BACKSTORY

Attica Bank: Είναι πολλά τα λεφτά Άρη... - Ιντραλότ: Πώς ο γερόλυκος τα κατάφερε με τις ομολογίες

11-08-2022 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Attica Bank: Είναι πολλά τα λεφτά Άρη... - Ιντραλότ: Πώς ο γερόλυκος τα κατάφερε με τις ομολογίες
Attica Bank

Αυτή η Επιτροπή Ανταγωνισμού υπάρχει για να με εντυπωσιάζει... Δεν υπάρχουν λέει συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού στις κατασκευές. Και γι' αυτό απαιτείτο έρευνα ειδική. Ακούστε λοιπό κύριοι της Επιτροπής: Εγώ αυτό το ήξερα χωρίς έρευνα. Από την άλλη πλευρά ξέρω και τους λόγους που συμβαίνει. Τα έργα του Δημοσίου είναι δύσκολα έργα σύνθετα και δεν μπορούν να τα διεκπεραιώσουν καλά μικρές εταιρίες. Τώρα πως μια μικρή εταιρία θα μεγαλώσει για να πάρει τέτοια έργα είναι ένα ερώτημα. Σε αυτό όμως η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν δίνει απάντηση.

Oπως ξέχασε να δώσει απάντηση και για την περίφημη έφοδο στις τράπεζες. Ξέχασα. Δεν φταίει ο Λιανός αλλά η Αντιπρόεδρος και στο τέλος ο... Χατζηπετρής. Εκείνο το πόρισμα για τις τράπεζες που οι ελεγκτές άρπαζαν κινητά και παρίσταναν τους λοκατζήδες, ποτές δεν θα το δούμε να το ξέρετε...

Μπορεί όλα να τα 'χει σκεπάσει η νόμιμη επισύνδεση όμως η Ελλάδα επιστρέφει μετά από 12 χρόνια σε μια κανονικότητα και αυτό δεν είναι λίγο για μια χώρα ο πληθυσμός της οποίας υπέστη σοβαρές ταλαιπωρίες τα τελευταία χρόνια, τις πιο μεγάλες ίσως - πέραν της Δικτατορίας- στη σύγχρονη ιστορία του.

Αυτή λοιπόν η κανονικότητα θα γίνει ακόμη πιο κανονική όταν η χώρα μας αποκτήσει την επενδυτική βαθμίδα. Και αυτή η ώρα δεν ήλθε ακόμη.

Μιας και μιλάμε για βαθμίδες πολύ μου αρέσουν οι ανακοινώσεις της Attica Bank. Απολύτως κατατοπιστικές αλλά δεν ξέρω για ποιον.

To κεφάλαιο αυτό μπορεί να επιχειρείται να κλείσει αλλά δεν είναι εύκολο. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη, κατά πώς ελέχθη και στη γνωστή ελληνική ταινία. Και δεν είναι μόνον αυτά που θα απαιτηθούν για να κλείσει η τρύπα αλλά και εκείνα που θα απαιτηθούν για να δουλέψει και πάλι η τράπεζα. Και επειδή αυτό το ξέρουν οι επενδυτές νέα δεν μαθαίνουμε. Ούτε για τις αξιολογήσεις ούτε και για κάτι άλλο. Άλλωστε όπως και να το κάνεις 15γουστος ενόψει.

Έχει λένε κάποιες πηγές, παρατηρηθεί εδώ και καιρό ότι οι Ολλανδοί του Ελλάκτωρα συστηματικά σκούπιζαν την αγορά του μεγάλου ομολόγου της Ελλάκτωρ. Τώρα αν ευσταθούν οι φήμες λένε ότι έχουν φτάσει να κατέχουν σχεδόν τη μισή έκδοση πλέον, θα σας γελάσω Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, έχοντας χαμηλότερη μέση τιμή κτήσης, στην εξόφληση που θα γίνει στο 101 (συν τους δεδουλευμένους τόκους τόσο καιρό), θα αποκομίσουν ένα πολύ μεγάλο κεφαλαιακό όφελος. Αν πράγματι έτσι είναι, μαγκιά τους μια και το ποσό αυτό όχι μόνο ευκαταφρόνητο δεν θα είναι, αλλά και πολύ πολύ σημαντικό. Ελπίζουμε οι πλευρές που φέρονται να είχαν εντοπίσει τις κινήσεις, να ακολούθησαν και για δικό τους όφελος.

Η Ιντραλότ αποπλήρωσε τις ομολογίες λήξης 2025 (PIK Toggle Notes). Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτό έγινε από ένα τριετές Κοινοπρακτικό Δάνειο και μια Ανακυκλούμενη Πιστωτική Γραμμή που υπογράφτηκε στις 28 Ιουλίου 2022 με κοινοπραξία τραπεζών των ΗΠΑ. Αναρωτιέμαι πόσο ήταν το ποσό για να καταλάβω την επόμενη κίνηση δεδομένου ότι η εταιρία έχει αυξημένη ρευστότητα μετά την αύξηση κεφαλαίου.

Όπως και να 'χει πάντως ας σημειωθεί πως ο Γερόλυκος τα κατάφερε και δεν ήταν project ούτε εύκολο ούτε απλό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:46

Νετανιάχου: Η κυβέρνηση της Αυστραλίας «έριξε λάδι στη φωτιά του αντισημιτισμού»

19:37

Χρυσοχοΐδης:Τεράστια η δραστηριότητα ελληνικού FBI - Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ήλεγξε 6.000 ατομικά ΑΦΜ

19:32

Παπασταύρου: Ο φετινός Προϋπολογισμός είναι εφαλτήριο για ένα νέο κεφάλαιο οικονομικής προόδου

19:00

Το «μέταλλο του διαβόλου» σαρώνει τις αγορές - Αναλυτές βλέπουν το ασήμι στα 100 δολάρια

18:57

Μακέδος (ΤΜΕΔΕ): Υποδομές για τις επόμενες γενιές - Η στρατηγική που θωρακίζει τη βιωσιμότητα της χώρας

18:45

Ανδρουλάκης για τρομοκρατική επίθεση στην Αυστραλία: Απολύτως καταδικαστέες η μισαλλοδοξία και η τυφλή βία

18:32

Χατζηδάκης για αγρότες: Τα προβλήματα απαιτούν διάλογο, δεν αντιμετωπίζεται η κατάσταση με τελεσίγραφα

18:22

Μελόνι: Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας

18:06

Στα χέρια του πρωθυπουργού η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών

17:59

Κωνσταντοπούλου: Οι αγρότες πήραν μια αξιοπρεπή απόφαση, να μην ενδώσουν στην κοροϊδία του πρωθυπουργού

17:52

Χρυσοχοΐδης για τη στάση της αστυνομίας στις αγροτικές κινητοποιήσεις: Η ΕΛΑΣ δεν διαθέτει πλαστικές σφαίρες

17:41

Μαρινάκης: Αν το 2027 δεν πετύχουμε τους στόχους μας, τότε είμαι βέβαιος, ότι όλα όσα συζητάμε δεν θα είναι δεδομένα

17:25

Πετραλιάς: Προϋπολογισμός με έντονα μεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά

17:00

Το 9,5% των Ελλήνων βιώνει «καταστροφικές» ιδιωτικές δαπάνες υγείας - Η χειρότερη θέση στην Ευρωζώνη

16:46

Wall Street: Εν αναμονή κρίσιμων στοιχείων που θα της δώσουν κατεύθυνση

16:25

ΙΣΑ: Πραγματοποιήθηκε το δεύτερο Μεταπτυχιακό Σεμινάριο «Η ορθολογική διαχείριση των αντιβιοτικών στο νοσοκομείο»

16:17

Κικίλιας: Επενδύσεις σε ναυτιλία και λιμενικές υποδομές η μεγάλη ευκαιρία της ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη

15:52

Μητσοτάκης: Ο αντισημιτισμός και το μίσος δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας

15:48

Τσιάρας: Μονόδρομος η δύσκολη μεταρρύθμιση για τη διαφάνεια στο σύστημα των ενισχύσεων

15:39

ΗΠΑ: Ένα άτομο κρατείται από την αστυνομία για τους πυροβολισμούς με δύο νεκρούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

15:26

Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στην Αθήνα οι κατηγορούμενοι από την Κρήτη για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ

15:17

Να επανέλθουν στον θεσμικό διάλογο καλούν τους αγρότες ΕΒΕΘ - ΒΕΘ - ΣΒΕ - ΣΕΒΕ

14:58

Μπρατάκος: Ο διάλογος δεν είναι επιλογή, είναι ευθύνη

14:37

Ζελένσκι: Η ειρηνευτική συμφωνία πρέπει να αποτρέπει την ανανέωση της ρωσικής επιθετικότητας

14:27

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν Παπασταύρου και Τσάφος για το Συμβούλιο των υπ. Ενέργειας της ΕΕ

14:21

Μητσοτάκης: Θα συναντηθεί τη Δευτέρα με την Πρόεδρο της Μολδαβίας Maia Sandu

14:03

Οικογένεια Ανιέλι σε Tether: Η Γιουβέντους δεν πωλείται

13:45

Πρωταθλήτρια στη μείωση της φοροδιαφυγής η Ελλάδα

13:37

Οι Ουκρανοί έπληξαν ρωσικούς στόχους ενεργειακού ενδιαφέροντος

13:32

Ερευνητική αποστολή Ελλήνων επιστημόνων αποκαλύπτει το παρελθόν της Ερυθράς Θάλασσας