BACKSTORY

Εταιρείες φαντάσματα και κορόιδα - Η Coca Cola, η Ρωσία, τα αποθέματα - Του valuer το κάγκελο

20-04-2022 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εταιρείες φαντάσματα και κορόιδα - Η Coca Cola, η Ρωσία, τα αποθέματα - Του valuer το κάγκελο
Τράπεζα Πειραιώς
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Χθες έγινε σαφές στην παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου της Τράπεζας Πειραιώς πως η στόχευση αφορά κυρίως τη διαχείριση κεφαλαίων. Από εκεί θα βγουν τα χρήματα. Σε ό,τι αφορά στα έσοδα τόκων αυτά σχετίζονται ασφαλώς με την άνοδο των επιτοκίων. Έτσι η μεταβλητή είναι αστάθμητη. Επομένως, στόχος κεφάλαια από τις καταθέσεις να κατευθυνθούν προς τα αμοιβαία και αλλού.

Σε ό,τι αφορά στη νέα γενιά και την ηλεκτρονική τράπεζα ας σημειωθεί πως και εκεί οι προμήθειες είναι εκείνες που δίνουν τα χρήματα. Γιατί η νέα γενιά σοβαρές αποταμιεύσεις δεν έχει. Να πούμε πάντως πως εκεί προβάδισμα σε σχέση με το σύνολο των τραπεζών και μάλιστα σοβαρό έχει η Viva.

Για να ξέρετε πάντως οι κεντρικές τράπεζες από πιστωτική χαλάρωση προχωρούν σε ένα περιβάλλον σφιχτότερο.

Για 4ο συνεχόμενο μήνα η τάση στα ελληνικά ομόλογα είναι πτωτική.

Το έχουν τερματίσει γενικώς με το valuer οι τράπεζες. Όσοι έκαναν έμβασμα από μία τράπεζα σε άλλη την περασμένη Παρασκευή, οι δικαιούχοι θα περιμένουν σήμερα να δουν τα λεφτά. Αργίες και valuer, άφησαν μία χαρά τα λεφτά στις τράπεζες. Για αυτό όσοι ετοιμάζεστε για τίποτα πληρωμές προσεχώς, από Μεγάλη Πέμπτη και μετά, έχετε υπόψιν ότι τα λεφτάκια θα φτάσουν... μετα-πασχαλινά. Για να μη δημιουργούνται και παρεξηγήσεις...

Σε άλλο level ανεβαίνει η Intrakat που μαζί με τη Bouygues Batiment International πήρε τη δουλειά του συμβούλου για την ανέγερση του Πύργου του Ελληνικού. Και αυτό γιατί ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός και η εταιρεία έδειξε ότι έχει τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου δεδομένου ότι το έργο είναι πολυσύνθετο και χρειάζεται οργάνωση. Έχω δε την αίσθηση ότι η συγκεκριμένη ανάθεση αποτελεί διαβατήριο και για επόμενες.

Μιας και μιλάμε όμως για μία επένδυση, όπως το Ελληνικό, όπως άλλωστε και για όλα τα μεγάλα κατασκευαστικά projects, είναι σαφές πως η άνοδος των οικοδομικών υλικών δεν είναι και ο καλύτερος σύμμαχος εφόσον δεν μπει φρένο. Βέβαια εξ όσων είμαι σε θέση να γνωρίζω η Lamda που είναι σοβαρό μαγαζί έχει λάβει τα μέτρα της.

Οι εταιρείες φαντάσματα καλά κρατούν στην Ελλάδα με το ψάρεμα για κορόιδα σε ανυποψίαστους στους οποίους υπόσχονται μεγάλα χρηματιστηριακά κέρδη να συνεχίζεται. Το ερώτημα που τίθεται είναι πως συνεχίζουν να διακινούνται χρήματα μέσα από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα όταν υποτίθεται ότι υπάρχουν συστήματα εντοπισμού ύποπτων συναλλαγών. Επί τη ευκαιρία αληθεύει ότι στο κόλπο με την περίφημη Alternativa υπήρχαν μετρητά σε λογαριασμό ελληνικής τράπεζας παρένθετης εταιρείας σφραγίδας πάνω από 500.000 ευρώ; Αληθεύει επίσης ότι μια νεαρά καλλονή εκ Κορινθίας ορμώμενη και πωλήτρια αέρα κοπανιστού σε ανυποψίαστους διατηρεί κατάστημα διασκέδασης στου Ψυρρή; Προφανώς από τη σκληρή της εργασία θα είναι.

Υπομονή μέχρι τις 12 Μαΐου θα πρέπει να κάνουν οι επενδυτές της Coca Cola για να ενημερωθούν για το πρώτο τρίμηνο και κυρίως για τις επιπτώσεις από τη Ρωσία όπου η μητρική αμερικάνικη έχει ανακοινώσει ότι σταματά την προμήθεια συμπυκνώματος στη Ρωσία όπου η Τρία Έψιλον έχει ούτε ένα ούτε δύο αλλά δέκα εργοστάσια. Και χωρίς συμπύκνωμα ως γνωστόν Coca Cola δεν παράγεται. Εκτός και αν υπάρχουν... εναλλακτικές. Σημειωτέον ότι στα ρωσικά supermarkets υπάρχει Coca Cola εν αφθονία και οι τιμές είναι μια χαρά καθώς το δίλιτρο μπουκάλι πωλείται προς 160 ρούβλια ή 1,83 ευρώ περίπου ενώ το κουτάκι στα 0,85 ευρώ δηλαδή είναι λίγο τσιμπημένο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:15

Ελληνικό: Εφτασε στα 200 μέτρα ο Riviera Tower

17:10

Wall Street: Άνοδος παρά τη κλιμάκωση ΗΠΑ-Ιράν και τις πιέσεις στις μετοχές AI

17:08

Morgan Stanley: «Κλειδί» για την Ελλάδα η διατήρηση υψηλής ανάπτυξης

17:03

Δύο νέοι γενικοί γραμματείς στα υπουργεία Υγείας και Προτασίας του Πολίτη

16:52

ΑΑΔΕ: Νέες απλουστεύσεις για τις επαναλαμβανόμενες εισαγωγές όμοιων εμπορευμάτων

16:40

UNCTAD: Ιστορικό υψηλό για τις ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα το 2025 με 12,86 δισ. δολάρια

16:27

Κίνα: Πυρκαγιά σε εργοστάσιο παπουτσιών - Ο Σι αναφέρει ότι «προκάλεσε σημαντικές απώλειες»

16:16

Φρουροί της Επανάστασης: Οι επιθέσεις των ΗΠΑ διαταράσσουν το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

16:05

Παπαθανάσης: Η επόμενη προγραμματική περίοδος 2028-2034 αποτελεί μια κρίσιμη ευκαιρία για τη χώρα μας

15:57

Παπασταύρου: Κρίσιμος ο ρόλος της Ελλάδας στη νέα ενεργειακή αρχιτεκτονική

15:45

Τρία ελληνικά νησιά στα 25 κορυφαία του κόσμου για το 2026

15:39

Το κύμα καύσωνα που πλήττει τη Γαλλία θα συνεχιστεί μέχρι τις 14 Ιουλίου

15:35

Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το εθνικό πλαίσιο εφαρμογής του AI Act

15:30

Παλαιστίνη: Ο πρόεδρος Αμπάς ανακοίνωσε τη διεξαγωγή εκλογών στις 28 Νοεμβρίου

15:28

2001 - 2026: Διπλάσιος μισθός, μισό καλάθι…

15:27

Τι κοστίζει «χρυσάφι» στην Ελλάδα

15:27

Πάνω από 1.700 πλεονάζοντες θάνατοι στο Βέλγιο από τον καύσωνα στα τέλη Ιουνίου

15:18

Ο Πούτιν θα κατευθυνθεί προς την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία δηλώνουν ρωσικές πηγές

15:14

Optima Bank: Τα 7 top picks για το β' εξάμηνο - Γιατί βλέπει συνέχεια της ανόδου στο Χρηματιστήριο

15:04

Η Alpha Bank ενισχύει τη συνεργασία με ElevenLabs - Νέος φωνητικός ΑΙ βοηθός

14:53

Πείνα ή συνήθεια; Τα σημάδια που αποκαλύπτουν τη διαφορά

14:43

Κοντογεώργης: Πρωταγωνιστεί η ελληνική περιφέρεια στο εθνικό πρόγραμμα για νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

14:33

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα χωρίς φωνές και αντάρα κερδίζει στην εξωτερική πολιτική

14:28

Μπρατάκος: Σημαντικές δυνατότητες για την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας - Πορτογαλίας

14:24

Voucher για βιβλία: Πώς να κάνετε αίτηση

14:19

Η Πειραιώς συμβάλλει στην ανάπτυξη του ελληνικού ελαιόλαδου

14:14

Αναγκαστική προσγείωση F-16 στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου

14:12

Μέτσολα: Η Ελλάδα αντιλήφθηκε έγκαιρα τις νέες γεωπολιτικές προκλήσεις και επένδυσε στην άμυνά της

14:08

Η Ευρώπη αντιμέτωπη με τις πλημμύρες: Το οικονομικό κόστος για την Ελλάδα

14:03

Χθες, το 99% των κατοίκων της Γης είπε μαζί καλημέρα: Το μοναδικό φαινόμενο