BACKSTORY

Τα «λαϊκά» έντοκα – Αλλαγή σελίδας στη CPLP του Β. Μαρινάκη – Και τα ακίνητα στο wallet

21-08-2024 | 07:17
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα «λαϊκά» έντοκα – Αλλαγή σελίδας στη CPLP του Β. Μαρινάκη – Και τα ακίνητα στο wallet
Βαγγέλης Μαρινάκης / Πηγή Φωτογραφίας: Shutterstock

Νέα «λαϊκά» έντοκα

Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου διάρκειας 26 εβδομάδων προχωρά σήμερα ο ΟΔΔΗΧ και παράλληλα με τη δημοπρασία δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους μέχρι το ποσό των 15.000 ευρώ. Τα λεγόμενα «λαϊκά έντοκα» προτιμούν αρκετοί αποταμιευτές, καθώς πετυχαίνουν αποδόσεις σχετικά άπιαστες στις προθεσμιακές καταθέσεις.

Αλλαγή σελίδας

Μέχρι τις 26 Αυγούστου πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί η αλλαγή ονομασία της εισηγμένης στο Nasdaq ναυτιλιακής του Βαγγέλη Μαρινάκη από Capital Product Partners σε Capital Clean Energy Carriers Corp. H αλλαγή δεν έχει να κάνει μόνο με τη νέα εποχή της εταιρείας που θα επικεντρώνεται πλέον αποκλειστικά στη μεταφορά ενεργειακών προϊόντων αλλά και τη νέα μορφή της εταιρείας, η οποία από εταιρεία περιορισμένης ευθύνης (Master Limited Partnership) γίνεται ανώνυμη εταιρεία (C-Corp).

Ξεκινά το squeeze out στην Epsilon Net

Ξεκινά και η τελευταία πράξη για την έξοδο της Epsilon Net από το ταμπλό καθώς η Ginger Digital BidCo κατέθεσε χθες αίτημα για το squeeze out που θα φέρει στην εταιρεία και τα πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα με αυτή (δηλαδή τον Ι. Μίχο και την ΕΤΕ) το κάτι τις λιγότερο από 2% των μετοχών που δεν έχουν ακόμη αποκτήσει. Οι μετοχές θα αποκτηθούν στην τιμή των 12 ευρώ το τεμάχιο όσο ήταν και το αντάλλαγμα στη δημόσια πρόταση.

Μπαίνουν και τα ακίνητα στο wallet

Νέα ψηφιακά βήματα ετοιμάζεται να κάνει προσεχώς το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εμπλουτίζοντας το wallet ακόμα περισσότερο. Μετά τις υπηρεσίες που προστέθηκαν το καλοκαίρι - τα στοιχεία του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς αλλά και η ταυτοποίηση του εισιτηρίου των φιλάθλων μόνιμων κατοίκων εξωτερικού - ετοιμάζονται νέες που θα φτάσουν από Σεπτέμβριο. Η μια εξ αυτών αφορά την προσθήκη των ακινήτων του καθενός στο wallet.gov.gr. H συγκεκριμένη υπηρεσία αναμένεται να παρουσιαστεί στη ΔΕΘ και μαζί με αυτή θα προσδιοριστεί και το ακριβές χρονοδιάγραµα για το επόμενο μεγάλο βήμα που αφορά στην κατάργηση των πιστοποιητικών.

Ψηφιακά όπλα για την αύξηση των τιμών στα ακτοπλοϊκά

Με τεχνολογία αιχμής αναμένεται ωστόσο να εξοπλιστεί και το υπουργείο Ναυτιλίας, ώστε να αντιμετωπίσει την άνοδο των τιμών στα ακτοπλοϊκά. Μετά την έντονη κριτική που ασκήθηκε και φέτος όπου η διαδρομή Πειραιά - Ρόδο κόστιζε περισσότερο από την διαδρομή Όσλο - Κοπεγχάγη - μπαίνει σε προτεραιότητα η δημιουργία παρατηρητηρίου τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Η πλατφόρμα αναμένεται να βγει στον αέρα προσεχώς και πέρα από την σύγκριση θα δίνεται η δυνατότητα και καταγγελιών αυθαιρεσιών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:43

Τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τις πόρτες της Μεγάλης Βρετανίας;

15:34

Αυστρία: Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς στην πόλη Λιντς

15:15

ΗΠΑ: Βασική αιτία για τις απολύσεις για δεύτερο συνεχόμενο μήνα η Τεχνητή Νοημοσύνη

15:14

Τουρκία: 133 γυναικοκτονίες μέσα σε 4 μήνες - Ως 35 ετών η πλειοψηφία των θυμάτων

15:08

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν θα αλλάξει τη θέση και την παρουσία της» στο Κίεβο

15:01

Κομισιόν για χανταϊό: Ο υγειονομικός κίνδυνος για τους Ευρωπαίους είναι «χαμηλός»

14:53

Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν συνάντησε τον ανώτατο ηγέτη της χώρας Μοτζταμπά Χαμενεΐ

14:49

Λειψοί: 5 λόγοι για διακοπές σε έναν από τους πιο αυθεντικούς προορισμούς του Αιγαίου

14:46

Ρωσία: Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει την διήμερη κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

14:38

Πλεόνασμα 20,28 δισ. ευρώ στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο το 2025

14:35

McDonald's: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κέρδη και πωλήσεις παρά το «απαιτητικό περιβάλλον»

14:33

Citi: Αυξάνει τιμή-στόχο για ΕΤΕ στα 17 ευρώ, παραμένει «buy»

14:33

Χρυσοχοΐδης: Νέο σχέδιο για το κυκλοφοριακό και παρεμβάσεις για τα ηλεκτρικά πατίνια

14:20

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Eπενδυτική βαθμίδα από τη Moody’s

14:18

Κίνα: Σε θάνατο καταδικάστηκαν δύο πρώην υπ. Άμυνας που κατηγορήθηκαν για διαφθορά

14:16

Panathēnea 2026: Το φεστιβάλ που φέρνει επενδυτικά κεφάλαια άνω των 400 δισ. στην Αθήνα

14:16

Η κρουαζιέρα στρέφεται στα νέα ελληνικά λιμάνια - Σχέδιο ανάπτυξης για ανερχόμενους προορισμούς

14:12

Στον Άρειο Πάγο ο Σπίρτζης για τις τηλεφωνικές υποκλοπές

14:10

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Στην Ελλάδα αποφασίσαμε να απαντήσουμε στα καρδιαγγειακά προβλήματα

14:04

ΓΣΕΕ: Η μισθολογική διαφάνεια είναι ζήτημα δικαιοσύνης, ισότητας και αξιοπρεπούς εργασίας

13:44

Νέος πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ ο καθηγητής Αθανάσιος Κατσής

13:36

Επίτροπος Εμπορίου μετά τις συνομιλίες με ΗΠΑ: «Τίποτα δεν θεωρείται συμφωνημένο μέχρι να συμφωνηθούν όλα»

13:35

Coca-Cola HBC: Η κρίση στη Μέση Ανατολή δεν έχει επηρεάσει την Ελλάδα

13:34

Το νέο μοντέλο εποπτείας στον τζόγο: Το στρατηγικό σχέδιο της ΕΕΕΠ έως το 2030

13:31

Δωρεά 12 οχημάτων από την Εθνική Ασφαλιστική στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

13:17

Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»: Ξεκινά η ανακαίνιση 238 σχολείων

13:16

Υποχωρεί κάτω από τα 100 δολάρια το πετρέλαιο

13:09

Mondelēz: Το εργοστάσιο σοκολατοποιΐας «Παυλίδη» επισκέφθηκε η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

13:01

Παπαθανάσης: Τέσσερις νέες παρεμβάσεις για βελτίωση της καθημερινότητας στην Αρκαδία

12:58

Το 68% των κωδικών μπορούν να χακαριστούν σε μία μέρα - Ποιο λάθος κάνουν οι χρήστες