INSIDE OUT

Inside Out: Το «πονηρό» τραπέζι νο2 και ο «Γκοντό» του Αλέξη

31-05-2021 | 07:58
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η εβδομάδα ξεκινάει με νεφώσεις και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Φυσικά ότι καλύτερο για μένα, που μ’ αρέσει το ημίφως, και η θολούρα. Δε θ ‘άντεχα λεπτό πχ στη Δήλο, μες την μέση του Αιγαίου, λουσμένη από το φως του Απόλλωνα. Φυσικά, επειδή ζω στο ημίφως έχω εξασκηθεί και να βλέπω στο ημίφως. Εκεί λοιπόν στο ημίφως και την δροσιά του Προεδρικού Κήπου διέκρινα στην φωτό το Νικήτα Κακλαμάνη Αντιπρόεδρο Α’ της Βουλής των Ελλήνων. Καθόταν στο τραπέζι νούμερο 2, μαζί με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, διοργανωτή της εκδήλωσης της δεξιάς φιλο ευρωπαϊκής πτέρυγας της χώρας συν τον ΓΑΠ. Αυτούς συμπεριέλαβε το βίντεο που ξεκίνησε την τελετή στο Ζάππειο, παραλείποντας Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Σημίτη και Λουκά Παπαδήμο. Στο τραπέζι νούμερο 2 λοιπόν κάθονταν και ο Πρόεδρος του Συριζα- ΠΣ Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Τι ωραίο τραπέζι και πόσο συνεκτικό με κάποιο τρόπο! Βαρβιτσιώτης, Κακλαμάνης, Τσίπρας και Ιερώνυμος.

Γίνεται; Κι όμως γίνεται

Είναι το μοναδικό τραπέζι που θα ήθελα να κάθομαι το βράδυ της Παρασκευής. Το νούμερο 1, με Μητσοτάκη, Σασόλι, Σαρλ Μισέλ, ΠτΔ και ΠτΒ δεν μου λέει κάτι. Ενώ αντιθέτως, η σύνθεση του νούμερο 2, ήταν άκρως ερεθιστική. Πολύ περισσότερο , που δύο εκ των καθημένων πρωταγωνίστησαν λίγες ώρες νωρίτερα, σε ένα πρωτοφανές κοινοβουλευτικό δρώμενο. Βλέπετε πόσο προσέχω τις λέξεις, ε; Τι έγινε λοιπόν νωρίτερα: ο Αλέξης Τσίπρας έχει υποβάλλει τρεις φορές επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό για το θέμα των Πανελληνίων εξετάσεων που ξεκινούν σε λίγες μέρες. Το Μαξίμου απάντησε πως επειδή ακριβώς οι Πανελλήνιες είναι στην τελική ευθεία, δεν θέλει να πυροδοτήσει περισσότερο την αγωνία των μαθητών με μια οξεία πολιτική αντιπαράθεση. Ο κ. Τσίπρας επέμενε. Γιατί; Γιατί η κυβέρνηση με την βάση του δέκα, «κόβει» δυνητικά μερικές χιλιάδες μαθητές από τα ΑΕΙ. Ο Συριζα ποντάρει στην δυσαρέσκεια και θέλει να μεγεθύνει το γεγονός. Η κυβέρνηση πάλι, επιθυμεί το αντίθετο. Ο κ. Τσίπρας λοιπόν, βλέποντας πως δεν μπορεί να ‘φέρει’ την αντιπαράθεση στο προσκήνιο, αποφάσισε να τσακωθεί μόνος του στην Βουλή. Γίνεται; Κι όμως γίνεται!

Ο παλαιός κοινοβουλευτικός Νικήτας

Όταν τέλειωσαν λοιπόν οι επίκαιρες ερωτήσεις της Παρασκευής , ο κ. Νικήτα Κακλαμάνης αντί να κλείσει την συνεδρίαση, με ένα λογύδριο, όπου εξήγησε πως, «ως παλαιός κοινοβουλευτικός σέβεται τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», του έδωσε τον λόγο. Έξω από κάθε πλαίσιο λειτουργίας της Βουλής λοιπόν, συνέβη το εξής πρωτοφανές: Ο Αλέξης Τσίπρας να παίρνει τον λόγο, και να μιλάει μόνος του, ενώ στα έδρανα τον χειροκροτούσαν καμιά εξηνταριά βουλευτές του Συριζα-ΠΣ. Τα είπε, χειροκροτήθηκε και αποχώρησε. Φήμες λένε ότι το πρωτοφανές επικύρωσε σιωπηρά ο ίδιος ο ΠτΒ, η τουλάχιστον δεν το εμπόδισε. Pas mal. Όλα τα ‘χουμε δει σ’ αυτή την χώρα, τώρα θα βλέπουμε τον καθένα αρχηγό κόμματος να μιλάει όποτε το επιθυμεί μόνος του στην Ολομέλεια. Γιατί όχι. Πάντα έχουν ενδιαφέρον οι μονόλογοι απ’ την εποχή του Γκοντό.

Περιμένοντας τον Συμεών

Βέβαια ο Τσίπρας δεν περίμενε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή. Ο δικός του «Γκοντό» ήταν τελικά ένας Κεδίκογλου. Ο Συμεών Κεδίκογλου , που ανακοινώθηκε ότι προσχώρησε στον Συριζα-ΠΣ. Εξάδελφος του Σίμου της ΝΔ. Του παλαιού πασοκικικού clan των Κεδίκογλου της Ευβοίας. Από εκεί ξεκίνησε κάποτε και ο Συμεών και μάλιστα εξελέγη κιόλας με τον ΓΑΠ το 2009 και έκανε σπουδαία πολιτική καριέρα που όλοι θυμούνται στην Εύβοια. Ήταν και υποψήφιος του Κινάλ το ’19. Εγώ πάλι, που είμαι μουλάρι, τον θυμάμαι το 2008 σε μια συγκέντρωση στην Σκύρο, όταν γίνονταν μια μεγάλη κινητοποίηση, εναντίον τοποθέτησης ανεμογεννητριών από τη Μονή της Αγίας Λαύρας που με βυζαντινά χρυσόβουλα κατέχει σημαντικό μέρος της γης του νησιού και ήθελε να κάνει Green business. Μίλησε λοιπόν κι ο Συμεών αλλά κανείς δεν κατάλαβε μια που η τοποθέτηση πατούσε και στις δύο βάρκες. Και να γίνουν και να μην γίνουν οι ανεμογεννήτριες. Κάποιοι από το ακροατήριο λοιπόν του ζήτησαν να τοποθετηθεί καθαρά και ο εν δυνάμει βουλευτής τά’ χασε. Τον ‘έσωσε’ ο τοπικός πασόκος γραμματέας λέγοντας, κάτι σαν ‘μην το πιέζετε το παιδί είναι νέο ακόμα, δεν ξέρει’. Ε, λοιπόν ο Συμεών Κεδίκογλου έκτοτε έμαθε. Πραγματικά απορώ γιατί γκρινιάζουν οι καθαρόαιμοι συριζαίοι για την προσχώρησή του. Υπάρχει κόμμα που να πατάει περισσότερο σε δύο βάρκες από τον Συριζα; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί πχ άνθρωποι με οξυμένο πολιτικό κριτήριο όπως η Έλενα Ακρίτα, σχολιάζουν κάπως ειρωνικά την προσχώρηση Συμεών. «Γκραν σουξέ η προσχώρηση Κεδίκογλου στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα βουλιάξουν οι κάλπες από τη χαρά τους με τα αλαλάζοντα πλήθη των ενθουσιασμένων ψηφοφόρων έξω απ’ τα εκλογικά κέντρα» έγραψε η Ελενα. Φήμες λένε πως έχουν απομείνει δύο καρέκλες κι ένα βάζο στα γραφεία του Πασοκ που δεν έχουν ακόμα προσχωρήσει στον Συριζα.

Κούκλα

Μένοντας στο χώρο θα δώσω συγχαρητήρια στον Γιώργο Παπανδρέου και στην κούκλα κόρη του Μαργαρίτα. «Πάντα μεγάλη η χαρά να βλέπεις τα παιδιά σου να κάνουν βήματα σημαντικά στη ζωή τους, να κοπιάζουν αλλά και να πραγματοποιούν όνειρά τους. Συγχαρητήρια Μαργαρίτα για την παρουσίαση και την απόκτηση του διδακτορικού σου στην Βιολογία!» έγραψε ο πρώην Πρωθυπουργός αναρτώντας και μια φωτό που αναδημοσιεύω για να κλείσουμε με ομορφιές αυτή την συννεφιασμένη Δευτέρα.Όλα κι όλα. Ο ΓΑΠ μπορεί να είναι... ο ΓΑΠ, αλλά άλλο πράγμα τα παιδιά.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:09

Ευρώπη: Υπό στενή παρακολούθηση ο εφοδιασμός σε φυσικό αέριο

14:08

Τι πρέπει να περιέχει ένα φαρμακείο πρώτων βοηθειών για αυτοκίνητο

14:00

Adnoc: Πτώση 52% στα κέρδη λόγω Ορμούζ, αλλά και επένδυση 8,2 δισ. δολ.

14:00

Δικαίωμα στη λήθη: Νομοθετική κατοχύρωση για τα άτομα με ιστορικό καρκίνου και στην Ελλάδα

13:56

Πέθανε ο συγγραφέας Στέλιος Ράμφος

13:54

Shein: Αποτίμηση έως 25 δισ. δολάρια στην πολυαναμενόμενη IPO

13:51

Παξοί: Οι σμαραγδένιες σπηλιές που μαγεύουν τους επισκέπτες

13:41

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Αιγαίο

13:34

Handelsblatt: Οι ξένοι θέλουν τις ελληνικές τράπεζες - Και η Αθήνα θέλει τους ξένους

13:22

Μασκ: Το Starlink θα είναι σε κάθε αυτοκίνητο - Είναι ο «μόνος τρόπος» για να συνδεθούν δισεκατομμύρια οχήματα

13:20

Ρουμανία: Παράταση λειτουργίας του αντιδραστήρα της Τσερναβόντα μετά την εκτροπή ροής του Δούναβη

13:09

Κικίλιας: «Έρχονται 420 νέες προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα»

13:06

10 social media που έχουμε ξεχάσει ότι υπήρξαν

12:48

Τσίπρας: «Η πολιτική είναι η τέχνη της διεύρυνσης του εφικτού»

12:34

Ιράν: Η συμφωνία Σ. Αραβίας, Πακιστάν, Τουρκίας δείχνει μεταβολή αντίληψης απέναντι στις ΗΠΑ

12:31

Μαρινάκης για Τσίπρα: Η συλλογική μνήμη δεν σβήνει τόσο εύκολα όσο εκείνος πιστεύει

12:31

Παπαθανάσης: 1,7 εκατ. σε Κοζάνη-Εορδαία για πυροπροστασία σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και σχολικές μονάδες

12:23

Στον Κουβαρά ο Ευάγγελος Τουρνάς

12:22

Το «καλάθι» της ΔΕΘ και τα περιθώρια μέχρι το 2030

12:21

Αύξηση 1,1% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο - Στο +3,3% το πρώτο εξάμηνο

12:20

Ποιος θα καθαρίσει το διάστημα; Μία νέα αγορά γεννιέται

12:04

S&P 500: Στις 8.000 μονάδες ανεβάζει τον πήχη η JP Morgan

11:45

Apple: Tα σχέδια για το smartwatch της νέας εποχής - Οι οθόνες και ο ρόλος του fitness

11:42

UBS: Top pick η μετοχή της Euronext – Τέσσερις καταλύτες για αυξημένη κερδοφορία

11:07

Χρηματιστήριο: Σε δοκιμασία οι 2.600 μονάδες

11:05

Bloomberg: Έτοιμη για ισχυρότερη ανάπτυξη η Ευρωζώνη μετά το δυναμικό δεύτερο τρίμηνο

11:00

Γιατί τα 8 μποφόρ αλλάζουν τη μάχη με τις πυρκαγιές - Πώς μια μικρή φωτιά μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη

10:39

Ευρωαγορές: Ήπια ανοδικά περιμένοντας νεότερα για το Ορμούζ

10:39

Συμφωνία Μόσχας - Δαμασκού για τις ρωσικές βάσεις σε συριακό έδαφος

10:22

Η Revolut έλαβε τραπεζική άδεια στη Γαλλία