INSIDE OUT

Inside Out - Η Ελλάδα 2.0 των Dior, Τζεφ Μπέζος, Fukuyama, Κιάρα Φεράνι...

12-07-2021 | 07:48
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Ομολογώ ότι ζήλεψα λίγο. Την πτήση του Μπράνσον στο διάστημα εννοώ. Η νύχτα και το σκοτάδι με μαγεύουν. Ζω τη νύχτα. Τα φωτεινά σήματα στον ουρανό με προκαλούν. Η σελήνη. Και αυτός ο τύπος, ο Virgin 70+ τα κατάφερε. Έκλεψε και λίγη δόξα από τον Τζεφ Μπέζος που θα πετάξει με το δικό του διαστημικό σκάφος στις 20 Ιουλίου. Εμείς είμαστε με τον Μπέζος. Ξεκάθαρα. Μόνο και μόνο, που έφαγε μ’ έναν δικό μας, τον Κυριάκο, στην Αντίπαρο, πριν την διαστημική πτήση αρκεί. Λες μετά να πετάξει κι ο Μητσοτάκης με την Μαρέβα; Ικανούς τους έχω, τώρα που έγιναν κολλητοί με τον εκκεντρικό πολυεκατομμυριούχο. Θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός-κοινός θνητός στο διάστημα. Αν πάρει και τον Πίνατ μαζί θα είναι έξοχο.

Δυο δυο

Τον Θόδωρο Σκυλακάκη παίρνει μαζί του στο Ecofin σήμερα ο Χρήστος Σταϊκούρας καθώς είναι ο άνθρωπος του «Ελλάδα 2.0». Η συνεδρίαση αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης. Θα γλιτώσει και λίγο από την γκρίνια των συριζαίων που τον κυνηγούν, γιατί λέει, δεν δίνει αρκετά στους μικρομεσαίους. Τι να πω; Φθόνος; Το ελληνικό πρόγραμμα έλαβε άριστα και εγκρίθηκε τρίτο. Για την ιστορία, θυμίζω ότι η τελευταία φορά που πήγαν δύο μαζί σε συνεδρίαση υπουργών Οικονομικών της ΕΕ ήταν το επάρατο 2015. Ο Τσίπρας, είχε στείλει και τον Γιάννη Δραγασάκη, επί της ουσίας για να κηδεμονεύσει τον ζωηρό υπουργό Οικονομικών του, Γιάνη Βαρουφάκη. Δεν ήταν Ecofin, ήταν Eurogroup, κι ο κ. Δραγασάκης είχε βγει κάθιδρος από το Lex, ενώ δεν είχε τελειώσει καν η συνεδρίαση. Τον υποβάσταζε τρυφερά η Έλενα Παναρίτη.

Come back Παναρίτη

Η Έλενα, για όσους την ξέχασαν, διέπρεψε ως στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας για την δουλειά που έκανε στο Περού, και γενικά σε χώρες της Λατινικής Αμερικής όπως Βενεζουέλα και Βραζιλία. Μ’ αυτό το βιογραφικό, την έφερε στην Ελλάδα ο πολύ δυνατός, όπως όλοι έχουμε δει, στο HR , Γιώργος Παπανδρέου, το 2009. Πέρασε πολλούς μήνες εξηγώντας στους ιθαγενείς τι είναι «άϋλη» οικονομία. Η άριστη επικοινωνία της με τον επίσης «κύκλο ΓΑΠ», Γιάνη Βαρουφάκη, την βρήκε εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ παρακαλώ, καθώς ένας άλλος πρωθυπουργός που συναγωνίζεται επάξια στο HR τον ΓΑΠ, ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε υπουργό Οικονομικών στην πρώτη φορά Αριστερή κυβέρνηση τον Γιάνη. Ποιος να τα φανταστεί ολ’ αυτά. Τέλωσπάντων. Η Έλενα το καθήκον της το ‘κανε εκείνο το δύσκολο βράδυ στο πρώτο, –και τελευταίο-, Eurogroup του Δραγασάκη. Μετά χώθηκε στην κοιλιά του κήτους, κι έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη της. Μέχρι που εμφανίστηκε ξαφνικά, σαν μετεωρίτης, στην Πνύκα, το Σάββατο βράδυ με τον Francis Fukuyama.

Ο Fukuyama στην Πνύκα

Είμαστε in country τολμώ να πω. Dior, Τζεφ Μπέζος, Fukuyama, Κιάρα Φεράνι, όλοι ξαφνικά μας αγάπησαν. Ο κύριος, «το τέλος της ιστορίας» λοιπόν, και η Παναρίτη, συζήτησαν σε μια εκδήλωση που μεταδόθηκε διαδικτυακά, «με έναν διαφορετικό τρόπο, τον ρόλο της ταυτότητας των ενεργών πολιτών, μέσα στην μοντέρνα πολιτική κατά την διάρκεια των σημερινών, δύσκολων καιρών που περνάει ο πλανήτης λόγω και της πανδημίας». Μίλησε ακόμη για την ιστορική διαδρομή της πολιτικής συμπεριφοράς ξεκινώντας από τους αρχαίους Έλληνες, και καταλήγοντας στον σημερινό Έλληνα». Τον καλωσορίζω στα μέρη μου. Σημειώνω μόνο πως άργησε.

Ευχές

Η βάπτιση του μπέμπη της πανέμορφης Jenny Μπαλατσινού και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια έγινε χθες στην Πάτμο. Μπομπονιέρες - αρωματικά βάζα κεριά. Το δείπνο στο Μπενέτο με ελληνικό και έθνικ μπουφέ. Ο μπέμπης βαφτίστηκε στο εκκλησάκι στο Σπήλαιο, μόνον οι νονοί και οι 2 οικογένειες. Εκλαψε αλλά λιγουλάκι όχι κάτι φοβερό ενώ το βράδυ έσβησε 14 κεράκια ο γιος της Τζένης ο Μάξιμος. Η μυστικιστική αύρα του νησιού, και η εντελώς αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα που εξέπεμπαν οι ελάχιστοι καλεσμένοι, συνέβαλαν σ' αυτή την φωτογραφία με την οποία ευχόμαστε τα καλύτερα στον Παναγιώτη-Αντώνιο και τους γονείς του.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:22

Qualco UK: Στρατηγική συνεργασία με την Thames Water στο Ηνωμένο Βασίλειο

10:10

Airbnb: «Κάντε κράτηση τώρα, πληρώστε αργότερα» - Νέος τρόπος πληρωμής με μεγαλύτερη ευελιξία

10:01

Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να συμβάλει άμεσα στην εμφάνιση Αλτσχάιμερ

10:00

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στην Αθήνα - Τι διεκδικούν

09:57

ΟΝΕΧ Ναυπηγεία Σύρου: Σε λειτουργία μετά από 15 χρόνια το σύστημα ανέλκυσης πλοίων Syncrolift

09:48

Παπαθανάσης: Υπογραφή σύμβασης για το έργο Έξυπνες Πόλεις στο Interrreg Ελλάδα - Αλβανία 2021-2027

09:46

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για επιδότηση 17.500 ευρώ σε νέους έως 29 ετών

09:35

Microsoft: Επενδύσεις 50 δισ. δολαρίων στον «Παγκόσμιο Νότο» με άρωμα ΑΙ

09:24

Ο Βανς διαβεβαίωσε ότι δεν έχει «καμιά σύγκρουση» με τον Ρούμπιο

09:23

Τρ. Κύπρου: Καθαρά κέρδη 128 εκατ. στο δ' τρίμηνο και ρεκόρ πιστωτικής επέκτασης

09:18

Ο Μερτς αποκλείει την απόκτηση πυρηνικών όπλων από τη Γερμανία

09:12

Σε χαμηλό 10 μηνών ο πληθωρισμός στη Βρετανία - Στο 3% τον Ιανουάριο

09:05

Δεύτερη ημέρα συνομιλιών Ρωσίας - Ουκρανίας: «Ουσιαστική πρόοδο» βλέπουν οι ΗΠΑ

08:58

Ποιος θα οδηγεί το τρακτέρ το 2035; Η βόμβα της γήρανσης και η «Gen Z» που γυρίζει την πλάτη

08:50

Ανεβάζει ταχύτητα το 5G SA στην Ελλάδα - Οι επιδόσεις

08:45

Άλμα εξαγωγών για την Αφοί Χαΐτογλου - Επόμενοι «σταθμοί» Ιαπωνία και Κορέα

08:38

Γεωργιάδης: Το ΙΦΕΤ είναι η μεγαλύτερη φαρμακαποθήκη της χώρας

08:37

Στρατηγικής σημασίας η παρουσία Μητσοτάκη στο India AI Impact Summit - Το ενδιαφέρον των ελληνικών επιχειρήσεων

08:36

«Ταύρος» για το Χρηματιστήριο η AXIA - Οι κορυφαίες επιλογές

08:20

Τα έπαθλα για τα μετάλλια στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

08:16

FT: Η Λαγκάρντ θέλει να εγκαταλείψει την ΕΚΤ ενόψει προεδρικών εκλογών στη Γαλλία

08:14

Συντάξεις και αναδρομικά την Παρασκευή - Ποιοι πληρώνονται

08:03

Τραμπ: «Ισχυρότερες από ποτέ» οι σχέσεις ΗΠΑ - Ελλάδας

08:00

Πρόταση 200 εκατ. στο Ταμείο Εκσυγχρονισμού για το ενεργειακό κόστος - 100 εκατ. για το γάλλιο

07:52

Ανοίγει η πλατφόρμα για το ελβετικό φράγκο - Τι πρέπει να γνωρίζετε

07:35

Νέα ευκαιρία για τις φορολογικές διαφορές - Εξώδικη επίλυση με «κούρεμα» προστίμων έως 75%

07:30

Πάνω από 3,2 δισ. ευρώ «δεν πληρώνει» το Δημόσιο σε ιδιώτες

07:20

Ποια μεγάλα projects προχωρούν ή σχεδιάζονται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης

07:15

Να δαμάσει την επέλαση του AI επιχειρεί η παγκόσμια ηγεσία στην Ινδία - Ο Κυριακού του ΑΝΤ1 τολμά στα γεωπολιτικά

07:07

Τα αρνητικά σημάδια - Η τεχνητή νοημοσύνη και οι περικοπές - Οι μεγάλες ρυθμίσεις από τους servicers