INSIDE OUT

Inside Out - Η Ελλάδα 2.0 των Dior, Τζεφ Μπέζος, Fukuyama, Κιάρα Φεράνι...

12-07-2021 | 07:48
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ομολογώ ότι ζήλεψα λίγο. Την πτήση του Μπράνσον στο διάστημα εννοώ. Η νύχτα και το σκοτάδι με μαγεύουν. Ζω τη νύχτα. Τα φωτεινά σήματα στον ουρανό με προκαλούν. Η σελήνη. Και αυτός ο τύπος, ο Virgin 70+ τα κατάφερε. Έκλεψε και λίγη δόξα από τον Τζεφ Μπέζος που θα πετάξει με το δικό του διαστημικό σκάφος στις 20 Ιουλίου. Εμείς είμαστε με τον Μπέζος. Ξεκάθαρα. Μόνο και μόνο, που έφαγε μ’ έναν δικό μας, τον Κυριάκο, στην Αντίπαρο, πριν την διαστημική πτήση αρκεί. Λες μετά να πετάξει κι ο Μητσοτάκης με την Μαρέβα; Ικανούς τους έχω, τώρα που έγιναν κολλητοί με τον εκκεντρικό πολυεκατομμυριούχο. Θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός-κοινός θνητός στο διάστημα. Αν πάρει και τον Πίνατ μαζί θα είναι έξοχο.

Δυο δυο

Τον Θόδωρο Σκυλακάκη παίρνει μαζί του στο Ecofin σήμερα ο Χρήστος Σταϊκούρας καθώς είναι ο άνθρωπος του «Ελλάδα 2.0». Η συνεδρίαση αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης. Θα γλιτώσει και λίγο από την γκρίνια των συριζαίων που τον κυνηγούν, γιατί λέει, δεν δίνει αρκετά στους μικρομεσαίους. Τι να πω; Φθόνος; Το ελληνικό πρόγραμμα έλαβε άριστα και εγκρίθηκε τρίτο. Για την ιστορία, θυμίζω ότι η τελευταία φορά που πήγαν δύο μαζί σε συνεδρίαση υπουργών Οικονομικών της ΕΕ ήταν το επάρατο 2015. Ο Τσίπρας, είχε στείλει και τον Γιάννη Δραγασάκη, επί της ουσίας για να κηδεμονεύσει τον ζωηρό υπουργό Οικονομικών του, Γιάνη Βαρουφάκη. Δεν ήταν Ecofin, ήταν Eurogroup, κι ο κ. Δραγασάκης είχε βγει κάθιδρος από το Lex, ενώ δεν είχε τελειώσει καν η συνεδρίαση. Τον υποβάσταζε τρυφερά η Έλενα Παναρίτη.

Come back Παναρίτη

Η Έλενα, για όσους την ξέχασαν, διέπρεψε ως στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας για την δουλειά που έκανε στο Περού, και γενικά σε χώρες της Λατινικής Αμερικής όπως Βενεζουέλα και Βραζιλία. Μ’ αυτό το βιογραφικό, την έφερε στην Ελλάδα ο πολύ δυνατός, όπως όλοι έχουμε δει, στο HR , Γιώργος Παπανδρέου, το 2009. Πέρασε πολλούς μήνες εξηγώντας στους ιθαγενείς τι είναι «άϋλη» οικονομία. Η άριστη επικοινωνία της με τον επίσης «κύκλο ΓΑΠ», Γιάνη Βαρουφάκη, την βρήκε εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ παρακαλώ, καθώς ένας άλλος πρωθυπουργός που συναγωνίζεται επάξια στο HR τον ΓΑΠ, ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε υπουργό Οικονομικών στην πρώτη φορά Αριστερή κυβέρνηση τον Γιάνη. Ποιος να τα φανταστεί ολ’ αυτά. Τέλωσπάντων. Η Έλενα το καθήκον της το ‘κανε εκείνο το δύσκολο βράδυ στο πρώτο, –και τελευταίο-, Eurogroup του Δραγασάκη. Μετά χώθηκε στην κοιλιά του κήτους, κι έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη της. Μέχρι που εμφανίστηκε ξαφνικά, σαν μετεωρίτης, στην Πνύκα, το Σάββατο βράδυ με τον Francis Fukuyama.

Ο Fukuyama στην Πνύκα

Είμαστε in country τολμώ να πω. Dior, Τζεφ Μπέζος, Fukuyama, Κιάρα Φεράνι, όλοι ξαφνικά μας αγάπησαν. Ο κύριος, «το τέλος της ιστορίας» λοιπόν, και η Παναρίτη, συζήτησαν σε μια εκδήλωση που μεταδόθηκε διαδικτυακά, «με έναν διαφορετικό τρόπο, τον ρόλο της ταυτότητας των ενεργών πολιτών, μέσα στην μοντέρνα πολιτική κατά την διάρκεια των σημερινών, δύσκολων καιρών που περνάει ο πλανήτης λόγω και της πανδημίας». Μίλησε ακόμη για την ιστορική διαδρομή της πολιτικής συμπεριφοράς ξεκινώντας από τους αρχαίους Έλληνες, και καταλήγοντας στον σημερινό Έλληνα». Τον καλωσορίζω στα μέρη μου. Σημειώνω μόνο πως άργησε.

Ευχές

Η βάπτιση του μπέμπη της πανέμορφης Jenny Μπαλατσινού και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια έγινε χθες στην Πάτμο. Μπομπονιέρες - αρωματικά βάζα κεριά. Το δείπνο στο Μπενέτο με ελληνικό και έθνικ μπουφέ. Ο μπέμπης βαφτίστηκε στο εκκλησάκι στο Σπήλαιο, μόνον οι νονοί και οι 2 οικογένειες. Εκλαψε αλλά λιγουλάκι όχι κάτι φοβερό ενώ το βράδυ έσβησε 14 κεράκια ο γιος της Τζένης ο Μάξιμος. Η μυστικιστική αύρα του νησιού, και η εντελώς αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα που εξέπεμπαν οι ελάχιστοι καλεσμένοι, συνέβαλαν σ' αυτή την φωτογραφία με την οποία ευχόμαστε τα καλύτερα στον Παναγιώτη-Αντώνιο και τους γονείς του.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:56

Τραμπ για συμφωνία: «Έχει σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί - Θα ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ»

23:32

Σερβία: Επεισόδια μετά την μαζική αντικυβερνητική συγκέντρωση των φοιτητών στο Βελιγράδι

22:54

Συνομιλίες Μακρόν με Τραμπ και ηγέτες του Κόλπου: Πρώτη προτεραιότητα το άνοιγμα του Ορμούζ

22:48

ΟΗΕ: Έκκληση για προστασία των παιδιών στην Ουκρανία μετά την επίθεση σε εστία στο Λουχάνσκ

22:04

Τεντόγλου: Νίκη στο Diamond League με την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο

21:55

Iράν και Πακιστάν έστειλαν στις ΗΠΑ αναθεωρημένη πρόταση

21:45

Άρση απαγόρευσης απόπλου για το «Tera Jet 2» μετά τη βλάβη στην Τήνο

21:32

Αμερικανικός όμιλος προσφέρει περίπου 2 δισ. ευρώ για την εξαγορά της Νάπολι

20:54

Ζελένσκι: Η Μόσχα ετοιμάζει πλήγμα με τον πύραυλο «Ορέσνικ»

20:22

Γερμανία: Δεκάδες τραυματίες από μετωπική σύγκρουση δύο τραμ στο Ντίσελντορφ

20:01

Πολλά τα δισ. για αγροτικά προϊόντα στη συνάντηση Τραμπ - Σι στο Πεκίνο

19:47

Γάζα: Πέντε αστυνομικοί και ένας έφηβος σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα

19:25

Δημοσκοπήσεις: Παγιώνεται η πρωτιά της AfD

19:20

Στην εντατική μετά από σοβαρό τροχαίο ο πρώην ποδοσφαιριστής Μάριος Οικονόμου

19:17

Έμπολα: 10 αφρικανικές χώρες σε κίνδυνο να πληγούν από την επιδημία

18:59

Τραμπ: «Βρισκόμαστε πολύ πιο κοντά σε συμφωνία» - Ιράν και Πακιστάν έστειλαν αναθεωρημένη πρόταση

18:29

Ισπανία: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση Σάντσεθ

18:18

Χεζμπολάχ: Το Ιράν δεν θα μας εγκαταλείψει

17:56

FT: ΗΠΑ και Ιράν κοντά σε παράταση της εκεχειρίας κατά 60 ημέρες

17:41

Τσάφος: Λογιστικό σφάλμα στη σύγκριση τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας Ελλάδας- ΕΕ

17:30

Λίβανος: Νέες προειδοποιήσεις του ισραηλινού στρατού για εκκένωση χωριών

17:15

Αυτοψία Ταχιάου στην κατασκήνωση της ΧΑΝΘ στο Πήλιο

16:54

Τουρκία: «Ασέβεια» η απελευθέρωση Γιωτόπουλου

16:46

Σερβία: Αντικυβερνητική διαδήλωση διοργανώνουν οι φοιτητές στο Βελιγράδι

16:29

Απαγόρευση εισόδου σε γαλλικό έδαφος στον Ισραηλινό υπουργό Μπεν-Γκβίρ

16:21

Σαντορίνη: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε 17 οικίες - Ελέγχθηκαν 68 άτομα και κατασχέθηκαν 4,7 κιλά κάνναβης

16:11

Ακαθάριστα οικόπεδα: Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες μέχρι 15 Ιουνίου - Οι τιμές, οι δηλώσεις και τα πρόστιμα

15:53

ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η 56η «Ημέρα Καριέρας» για τη Γαλάζια Οικονομία στον Πειραιά

15:33

National Geographic: Ένα ελληνικό νησί στους 15 κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς του κόσμου

15:25

Τσουκαλάς: «Η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τον Ν. Ανδρουλάκη, για την προπαγάνδα και το ψευδοαφήγημα»