BACKSTORY

Attica Bank: Είναι πολλά τα λεφτά Άρη... - Ιντραλότ: Πώς ο γερόλυκος τα κατάφερε με τις ομολογίες

11-08-2022 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Attica Bank: Είναι πολλά τα λεφτά Άρη... - Ιντραλότ: Πώς ο γερόλυκος τα κατάφερε με τις ομολογίες
Attica Bank
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Αυτή η Επιτροπή Ανταγωνισμού υπάρχει για να με εντυπωσιάζει... Δεν υπάρχουν λέει συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού στις κατασκευές. Και γι' αυτό απαιτείτο έρευνα ειδική. Ακούστε λοιπό κύριοι της Επιτροπής: Εγώ αυτό το ήξερα χωρίς έρευνα. Από την άλλη πλευρά ξέρω και τους λόγους που συμβαίνει. Τα έργα του Δημοσίου είναι δύσκολα έργα σύνθετα και δεν μπορούν να τα διεκπεραιώσουν καλά μικρές εταιρίες. Τώρα πως μια μικρή εταιρία θα μεγαλώσει για να πάρει τέτοια έργα είναι ένα ερώτημα. Σε αυτό όμως η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν δίνει απάντηση.

Oπως ξέχασε να δώσει απάντηση και για την περίφημη έφοδο στις τράπεζες. Ξέχασα. Δεν φταίει ο Λιανός αλλά η Αντιπρόεδρος και στο τέλος ο... Χατζηπετρής. Εκείνο το πόρισμα για τις τράπεζες που οι ελεγκτές άρπαζαν κινητά και παρίσταναν τους λοκατζήδες, ποτές δεν θα το δούμε να το ξέρετε...

Μπορεί όλα να τα 'χει σκεπάσει η νόμιμη επισύνδεση όμως η Ελλάδα επιστρέφει μετά από 12 χρόνια σε μια κανονικότητα και αυτό δεν είναι λίγο για μια χώρα ο πληθυσμός της οποίας υπέστη σοβαρές ταλαιπωρίες τα τελευταία χρόνια, τις πιο μεγάλες ίσως - πέραν της Δικτατορίας- στη σύγχρονη ιστορία του.

Αυτή λοιπόν η κανονικότητα θα γίνει ακόμη πιο κανονική όταν η χώρα μας αποκτήσει την επενδυτική βαθμίδα. Και αυτή η ώρα δεν ήλθε ακόμη.

Μιας και μιλάμε για βαθμίδες πολύ μου αρέσουν οι ανακοινώσεις της Attica Bank. Απολύτως κατατοπιστικές αλλά δεν ξέρω για ποιον.

To κεφάλαιο αυτό μπορεί να επιχειρείται να κλείσει αλλά δεν είναι εύκολο. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη, κατά πώς ελέχθη και στη γνωστή ελληνική ταινία. Και δεν είναι μόνον αυτά που θα απαιτηθούν για να κλείσει η τρύπα αλλά και εκείνα που θα απαιτηθούν για να δουλέψει και πάλι η τράπεζα. Και επειδή αυτό το ξέρουν οι επενδυτές νέα δεν μαθαίνουμε. Ούτε για τις αξιολογήσεις ούτε και για κάτι άλλο. Άλλωστε όπως και να το κάνεις 15γουστος ενόψει.

Έχει λένε κάποιες πηγές, παρατηρηθεί εδώ και καιρό ότι οι Ολλανδοί του Ελλάκτωρα συστηματικά σκούπιζαν την αγορά του μεγάλου ομολόγου της Ελλάκτωρ. Τώρα αν ευσταθούν οι φήμες λένε ότι έχουν φτάσει να κατέχουν σχεδόν τη μισή έκδοση πλέον, θα σας γελάσω Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, έχοντας χαμηλότερη μέση τιμή κτήσης, στην εξόφληση που θα γίνει στο 101 (συν τους δεδουλευμένους τόκους τόσο καιρό), θα αποκομίσουν ένα πολύ μεγάλο κεφαλαιακό όφελος. Αν πράγματι έτσι είναι, μαγκιά τους μια και το ποσό αυτό όχι μόνο ευκαταφρόνητο δεν θα είναι, αλλά και πολύ πολύ σημαντικό. Ελπίζουμε οι πλευρές που φέρονται να είχαν εντοπίσει τις κινήσεις, να ακολούθησαν και για δικό τους όφελος.

Η Ιντραλότ αποπλήρωσε τις ομολογίες λήξης 2025 (PIK Toggle Notes). Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτό έγινε από ένα τριετές Κοινοπρακτικό Δάνειο και μια Ανακυκλούμενη Πιστωτική Γραμμή που υπογράφτηκε στις 28 Ιουλίου 2022 με κοινοπραξία τραπεζών των ΗΠΑ. Αναρωτιέμαι πόσο ήταν το ποσό για να καταλάβω την επόμενη κίνηση δεδομένου ότι η εταιρία έχει αυξημένη ρευστότητα μετά την αύξηση κεφαλαίου.

Όπως και να 'χει πάντως ας σημειωθεί πως ο Γερόλυκος τα κατάφερε και δεν ήταν project ούτε εύκολο ούτε απλό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:13

Ανδριανός: Μεγάλη η προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας μετά τις καταστροφές Daniel και Elias

18:07

Microsoft: Στον αέρα η δημιουργία κέντρου δεδομένων στην Κένυα

17:30

Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ θα έχει συναντήσεις σε Ιαπωνία και Ν. Κορέα πριν από τη σύνοδο κορυφής Τραμπ - Σι

17:19

Τζιτζικώστας από Έβρο: Η Ευρώπη δεν αφήνει τα σύνορά της στην τύχη τους

17:00

Στις «εργοστασιακές ρυθμίσεις» επιστρέφει η αγορά πληροφορικής

16:55

Θεμιστοκλέους: Στον αέρα η προκήρυξη για 1.113 μόνιμες θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ

16:41

Δύο λέμβοι με περισσότερα από 90 άτομα εντοπίστηκαν στα νότια της Κρήτης

16:22

Ιράν: Απάντησε στην πρόταση των ΗΠΑ – Άγνωστο το τι

16:12

Κικίλιας: Η Ευρώπη οφείλει να δράσει άμεσα

15:59

Η Βρετανία μετά τις κάλπες της 7ης Μαΐου - Σοβαρό ρήγμα στο βρετανικό κομματικό σύστημα

15:41

Θριαμβευτής του ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 ο Τσέχος Βάτσλαβ Γέζεκ

15:35

Αlphabet: Ράλι 160% για την μετοχή της σε ένα έτος

15:20

Συναντήσεις Όλγας Κεφαλογιάννη στο Λονδίνο με επαγγελματίες της βρετανικής τουριστικής αγοράς

15:04

Επαναπατρίζεται ο Έλληνας επιβάτης του MV Hondius, που ξέσπασε ο χανταϊός

14:47

Ανδρουλάκης: Στις επόμενες εθνικές εκλογές η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία

14:35

Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης έδωσε εντολές στον αρχηγό του στρατού για αποφασιστική αντιπαράθεση με τους αντιπάλους

14:21

Γερμανία: Απορρίπτει την πρόταση Πούτιν για διαμεσολάβηση Σρέντερ σε διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία

14:11

Γάζα: Τουλάχιστον τρεις νεκροί Παλαιστίνιοι από αεροπορικές επιδρομές των Ισραηλινών

14:04

Armani: Πιθανή πώληση ποσοστού 15% μεταξύ L’Oreal, LVMH και EssilorLuxottica

13:50

Ρωσία: Κατηγορεί την Ουκρανία ότι παραβιάζει την εκεχειρία με drones και πυρά πυροβολικού

13:39

Τσουκαλάς: Ο κ. Μητσοτάκης αποδεδειγμένα ζει στην εικονική πραγματικότητα των excel του «επιτελικού κράτους»

13:31

Γιορτή της Μητέρας: Τα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας

13:21

Πυροβολισμοί στην Κυψέλη έπειτα από καβγά οδηγών μηχανής – Τραυματίστηκε ένας 34χρονος

13:18

ΙΝΚΑ: Επανεξέταση υποθέσεων ρευματοκλοπής από τον ΔΕΔΔΗΕ και ακυρώσεις προστίμων

13:05

Πυροβόλησαν με ούζι γυναίκα έξω από κέντρο διασκέδασης στην Καλλιθέα

13:00

Στεγαστικά απαγορευτική γίνεται η Αθήνα για τη μεσαία τάξη

12:50

Ανδρουλάκης: Προτάσεις για την ενίσχυση των γυναικών στην εργασία με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας

12:42

Ιράν: Χώρες που συμμορφώνονται με τις αμερικανικές κυρώσεις θα έχουν δυσκολίες στη διέλευση του Στενού του Ορμούζ

12:34

DW: «Eλλάς-Γερμανία συμμαχία» αλλά υπό όρους

12:18

Σχολικά γεύματα: Δεν είναι μόνο σίτιση, είναι φροντίδα, ίσες ευκαιρίες και στήριξη της οικογένειας