INSIDE OUT

Inside out: Το όχι του... ΚΙΔΗΣΟ Καστανίδη στον πρόεδρό του ΓΑΠ - Και το τσίρκο καλά κρατεί... 

18-10-2021 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Ένας - ένας ανεβαίνουν μέχρις εδώ, στο Μαντείο, τρεμάμενοι. Άλλος από δέος, άλλος από νεύρα, άλλος από τρακ, ενώ ένας είναι άφαντος. Δεν προλαβαίνω να πάρω ανάσα λέμε. Ευτυχώς που οι μέρες είναι κάπως σκοτεινές, κι έτσι δουλεύω μέχρι αργά το πρωί. Και ξανά, από το απόγευμα πάλι. Όλοι ζητούν χρησμό για το ίδιο πράγμα: Θα κατέβει τελικά ο ΓΑΠ; Σήμερα, που είναι 18 Οκτωβρίου, ανήμερα του σοσιαλισμού που λένε και στο ΠΑΣΟκ, η μέρα είναι συμβολική και το «σηκώνει». Εάν είναι να το κάνει, η ευκαιρία είναι σήμερα. Θα το τολμήσει όμως; Ο περίπατος, έγινε ρίσκο.

Ψυχρολουσία

Στο μυαλό του πρώην πρωθυπουργού η κατάσταση φαίνονταν ξεκάθαρη. Αρκούσε να κουνήσει το μικρό του δαχτυλάκι και ν’ αλλάξει το σκηνικό. Ποιος θα τολμούσε να υψώσει ανάστημα σ’ έναν Παπανδρέου; Ο Χάρης Καστανίδης! Δεν αστειεύομαι. Τη μεγαλύτερη ψυχρολουσία ο Γιώργος την έλαβε από τον βουλευτή Θεσσαλονίκης, ένα παιδί γέννημα-θρέμμα ΠΑΣΟΚ, που μπήκε στη Βουλή σαν σήμερα το 1981. Μίλησαν με τηλεδιάσκεψη. Ο Χάρης με πολύ σεβασμό, υπενθύμισε ότι ο πρώην Πρωθυπουργός θα μπορούσε πολύ νωρίτερα να δηλώσει υποψήφιος, και τότε το σκηνικό θα ήταν πολύ διαφορετικό. Όμως δεν το έκανε. Οπότε τώρα τι θέλει; Να βάλει τους 5.000 που υπέγραψαν για τον ίδιο, μετά μάλιστα τα σκηνικά στην Κεντρική Επιτροπή να ξε-υπογράψουν; Μεγάλο το χτύπημα του Χάρη. Να φανταστείς δε, ότι ο ΓΑΠ αυτή την στιγμή, είναι Πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ (Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών) και ο Καστανίδης... βουλευτής του. Δηλαδή ο βουλευτής είπε στον Πρόεδρο του κόμματός του, ότι κατεβαίνει υποψήφιος Πρόεδρος ενός άλλου κόμματος, του ΚΙΝΑΛ. Για τέτοια χτυπήματα μιλάμε.

Τον ψάχνει

Αυτός που είναι cool, έως αδιάφορος θα έλεγα, είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στις προσπάθειες του ΓΑΠ να επικοινωνήσει, του απαντάει κάτι σε, «δεν μπορώ τώρα, πάρε με σε λίγες ώρες», και θα τα πούμε αύριο, κλπ κλπ. Πράσινο-πορτοκαλί παπαγαλάκι μου μετέφερε έγκυρα μάλιστα ότι είναι ο μοναδικός που ψιλο-φοβάται ο πρώην Πρωθυπουργός και θα επεδίωκε ως και πρόταση «σου δίνω το δαχτυλίδι», αρκεί να αποσύρονταν η υποψηφιότητα.

Σκληρός Ανδρέας

Ο Ανδρέας Λοβέρδος πάλι, εμφανίστηκε άμεσα κι έστειλε μήνυμα. Καθαρό και σκληρό, βάζοντας στη θέση του τον πρώην Πρωθυπουργό. Όπως είπε, την ενότητα της παράταξης πρέπει να την εγγυηθούν όλοι οι πρώην Πρόεδροι (Σημίτης, Παπανδρέου, Βενιζέλος). Φυσικά προχωράει.

Παρόντες

Συνεχίζουν στη διαδικασία και οι δύο υποψήφιοι που είδε δια ζώσης χθες ο πρώην Πρωθυπουργός: Ο Παύλος Γερουλάνος και ο Παύλος Χρηστίδης. Ο πρώτος, είναι ίσως ο μοναδικός που απευθύνεται σε ευρύτερα ακροατήρια, πολύ πέραν του ΚΙΝΑΛ. Η υποψηφιότητά του δημιούργησε δυναμική. Ως στέλεχος και πρώην υπουργός ιδιαίτερα κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου, η συνάντησή του μαζί του ήταν φορτισμένη και ενδιαφέρουσα. Ο Γερουλάνος συνεχίζει. Και ο Χρηστίδης, παρ’ ότι γνωρίζει πως είναι αδύναμος κρίκος.

Κρητικά παζάρια

Ο μοναδικός, που άφησε να εννοηθεί ότι θα αποσυρθεί εάν το αποφασίσει ο ΓΑΠ, ήταν ο νυν Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Κεγκέρογλου. Αρκεί να τον αφήσουν στη βουλευτική του έδρα, στο Ηράκλειο. Α ρε Φώφη!

Απρέπεια με sms

Κι όλα αυτά, ενώ η Πρόεδρος είναι ακόμα στο νοσοκομείο και ευτυχώς, εν αναμονή των ιατρικών οδηγιών για τη συνέχεια. Γιατί μπορεί η κατάσταση της υγείας της, να μην της επιτρέπει να τρέξει την εσωκομματική κούρσα, αλλά ποιος είπε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν έχει Πρόεδρο; Η κίνηση ΓΑΠ να της στείλει sms, για την πρωτοβουλία του να δει τους υποψηφίους, ενώ είχε αρχίσει να βλέπει κόσμο, είναι στα όρια της απρέπειας απέναντι στη Φώφη. Η, ουσιαστικά, εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ αυτή την στιγμή Ζέφη θυμίζει ότι η κ. Γεννηματά διεμήνυσε πως εγγυάται την ενότητα.

Δαχτυλίδια τέλος

Άρα, το κόμμα έχει Πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η εσωκομματική διαδικασία. Εάν ο Πρόεδρος της κάλπης είναι εξωκοινοβουλευτικός, τότε υπάρχει καταστατικό και διαδικασίες. Από ‘δω που είμαι δεν βλέπω άλλα δαχτυλίδια πάντως.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:00

Create the Next: Η Vitex εισέρχεται σε μια νέα εποχή ανάπτυξης με νέο λογότυπο και οπτική ταυτότητα από το G Design Studio

16:58

Σδούκου: Η Ελλάδα χρειάζεται Σύνταγμα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής

16:51

Η Βρετανία απέλασε Ρώσο διπλωμάτη ως απάντηση σε κατηγορίες περί κατασκοπείας

16:38

Συνάντηση Τσιάρα με εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων της Καρδίτσας

16:26

ΗΡΩΝ: Σταθερές οι τιμές του πράσινου τιμολογίου για πέμπτο διαδοχικό μήνα

16:20

Lamda Development: Η αστική ανάπλαση συναντά το σχολείο στο Ελληνικό

16:09

H Πειραιώς αναδείχθηκε AI/Data Team of the Year και το 2026

16:09

Grammy 2026: Από το ρεκόρ του Κέντρικ Λαμάρ στην ιστορία που έγραψε ο Bad Bunny - Οι νικητές

16:03

Τραμπ: Δημιουργεί απόθεμα κρίσιμων ορυκτών 12 δισ. δολ. για να μειώσει την εξάρτηση από την Κίνα

15:58

Κόστα: Η ανταγωνιστικότητα και η στρατηγική αυτονομία της ΕΕ στο επίκεντρο της άτυπης Συνόδου Κορυφής

15:52

Citi Wealth: Επενδυτικές ευκαιρίες και στρατηγικές για το 2026

15:24

Θεσσαλονίκη: 24ωρο «χειρόφρενο» τραβούν τα ταξί την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου

15:22

Ρεκόρ εξαγωγών ρεύματος και παραγωγής ρεύματος από ΑΠΕ το 2025

15:11

Focus: Η Γερμανία μπορεί να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας

15:10

Δημογραφικό «τσουνάμι» στην ΕΕ: Συρρικνώνεται δραματικά ο πληθυσμός σε ηλικία εργασίας, διπλασιάζονται οι 80άρηδες

15:10

Ζελένσκι: Οι ρωσικές επιθέσεις επικεντρώνονται τώρα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ουκρανίας

15:07

Ford: Έρευνα σε 1,3 εκατ. οχήματα λόγω προβλημάτων στο κιβώτιο ταχυτήτων

14:59

JP Morgan: Ο χρυσός θα φτάσει τα 6.300 δολάρια μέχρι το τέλος του 2026

14:55

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Στις 18/2 η εξέταση καταγγελίας κατά της Skroutz

14:50

Συρία: Κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην υπό κουρδικό έλεγχο πόλη Χασακέ

14:38

ΕΣΕΕ: Αύξηση κατώτατου μισθού με βάση πληθωρισμό και παραγωγικότητα

14:31

Μπάνσκο: Τι αξίζει να κάνετε στον δημοφιλή προορισμό της Βουλγαρίας

14:29

Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές Ιανουαρίου της ΔΥΠΑ - Αναλυτικά στοιχεία

14:24

Disney: Άλμα 5% στα έσοδα το α' τρίμηνο - Στα 26 δισ. δολάρια

14:12

Κρεμλίνο: Επιβεβαιώνει τη διεξαγωγή νέου κύκλου διαπραγματεύσεων με Ουκρανία και ΗΠΑ στα ΗΑΕ στις 4-5/2

14:06

Ο Ιρανός πρόεδρος ζήτησε να ξεκινήσουν συνομιλίες με ΗΠΑ για το πυρηνικό πρόγραμμα

13:59

Ντράγκι: Η Ευρώπη πρέπει να επιδιώξει έναν «ρεαλιστικό φεντεραλισμό»

13:51

Εντυπωσιακό το αποτύπωμα των προγραμμάτων «Προλαμβάνω»: Πάνω από 1,5 εκατ. πολίτες με νεφρική δυσλειτουργία

13:51

Tesla: Νέα «βουτιά» στις ευρωπαϊκές πωλήσεις - Σε χαμηλό τριετίας στην Γαλλία

13:43

Μαρινάκης για Συνταγματική Αναθεώρηση: Τα κόμματα πέριξ του κέντρου θα αναμετρηθούν με την ιστορία