INSIDE OUT

Inside out: Το όχι του... ΚΙΔΗΣΟ Καστανίδη στον πρόεδρό του ΓΑΠ - Και το τσίρκο καλά κρατεί... 

18-10-2021 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ένας - ένας ανεβαίνουν μέχρις εδώ, στο Μαντείο, τρεμάμενοι. Άλλος από δέος, άλλος από νεύρα, άλλος από τρακ, ενώ ένας είναι άφαντος. Δεν προλαβαίνω να πάρω ανάσα λέμε. Ευτυχώς που οι μέρες είναι κάπως σκοτεινές, κι έτσι δουλεύω μέχρι αργά το πρωί. Και ξανά, από το απόγευμα πάλι. Όλοι ζητούν χρησμό για το ίδιο πράγμα: Θα κατέβει τελικά ο ΓΑΠ; Σήμερα, που είναι 18 Οκτωβρίου, ανήμερα του σοσιαλισμού που λένε και στο ΠΑΣΟκ, η μέρα είναι συμβολική και το «σηκώνει». Εάν είναι να το κάνει, η ευκαιρία είναι σήμερα. Θα το τολμήσει όμως; Ο περίπατος, έγινε ρίσκο.

Ψυχρολουσία

Στο μυαλό του πρώην πρωθυπουργού η κατάσταση φαίνονταν ξεκάθαρη. Αρκούσε να κουνήσει το μικρό του δαχτυλάκι και ν’ αλλάξει το σκηνικό. Ποιος θα τολμούσε να υψώσει ανάστημα σ’ έναν Παπανδρέου; Ο Χάρης Καστανίδης! Δεν αστειεύομαι. Τη μεγαλύτερη ψυχρολουσία ο Γιώργος την έλαβε από τον βουλευτή Θεσσαλονίκης, ένα παιδί γέννημα-θρέμμα ΠΑΣΟΚ, που μπήκε στη Βουλή σαν σήμερα το 1981. Μίλησαν με τηλεδιάσκεψη. Ο Χάρης με πολύ σεβασμό, υπενθύμισε ότι ο πρώην Πρωθυπουργός θα μπορούσε πολύ νωρίτερα να δηλώσει υποψήφιος, και τότε το σκηνικό θα ήταν πολύ διαφορετικό. Όμως δεν το έκανε. Οπότε τώρα τι θέλει; Να βάλει τους 5.000 που υπέγραψαν για τον ίδιο, μετά μάλιστα τα σκηνικά στην Κεντρική Επιτροπή να ξε-υπογράψουν; Μεγάλο το χτύπημα του Χάρη. Να φανταστείς δε, ότι ο ΓΑΠ αυτή την στιγμή, είναι Πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ (Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών) και ο Καστανίδης... βουλευτής του. Δηλαδή ο βουλευτής είπε στον Πρόεδρο του κόμματός του, ότι κατεβαίνει υποψήφιος Πρόεδρος ενός άλλου κόμματος, του ΚΙΝΑΛ. Για τέτοια χτυπήματα μιλάμε.

Τον ψάχνει

Αυτός που είναι cool, έως αδιάφορος θα έλεγα, είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στις προσπάθειες του ΓΑΠ να επικοινωνήσει, του απαντάει κάτι σε, «δεν μπορώ τώρα, πάρε με σε λίγες ώρες», και θα τα πούμε αύριο, κλπ κλπ. Πράσινο-πορτοκαλί παπαγαλάκι μου μετέφερε έγκυρα μάλιστα ότι είναι ο μοναδικός που ψιλο-φοβάται ο πρώην Πρωθυπουργός και θα επεδίωκε ως και πρόταση «σου δίνω το δαχτυλίδι», αρκεί να αποσύρονταν η υποψηφιότητα.

Σκληρός Ανδρέας

Ο Ανδρέας Λοβέρδος πάλι, εμφανίστηκε άμεσα κι έστειλε μήνυμα. Καθαρό και σκληρό, βάζοντας στη θέση του τον πρώην Πρωθυπουργό. Όπως είπε, την ενότητα της παράταξης πρέπει να την εγγυηθούν όλοι οι πρώην Πρόεδροι (Σημίτης, Παπανδρέου, Βενιζέλος). Φυσικά προχωράει.

Παρόντες

Συνεχίζουν στη διαδικασία και οι δύο υποψήφιοι που είδε δια ζώσης χθες ο πρώην Πρωθυπουργός: Ο Παύλος Γερουλάνος και ο Παύλος Χρηστίδης. Ο πρώτος, είναι ίσως ο μοναδικός που απευθύνεται σε ευρύτερα ακροατήρια, πολύ πέραν του ΚΙΝΑΛ. Η υποψηφιότητά του δημιούργησε δυναμική. Ως στέλεχος και πρώην υπουργός ιδιαίτερα κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου, η συνάντησή του μαζί του ήταν φορτισμένη και ενδιαφέρουσα. Ο Γερουλάνος συνεχίζει. Και ο Χρηστίδης, παρ’ ότι γνωρίζει πως είναι αδύναμος κρίκος.

Κρητικά παζάρια

Ο μοναδικός, που άφησε να εννοηθεί ότι θα αποσυρθεί εάν το αποφασίσει ο ΓΑΠ, ήταν ο νυν Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Κεγκέρογλου. Αρκεί να τον αφήσουν στη βουλευτική του έδρα, στο Ηράκλειο. Α ρε Φώφη!

Απρέπεια με sms

Κι όλα αυτά, ενώ η Πρόεδρος είναι ακόμα στο νοσοκομείο και ευτυχώς, εν αναμονή των ιατρικών οδηγιών για τη συνέχεια. Γιατί μπορεί η κατάσταση της υγείας της, να μην της επιτρέπει να τρέξει την εσωκομματική κούρσα, αλλά ποιος είπε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν έχει Πρόεδρο; Η κίνηση ΓΑΠ να της στείλει sms, για την πρωτοβουλία του να δει τους υποψηφίους, ενώ είχε αρχίσει να βλέπει κόσμο, είναι στα όρια της απρέπειας απέναντι στη Φώφη. Η, ουσιαστικά, εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ αυτή την στιγμή Ζέφη θυμίζει ότι η κ. Γεννηματά διεμήνυσε πως εγγυάται την ενότητα.

Δαχτυλίδια τέλος

Άρα, το κόμμα έχει Πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η εσωκομματική διαδικασία. Εάν ο Πρόεδρος της κάλπης είναι εξωκοινοβουλευτικός, τότε υπάρχει καταστατικό και διαδικασίες. Από ‘δω που είμαι δεν βλέπω άλλα δαχτυλίδια πάντως.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

01:26

«Βουτιά» 5% για το αργό στο άκουσμα της συμφωνίας Ιράν - ΗΠΑ

01:07

Ο Τραμπ ανακοίνωσε συμφωνία για τερματισμό του πολέμου με το Ιράν - «Ανοίγουν τα Στενά του Ορμούζ»

23:58

Γάζας: Τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι νεκροί από βομβαρδισμούς και πυρά των Ισραηλινών

23:37

Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε εργαλεία και οικοδομικά υλικά από εργοτάξια σε βόρεια και νότια προάστια

23:15

Τα Λουτρά Αιδηψού στο επίκεντρο μεγάλης ευρωπαϊκής κινηματογραφικής παραγωγής

22:47

Στη Θεσσαλονίκη το ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη χορογραφία ζεϊμπέικου

22:16

Ρωσία: Ένας νεκρός από επίθεση ουκρανικών drones σε πολυκατοικία στη πόλη Οριόλ

21:47

Μελέτη του Yale: Πώς το ελαιόλαδο διαμορφώνει ένα πιο υγιές εντερικό μικροβίωμα

21:28

Σεισμός 5,3 βαθμών νοτιοδυτικά της Μεθώνης

21:18

Εκατοντάδες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας βεβαιώθηκαν στην Περιφέρεια Κρήτης

20:54

Λουόμενος εντόπισε πυρομαχικό υλικό - πιθανώς νάρκη - σε θαλάσσια περιοχή της Πιερίας

20:40

Ελβετία: Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στη Γενεύη σε πορεία κατά της G7

20:21

Πούτιν και Τραμπ συμφώνησαν ότι Αμερικανοί απεσταλμένοι θα επισκεφθούν «σύντομα» τη Ρωσία

20:05

Επιμένει ο Τραμπ: Αργότερα απόψε η συμφωνία με το Ιράν

19:53

Πεζεσκιάν: Το ανώτατο όργανο ασφαλείας του Ιράν υποστηρίζει την οδό του διαλόγου

19:43

Ομπάμα: Δεν αναμένει μια συμφωνία με το Ιράν να είναι πολύ διαφορετική από τη συμφωνία του 2015

19:34

Γαλλία: Μέση Ανατολή και Ουκρανία αναμένεται να κυριαρχήσουν στη σύνοδο κορυφής του G7 στο Εβιάν

19:20

Τηλεφωνική συνομιλία Ζελένσκι - Τραμπ για τον πόλεμο στην Ουκρανία

19:00

Από τη Starbase στο 1 τρισ. δολάρια: Πώς ο Μασκ χτίζει την αυτοκρατορία του

18:52

Χάμιλτον: Πανηγύρισε την πρώτη του νίκη με τη Ferrari στη Βαρκελώνη

18:38

Κομισιόν: Υπό αξιολόγηση ο αποκλεισμός απ' τα εξελιγμένα μοντέλα ΑΙ της Anthropic

18:09

Τραμπ σε Ισραήλ – Χεζμπολάχ: Ας μην τινάξουμε την ειρήνη στον αέρα

17:47

Έλαβε εξιτήριο ο Γιώργος Μυλωνάκης

17:00

Με αργούς ρυθμούς η αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου – Παραμένει το κενό στις επενδύσεις με την ΕΕ

16:44

Ελβετία δημοψήφισμα: Με 55% απέρριψαν τον περιορισμό του πληθυσμού της χώρας στα 10 εκατομμύρια

16:26

Reuters: Υποχωρεί έντονα η στήριξη στον Τραμπ στις αγροτικές ΗΠΑ

15:55

Σδούκου: Οι μικρές νίκες κάνουν στο τέλος τη μεγάλη διαφορά

15:44

Μητσοτάκης: Παρουσιάζει τη Δευτέρα τον Εθνικό Μηχανισμό Προστασίας Ζώων σε Καταστροφές

15:24

Τραμπ: Με «μάχες» μικτών πολεμικών τεχνών γιορτάζει τα 80α του γενέθλια

15:13

ΣΤΑΣΥ: Εργασίες από 15/6 στη Γραμμή 3 του Μετρό στο τμήμα Πανόρμου - Νομισματοκοπείο