INSIDE OUT

Inside out: Βουλή: Μπάτε σκύλοι στο πάρκινγκ και χωρίς κουλούρι! Ξεπεσμός... - Πού το πάει η Μέρκελ;

08-10-2021 | 07:40
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Η συζήτηση της ιστορικής αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας ήταν πρώτης τάξεως ευκαιρία για ταξιδάκι στην αγαπημένη μου Αθήνα. Έτσι κι αλλιώς με τόση βροχή στους Δελφούς η δουλειά έκοψε. Ποιος να' ρθει; Μπήκα από την πλευρά της Ακρόπολης, γιατί εννοείται όταν πάω Αθήνα πάντα λέω ένα γειά επάνω. Φορώντας μάσκα, γυαλιά και καπέλο πέρασα απαρατήρητη ως τουρίστας. Διακριτικά χώθηκα στο πάρκινγκ της Βουλής, για ν’ ανέβω κυριλέ και να γλιτώσω τα φανάρια και το σκανάρισμα της τσάντας. Τι το 'θελα! Ίσα ίσα που χώραγα να περάσω από τα αυτοκίνητα. Παντού παρκαρισμένα ΙΧ. Στους διαδρόμους, στις γωνίες, σε κάθε γωνίτσα ένα αυτοκίνητο. Στον μείον πέντε είδα και μια μαύρη μερσεντές, πιο αρχαία κι από μένα, με δέκα δάχτυλα σκόνη επάνω της. Νομίζω πως πρέπει να επιληφθεί ο Κώστας Μπακογιάννης. Οι Δήμαρχοι δεν μαζεύουν τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα;

Πάει το κουλούρι

Απογοητευμένη από την κατάσταση στο υπόγειο πάρκινγκ ανέβηκα επάνω και φυσικά ζήτησα το ωραιότερο πράγμα που έχει η Βουλή (μετά το πάρκινγκ): ένα ξεροψημένο κουλούρι με λίγο τυράκι, μαζί με τον καφέ μου. Εκεί, ήρθε το δεύτερο χτύπημα: «δεν σερβίρουμε πια». Ο Πρόεδρος πρέπει να τα δει τα θέματα νομίζω. Πάρκινγκ μπάτε σκύλοι, και όχι κουλούρι, είναι μεγάλα θεσμικά χτυπήματα για τη Βουλή.

Έκπληξη Θεσσαλονίκης

Η συζήτηση για την ιστορική Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας εξελίχθηκε ομαλά, (191 ναι), με μια έκπληξη στο τέλος. Η πρώην βουλευτής του Βαρουφάκη, και νυν ανεξάρτητη, ψήφισε υπέρ. Από μια άποψη, καλύτερα που έφυγε από το Μέρα25. Από την άλλη, κοίτα τώρα τι κρύβει το κόμμα του Γιάνη. Η Θεσσαλονικιά Αδάμου πάντως δεν κάθεται ήσυχη να ξέρετε γενικώς. Μιλάει και κινείται. Θα υπάρξουν εξελίξεις που φυσικά θα τις μάθετε από μένα.

Αθέατοι

Έψαξα με το βλέμμα στα ορεινά να δω αν οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί, και νυν απλοί στρατιώτες του κόμματος, κ.κ. Σαμαράς και Καραμανλής, κάθισαν δίπλα-δίπλα στα ορεινά έδρανα, όπως μπήκαν μαζί στο Βελλίδειο στη ΔΕΘ. Δεν τα κατάφερα. Λογικά ήταν πολύ καλά κρυμμένοι πίσω πίσω, και χειροκρότησαν τον Πρωθυπουργό. Η όχι; Σίγουρα στα ορεινά ήταν ο Κωσταντίνος Μπογδάνος, που συνήθως καθόταν σχετικά μπροστά. Πάντως τον Μητσοτάκη, όχι μόνο τον χειροκρότησαν όταν ξεκίνησε, αλλά σηκώθηκαν και όρθιοι όλοι. Και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι, και οι υπουργοί (Δένδιας, Παναγιωτόπουλος, Θεοδωρικάκος, κλπ).

Μετσοβόνε και κρασί

Η συζήτηση εξελίχθηκε αναμενόμενα. Ο Αλέξης πήρε πάλι ένα ρίσκο, (να πει όχι σε όλα), πικραίνοντας μια μεγάλη φίλη, τη Γαλλία. Η Φώφη, ακολούθησε την πασοκική παράδοση του «ναι» στις αμυντικές δαπάνες. Τους άκουσα προσεχτικά, και πεινασμένη, (χωρίς κουλούρι είπαμε), ανέβηκα μέχρι το εστιατόριο να δω τι παίζει. Με περίμενε ευχάριστη έκπληξη. Ηπειρώτικες λιχουδιές από την γη της Δωδώνης στο μενού. Θα ξανάρθω σίγουρα τις νύχτες του χειμώνα για μετσοβόνε και κόκκινο κρασί Αβέρωφ. Γενικά με τις τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου φέτος, προβλέπω πολύ κρασί το χειμώνα. Κάτι ξέρουν οι ορεινοί.

Τι ξέρει η Μέρκελ οεό;

Πολύ πολύ μακριά από την Αθήνα, στον κρύο βορρά, η απερχόμενη Καγκελάριος ζήλεψε την δόξα μου και δίνει χρησμούς. «Το ερώτημα είναι: υπάρχουν παραγγελίες που έχουν γίνει, και η Ρωσία δεν εφοδιάζει με φυσικό αέριο; Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μου, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η Ρωσία μπορεί να εφοδιάζει με φυσικό αέριο μόνο βάσει συμβάσεων. Επομένως, το ερώτημα είναι: Είναι αρκετές οι παραγγελίες ή η υψηλή τιμή του φυσικού αερίου αυτή τη στιγμή είναι ίσως επίσης ένας λόγος για να μην γίνονται τόσο μεγάλες παραγγελίες; Όλα αυτά θα πρέπει να αναλυθούν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 21 και 22 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες. Στη συνέχεια θα επανέλθουμε στο θέμα». Συγνώμη τώρα, αλλά η Μέρκελ με ποιόν είναι; Η μήπως ετοιμάζεται κι αυτή για Gazprom; Τα συνηθίζουν αυτά στη Γερμανία οι καγκελάριοι.

Η απορία της Ρόμπιν

Αυτό που δεν είναι συνηθισμένο πάντως είναι ένας δημοσιογράφος του CNN να ρωτάει σε διεθνές πάνελ πως μπορούν κι άλλες χώρες, «να το κάνουν όπως η Ελλάδα». Αποδέκτης της απορίας ο Χάρης Θεοχάρης, που βρέθηκε προσκεκλημένος στην γενική συνέλευση του IATA στη Βοστώνη και δέχτηκε τα ανυπόκριτα εύσημα για τις επιδόσεις της χώρας εν μέσω πανδημίας στον τουρισμό. «Πως μπορούν κι άλλες χώρες να ανοίξουν όπως εσείς;» ήταν η ερώτηση που έφτιαξε το κέφι στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ. Ξέχασε όλη την ταλαιπωρία να φτάσει Βοστώνη (Αθήνα-Λονδίνο, Λονδίνο-Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη-Βοστώνη). Όμως από τον Μάιο του ’22 αυτό θα ‘ναι παρελθόν γιατί η Delta θα πηγαίνει απευθείας Αθήνα-Βοστώνη. Εννοείται πως θα πάω κι εγώ, αρκεί να βρω το σωστό zipouni.

Νέο αίμα

Θανάσης Κοντογιώργης, Νίκος Χαρδαλιάς, Μάριος Θεμιστοκλέους- συγκρατήστε ονόματα. Κάτι μου λέει πως θα μας απασχολήσουν πολύ και στο μέλλον- από ποιες θέσεις δεν ξέρω.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

00:01

Σολτς: Προσφέρθηκε ως διαμεσολαβητής μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας

23:51

Ερντογάν κατά Νετανιάχου και ΗΠΑ: Κανείς δεν μπορεί να απαιτεί από εμάς να μην μιλάμε για την Παλαιστίνη

23:32

Τριαντόπουλος: Τροποποίηση σχήματος στεγαστικής συνδρομής για το σεισμό στο Αρκαλοχώρι

23:30

Λιθουανία: Υποστηρίζει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στην Πολωνία

23:29

Επιβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος την αναβολή της επίσκεψης Ερντογάν

23:22

Wall Street: Ράλι Νasdaq άνω του 2% λόγω Big Tech

22:52

Δένδιας: Δεσμεύτηκαν 2 δισ. ευρώ για αντιαεροπορικό και anti-drone θόλο

22:46

Πετρέλαιο: Τέλος στο πτωτικό σερί δύο εβδομάδων

22:30

Χρυσός: Διατήρησε τα κέρδη μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

22:14

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην ανατολική Ταϊβάν

22:02

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή του ελληνικού λαού στις επόμενες εθνικές εκλογές

21:36

Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά στους κρίκους o Λευτέρης Πετρούνιας

21:21

Παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»

21:11

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 10 εκατ. ευρώ

21:06

Στυλιανίδης για Βόρειες Σποράδες: Ίσως να έχουν και καλύτερες ακτοπλοϊκές συνδέσεις από πέρυσι

20:56

ΕΛΑΣ: Τι αναφέρει για τον τετράωρο αποκλεισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στο γραφείο του

20:46

Το Βέλγιο θα παραδώσει F-16 στην Ουκρανία

20:37

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,33 ευρώ ανά μετοχή

20:27

Τροχαία: Αυξημένα μέτρα ενόψει Πάσχα και Πρωτομαγιάς

20:18

Δένδιας: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

20:09

Μιχαηλίδου: Οι πράσινες θέσεις εργασίας αποτελούν σήμερα τη μεγαλύτερη ευκαιρία

20:00

Διεθνείς αγορές: Το ακριβό δολάριο προκαλεί αναταράξεις σε εμπορεύματα, νομίσματα

19:49

Μητσοτάκης: Η πρόληψη σώζει ζωές – Να φροντίσουμε να επενδύσουμε στην υγεία μας

19:40

Ευρωαγορές: Τα εταιρικά αποτελέσματα έφεραν κέρδη - Σε υψηλό εννέα ετών οι τραπεζικές μετοχές

19:33

ΑΑΔΕ: Νέo app για καταχώρηση ραντεβού διασύνδεσης ERP – POS

19:28

Στο σκαμνί «Σπαρτιάτες» και Ηλίας Κασιδιάρης στις 19 Ιουνίου

19:12

Καρέλιας: 86,8 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2023 - Μέρισμα 12,4 ευρώ ανά μετοχή

19:02

Trastor: Εισήγηση για διανομή μερίσματος 0,02 ευρώ ανά μετοχή

18:50

Ελλάκτωρ: Απέκτησε 24.514 μετοχές της Reds - 2,70 ευρώ ανά μετοχή

18:39

Παγκρήτια Τράπεζα: Προϋπόθεση ανάπτυξης, η γυναικεία ενδυνάμωση – Το 52% του προσωπικού της γυναίκες