INSIDE OUT

Inside out: Το όχι του... ΚΙΔΗΣΟ Καστανίδη στον πρόεδρό του ΓΑΠ - Και το τσίρκο καλά κρατεί... 

18-10-2021 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Ένας - ένας ανεβαίνουν μέχρις εδώ, στο Μαντείο, τρεμάμενοι. Άλλος από δέος, άλλος από νεύρα, άλλος από τρακ, ενώ ένας είναι άφαντος. Δεν προλαβαίνω να πάρω ανάσα λέμε. Ευτυχώς που οι μέρες είναι κάπως σκοτεινές, κι έτσι δουλεύω μέχρι αργά το πρωί. Και ξανά, από το απόγευμα πάλι. Όλοι ζητούν χρησμό για το ίδιο πράγμα: Θα κατέβει τελικά ο ΓΑΠ; Σήμερα, που είναι 18 Οκτωβρίου, ανήμερα του σοσιαλισμού που λένε και στο ΠΑΣΟκ, η μέρα είναι συμβολική και το «σηκώνει». Εάν είναι να το κάνει, η ευκαιρία είναι σήμερα. Θα το τολμήσει όμως; Ο περίπατος, έγινε ρίσκο.

Ψυχρολουσία

Στο μυαλό του πρώην πρωθυπουργού η κατάσταση φαίνονταν ξεκάθαρη. Αρκούσε να κουνήσει το μικρό του δαχτυλάκι και ν’ αλλάξει το σκηνικό. Ποιος θα τολμούσε να υψώσει ανάστημα σ’ έναν Παπανδρέου; Ο Χάρης Καστανίδης! Δεν αστειεύομαι. Τη μεγαλύτερη ψυχρολουσία ο Γιώργος την έλαβε από τον βουλευτή Θεσσαλονίκης, ένα παιδί γέννημα-θρέμμα ΠΑΣΟΚ, που μπήκε στη Βουλή σαν σήμερα το 1981. Μίλησαν με τηλεδιάσκεψη. Ο Χάρης με πολύ σεβασμό, υπενθύμισε ότι ο πρώην Πρωθυπουργός θα μπορούσε πολύ νωρίτερα να δηλώσει υποψήφιος, και τότε το σκηνικό θα ήταν πολύ διαφορετικό. Όμως δεν το έκανε. Οπότε τώρα τι θέλει; Να βάλει τους 5.000 που υπέγραψαν για τον ίδιο, μετά μάλιστα τα σκηνικά στην Κεντρική Επιτροπή να ξε-υπογράψουν; Μεγάλο το χτύπημα του Χάρη. Να φανταστείς δε, ότι ο ΓΑΠ αυτή την στιγμή, είναι Πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ (Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών) και ο Καστανίδης... βουλευτής του. Δηλαδή ο βουλευτής είπε στον Πρόεδρο του κόμματός του, ότι κατεβαίνει υποψήφιος Πρόεδρος ενός άλλου κόμματος, του ΚΙΝΑΛ. Για τέτοια χτυπήματα μιλάμε.

Τον ψάχνει

Αυτός που είναι cool, έως αδιάφορος θα έλεγα, είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στις προσπάθειες του ΓΑΠ να επικοινωνήσει, του απαντάει κάτι σε, «δεν μπορώ τώρα, πάρε με σε λίγες ώρες», και θα τα πούμε αύριο, κλπ κλπ. Πράσινο-πορτοκαλί παπαγαλάκι μου μετέφερε έγκυρα μάλιστα ότι είναι ο μοναδικός που ψιλο-φοβάται ο πρώην Πρωθυπουργός και θα επεδίωκε ως και πρόταση «σου δίνω το δαχτυλίδι», αρκεί να αποσύρονταν η υποψηφιότητα.

Σκληρός Ανδρέας

Ο Ανδρέας Λοβέρδος πάλι, εμφανίστηκε άμεσα κι έστειλε μήνυμα. Καθαρό και σκληρό, βάζοντας στη θέση του τον πρώην Πρωθυπουργό. Όπως είπε, την ενότητα της παράταξης πρέπει να την εγγυηθούν όλοι οι πρώην Πρόεδροι (Σημίτης, Παπανδρέου, Βενιζέλος). Φυσικά προχωράει.

Παρόντες

Συνεχίζουν στη διαδικασία και οι δύο υποψήφιοι που είδε δια ζώσης χθες ο πρώην Πρωθυπουργός: Ο Παύλος Γερουλάνος και ο Παύλος Χρηστίδης. Ο πρώτος, είναι ίσως ο μοναδικός που απευθύνεται σε ευρύτερα ακροατήρια, πολύ πέραν του ΚΙΝΑΛ. Η υποψηφιότητά του δημιούργησε δυναμική. Ως στέλεχος και πρώην υπουργός ιδιαίτερα κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου, η συνάντησή του μαζί του ήταν φορτισμένη και ενδιαφέρουσα. Ο Γερουλάνος συνεχίζει. Και ο Χρηστίδης, παρ’ ότι γνωρίζει πως είναι αδύναμος κρίκος.

Κρητικά παζάρια

Ο μοναδικός, που άφησε να εννοηθεί ότι θα αποσυρθεί εάν το αποφασίσει ο ΓΑΠ, ήταν ο νυν Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Κεγκέρογλου. Αρκεί να τον αφήσουν στη βουλευτική του έδρα, στο Ηράκλειο. Α ρε Φώφη!

Απρέπεια με sms

Κι όλα αυτά, ενώ η Πρόεδρος είναι ακόμα στο νοσοκομείο και ευτυχώς, εν αναμονή των ιατρικών οδηγιών για τη συνέχεια. Γιατί μπορεί η κατάσταση της υγείας της, να μην της επιτρέπει να τρέξει την εσωκομματική κούρσα, αλλά ποιος είπε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν έχει Πρόεδρο; Η κίνηση ΓΑΠ να της στείλει sms, για την πρωτοβουλία του να δει τους υποψηφίους, ενώ είχε αρχίσει να βλέπει κόσμο, είναι στα όρια της απρέπειας απέναντι στη Φώφη. Η, ουσιαστικά, εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ αυτή την στιγμή Ζέφη θυμίζει ότι η κ. Γεννηματά διεμήνυσε πως εγγυάται την ενότητα.

Δαχτυλίδια τέλος

Άρα, το κόμμα έχει Πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η εσωκομματική διαδικασία. Εάν ο Πρόεδρος της κάλπης είναι εξωκοινοβουλευτικός, τότε υπάρχει καταστατικό και διαδικασίες. Από ‘δω που είμαι δεν βλέπω άλλα δαχτυλίδια πάντως.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:57

UBS: Επαναγορά μετοχών 3 δισ. μετά την αύξηση 56% στα καθαρά κέρδη τριμήνου

08:54

Alpha Bank: Η UniCredit ασφαλίζει το στοίχημα της μέσω JP Morgan

08:40

Εστίαση: Πως οι βιώσιμες πρακτικές θα μειώσουν τα λειτουργικά κόστη των επιχειρήσεων

08:34

Πολεμικά πλοία των ΗΠΑ ανοικτά της Αϊτής στο πλαίσιο της επιχείρησης «Southern Spear»

08:32

Η επόμενη φάση των 3,5 δισ. της ΕΤΕπ: Κλίμα και ενέργεια στον πυρήνα της διετίας 2026–2027

08:30

Εργάνη: Απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν 1 εκατομμύριο μισθωτοί στην εκπνοή του 2025

08:29

Τραμπ: Θέλω ο Πούτιν να βάλει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία

08:23

Στην Ολομέλεια σήμερα το ν/σ για τη νόμιμη μετανάστευση - Οι βασικές του προβλέψεις

08:22

Τα επόμενα βήματα για την αποθήκη CO2 στον Πρίνο - Πότε αναμένεται η Τελική Επενδυτική Απόφαση

08:20

O Τραμπ υπέγραψε το νομοσχέδιο που βάζει τέλος στη δημοσιονομική παράλυση

08:10

Μετρό Αθήνας: Πώς προχωρά η προμήθεια νέων συρμών με το «βλέμμα» στη γραμμή προς Αεροδρόμιο

08:00

Ευρωβαρόμετρο: Γιατί ανησυχούν περισσότερο Έλληνες και Ευρωπαίοι

07:56

Χτύπημα στη γραφειοκρατία και στο «βαθύ κράτος» με νέο νομοσχέδιο

07:54

Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση με Εθνικό Απολυτήριο - Η αποτυχία του ΠΑΣΟΚ να περάσει μπροστά τροφοδοτεί εσωστρέφεια

07:48

Motor Oil: Στα σκαριά μπαταρία 20 MW στη Βόρεια Μακεδονία - «Σκανάρει» τα Βαλκάνια για νέες επενδύσεις

07:45

Χίος: Σύγκρουση σκάφους του Λιμενικού με πλεούμενο που μετέφερε μετανάστες - 15 νεκροί

07:35

Lamda: Ποιο νέο οικιστικό project με 128 κατοικίες και retail έρχεται στο Ελληνικό

07:32

Τράπεζες: «Σιγοντάρει» την πιστωτική επέκταση η λιανική τραπεζική

07:28

«42.7»: Τι είναι, τι προβλέπει και κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί;

07:16

Το ευνοϊκό timing της αναβάθμισης του ΧΑ και το στοίχημα των 1,2 τρισ. δολαρίων

07:10

Crypto: Σε καθεστώς ελέγχου οι ψηφιακές συναλλαγές - Αυτόματη ανταλλαγή πληροφορίων για κινήσεις και κεφάλαια

07:08

Επίσημη πρώτη για απλοποίηση - Στάση αναμονής στην ΕΚΤ - Κανόνες στην πέτρα

23:56

Γερμανία: Οι ηθοποιοί φωνής εναντίον του Netflix

23:54

AMD: Άνοδος 34% στα έσοδα το δ' τρίμηνο - Αισιόδοξες προβλέψεις για το 2026

23:48

Βενεζουέλα: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την επιστροφή του Μαδούρο

23:42

Ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον θα καταθέσουν στο Κογκρέσο για την υπόθεση Έπστιν

23:34

Συνάντηση Δένδια - Χέγκσεθ: Στο επίκεντρο η αμυντική συνεργασία ΗΠΑ - Ελλάδας

23:29

Χίος: Σύγκρουση σκάφους του λιμενικού με ταχύπλοο μεταναστών - Νεκροί και τραυματίες

23:20

Ισχυρές απώλειες στη Wall Street - «Βουτιά» 20% για Paypal

23:08

Κεραμέως: Συνεχίζουμε με πολιτικές για ακόμα περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για όλους