BACKSTORY

Η Cosmote, η ΕΠΟ και τα τηλεοπτικά - 12 χρόνια... φαγούρα για τα θαλάσσια αιολικά

23-06-2022 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Cosmote, η ΕΠΟ και τα τηλεοπτικά - 12 χρόνια... φαγούρα για τα θαλάσσια αιολικά
cosmote e value contact center
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ανησυχία πληροφορούμαι ότι έχει προκληθεί στην Cosmote από τις εξελίξεις σε σχέση με τα τηλεοπτικά δικαιώματα στο ποδόσφαιρο. Και μάλιστα εκεί που ο όμιλος βρισκόταν σε πελάγη ευτυχίας μετά τη συμφωνία - ματ να αποκτήσει για μία τριετία τα δικαιώματα του Ολυμπιακού. Του μαγαζιού γωνία… Όμως οι τελευταίες εξελίξεις από την πλευρά της ΕΠΟ έχουν αρχίσει να προβληματίζουν. Και αυτό διότι ο νέος προθέσεις κ. Μπαλτάκος επιμένει για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών από τη μεθεπόμενη σεζόν. Και ενέκρινε μόνο τον πρώτο χρόνο της τριετούς συμφωνίας Cosmote και Ολυμπιακού.

Το ότι Μπαλτάκος και Ολυμπιακός αποτελούν και θα αποτελέσουν εκρηκτικό μέτωπο δεν χρειάζεται και πολύ ανάλυση… Όπως και ότι η ΕΠΟ μπορεί να θέλει κεντρική διαχείριση αλλά δεν είναι διόλου βέβαιο ότι θα την καταφέρει. Οι εξελίξεις λοιπόν μπορεί να έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αντιπαλότητα. Η Cosmote πάντως δεν είναι παράλογο που έχει μια ανησυχία. Γιατί στο κάτω κάτω αν υπάρξει κεντρική διαχείριση και για όποιες ομάδες - γιατί δεν θα είναι διόλου μα διόλου εύκολο ή εφικτό (και όχι μόνο λόγω Ολυμπιακού που έχει στα χέρια του νόμιμο τριετές συμβόλαιο), δεν είναι βέβαιο ότι ο όμιλος που σήμερα έχει το πάνω χέρι στη λίγκα, θα εξακολουθήσει να το έχει. Μπορεί να ξαναμπεί στο παιχνίδι δυναμικά η Nova. Μπορεί και τρίτος παίκτης…

Ψάχνουμε προσωπικό και δεν βρίσκουμε είπε ο CEO της Vodafone Χάρης Μπρουμίδης σε δημοσιογραφικό τραπέζι. Και το πρόβλημα εντοπίζεται σε στελέχη κορυφής και σε προσωπικό που ξεκινά τώρα την καριέρα του. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη Vodafone αλλά και σε άλλες εταιρίες του κλάδου. Και βλέπω συντόμως οι μισθοί να απογειώνονται γιατί αλλιώς οι εταιρίες θα ξεμείνουν από εργαζόμενους. Κατά τα άλλα η χώρα έχει ανεργία. Μόνο που η ανεργία είναι πλέον διαρθρωτική καθώς υπάρχει προσφορά για επαγγέλματα που δεν έχουν ζήτηση ενώ σε άλλα η προσφορά είναι πλεονάζουσα.

Άσχετο αλλά αναρωτιέμαι σε πόσες επιτροπές ελέγχου εισηγμένων μπορεί να είναι Πρόεδρος κάποιος αλλά και σε πόσες επιτροπές ελέγχου μπορεί να μετέχει ως μέλος. Όχι τίποτα αλλά για να καταλάβω πως ορίζεται η έννοια του φασόν και της πλήρωσης όχι των τυπικών αλλά των ουσιαστικών κριτηρίων για μια Επιτροπή Ελέγχου.

«Το 2010 κι ενώ είχαν δρομολογηθεί σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις στα θαλάσσια αιολικά πάρκα από Έλληνες και διεθνείς επενδυτές, που θα είχαν πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ελληνική οικονομία και την ελληνική βιομηχανία, με μία ακατανόητη απόφασή της η τότε κυβέρνηση πάγωσε κάθε δραστηριότητα στον τομέα. Βρισκόμαστε σήμερα, 12 χρόνια μετά, ακόμα στο ίδιο σημείο. Κι ακόμα ψάχνουμε να βρούμε το άριστο, σε βάρος αυτού που μπορεί άμεσα να υλοποιηθεί και να φέρει ανάπτυξη και άμεσα οικονομικά οφέλη. Ας προχωρήσουμε επιτέλους με τις επενδύσεις που είχαν από το 2010 δρομολογηθεί κι ας δούμε και στην πορεία τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε. Αλλιώς θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τα χρόνια να περνούν χωρίς τίποτα τελικά να γίνεται». Τάδε έφη Γιώργος Περιστέρης και οι δύο επενδύσεις που είχαν δρομολογηθεί ήταν του Φειδάκη (RF) και του Κοπελούζου που οι άνθρωποι τραβάνε τα μαλλιά τους με τόσα που αντιμετωπίζουν τόσα χρόνια.

Για να δείτε πόσο περίπατο πάνε τα πράσινα τα οποία θα γίνουν πράσινα άλογα, αξιωματούχος Τσέχος απευθυνόμενος στην Ε.Ε. είπε πως… θα κάψουμε ότι βρούμε... Ποιο κλίμα, ποιος άνθρακας, ποιο αποτύπωμα!

Θέλω να συγχαρώ τους δύο αντιπροέδρους στο Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΕ: Toν κο Μεγάλου Α (σ.σ. αντιπρόεδρο) και τον κο Λαζαρίδη Β (σ.σ. αντιπρόεδρο).

Ο σύνδεσμος λέει να αναδιοργανωθεί δομικά στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Δ.Σ.

Ό,τι και να λέμε για την τουριστική επιχειρηματικότητα αν το ενεργειακό δε λυθεί θα καταλήξουμε σε κρίση βαθιά όπως αναφέρουν πολλοί ξένοι αναλυτές. Κι ας λέμε εμείς ότι δεν έχουμε πρόβλημα. Θα έχετε απαντούν αυτοί πολλώ μάλλον που επενδυτική βαθμίδα πριν την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση δε βλέπουμε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Η Express αποκαλύπτει τη γοητεία της Σίφνου στο βρετανικό κοινό​​​​​​​​​​​

23:35

Ρωσία: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από επιθέσεις ουκρανικών drones

23:15

Ρωσία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 21 τραυματίες από την έκρηξη βόμβας κοντά σε εστιατόριο της Μόσχας

22:48

Ευρωπαϊκή Δύναμη έκανε έλεγχο σε ένα τάνκερ του ρωσικού «σκιώδους στόλου» στη Μεσόγειο

22:18

Μενδώνη: Η Αμφίπολη εξελίσσεται σε διεθνή αρχαιολογικό προορισμό

22:06

Μητσοτακης: Αποχαιρετώ με συγκίνηση μία προσωπικότητα που σφράγισε την ίδια την εξέλιξη της Μεταπολίτευσης

21:47

Ινδονησία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί και 41 αγνοούμενοι από φωτιά που ξέσπασε σε φέρι

21:18

Χανιά: Δύο συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών

21:00

Μια ακόμα νύχτα μάχης με τις φλόγες στη δυτική Αττική

20:51

Συλλυπητήρια Ν. Δένδια για το θανάτο του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη

20:48

Μαρινάκης: Η πατρίδα υποκλίνεται στη μνήμη των δύο ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας το καθήκον

20:44

Μητσοτάκης: Μετέβη εκ νέου στο Συντονιστικό Κέντρο

20:35

Τουρνάς: Συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των δύο μελών του πληρώματος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου

20:31

Ανδρουλάκης: Η πατρίδα μας ζει πολύ δύσκολες στιγμές τις τελευταίες μέρες

20:20

Μητσοτάκης: Θλίψη απ' την απώλεια δύο μαχητών της πρώτης γραμμής στον πόλεμο με τις φωτιές

20:00

Τουλάχιστον 15 άτομα σκοτώθηκαν στη Γάζα από ισραηλινές επιθέσεις

19:30

Το μεγάλο sell off στις μετοχές της τεχνητής νοημοσύνης: Έφτασε η αγορά στον πυθμένα;

19:19

Στην περιοχή των πυρκαγιών η Ειρήνη Αγαπηδάκη με τις ΚΟΜY

19:03

Θραύσματα drone έπεσαν σε ρουμανικό έδαφος κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

18:56

Έφυγε απ' τη ζωή ο Γ. Βαρβιτσιώτης - Ήταν πυλώνας της παράταξης τονίζει ο Κ. Χατζηδάκης

18:47

Τις 33 έφτασαν οι συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιάς σε πέντε ημέρες

18:34

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση θυμήθηκε το ΕΔΣ που η ίδια υπονόμευσε

18:29

Ρωσία: Πλήγματα στο ουκρανικό λιμάνι του Μικολάιβ

17:57

Ισπανία: Τουλάχιστον 72 νεκροί από το μαζικό κύμα μεταναστών της Πέμπτης στο θύλακα της Θέουτα

17:50

Κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ θα διενεργήσουν αυτοψίες στις πληγείσες απ' τις φωτιές περιοχές

17:14

Συνελήφθη 26χρονος για τη δολοφονία της 38χρονης Βρετανίδας στην Κυψέλη

16:56

Το στεγαστικό επιτείνει τη δημογραφική κρίση - Αναβάλουν την δημιουργία οικογένειας οι νέοι και παραμένουν στην πατρική εστία

16:35

Κομισιόν: Επιβεβαιώνει την επαναφορά της διαπίστευσης του Οργανισμού Πληρωμών της ΑΑΔΕ

16:26

Σύγκρουση δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων στην Ψάθα - Δύο νεκροί, δύο εντοπίστηκαν σώοι

16:18

Στις φλόγες το όρος Πατέρας - Λίγα χλμ απ' τα Μέγαρα οι φλόγες