BACKSTORY

Attica Bank: Είναι πολλά τα λεφτά Άρη... - Ιντραλότ: Πώς ο γερόλυκος τα κατάφερε με τις ομολογίες

11-08-2022 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Attica Bank: Είναι πολλά τα λεφτά Άρη... - Ιντραλότ: Πώς ο γερόλυκος τα κατάφερε με τις ομολογίες
Attica Bank

Αυτή η Επιτροπή Ανταγωνισμού υπάρχει για να με εντυπωσιάζει... Δεν υπάρχουν λέει συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού στις κατασκευές. Και γι' αυτό απαιτείτο έρευνα ειδική. Ακούστε λοιπό κύριοι της Επιτροπής: Εγώ αυτό το ήξερα χωρίς έρευνα. Από την άλλη πλευρά ξέρω και τους λόγους που συμβαίνει. Τα έργα του Δημοσίου είναι δύσκολα έργα σύνθετα και δεν μπορούν να τα διεκπεραιώσουν καλά μικρές εταιρίες. Τώρα πως μια μικρή εταιρία θα μεγαλώσει για να πάρει τέτοια έργα είναι ένα ερώτημα. Σε αυτό όμως η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν δίνει απάντηση.

Oπως ξέχασε να δώσει απάντηση και για την περίφημη έφοδο στις τράπεζες. Ξέχασα. Δεν φταίει ο Λιανός αλλά η Αντιπρόεδρος και στο τέλος ο... Χατζηπετρής. Εκείνο το πόρισμα για τις τράπεζες που οι ελεγκτές άρπαζαν κινητά και παρίσταναν τους λοκατζήδες, ποτές δεν θα το δούμε να το ξέρετε...

Μπορεί όλα να τα 'χει σκεπάσει η νόμιμη επισύνδεση όμως η Ελλάδα επιστρέφει μετά από 12 χρόνια σε μια κανονικότητα και αυτό δεν είναι λίγο για μια χώρα ο πληθυσμός της οποίας υπέστη σοβαρές ταλαιπωρίες τα τελευταία χρόνια, τις πιο μεγάλες ίσως - πέραν της Δικτατορίας- στη σύγχρονη ιστορία του.

Αυτή λοιπόν η κανονικότητα θα γίνει ακόμη πιο κανονική όταν η χώρα μας αποκτήσει την επενδυτική βαθμίδα. Και αυτή η ώρα δεν ήλθε ακόμη.

Μιας και μιλάμε για βαθμίδες πολύ μου αρέσουν οι ανακοινώσεις της Attica Bank. Απολύτως κατατοπιστικές αλλά δεν ξέρω για ποιον.

To κεφάλαιο αυτό μπορεί να επιχειρείται να κλείσει αλλά δεν είναι εύκολο. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη, κατά πώς ελέχθη και στη γνωστή ελληνική ταινία. Και δεν είναι μόνον αυτά που θα απαιτηθούν για να κλείσει η τρύπα αλλά και εκείνα που θα απαιτηθούν για να δουλέψει και πάλι η τράπεζα. Και επειδή αυτό το ξέρουν οι επενδυτές νέα δεν μαθαίνουμε. Ούτε για τις αξιολογήσεις ούτε και για κάτι άλλο. Άλλωστε όπως και να το κάνεις 15γουστος ενόψει.

Έχει λένε κάποιες πηγές, παρατηρηθεί εδώ και καιρό ότι οι Ολλανδοί του Ελλάκτωρα συστηματικά σκούπιζαν την αγορά του μεγάλου ομολόγου της Ελλάκτωρ. Τώρα αν ευσταθούν οι φήμες λένε ότι έχουν φτάσει να κατέχουν σχεδόν τη μισή έκδοση πλέον, θα σας γελάσω Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, έχοντας χαμηλότερη μέση τιμή κτήσης, στην εξόφληση που θα γίνει στο 101 (συν τους δεδουλευμένους τόκους τόσο καιρό), θα αποκομίσουν ένα πολύ μεγάλο κεφαλαιακό όφελος. Αν πράγματι έτσι είναι, μαγκιά τους μια και το ποσό αυτό όχι μόνο ευκαταφρόνητο δεν θα είναι, αλλά και πολύ πολύ σημαντικό. Ελπίζουμε οι πλευρές που φέρονται να είχαν εντοπίσει τις κινήσεις, να ακολούθησαν και για δικό τους όφελος.

Η Ιντραλότ αποπλήρωσε τις ομολογίες λήξης 2025 (PIK Toggle Notes). Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτό έγινε από ένα τριετές Κοινοπρακτικό Δάνειο και μια Ανακυκλούμενη Πιστωτική Γραμμή που υπογράφτηκε στις 28 Ιουλίου 2022 με κοινοπραξία τραπεζών των ΗΠΑ. Αναρωτιέμαι πόσο ήταν το ποσό για να καταλάβω την επόμενη κίνηση δεδομένου ότι η εταιρία έχει αυξημένη ρευστότητα μετά την αύξηση κεφαλαίου.

Όπως και να 'χει πάντως ας σημειωθεί πως ο Γερόλυκος τα κατάφερε και δεν ήταν project ούτε εύκολο ούτε απλό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:04

Τράπεζα που δάνεισε χρήματα σε πάπες και αυτοκράτορες βγαίνει προς πώληση

11:47

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 27 Μαρτίου

11:32

Ιρανικά ΜΜΕ: ΗΠΑ και Ισραήλ έπληξαν εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου στη Νατάνζ

11:09

Δήμας: «Πόροι 2,6 δισ. ευρώ για έργα σε όλη τη χώρα το 2026»

10:51

Ένοχος για εξαπάτηση των μετόχων του Twitter ο Έλον Μασκ

10:36

Σχεδόν 300 drones κατά ρωσικού εδάφους εξαπέλυσε η Ουκρανία

10:26

Το Ιράν προειδοποιεί τα ΗΑΕ για επιθέσεις σε διαφιλονικούμενα νησιά στον Κόλπο

10:08

Μαρινάκης: «Δεύτερη σειρά μέτρων όταν κριθεί αναγκαίο» - Τι είπε για τη μείωση του ΕΦΚ

10:02

Οι ΗΠΑ αίρουν τις κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο

09:57

Εφεδρικό απόθεμα σε καινοτόμα αντιβιοτικά στα νοσοκομεία ζητούν οι λοιμωξιολόγοι

09:45

Γκουτέρες: Ο ΟΗΕ μπορεί να συμβάλει στην επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ

09:33

«Δια χειρός» ΤΕΡΝΑ το οικιστικό project «Park Rise» της Lamda στο Ελληνικό

09:24

Τι σηματοδοτεί για τη βιομηχανία χαρτικών το deal Endless - Finezza

09:13

Demand Destruction: Ο αόρατος μηχανισμός που μπορεί να ρίξει τις τιμές ενέργειας

09:06

Trastor: Με ποιους όρους και πότε θα γίνει η ΑΜΚ των 150 εκατ. ευρώ - Στόχος οι ξένοι επενδυτές

09:00

Ακρίβεια: Ετοιμάζεται το «οπλοστάσιο» για τα μέτρα κατά του νέου σοκ

08:52

Μέση Ανατολή: Στόχος ιρανικών πυραύλων η βάση Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό

23:53

Νίκη NYT κατά Τραμπ για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο

23:40

Στα ύψη οι τιμές των πασχαλινών αυγών στις ΗΠΑ παρά την πτώση στο κακάο

23:26

Γαλλία: Έκκληση στις τουρκικές αρχές για δίκαιη δίκη στον Εκρέμ Ιμάμογλου

23:17

«Βουτιά» σχεδόν 10% στην εβδομάδα για τον χρυσό

23:04

Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση ΒΒΒ του ελληνικού χρέους, διατηρεί θετικό outlook

23:03

Προκήρυξη για 15 προσλήψεις αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων στην Πυροσβεστική

22:51

Το CBS κλείνει τη ραδιοφωνική ενημερωτική υπηρεσία του και όλοι οι εργαζόμενοι θα απολυθούν

22:40

Κέρδη για το πετρέλαιο την Παρασκευή - Πάνω από τα 112 δολάρια το Brent

22:24

Τριγμοί στη Wall Street λόγω Μέσης Ανατολής - Εβδομαδιαίες απώλειες

22:10

Οι τιμές πετρελαίου που βλέπετε, δεν λένε την πραγματική ιστορία

21:50

Φλωρίδης: Η συνταγματική αναθεώρηση είναι μεγάλη ευκαιρία ανανέωσης και βαθύτερου εκδημοκρατισμού του πολιτικού συστήματος

21:46

Κικίλιας: «Προσπάθεια να εξευρεθούν ευρωπαϊκά κεφάλαια για ανάσχεση των τιμών της ενέργειας»

21:40

Βρετανία: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 το κόστος δανεισμού