INSIDE OUT

Inside out: Ευκλείδης και Ράνια… χαρά γεμάτοι - Η Φώφη στα λημέρια του Χάρη

15-09-2021 | 07:32
Viber Whatsapp Μοιράσου το

«Ζούνε σε άλλα σπίτια, πάνε σε άλλα σχολεία και πανεπιστήμια, κυκλοφορούν σε άλλες περιοχές και το χειμώνα και το καλοκαίρι, ζούνε σε μια δική τους φούσκα μακριά από την κοινωνική πλειοψηφία» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κάνοντας κριτική για τις αφορολόγητες γονικές παροχές έως 800.000 ευρώ. Ο πρώην ισχυρός αριστερός τσάρος έκανε δυναμικό come back, καθώς εδώ και πολύ καιρό προτιμά να απολαμβάνει ιδιωτικές στιγμές με φίλους, παρά να χάνεται στα δωματιάκια της Κουμουνδούρου. Ίσως του φτιάξει το κέφι ότι την εν λόγω ανακοίνωση επικρότησε δια των social ο άλλοτε πανίσχυρος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και αντίπαλο δέος του Ευκλείδη. Εγώ πάλι, δεν είμαι καθόλου σίγουρη αν έκανε καλά ο Ευκλείδης κι άνοιξε το κεφάλαιο, «ζούνε σε άλλα σπίτια, πάνε σε άλλα σχολεία και πανεπιστήμια, κυκλοφορούν σε άλλες περιοχές», για να δείξει ότι η κυβέρνηση εκπροσωπεί τον πλούτο, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση το προλεταριάτο. Αυτά γυρνάνε μπούμερανγκ ενίοτε.

Το χαμόγελο της Ράνιας

Σαν το σπίτι της αισθάνεται μακριά από τα ΜΜΕ, η τομεάρχης Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου. Φαίνεται από το χαμόγελο στη σέλφι, από την γιορτή της Humanité, της ιστορικής εφημερίδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας. «Μεγάλη γιορτή αλληλεγγύης και συντροφικότητας, καθιερωμένο τόπο συνάντησης της ευρωπαϊκής -και όχι μόνο- Αριστεράς. Τρεις μέρες γεμάτες πλούσιες εκδηλώσεις, συζητήσεις, πολιτισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ήταν εκεί και συνομίλησε με προοδευτικούς πολίτες από τη Γαλλία (και όχι μόνο) για τις μεγάλες προκλήσεις και τους κοινούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας», έγραψε σε σχετική ανάρτηση. Θα έλεγα να ρωτήσει και τον Αλέξη πάντως, αν εννοούν τους ίδιους αγώνες, και τις ίδιες προκλήσεις με τους συντρόφους του γαλλικού ΚΚ, γιατί ίσως ο Πρόεδρος είναι σε άλλο κλίμα.

Ράνια

Πίκρα στη Λάρισα

Και ο άλλος Πρόεδρος είναι σε άλλο κλίμα, είναι σαφές πλέον. Μπορεί προχθές Δευτέρα να έφτιαξε το κέφι του με τον κτηνοτρόφο «Ντάλτον», όμως μοίρασε πίκρα στον κάμπο με τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Πίκρανε πολύ όχι έναν, αλλά δύο βουλευτές που περίμεναν να χτυπήσει το τηλέφωνο. Μόνο η Στέλλα Μπίζιου δεν περίμενε τίποτα, παρότι γενικώς ψάχνουν γυναίκες. Κέλλας και Μάξιμος ήλπιζαν. Όμως με υπουργούς στους τρεις νομούς τριγύρω, δεν...

Σφίγγα

Σφίγγα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον Stan Greenberg, τον διάσημο επικοινωνιολόγο του Χάρβαρντ που έχει στο βιογραφικό του μεταξύ άλλων, δυνατές συνεργασίες με Bill Clinton, Al Gore, Tony Blair, Nelson Mandela, και τον Ισραηλινό Ehud Barak. Ρωτήθηκε ευθέως για την παρουσία του στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο με προορισμό την ΔΕΘ, και εάν έχει επαγγελματική συνεργασία με τον Πρωθυπουργό, κι απάντησε ότι βρέθηκε εκεί επειδή διατηρεί φιλική σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε προσωπικό επίπεδο. Ρωτήθηκε και για άλλα της επικαιρότητας ο Γιάννης Οικονόμου, όπως γιατί κλείνουν mega εμβολιαστικά κέντρα, αλλά δεν απάντησε. Μάλλον δεν πρόλαβε να ενημερωθεί, λόγω του αγιασμού των σχολείων στη Λαμία. Επειδή το θέμα είναι σοβαρό, λογικά θα επανέλθει.

Στη ΔΕΘ η Φώφη

Σήμερα είναι σειρά Φώφης Γεννηματά ν’ ανέβει στη ΔΕΘ. Η Πρόεδρος θα μιλήσει στις 19:30 το απόγευμα στο Βελλίδειο, ενώ αύριο θα έχει συναντήσεις με φορείς της πόλης. Ανυπομονεί κι η ίδια για την υποδοχή που θα τις επιφυλάξει η πόλη του Χάρη Καστανίδη, τελευταία είσοδος στην κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Ο Λάκης πήγε Μαρινέλλα

Στη ΔΕΘ ανέβηκε κι ο Λάκης Λαζόπουλος. Όχι για Βελλίδειο, αλλά για ν ‘ακούσει Μαρινέλλα και Μάριο Φραγκούλη Δευτέρα βράδυ. Η συναυλία στο Θέατρο Γης έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό με διοργανωτές την σύζυγο του αείμνηστου Μπακατσέλου, Τίτη και τον επιχειρηματία Νικόλα Πέντζο. Ο Λάκης καθόταν δίπλα στον Τάκη Ζαχαράτο. Την «φωνάρα Μαρινέλλα παρά τα 80 της χρόνια», παρακολούθησαν ακόμα οι Καράογλου, Τζιτζικώστας, και η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη που την «ψήνουν» για Α’ Θεσσαλονίκης.

Στο Βυζαντινό

Μπορεί να έφυγα απ' τον Όλυμπο αλλά το μάτι μου εννοείται είναι πάντα επάνω. Τουλάχιστον μέχρι να κλείσει ο κύκλος της ΔΕΘ. Εντόπισα λοιπόν τον ακριβοθώρητο κάπως Επίτροπο για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, ν’ απολαμβάνει το δείπνο του μακριά από τα μοδάτα εστιατόρια της πόλης, στο «Β», παρέα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος Αθανάσιο Σαββάκη. Το ευρωπαϊκό μενού του «Β» που βρίσκεται δίπλα στο μουσείο, απολάμβαναν με τις δικές τους παρέες οι επίσης Θεσσαλονικείς, Κώστας Γκιουλέκας, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη και η επιχειρηματίας Μαριάννα Βιβλδιρίδη.

Τρεις φορές πήρε

Θα ‘χει να λέει ο Χρήστος Ζωγράφος του Γραφείου Τύπου Πρωθυπουργού για την εμπειρία του με τους δημοσιογράφους του TRT 95,1, Βαγγέλη Βουλάγκα και Νίκο Χαϊδα. Η ιστορία είναι γνωστή: Στο δρόμο από τα Φάρσαλα για το Δαμάσι άκουγαν 95,1, οι δημοσιογράφοι είπαν, φαντάσου να μας άκουγε τώρα ο πρωθυπουργός, ο πρωθυπουργός όντως τους άκουγε και αποφάσισε να βγει ζωντανά. Ο άνθρωπος που ανέλαβε να το πετύχει ήταν ο χαμηλών τόνων Ζωγράφος. Τρεις φορές πήρε τηλέφωνο λέγοντας «θέλει να βγει ο πρωθυπουργός» και οι δύο δεν τον πίστευαν, λέγοντάς του ότι κάνει πλάκα. Μάλιστα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είπε στον Χαϊδά που τον τσέκαρε πριν τον βγάλει στον αέρα, ότι έπαθε πλάκα με την ταχύτητα και τον καταιγισμό των σχολίων της εκπομπής. Βαγγέλης και Νίκος, από εκείνη την στιγμή, έχουν χάσει το μέτρημα σε πόσα ΜΜΕ βγήκαν να μιλήσουν για την εμπειρία.

Σας φιλώ,

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 4,5 εκατ. ευρώ

23:43

ΟΝΝΕΔ: Εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, ως μία λύση στο δημογραφικό

23:29

Το Netflix νίκησε τις προβλέψεις: Καθαρά κέρδη 2,33 δισ. δολ. το α' τρίμηνο - Άλμα στους συνδρομητές

23:14

Νέες απώλειες στην Wall Street: Το μεγαλύτερο πτωτικό σερί για S&P 500 από Οκτώβριο

22:58

Τσίπρας για Mέση Ανατολή: Η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

22:44

Πετρέλαιο: Σε αντίθετη κατεύθυνση WTI και Brent

22:30

Βορίδης: «Απόλυτη στήριξη των αγροτών μας και των ελληνικών προϊόντων»

22:18

Βουλή: Ψηφίστηκαν από Ολομέλεια ο Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας και η τροπολογία για «καλάθι του νονού»

22:04

Γερμανικό «φρένο» στον πληθωρισμό - Ξεκίνησε η σκυταλοδρομία με ΕΚΤ για νομισματική σταθερότητα

21:51

Χρυσός: Κέρδη με «άρωμα» Μέσης Ανατολής

21:37

Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: Προς μία νέα ευρωπαϊκή συμφωνία για ανταγωνιστικότητα - Τα ορόσημα έως το καλοκαίρι του 2025

21:24

Πολωνία: Σύλληψη ατόμου που σχεδίαζε τη δολοφονία Ζελένσκι σε συνεργασία με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

21:10

Τριαντόπουλος: Δρομολογείται διάταξη για τα κτίρια με ελαφρές βλάβες στο Αρκαλοχώρι

20:56

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Νέα άνοδος για ΝΔ - Εδραιώνεται στη 2η θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

20:46

Μελόνι: Ουκρανία, εξωτερική πολιτική και μεταναστευτικό στα κύρια θέματα της Συνόδου Κορυφής

20:37

Η Ατζέντα 2024 του ΔΝΤ: Οι 3 προτεραιότητες - Οι «πονοκέφαλοι»

20:26

Autohellas: Ενέκρινε μέρισμα 0,665 ευρώ ανά μετοχή

20:15

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο εξετάζει εκ νέου μια απαγόρευση του TikTok

20:09

Κικίλιας: Μετά από 50 χρόνια μπαίνουμε στα δάση όλοι οι φορείς μαζί για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών

20:01

ΑΑΔΕ: E-mail σε πρατήρια καυσίμων για υποβολή αρχείων λόγω δέουσας επιμέλειας

19:58

Γκεοργκίεβα: Δικαίως η Fed δεν είναι ακόμη έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια

19:45

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της αποπομπής του Παπανώτα

19:33

Τσακλόγλου: Βιώσιμο το συνταξιοδοτικό σύστημα αν τηρηθούν οι υφιστάμενοι κανόνες

19:30

Jobmatch: Ανοίγει πριν το Πάσχα η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για την κάλυψη των κενών θέσεων στον τουρισμό

19:27

Σταϊκούρας: Το ΤΕΕ εδώ και 100 χρόνια ανταποκρίνεται στις μεγάλες εθνικές και κοινωνικές προκλήσεις

19:20

Η Αργεντινή «φλερτάρει» με το ΝΑΤΟ

19:10

ΥΠΕΝ: Σημαντικές δεσμεύσεις 11,35 δισ. δολαρίων για τους Ωκεανούς

19:01

Δεύτερη ημέρα ανόδου στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

18:57

Θεοχάρης: Η oικονομία δεν πάει καλά μόνο στα χαρτιά αλλά και στην πραγματικότητα

18:50

Στη Λέσβο την Παρασκευή ο Μητσοτάκης