INSIDE OUT

Inside out: Το όχι του... ΚΙΔΗΣΟ Καστανίδη στον πρόεδρό του ΓΑΠ - Και το τσίρκο καλά κρατεί... 

18-10-2021 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Ένας - ένας ανεβαίνουν μέχρις εδώ, στο Μαντείο, τρεμάμενοι. Άλλος από δέος, άλλος από νεύρα, άλλος από τρακ, ενώ ένας είναι άφαντος. Δεν προλαβαίνω να πάρω ανάσα λέμε. Ευτυχώς που οι μέρες είναι κάπως σκοτεινές, κι έτσι δουλεύω μέχρι αργά το πρωί. Και ξανά, από το απόγευμα πάλι. Όλοι ζητούν χρησμό για το ίδιο πράγμα: Θα κατέβει τελικά ο ΓΑΠ; Σήμερα, που είναι 18 Οκτωβρίου, ανήμερα του σοσιαλισμού που λένε και στο ΠΑΣΟκ, η μέρα είναι συμβολική και το «σηκώνει». Εάν είναι να το κάνει, η ευκαιρία είναι σήμερα. Θα το τολμήσει όμως; Ο περίπατος, έγινε ρίσκο.

Ψυχρολουσία

Στο μυαλό του πρώην πρωθυπουργού η κατάσταση φαίνονταν ξεκάθαρη. Αρκούσε να κουνήσει το μικρό του δαχτυλάκι και ν’ αλλάξει το σκηνικό. Ποιος θα τολμούσε να υψώσει ανάστημα σ’ έναν Παπανδρέου; Ο Χάρης Καστανίδης! Δεν αστειεύομαι. Τη μεγαλύτερη ψυχρολουσία ο Γιώργος την έλαβε από τον βουλευτή Θεσσαλονίκης, ένα παιδί γέννημα-θρέμμα ΠΑΣΟΚ, που μπήκε στη Βουλή σαν σήμερα το 1981. Μίλησαν με τηλεδιάσκεψη. Ο Χάρης με πολύ σεβασμό, υπενθύμισε ότι ο πρώην Πρωθυπουργός θα μπορούσε πολύ νωρίτερα να δηλώσει υποψήφιος, και τότε το σκηνικό θα ήταν πολύ διαφορετικό. Όμως δεν το έκανε. Οπότε τώρα τι θέλει; Να βάλει τους 5.000 που υπέγραψαν για τον ίδιο, μετά μάλιστα τα σκηνικά στην Κεντρική Επιτροπή να ξε-υπογράψουν; Μεγάλο το χτύπημα του Χάρη. Να φανταστείς δε, ότι ο ΓΑΠ αυτή την στιγμή, είναι Πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ (Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών) και ο Καστανίδης... βουλευτής του. Δηλαδή ο βουλευτής είπε στον Πρόεδρο του κόμματός του, ότι κατεβαίνει υποψήφιος Πρόεδρος ενός άλλου κόμματος, του ΚΙΝΑΛ. Για τέτοια χτυπήματα μιλάμε.

Τον ψάχνει

Αυτός που είναι cool, έως αδιάφορος θα έλεγα, είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στις προσπάθειες του ΓΑΠ να επικοινωνήσει, του απαντάει κάτι σε, «δεν μπορώ τώρα, πάρε με σε λίγες ώρες», και θα τα πούμε αύριο, κλπ κλπ. Πράσινο-πορτοκαλί παπαγαλάκι μου μετέφερε έγκυρα μάλιστα ότι είναι ο μοναδικός που ψιλο-φοβάται ο πρώην Πρωθυπουργός και θα επεδίωκε ως και πρόταση «σου δίνω το δαχτυλίδι», αρκεί να αποσύρονταν η υποψηφιότητα.

Σκληρός Ανδρέας

Ο Ανδρέας Λοβέρδος πάλι, εμφανίστηκε άμεσα κι έστειλε μήνυμα. Καθαρό και σκληρό, βάζοντας στη θέση του τον πρώην Πρωθυπουργό. Όπως είπε, την ενότητα της παράταξης πρέπει να την εγγυηθούν όλοι οι πρώην Πρόεδροι (Σημίτης, Παπανδρέου, Βενιζέλος). Φυσικά προχωράει.

Παρόντες

Συνεχίζουν στη διαδικασία και οι δύο υποψήφιοι που είδε δια ζώσης χθες ο πρώην Πρωθυπουργός: Ο Παύλος Γερουλάνος και ο Παύλος Χρηστίδης. Ο πρώτος, είναι ίσως ο μοναδικός που απευθύνεται σε ευρύτερα ακροατήρια, πολύ πέραν του ΚΙΝΑΛ. Η υποψηφιότητά του δημιούργησε δυναμική. Ως στέλεχος και πρώην υπουργός ιδιαίτερα κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου, η συνάντησή του μαζί του ήταν φορτισμένη και ενδιαφέρουσα. Ο Γερουλάνος συνεχίζει. Και ο Χρηστίδης, παρ’ ότι γνωρίζει πως είναι αδύναμος κρίκος.

Κρητικά παζάρια

Ο μοναδικός, που άφησε να εννοηθεί ότι θα αποσυρθεί εάν το αποφασίσει ο ΓΑΠ, ήταν ο νυν Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Κεγκέρογλου. Αρκεί να τον αφήσουν στη βουλευτική του έδρα, στο Ηράκλειο. Α ρε Φώφη!

Απρέπεια με sms

Κι όλα αυτά, ενώ η Πρόεδρος είναι ακόμα στο νοσοκομείο και ευτυχώς, εν αναμονή των ιατρικών οδηγιών για τη συνέχεια. Γιατί μπορεί η κατάσταση της υγείας της, να μην της επιτρέπει να τρέξει την εσωκομματική κούρσα, αλλά ποιος είπε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν έχει Πρόεδρο; Η κίνηση ΓΑΠ να της στείλει sms, για την πρωτοβουλία του να δει τους υποψηφίους, ενώ είχε αρχίσει να βλέπει κόσμο, είναι στα όρια της απρέπειας απέναντι στη Φώφη. Η, ουσιαστικά, εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ αυτή την στιγμή Ζέφη θυμίζει ότι η κ. Γεννηματά διεμήνυσε πως εγγυάται την ενότητα.

Δαχτυλίδια τέλος

Άρα, το κόμμα έχει Πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η εσωκομματική διαδικασία. Εάν ο Πρόεδρος της κάλπης είναι εξωκοινοβουλευτικός, τότε υπάρχει καταστατικό και διαδικασίες. Από ‘δω που είμαι δεν βλέπω άλλα δαχτυλίδια πάντως.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Ιράν: Σε κίνδυνο η υγεία της νομπελίστριας Ναργκίς Μοχαμαντί - «Χρειάζεται εξειδικευμένη φροντίδα»

23:45

Σουηδία: 23 περαστικοί έχουν σκοτωθεί σε ένοπλες επιθέσεις συμμοριών από το 2023

23:34

Ζελένσκι: «Η Ουκρανία θα τηρήσει την διήμερη κατάπαυση του πυρός»

23:22

Κώτσηρας: Εργαλείο ενίσχυσης για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής το φορολογικό νομοσχέδιο

23:05

Πιέσεις στην Wall Street στη «σκιά» της αναταραχής στη Μέση Ανατολή

22:56

Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας η Αστυπάλαια - Παράταση για Πάτμο

22:40

Ουκρανία: Έρευνες σε δεκάδες στρατιωτικούς αξιωματούχους που θεωρούνται ύποπτοι για διαφθορά

22:27

«Άλμα» 6% για το πετρέλαιο μετά το ιρανικό χτύπημα στα ΗΑΕ

22:12

Χρυσοχοΐδης: «Να διαμορφώσουμε όλοι μαζί την κουλτούρα οδικής ασφάλειας»

21:58

Νάγκελ για επιτόκια: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης τον Ιούνιο λόγω πληθωρισμού

21:51

Αυστρία: Διαρροή χημικών από αμαξοστοιχία στον σιδηροδρομικό σταθμό του Σάλτσμπουργκ

21:36

Απώλειες 2% για τον χρυσό λόγω ισχυρού δολαρίου και Μέσης Ανατολής

21:28

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ θα ταξιδέψει στο Βατικανό και την Ιταλία 6-8 Μαΐου

21:15

Ο Τραμπ καλεί την Νότια Κορέα να συμμετάσχει στην επιχείρηση «Ελευθερία»

21:11

Οι Ρώσοι έχασαν έδαφος στην Ουκρανία για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2023

20:57

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ - Πότε πρέπει να γίνουν εκλογές

20:49

Τραμπ: Το Ιράν θα σβηστεί από τον χάρτη αν επιτεθεί σε αμερικανικά πλοία

20:49

Ο Πούτιν ανακοίνωσε κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία για τις 8 και 9 Μαΐου

20:39

Αμερικανικές δυνάμεις κατέστρεψαν ιρανικά σκάφη, αναχαίτισαν drones και πυραύλους

20:30

Πρόεδρος Λιβάνου: «Συμφωνία ασφαλείας με το Ισραήλ πριν οποιαδήποτε συνάντηση με Νετανιάχου»

20:16

Οι υψηλές τιμές πετρελαίου δεν θα σώσουν την ανάπτυξη της Ρωσίας

20:07

Κυρανάκης: Επιδοτούμενη εκπαίδευση σε σχολή της ΟΣΥ για να αυξηθεί ο αριθμός των οδηγών λεωφορείων

20:00

Τραμπ: Από την επίδειξη ισχύος στη φθορά - Πόλεμος και κατάρρευση δημοτικότητας

19:53

Στο 96% η αποκατάσταση για το παγκόσμιο δίκτυο της Emirates

19:38

Γαλλία: Πρόστιμα σε Novo Nordisk και Eli Lilly για διαφημίσεις φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας

19:32

ΟΠΕΚΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις στα προγράμματα διακοπών και πολιτισμού της Αγροτικής Εστίας

19:20

Πτώση στις ευρωαγορές - Ισχυρό «πλήγμα» στα αυτοκίνητα

19:17

ΗΑΕ: Ιρανική επίθεση σε πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Φουτζάιρα - Αναχαιτίστηκαν τρεις πύραυλοι

19:06

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ ζητά να κηρυχθεί «ανεπιθύμητο πρόσωπο» ο πρέσβης των ΗΠΑ

18:52

Γερμανία: Αυτοκίνητο παρέσυρε πλήθος πεζών στη Λειψία - Δύο νεκροί, δεκάδες τραυματίες