INSIDE OUT

Inside out: Το όχι του... ΚΙΔΗΣΟ Καστανίδη στον πρόεδρό του ΓΑΠ - Και το τσίρκο καλά κρατεί... 

18-10-2021 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ένας - ένας ανεβαίνουν μέχρις εδώ, στο Μαντείο, τρεμάμενοι. Άλλος από δέος, άλλος από νεύρα, άλλος από τρακ, ενώ ένας είναι άφαντος. Δεν προλαβαίνω να πάρω ανάσα λέμε. Ευτυχώς που οι μέρες είναι κάπως σκοτεινές, κι έτσι δουλεύω μέχρι αργά το πρωί. Και ξανά, από το απόγευμα πάλι. Όλοι ζητούν χρησμό για το ίδιο πράγμα: Θα κατέβει τελικά ο ΓΑΠ; Σήμερα, που είναι 18 Οκτωβρίου, ανήμερα του σοσιαλισμού που λένε και στο ΠΑΣΟκ, η μέρα είναι συμβολική και το «σηκώνει». Εάν είναι να το κάνει, η ευκαιρία είναι σήμερα. Θα το τολμήσει όμως; Ο περίπατος, έγινε ρίσκο.

Ψυχρολουσία

Στο μυαλό του πρώην πρωθυπουργού η κατάσταση φαίνονταν ξεκάθαρη. Αρκούσε να κουνήσει το μικρό του δαχτυλάκι και ν’ αλλάξει το σκηνικό. Ποιος θα τολμούσε να υψώσει ανάστημα σ’ έναν Παπανδρέου; Ο Χάρης Καστανίδης! Δεν αστειεύομαι. Τη μεγαλύτερη ψυχρολουσία ο Γιώργος την έλαβε από τον βουλευτή Θεσσαλονίκης, ένα παιδί γέννημα-θρέμμα ΠΑΣΟΚ, που μπήκε στη Βουλή σαν σήμερα το 1981. Μίλησαν με τηλεδιάσκεψη. Ο Χάρης με πολύ σεβασμό, υπενθύμισε ότι ο πρώην Πρωθυπουργός θα μπορούσε πολύ νωρίτερα να δηλώσει υποψήφιος, και τότε το σκηνικό θα ήταν πολύ διαφορετικό. Όμως δεν το έκανε. Οπότε τώρα τι θέλει; Να βάλει τους 5.000 που υπέγραψαν για τον ίδιο, μετά μάλιστα τα σκηνικά στην Κεντρική Επιτροπή να ξε-υπογράψουν; Μεγάλο το χτύπημα του Χάρη. Να φανταστείς δε, ότι ο ΓΑΠ αυτή την στιγμή, είναι Πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ (Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών) και ο Καστανίδης... βουλευτής του. Δηλαδή ο βουλευτής είπε στον Πρόεδρο του κόμματός του, ότι κατεβαίνει υποψήφιος Πρόεδρος ενός άλλου κόμματος, του ΚΙΝΑΛ. Για τέτοια χτυπήματα μιλάμε.

Τον ψάχνει

Αυτός που είναι cool, έως αδιάφορος θα έλεγα, είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στις προσπάθειες του ΓΑΠ να επικοινωνήσει, του απαντάει κάτι σε, «δεν μπορώ τώρα, πάρε με σε λίγες ώρες», και θα τα πούμε αύριο, κλπ κλπ. Πράσινο-πορτοκαλί παπαγαλάκι μου μετέφερε έγκυρα μάλιστα ότι είναι ο μοναδικός που ψιλο-φοβάται ο πρώην Πρωθυπουργός και θα επεδίωκε ως και πρόταση «σου δίνω το δαχτυλίδι», αρκεί να αποσύρονταν η υποψηφιότητα.

Σκληρός Ανδρέας

Ο Ανδρέας Λοβέρδος πάλι, εμφανίστηκε άμεσα κι έστειλε μήνυμα. Καθαρό και σκληρό, βάζοντας στη θέση του τον πρώην Πρωθυπουργό. Όπως είπε, την ενότητα της παράταξης πρέπει να την εγγυηθούν όλοι οι πρώην Πρόεδροι (Σημίτης, Παπανδρέου, Βενιζέλος). Φυσικά προχωράει.

Παρόντες

Συνεχίζουν στη διαδικασία και οι δύο υποψήφιοι που είδε δια ζώσης χθες ο πρώην Πρωθυπουργός: Ο Παύλος Γερουλάνος και ο Παύλος Χρηστίδης. Ο πρώτος, είναι ίσως ο μοναδικός που απευθύνεται σε ευρύτερα ακροατήρια, πολύ πέραν του ΚΙΝΑΛ. Η υποψηφιότητά του δημιούργησε δυναμική. Ως στέλεχος και πρώην υπουργός ιδιαίτερα κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου, η συνάντησή του μαζί του ήταν φορτισμένη και ενδιαφέρουσα. Ο Γερουλάνος συνεχίζει. Και ο Χρηστίδης, παρ’ ότι γνωρίζει πως είναι αδύναμος κρίκος.

Κρητικά παζάρια

Ο μοναδικός, που άφησε να εννοηθεί ότι θα αποσυρθεί εάν το αποφασίσει ο ΓΑΠ, ήταν ο νυν Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Κεγκέρογλου. Αρκεί να τον αφήσουν στη βουλευτική του έδρα, στο Ηράκλειο. Α ρε Φώφη!

Απρέπεια με sms

Κι όλα αυτά, ενώ η Πρόεδρος είναι ακόμα στο νοσοκομείο και ευτυχώς, εν αναμονή των ιατρικών οδηγιών για τη συνέχεια. Γιατί μπορεί η κατάσταση της υγείας της, να μην της επιτρέπει να τρέξει την εσωκομματική κούρσα, αλλά ποιος είπε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν έχει Πρόεδρο; Η κίνηση ΓΑΠ να της στείλει sms, για την πρωτοβουλία του να δει τους υποψηφίους, ενώ είχε αρχίσει να βλέπει κόσμο, είναι στα όρια της απρέπειας απέναντι στη Φώφη. Η, ουσιαστικά, εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ αυτή την στιγμή Ζέφη θυμίζει ότι η κ. Γεννηματά διεμήνυσε πως εγγυάται την ενότητα.

Δαχτυλίδια τέλος

Άρα, το κόμμα έχει Πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η εσωκομματική διαδικασία. Εάν ο Πρόεδρος της κάλπης είναι εξωκοινοβουλευτικός, τότε υπάρχει καταστατικό και διαδικασίες. Από ‘δω που είμαι δεν βλέπω άλλα δαχτυλίδια πάντως.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:18

Οδηγός φορτηγού έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό

21:03

Γαλλία-καύσωνας: 74 θάνατοι από πνιγμό από τις 18 Ιουνίου στη χώρα

20:58

Πέντε συλλήψεις για εμπρησμούς από αμέλεια και παραβάσεις της αντιπυρικής νομοθεσίας

20:45

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας μετά από μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων

20:41

Σέρρες: Εγκλεισμό μέχρι 10 έτη σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων στον 16χρονο για τον φονικό ξυλοδαρμό 17χρονου

20:36

Ελβετία: Νέο ρεκόρ ζέστης για τον μήνα Ιούνιο για τρίτη συνεχή ημέρα, με 39°C

20:21

Σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός κατά την πρώτη ημέρα πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

20:11

Ουγγαρία: Ο πυρηνικός σταθμός στο Πακς μειώνει την παραγωγή λόγω της υψηλής θερμοκρασίας του νερού στον Δούναβη

20:00

Πετρέλαιο: Η αγορά προεξοφλεί κανονικότητα, οι αναλυτές όχι

19:42

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Σπαθάρι Ευβοίας

19:39

Διάσωση 35 αλλοδαπών νοτιοανατολικά της Γαύδου από σκάφος της FRONTEX

19:14

Ναύπακτος: Φωτιά στην περιοχή Κρυονέρια

19:08

Σδούκου σε Τσουκαλά: Το γαρ πολύ της δημοσκοπικής θλίψεως γεννά παραφροσύνη

19:02

Χανιά: Σύλληψη 45χρονης αλλοδαπής για εμπρησμό από πρόθεση

18:55

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Χαιρετίζει τη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου- Ένα «καθοριστικό» βήμα

18:37

Παραστατίδης για μισθολογικές αυξήσεις ανώτατων ιεραρχών: Εκμαυλισμός ενόψει εκλογών

18:01

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει πλήρως την Τοπική Αυτοδιοίκηση

17:59

Πυρκαγιά σε ελαιώνες στην Βλαχέρνα Άρτας

17:41

Αφγανιστάν: Ισχυρή σεισμική δόνηση στο ανατολικό τμήμα

17:39

Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Σπαθάρι Ευβοίας

17:25

Axios: Πιθανώς εντός της ερχόμενης εβδομάδας να αποκατασταθεί η πρόσβαση στο Fable 5 ΑΙ της Anthropic

17:01

Τσίπρας στο 1ο Εθνικό Συμβούλιο της ΕΛ.Α.Σ.: Διαφθορά ή εντιμότητα το διακύβευμα των εκλογών

16:40

Βενεζουέλα: Νεογέννητο ανασύρθηκε ζωντανό από τα χαλάσματα, 32 ώρες μετά τους σεισμούς

16:30

Λίβανος: Ισραηλινό πλήγμα παρά την εκεχειρία

16:25

Ρόδος: Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην περιοχή Καλαμώνας

16:21

Πυρκαγιά στην Πέτρα Βοιωτίας- Εκδόθηκε 112

16:07

Συνελήφθη 28χρονος που διακινούσε ναρκωτικά στην Κυψέλη

16:00

Η κρίσιμη Δευτέρα στη μάχη κατά της ακρίβειας – Τι διακυβεύεται για μειώσεις τιμών και πλαφόν

15:58

Τουρκία: 178 άνθρωποι υπό προσωρινή κράτηση πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

15:51

Ηράκλειο: Υπέκυψε 43χρονη που τραυματίστηκε στο σκοπευτήριο