INSIDE OUT

Inside Out - Η Ελλάδα 2.0 των Dior, Τζεφ Μπέζος, Fukuyama, Κιάρα Φεράνι...

12-07-2021 | 07:48
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ομολογώ ότι ζήλεψα λίγο. Την πτήση του Μπράνσον στο διάστημα εννοώ. Η νύχτα και το σκοτάδι με μαγεύουν. Ζω τη νύχτα. Τα φωτεινά σήματα στον ουρανό με προκαλούν. Η σελήνη. Και αυτός ο τύπος, ο Virgin 70+ τα κατάφερε. Έκλεψε και λίγη δόξα από τον Τζεφ Μπέζος που θα πετάξει με το δικό του διαστημικό σκάφος στις 20 Ιουλίου. Εμείς είμαστε με τον Μπέζος. Ξεκάθαρα. Μόνο και μόνο, που έφαγε μ’ έναν δικό μας, τον Κυριάκο, στην Αντίπαρο, πριν την διαστημική πτήση αρκεί. Λες μετά να πετάξει κι ο Μητσοτάκης με την Μαρέβα; Ικανούς τους έχω, τώρα που έγιναν κολλητοί με τον εκκεντρικό πολυεκατομμυριούχο. Θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός-κοινός θνητός στο διάστημα. Αν πάρει και τον Πίνατ μαζί θα είναι έξοχο.

Δυο δυο

Τον Θόδωρο Σκυλακάκη παίρνει μαζί του στο Ecofin σήμερα ο Χρήστος Σταϊκούρας καθώς είναι ο άνθρωπος του «Ελλάδα 2.0». Η συνεδρίαση αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης. Θα γλιτώσει και λίγο από την γκρίνια των συριζαίων που τον κυνηγούν, γιατί λέει, δεν δίνει αρκετά στους μικρομεσαίους. Τι να πω; Φθόνος; Το ελληνικό πρόγραμμα έλαβε άριστα και εγκρίθηκε τρίτο. Για την ιστορία, θυμίζω ότι η τελευταία φορά που πήγαν δύο μαζί σε συνεδρίαση υπουργών Οικονομικών της ΕΕ ήταν το επάρατο 2015. Ο Τσίπρας, είχε στείλει και τον Γιάννη Δραγασάκη, επί της ουσίας για να κηδεμονεύσει τον ζωηρό υπουργό Οικονομικών του, Γιάνη Βαρουφάκη. Δεν ήταν Ecofin, ήταν Eurogroup, κι ο κ. Δραγασάκης είχε βγει κάθιδρος από το Lex, ενώ δεν είχε τελειώσει καν η συνεδρίαση. Τον υποβάσταζε τρυφερά η Έλενα Παναρίτη.

Come back Παναρίτη

Η Έλενα, για όσους την ξέχασαν, διέπρεψε ως στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας για την δουλειά που έκανε στο Περού, και γενικά σε χώρες της Λατινικής Αμερικής όπως Βενεζουέλα και Βραζιλία. Μ’ αυτό το βιογραφικό, την έφερε στην Ελλάδα ο πολύ δυνατός, όπως όλοι έχουμε δει, στο HR , Γιώργος Παπανδρέου, το 2009. Πέρασε πολλούς μήνες εξηγώντας στους ιθαγενείς τι είναι «άϋλη» οικονομία. Η άριστη επικοινωνία της με τον επίσης «κύκλο ΓΑΠ», Γιάνη Βαρουφάκη, την βρήκε εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ παρακαλώ, καθώς ένας άλλος πρωθυπουργός που συναγωνίζεται επάξια στο HR τον ΓΑΠ, ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε υπουργό Οικονομικών στην πρώτη φορά Αριστερή κυβέρνηση τον Γιάνη. Ποιος να τα φανταστεί ολ’ αυτά. Τέλωσπάντων. Η Έλενα το καθήκον της το ‘κανε εκείνο το δύσκολο βράδυ στο πρώτο, –και τελευταίο-, Eurogroup του Δραγασάκη. Μετά χώθηκε στην κοιλιά του κήτους, κι έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη της. Μέχρι που εμφανίστηκε ξαφνικά, σαν μετεωρίτης, στην Πνύκα, το Σάββατο βράδυ με τον Francis Fukuyama.

Ο Fukuyama στην Πνύκα

Είμαστε in country τολμώ να πω. Dior, Τζεφ Μπέζος, Fukuyama, Κιάρα Φεράνι, όλοι ξαφνικά μας αγάπησαν. Ο κύριος, «το τέλος της ιστορίας» λοιπόν, και η Παναρίτη, συζήτησαν σε μια εκδήλωση που μεταδόθηκε διαδικτυακά, «με έναν διαφορετικό τρόπο, τον ρόλο της ταυτότητας των ενεργών πολιτών, μέσα στην μοντέρνα πολιτική κατά την διάρκεια των σημερινών, δύσκολων καιρών που περνάει ο πλανήτης λόγω και της πανδημίας». Μίλησε ακόμη για την ιστορική διαδρομή της πολιτικής συμπεριφοράς ξεκινώντας από τους αρχαίους Έλληνες, και καταλήγοντας στον σημερινό Έλληνα». Τον καλωσορίζω στα μέρη μου. Σημειώνω μόνο πως άργησε.

Ευχές

Η βάπτιση του μπέμπη της πανέμορφης Jenny Μπαλατσινού και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια έγινε χθες στην Πάτμο. Μπομπονιέρες - αρωματικά βάζα κεριά. Το δείπνο στο Μπενέτο με ελληνικό και έθνικ μπουφέ. Ο μπέμπης βαφτίστηκε στο εκκλησάκι στο Σπήλαιο, μόνον οι νονοί και οι 2 οικογένειες. Εκλαψε αλλά λιγουλάκι όχι κάτι φοβερό ενώ το βράδυ έσβησε 14 κεράκια ο γιος της Τζένης ο Μάξιμος. Η μυστικιστική αύρα του νησιού, και η εντελώς αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα που εξέπεμπαν οι ελάχιστοι καλεσμένοι, συνέβαλαν σ' αυτή την φωτογραφία με την οποία ευχόμαστε τα καλύτερα στον Παναγιώτη-Αντώνιο και τους γονείς του.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:38

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος συνομιλιών ΗΠΑ και Ιράν στην Ελβετία

18:19

Αρχηγός ισραηλινού στρατού: «Σε πολύ δύσκολη θέση η Χεζμπολάχ»

18:00

«Απέτυχε παταγωδώς» - Ο Τραμπ παραιτεί τον Στάρμερ

17:41

Το λίφτινγκ Γουόρς στη Fed - «Αλλαγή καθεστώτος αλλά... με το γάντι»

17:22

Μητσοτάκης και Δένδιας στο Πεντάγωνο τη Δευτέρα - Εγκαινιάζουν το νέο Κέντρο Κυβερνοάμυνας

17:06

Τραμπ για Ιράν: «Να σταματήσει τη Χεζμπολάχ - Θα χτυπήσουμε πιο σκληρά»

16:48

Βανς: «Ιστορική συνάντηση» με Ιράν - Ο Τραμπ ζήτησε «αλλαγή σελίδας» στις σχέσεις με Τεχεράνη

16:30

Ο τουρισμός «τρώει» τον αγρότη;

16:17

Είναι εκατομμυριούχος ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς;

16:05

Κικίλιας: «Λύσεις στα νησιά από ανθρώπους που γνωρίζουν βαθιά τις τοπικές ανάγκες»

15:50

Νέες συνομιλίες για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με εντολή Ερντογάν

15:35

Θεμιστοκλέους: «Μέσα στους επόμενους μήνες ενισχύεται το ΕΚΑΒ με επιπλέον 250 νέα ασθενοφόρα»

15:19

Πώς το άγχος επηρεάζει το βάρος σου χωρίς να τρως περισσότερο

15:02

Κατς: Κανένας περιορισμός για τις ισραηλινές δυνάμεις στον Λίβανο

14:46

Φωτιά τώρα στο Πικέρμι

14:31

Κεφαλογιάννη: Η Σύρος ξεχωρίζει για διασύνδεση του πολιτισμού με ήπια και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη

14:19

Ξεκίνησαν οι συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν στην Ελβετία: Στο μικροσκόπιο Λίβανος, πυρηνικά και Στενά του Ορμούζ

14:06

Δημοσκόπηση: 9 στους 10 Ισραηλινούς θεωρούν το Ιράν νικητή του πολέμου

13:54

Υπό έλεγχο η η πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην Σύρο

13:42

Ιαπωνία: Στα σκαριά επενδύσεις 2,3 τρισ. δολαρίων έως το 2040

13:29

Τροχαίο δυστύχημα στα Χανιά - Νεκρός 28χρονος μοτοσικλετιστής

13:14

Αναχώρησε από Ραφήνα το «Hyperspeed Jet 4» μετά την άρση της απαγόρευσης απόπλου

13:00

Ακίνητα - Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ποιες είναι οι τιμές στις top περιοχές - Τι ψάχνουν ξένοι και Έλληνες αγοραστές

12:45

Δήμας: Εντός 2026 τα έργα στον κόμβο της Μεταμόρφωσης - Ιούλιο τα εγκαίνια του Ε65

12:31

Ιράν: Ο Λίβανος βασικό θέμα των συνομιλιών - Κλειστά τα Στενά του Ορμούζ μέχρι νεωτέρας

12:19

Επτά νεκροί σε δυο εκρήξεις στο Πακιστάν

12:04

Λουτρό Χανίων: Καρτ ποστάλ από τη νότια Κρήτη

11:50

Στενά του Ορμούζ: Ο λογαριασμός για την παγκόσμια οικονομία παραμένει ανοικτός

11:38

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Λος Άντζελες λόγω μεγάλης πυρκαγιάς σε αποθήκη

11:24

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός και ο αρχηγός του στρατού έφτασαν στην Ελβετία