφώνουν τις πληρωμές στην Ελλάδα;

15:14

«Για Να Σωθεί Ένα Παιδί»: Το όραμα του αείμνηστου Αλέξανδρου Νικολαΐδη συνεχίζεται

15:13

«Λόμπινγκ» από τρίτες χώρες: Περισσότερη διαφάνεια ζητούν οι ευρωβουλευτές

15:08

Ρωσία: Καμία δύναμη δεν μπορεί να περιορίσει το μέγεθος του στρατιωτικού μας προϋπολογισμού

15:06

Alibaba: Στα βήματα της Meta και της Apple - Λανσάρει τα δικά της γυαλιά ΑΙ

15:02

Ανακοινώσεις Χατζηδάκη για τη μεταρρύθμιση του συστήματος αγροτικών επιδοτήσεων - Δείτε live

15:02

Το διαστημόπλοιο Soyuz εκτοξεύθηκε με πλήρωμα δύο Ρώσους και έναν Αμερικανό

15:01

Επίδομα παιδιού - Α21: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα

14:54

Ανδρουλάκης: Η ΝΔ πρέπει να φύγει χθες - Το μόνο κόμμα που της παίρνει ψήφους είναι το ΠΑΣΟΚ

14:46

ΕΚΤ: Στο 1,54% του ΑΕΠ το ποσοστό δαπανών για Έρευνα & Ανάπτυξη το 2024

14:46

Βρετανία: Βουτιά 69% της καθαρής μετανάστευσης λόγω της αυστηρότερης πολιτικής

14:41

Στους 55 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Ταϊλάνδη - 61 νεκροί από κυκλώνα στη Σουμάτρα

14:23

Κυκλοφοριακό χάος στην Αττική με ουρές δεκάδων χιλιομέτρων στον Κηφισό

14:14

Δούκας: «Η Ευρώπη αδυνατίζει τους στόχους της σχετικά με την κλιματική αλλαγή»

14:12

Πανελλαδικές 2026: Ξεκινούν την Παρασκευή 28/11 οι αιτήσεις

14:01

Τουρκία: Έτοιμη να συμμετάσχει στη «δύναμη διασφάλισης» στην Ουκρανία

13:55

Κομισιόν: Η νέα στρατηγική της ΕΕ για Ανθεκτική και Πράσινη Βιο-οικονομία

13:54

JP Morgan: Αλλάζει εκτίμηση για τη μείωση επιτοκίων από την Fed

13:50

Χριστούγεννα στο Λονδίνο: 10 εμπειρίες για να ζήσετε με τα παιδιά σας

13:41

Κικίλιας: Διπλασιάζεται το επίδομα ανεργίας των ναυτικών από 300 σε 600 ευρώ, διευρύνονται οι δικαιούχοι

13:37

Συνάντηση Πιερρακάκη με τον πρωθυπουργό του ομόσπονδου κρατιδίου της Έσσης, Boris Rhein

13:30

Στο «στόχαστρο» κινεζικών κολοσσών η Puma - Άλμα 16% για τη μετοχή

13:27

ΤτΕ: Κατά 2,1 δισ. ευρώ μειώθηκαν οι ιδιωτικές καταθέσεις τον Οκτώβριο

13:27

ΕΤΑΔ: Οριστικός πλειοδότης για πρώην ξενοδοχείο στο Λασίθι - Στα 1,3 εκατ. ευρώ το τίμημα