INSIDE OUT

Inside Out - Η Ελλάδα 2.0 των Dior, Τζεφ Μπέζος, Fukuyama, Κιάρα Φεράνι...

12-07-2021 | 07:48
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ομολογώ ότι ζήλεψα λίγο. Την πτήση του Μπράνσον στο διάστημα εννοώ. Η νύχτα και το σκοτάδι με μαγεύουν. Ζω τη νύχτα. Τα φωτεινά σήματα στον ουρανό με προκαλούν. Η σελήνη. Και αυτός ο τύπος, ο Virgin 70+ τα κατάφερε. Έκλεψε και λίγη δόξα από τον Τζεφ Μπέζος που θα πετάξει με το δικό του διαστημικό σκάφος στις 20 Ιουλίου. Εμείς είμαστε με τον Μπέζος. Ξεκάθαρα. Μόνο και μόνο, που έφαγε μ’ έναν δικό μας, τον Κυριάκο, στην Αντίπαρο, πριν την διαστημική πτήση αρκεί. Λες μετά να πετάξει κι ο Μητσοτάκης με την Μαρέβα; Ικανούς τους έχω, τώρα που έγιναν κολλητοί με τον εκκεντρικό πολυεκατομμυριούχο. Θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός-κοινός θνητός στο διάστημα. Αν πάρει και τον Πίνατ μαζί θα είναι έξοχο.

Δυο δυο

Τον Θόδωρο Σκυλακάκη παίρνει μαζί του στο Ecofin σήμερα ο Χρήστος Σταϊκούρας καθώς είναι ο άνθρωπος του «Ελλάδα 2.0». Η συνεδρίαση αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης. Θα γλιτώσει και λίγο από την γκρίνια των συριζαίων που τον κυνηγούν, γιατί λέει, δεν δίνει αρκετά στους μικρομεσαίους. Τι να πω; Φθόνος; Το ελληνικό πρόγραμμα έλαβε άριστα και εγκρίθηκε τρίτο. Για την ιστορία, θυμίζω ότι η τελευταία φορά που πήγαν δύο μαζί σε συνεδρίαση υπουργών Οικονομικών της ΕΕ ήταν το επάρατο 2015. Ο Τσίπρας, είχε στείλει και τον Γιάννη Δραγασάκη, επί της ουσίας για να κηδεμονεύσει τον ζωηρό υπουργό Οικονομικών του, Γιάνη Βαρουφάκη. Δεν ήταν Ecofin, ήταν Eurogroup, κι ο κ. Δραγασάκης είχε βγει κάθιδρος από το Lex, ενώ δεν είχε τελειώσει καν η συνεδρίαση. Τον υποβάσταζε τρυφερά η Έλενα Παναρίτη.

Come back Παναρίτη

Η Έλενα, για όσους την ξέχασαν, διέπρεψε ως στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας για την δουλειά που έκανε στο Περού, και γενικά σε χώρες της Λατινικής Αμερικής όπως Βενεζουέλα και Βραζιλία. Μ’ αυτό το βιογραφικό, την έφερε στην Ελλάδα ο πολύ δυνατός, όπως όλοι έχουμε δει, στο HR , Γιώργος Παπανδρέου, το 2009. Πέρασε πολλούς μήνες εξηγώντας στους ιθαγενείς τι είναι «άϋλη» οικονομία. Η άριστη επικοινωνία της με τον επίσης «κύκλο ΓΑΠ», Γιάνη Βαρουφάκη, την βρήκε εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ παρακαλώ, καθώς ένας άλλος πρωθυπουργός που συναγωνίζεται επάξια στο HR τον ΓΑΠ, ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε υπουργό Οικονομικών στην πρώτη φορά Αριστερή κυβέρνηση τον Γιάνη. Ποιος να τα φανταστεί ολ’ αυτά. Τέλωσπάντων. Η Έλενα το καθήκον της το ‘κανε εκείνο το δύσκολο βράδυ στο πρώτο, –και τελευταίο-, Eurogroup του Δραγασάκη. Μετά χώθηκε στην κοιλιά του κήτους, κι έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη της. Μέχρι που εμφανίστηκε ξαφνικά, σαν μετεωρίτης, στην Πνύκα, το Σάββατο βράδυ με τον Francis Fukuyama.

Ο Fukuyama στην Πνύκα

Είμαστε in country τολμώ να πω. Dior, Τζεφ Μπέζος, Fukuyama, Κιάρα Φεράνι, όλοι ξαφνικά μας αγάπησαν. Ο κύριος, «το τέλος της ιστορίας» λοιπόν, και η Παναρίτη, συζήτησαν σε μια εκδήλωση που μεταδόθηκε διαδικτυακά, «με έναν διαφορετικό τρόπο, τον ρόλο της ταυτότητας των ενεργών πολιτών, μέσα στην μοντέρνα πολιτική κατά την διάρκεια των σημερινών, δύσκολων καιρών που περνάει ο πλανήτης λόγω και της πανδημίας». Μίλησε ακόμη για την ιστορική διαδρομή της πολιτικής συμπεριφοράς ξεκινώντας από τους αρχαίους Έλληνες, και καταλήγοντας στον σημερινό Έλληνα». Τον καλωσορίζω στα μέρη μου. Σημειώνω μόνο πως άργησε.

Ευχές

Η βάπτιση του μπέμπη της πανέμορφης Jenny Μπαλατσινού και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια έγινε χθες στην Πάτμο. Μπομπονιέρες - αρωματικά βάζα κεριά. Το δείπνο στο Μπενέτο με ελληνικό και έθνικ μπουφέ. Ο μπέμπης βαφτίστηκε στο εκκλησάκι στο Σπήλαιο, μόνον οι νονοί και οι 2 οικογένειες. Εκλαψε αλλά λιγουλάκι όχι κάτι φοβερό ενώ το βράδυ έσβησε 14 κεράκια ο γιος της Τζένης ο Μάξιμος. Η μυστικιστική αύρα του νησιού, και η εντελώς αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα που εξέπεμπαν οι ελάχιστοι καλεσμένοι, συνέβαλαν σ' αυτή την φωτογραφία με την οποία ευχόμαστε τα καλύτερα στον Παναγιώτη-Αντώνιο και τους γονείς του.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:18

Οδηγός φορτηγού έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό

21:03

Γαλλία-καύσωνας: 74 θάνατοι από πνιγμό από τις 18 Ιουνίου στη χώρα

20:58

Πέντε συλλήψεις για εμπρησμούς από αμέλεια και παραβάσεις της αντιπυρικής νομοθεσίας

20:45

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας μετά από μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων

20:41

Σέρρες: Εγκλεισμό μέχρι 10 έτη σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων στον 16χρονο για τον φονικό ξυλοδαρμό 17χρονου

20:36

Ελβετία: Νέο ρεκόρ ζέστης για τον μήνα Ιούνιο για τρίτη συνεχή ημέρα, με 39°C

20:21

Σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός κατά την πρώτη ημέρα πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

20:11

Ουγγαρία: Ο πυρηνικός σταθμός στο Πακς μειώνει την παραγωγή λόγω της υψηλής θερμοκρασίας του νερού στον Δούναβη

20:00

Πετρέλαιο: Η αγορά προεξοφλεί κανονικότητα, οι αναλυτές όχι

19:42

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Σπαθάρι Ευβοίας

19:39

Διάσωση 35 αλλοδαπών νοτιοανατολικά της Γαύδου από σκάφος της FRONTEX

19:14

Ναύπακτος: Φωτιά στην περιοχή Κρυονέρια

19:08

Σδούκου σε Τσουκαλά: Το γαρ πολύ της δημοσκοπικής θλίψεως γεννά παραφροσύνη

19:02

Χανιά: Σύλληψη 45χρονης αλλοδαπής για εμπρησμό από πρόθεση

18:55

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Χαιρετίζει τη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου- Ένα «καθοριστικό» βήμα

18:37

Παραστατίδης για μισθολογικές αυξήσεις ανώτατων ιεραρχών: Εκμαυλισμός ενόψει εκλογών

18:01

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει πλήρως την Τοπική Αυτοδιοίκηση

17:59

Πυρκαγιά σε ελαιώνες στην Βλαχέρνα Άρτας

17:41

Αφγανιστάν: Ισχυρή σεισμική δόνηση στο ανατολικό τμήμα

17:39

Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Σπαθάρι Ευβοίας

17:25

Axios: Πιθανώς εντός της ερχόμενης εβδομάδας να αποκατασταθεί η πρόσβαση στο Fable 5 ΑΙ της Anthropic

17:01

Τσίπρας στο 1ο Εθνικό Συμβούλιο της ΕΛ.Α.Σ.: Διαφθορά ή εντιμότητα το διακύβευμα των εκλογών

16:40

Βενεζουέλα: Νεογέννητο ανασύρθηκε ζωντανό από τα χαλάσματα, 32 ώρες μετά τους σεισμούς

16:30

Λίβανος: Ισραηλινό πλήγμα παρά την εκεχειρία

16:25

Ρόδος: Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην περιοχή Καλαμώνας

16:21

Πυρκαγιά στην Πέτρα Βοιωτίας- Εκδόθηκε 112

16:07

Συνελήφθη 28χρονος που διακινούσε ναρκωτικά στην Κυψέλη

16:00

Η κρίσιμη Δευτέρα στη μάχη κατά της ακρίβειας – Τι διακυβεύεται για μειώσεις τιμών και πλαφόν

15:58

Τουρκία: 178 άνθρωποι υπό προσωρινή κράτηση πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

15:51

Ηράκλειο: Υπέκυψε 43χρονη που τραυματίστηκε στο σκοπευτήριο