BACKSTORY

Attica Bank: Είναι πολλά τα λεφτά Άρη... - Ιντραλότ: Πώς ο γερόλυκος τα κατάφερε με τις ομολογίες

11-08-2022 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Attica Bank: Είναι πολλά τα λεφτά Άρη... - Ιντραλότ: Πώς ο γερόλυκος τα κατάφερε με τις ομολογίες
Attica Bank

Αυτή η Επιτροπή Ανταγωνισμού υπάρχει για να με εντυπωσιάζει... Δεν υπάρχουν λέει συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού στις κατασκευές. Και γι' αυτό απαιτείτο έρευνα ειδική. Ακούστε λοιπό κύριοι της Επιτροπής: Εγώ αυτό το ήξερα χωρίς έρευνα. Από την άλλη πλευρά ξέρω και τους λόγους που συμβαίνει. Τα έργα του Δημοσίου είναι δύσκολα έργα σύνθετα και δεν μπορούν να τα διεκπεραιώσουν καλά μικρές εταιρίες. Τώρα πως μια μικρή εταιρία θα μεγαλώσει για να πάρει τέτοια έργα είναι ένα ερώτημα. Σε αυτό όμως η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν δίνει απάντηση.

Oπως ξέχασε να δώσει απάντηση και για την περίφημη έφοδο στις τράπεζες. Ξέχασα. Δεν φταίει ο Λιανός αλλά η Αντιπρόεδρος και στο τέλος ο... Χατζηπετρής. Εκείνο το πόρισμα για τις τράπεζες που οι ελεγκτές άρπαζαν κινητά και παρίσταναν τους λοκατζήδες, ποτές δεν θα το δούμε να το ξέρετε...

Μπορεί όλα να τα 'χει σκεπάσει η νόμιμη επισύνδεση όμως η Ελλάδα επιστρέφει μετά από 12 χρόνια σε μια κανονικότητα και αυτό δεν είναι λίγο για μια χώρα ο πληθυσμός της οποίας υπέστη σοβαρές ταλαιπωρίες τα τελευταία χρόνια, τις πιο μεγάλες ίσως - πέραν της Δικτατορίας- στη σύγχρονη ιστορία του.

Αυτή λοιπόν η κανονικότητα θα γίνει ακόμη πιο κανονική όταν η χώρα μας αποκτήσει την επενδυτική βαθμίδα. Και αυτή η ώρα δεν ήλθε ακόμη.

Μιας και μιλάμε για βαθμίδες πολύ μου αρέσουν οι ανακοινώσεις της Attica Bank. Απολύτως κατατοπιστικές αλλά δεν ξέρω για ποιον.

To κεφάλαιο αυτό μπορεί να επιχειρείται να κλείσει αλλά δεν είναι εύκολο. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη, κατά πώς ελέχθη και στη γνωστή ελληνική ταινία. Και δεν είναι μόνον αυτά που θα απαιτηθούν για να κλείσει η τρύπα αλλά και εκείνα που θα απαιτηθούν για να δουλέψει και πάλι η τράπεζα. Και επειδή αυτό το ξέρουν οι επενδυτές νέα δεν μαθαίνουμε. Ούτε για τις αξιολογήσεις ούτε και για κάτι άλλο. Άλλωστε όπως και να το κάνεις 15γουστος ενόψει.

Έχει λένε κάποιες πηγές, παρατηρηθεί εδώ και καιρό ότι οι Ολλανδοί του Ελλάκτωρα συστηματικά σκούπιζαν την αγορά του μεγάλου ομολόγου της Ελλάκτωρ. Τώρα αν ευσταθούν οι φήμες λένε ότι έχουν φτάσει να κατέχουν σχεδόν τη μισή έκδοση πλέον, θα σας γελάσω Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, έχοντας χαμηλότερη μέση τιμή κτήσης, στην εξόφληση που θα γίνει στο 101 (συν τους δεδουλευμένους τόκους τόσο καιρό), θα αποκομίσουν ένα πολύ μεγάλο κεφαλαιακό όφελος. Αν πράγματι έτσι είναι, μαγκιά τους μια και το ποσό αυτό όχι μόνο ευκαταφρόνητο δεν θα είναι, αλλά και πολύ πολύ σημαντικό. Ελπίζουμε οι πλευρές που φέρονται να είχαν εντοπίσει τις κινήσεις, να ακολούθησαν και για δικό τους όφελος.

Η Ιντραλότ αποπλήρωσε τις ομολογίες λήξης 2025 (PIK Toggle Notes). Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτό έγινε από ένα τριετές Κοινοπρακτικό Δάνειο και μια Ανακυκλούμενη Πιστωτική Γραμμή που υπογράφτηκε στις 28 Ιουλίου 2022 με κοινοπραξία τραπεζών των ΗΠΑ. Αναρωτιέμαι πόσο ήταν το ποσό για να καταλάβω την επόμενη κίνηση δεδομένου ότι η εταιρία έχει αυξημένη ρευστότητα μετά την αύξηση κεφαλαίου.

Όπως και να 'χει πάντως ας σημειωθεί πως ο Γερόλυκος τα κατάφερε και δεν ήταν project ούτε εύκολο ούτε απλό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:50

Οι ρωσικές αρχές εξετάζουν τον αποκλεισμό πρόσβασης στο Telegram από τις αρχές Απριλίου

23:49

Βουλγαρία: Στο τελικό στάδιο ο Κάθετος Διάδρομος Φυσικού Αερίου

23:42

H Warner Bros. προτιμά την πρόταση της Paramount - Ξεκινά η διορία 4 ημερών της Netflix

23:35

Wall Street: Κάτω ο S&P 500 χωρίς τη βοήθεια της Nvidia

23:17

Πετρέλαιο: Άνοδος τιμών εν μέσω κρίσιμων συνομιλιών ΗΠΑ–Ιράν και γεωπολιτικού ρίσκου

23:06

ΟΣΕ: Αποκαταστάθηκε η βλάβη λόγω δολιοφθοράς στα καλώδια τηλεδιοίκησης μεταξύ των σταθμών Πλατέως και Αιγινίου

22:47

Στάση εργασίας στο μετρό μεθαύριο Σάββατο

22:33

Γεραπετρίτης μετά τον Λευκό Οίκο: Στο ανώτατο επίπεδο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις

22:21

Σταθερός ο χρυσός, με το «βλέμμα» στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

22:02

ebay: Θα περικόψει το 6% του δυναμικού της

21:57

Ρουμανία: Μαχητικά αεροσκάφη σηκώθηκαν για να αναχαιτίσουν ρωσικό drone

21:43

ΕΕΣ: Ο γεωργικός τομέας στην ΕΕ δεν εστιάζει επαρκώς στην καλλιέργεια καινοτομίας

21:39

H Ford ανακαλεί 4 εκατομμύρια οχήματα λόγω σφάλματος λογισμικού

21:29

Deutsche Welle: Επιστολή προς την Bundestag για τη διατήρηση της Ελληνικής Υπηρεσίας

21:16

Γερμανία: Δικαστική απόφαση απαγορεύει την ταξινόμηση της AfD ως «επιβεβαιωμένα ακροδεξιά»

20:59

Μαρινάκης για υποκλοπές: «Η αντιπολίτευση να αποφασίσει αν εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη»

20:55

H ΓΣΕΕ καλεί σε συμμετοχή στις συγκεντρώσεις για τη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

20:33

Η Κομισιόν ζητά από την Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης να ερευνήσει τον Μάντελσον

20:22

Ζαχάροβα: «Μόνο ένας τρελός θα πρότεινε μόνιμη απαγόρευση στο ρωσικό πετρέλαιο»

20:17

Τσίπρας για εξώδικο Γρ. Δημητριάδη: «Ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο»

20:11

Ολοκληρώθηκαν με «εξαιρετική» πρόοδο οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ιράν στη Γενεύη

19:59

Απαλαγάκη (ΕΕΤ): Δεν υπάρχει συγκέντρωση τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα

19:55

Οι ΗΠΑ επιβραδύνουν την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής Lukoil

19:50

Πίεση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν- Ο Αραγτσί στο προσκήνιο των διαπραγματεύσεων

19:46

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε εταιρικά αποτελέσματα

19:42

Οι ενεργειακές συμφωνίες που παρουσιάστηκαν σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο

19:34

Διεκόπη η κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση της Χίλαρι Κλίντον για την υπόθεση Έπστιν

19:31

Πολωνία: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα καθορίσει ποιος θα είναι ο «τρίτος πυλώνας» της νέας παγκόσμιας τάξης

19:19

Μαρινάκης: Οι 8 άξονες παρεμβάσεων για την πάταξη του παράνομου στοιχηματισμού

19:15

Καραβίας (Eurobank): Διψήφια αύξηση των κερδών ανά μετοχή και 50% υψηλότερη επιβράβευση μετόχων στην τριετία