BACKSTORY

Attica Bank: Είναι πολλά τα λεφτά Άρη... - Ιντραλότ: Πώς ο γερόλυκος τα κατάφερε με τις ομολογίες

11-08-2022 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Attica Bank: Είναι πολλά τα λεφτά Άρη... - Ιντραλότ: Πώς ο γερόλυκος τα κατάφερε με τις ομολογίες
Attica Bank

Αυτή η Επιτροπή Ανταγωνισμού υπάρχει για να με εντυπωσιάζει... Δεν υπάρχουν λέει συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού στις κατασκευές. Και γι' αυτό απαιτείτο έρευνα ειδική. Ακούστε λοιπό κύριοι της Επιτροπής: Εγώ αυτό το ήξερα χωρίς έρευνα. Από την άλλη πλευρά ξέρω και τους λόγους που συμβαίνει. Τα έργα του Δημοσίου είναι δύσκολα έργα σύνθετα και δεν μπορούν να τα διεκπεραιώσουν καλά μικρές εταιρίες. Τώρα πως μια μικρή εταιρία θα μεγαλώσει για να πάρει τέτοια έργα είναι ένα ερώτημα. Σε αυτό όμως η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν δίνει απάντηση.

Oπως ξέχασε να δώσει απάντηση και για την περίφημη έφοδο στις τράπεζες. Ξέχασα. Δεν φταίει ο Λιανός αλλά η Αντιπρόεδρος και στο τέλος ο... Χατζηπετρής. Εκείνο το πόρισμα για τις τράπεζες που οι ελεγκτές άρπαζαν κινητά και παρίσταναν τους λοκατζήδες, ποτές δεν θα το δούμε να το ξέρετε...

Μπορεί όλα να τα 'χει σκεπάσει η νόμιμη επισύνδεση όμως η Ελλάδα επιστρέφει μετά από 12 χρόνια σε μια κανονικότητα και αυτό δεν είναι λίγο για μια χώρα ο πληθυσμός της οποίας υπέστη σοβαρές ταλαιπωρίες τα τελευταία χρόνια, τις πιο μεγάλες ίσως - πέραν της Δικτατορίας- στη σύγχρονη ιστορία του.

Αυτή λοιπόν η κανονικότητα θα γίνει ακόμη πιο κανονική όταν η χώρα μας αποκτήσει την επενδυτική βαθμίδα. Και αυτή η ώρα δεν ήλθε ακόμη.

Μιας και μιλάμε για βαθμίδες πολύ μου αρέσουν οι ανακοινώσεις της Attica Bank. Απολύτως κατατοπιστικές αλλά δεν ξέρω για ποιον.

To κεφάλαιο αυτό μπορεί να επιχειρείται να κλείσει αλλά δεν είναι εύκολο. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη, κατά πώς ελέχθη και στη γνωστή ελληνική ταινία. Και δεν είναι μόνον αυτά που θα απαιτηθούν για να κλείσει η τρύπα αλλά και εκείνα που θα απαιτηθούν για να δουλέψει και πάλι η τράπεζα. Και επειδή αυτό το ξέρουν οι επενδυτές νέα δεν μαθαίνουμε. Ούτε για τις αξιολογήσεις ούτε και για κάτι άλλο. Άλλωστε όπως και να το κάνεις 15γουστος ενόψει.

Έχει λένε κάποιες πηγές, παρατηρηθεί εδώ και καιρό ότι οι Ολλανδοί του Ελλάκτωρα συστηματικά σκούπιζαν την αγορά του μεγάλου ομολόγου της Ελλάκτωρ. Τώρα αν ευσταθούν οι φήμες λένε ότι έχουν φτάσει να κατέχουν σχεδόν τη μισή έκδοση πλέον, θα σας γελάσω Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, έχοντας χαμηλότερη μέση τιμή κτήσης, στην εξόφληση που θα γίνει στο 101 (συν τους δεδουλευμένους τόκους τόσο καιρό), θα αποκομίσουν ένα πολύ μεγάλο κεφαλαιακό όφελος. Αν πράγματι έτσι είναι, μαγκιά τους μια και το ποσό αυτό όχι μόνο ευκαταφρόνητο δεν θα είναι, αλλά και πολύ πολύ σημαντικό. Ελπίζουμε οι πλευρές που φέρονται να είχαν εντοπίσει τις κινήσεις, να ακολούθησαν και για δικό τους όφελος.

Η Ιντραλότ αποπλήρωσε τις ομολογίες λήξης 2025 (PIK Toggle Notes). Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτό έγινε από ένα τριετές Κοινοπρακτικό Δάνειο και μια Ανακυκλούμενη Πιστωτική Γραμμή που υπογράφτηκε στις 28 Ιουλίου 2022 με κοινοπραξία τραπεζών των ΗΠΑ. Αναρωτιέμαι πόσο ήταν το ποσό για να καταλάβω την επόμενη κίνηση δεδομένου ότι η εταιρία έχει αυξημένη ρευστότητα μετά την αύξηση κεφαλαίου.

Όπως και να 'χει πάντως ας σημειωθεί πως ο Γερόλυκος τα κατάφερε και δεν ήταν project ούτε εύκολο ούτε απλό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:16

Europa Experience Athens – Η Ευρώπη στην νέα εποχή του Μεγάρου Αρσακείου

22:47

Ομιλία Λ. Μενδώνη στη Μεσογειακή Έκθεση Αρχαιολογικού Τουρισμού στο Πέστουμ της Ιταλίας

22:16

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με δράση σε οκτώ πόλεις

21:48

Ο Κινέζος υπουργός Εμπορίου κάλεσε τη Νότια Κορέα για συνεργασία στις αλυσίδες εφοδιασμού

21:18

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 39χρονος για πώληση αλκοολούχων ποτών σε ανήλικη

20:59

Συμμετοχή του κυβερνητικού εκπροσώπου στο συνέδριο του ΠΕΙΦΑΣΥΝ Group «Το φαρμακείο του αύριο»

20:45

Μπέσεντ: Ο τομέας της στέγασης βρίσκεται ουσιαστικά σε ύφεση

20:35

Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν υπόσχεται ανοικοδόμηση των πυρηνικών εγκαταστάσεων που επλήγησαν από Ισραήλ και ΗΠΑ

20:19

ΕΣΑ: Ζητάει τη διατήρηση λειτουργίας των ΕΛΤΑ στη Μητροπόλεως

20:06

Η Ελλάδα συμμετέχει στο πιλοτικό έργο δημιουργίας ενιαίου Πορτοφολιού Ψηφιακής Ταυτότητας για Ευρωπαίους πολίτες

19:41

Βλάβη στο “Super Star” πριν τον απόπλου του από την Καβάλα

19:33

Γάζα: Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει τις σορούς τριών Ισραηλινών ομήρων απόψε

19:14

ΕΛΤΑ: Αυτά είναι τα 46 υποκαταστήματα που αναστέλλουν τη λειτουργία τους τη Δευτέρα

19:00

Οι ευρωπαϊκές αγορές σε μετάβαση και η θέση της Αθήνας

18:52

Ένας Παλαιστίνιος νεκρός από αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών στην πόλη της Γάζας

18:45

Γερμανία: Σύλληψη 22χρονου Σύρου ως ύποπτου για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής ενέργειας

18:38

Φάμελλος: Οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να ενωθούν

18:33

Γεραπετρίτης: Συνάντηση τη Δευτέρα με τον Πορτογάλο ομόλογο του

18:22

Βορίζια: Τουλάχιστον τέσσερις σφαίρες δέχθηκε ο 39χρονος που έχασε τη ζωή του

18:14

Κοντογεώργης: Συνεχίζουμε τη δουλειά μας για την ελληνική περιφέρεια

17:54

ΕΛΑΣ: Δεκατέσσερις νεκροί σε 486 τροχαία τον Οκτώβριο, στην Αττική

17:43

Μπέσεντ: Οι πληρωμές για τις παροχές τροφίμων θα μπορούσαν ν’ αρχίσουν από την Τετάρτη

17:39

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Πορτογαλίας θα συναντηθεί αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης

17:00

Οι αθλητικές διοργανώσεις απογειώνουν τον τουρισμό της Αθήνας

16:44

Γερμανία: Το CDU εξεγείρεται και αμφισβητεί τον Μερτς

16:34

Βρετανοί υπήκοοι οι δράστες της επίθεσης στο τρένο

16:20

Χαρακόπουλος: Πλάνο εξυγίανσης των ΕΛΤΑ με έγνοια για ηλικιωμένους συνταξιούχους

15:51

Reuters: Η Τουρκία απομακρύνεται από το ρωσικό αργό πετρέλαιο

15:39

Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός είναι ο πρωταγωνιστής της καταστροφής του πρωτογενούς τομέα

15:28

Προς νέα ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός το 2025