BACKSTORY

Εταιρείες φαντάσματα και κορόιδα - Η Coca Cola, η Ρωσία, τα αποθέματα - Του valuer το κάγκελο

20-04-2022 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εταιρείες φαντάσματα και κορόιδα - Η Coca Cola, η Ρωσία, τα αποθέματα - Του valuer το κάγκελο
Τράπεζα Πειραιώς
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Χθες έγινε σαφές στην παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου της Τράπεζας Πειραιώς πως η στόχευση αφορά κυρίως τη διαχείριση κεφαλαίων. Από εκεί θα βγουν τα χρήματα. Σε ό,τι αφορά στα έσοδα τόκων αυτά σχετίζονται ασφαλώς με την άνοδο των επιτοκίων. Έτσι η μεταβλητή είναι αστάθμητη. Επομένως, στόχος κεφάλαια από τις καταθέσεις να κατευθυνθούν προς τα αμοιβαία και αλλού.

Σε ό,τι αφορά στη νέα γενιά και την ηλεκτρονική τράπεζα ας σημειωθεί πως και εκεί οι προμήθειες είναι εκείνες που δίνουν τα χρήματα. Γιατί η νέα γενιά σοβαρές αποταμιεύσεις δεν έχει. Να πούμε πάντως πως εκεί προβάδισμα σε σχέση με το σύνολο των τραπεζών και μάλιστα σοβαρό έχει η Viva.

Για να ξέρετε πάντως οι κεντρικές τράπεζες από πιστωτική χαλάρωση προχωρούν σε ένα περιβάλλον σφιχτότερο.

Για 4ο συνεχόμενο μήνα η τάση στα ελληνικά ομόλογα είναι πτωτική.

Το έχουν τερματίσει γενικώς με το valuer οι τράπεζες. Όσοι έκαναν έμβασμα από μία τράπεζα σε άλλη την περασμένη Παρασκευή, οι δικαιούχοι θα περιμένουν σήμερα να δουν τα λεφτά. Αργίες και valuer, άφησαν μία χαρά τα λεφτά στις τράπεζες. Για αυτό όσοι ετοιμάζεστε για τίποτα πληρωμές προσεχώς, από Μεγάλη Πέμπτη και μετά, έχετε υπόψιν ότι τα λεφτάκια θα φτάσουν... μετα-πασχαλινά. Για να μη δημιουργούνται και παρεξηγήσεις...

Σε άλλο level ανεβαίνει η Intrakat που μαζί με τη Bouygues Batiment International πήρε τη δουλειά του συμβούλου για την ανέγερση του Πύργου του Ελληνικού. Και αυτό γιατί ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός και η εταιρεία έδειξε ότι έχει τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου δεδομένου ότι το έργο είναι πολυσύνθετο και χρειάζεται οργάνωση. Έχω δε την αίσθηση ότι η συγκεκριμένη ανάθεση αποτελεί διαβατήριο και για επόμενες.

Μιας και μιλάμε όμως για μία επένδυση, όπως το Ελληνικό, όπως άλλωστε και για όλα τα μεγάλα κατασκευαστικά projects, είναι σαφές πως η άνοδος των οικοδομικών υλικών δεν είναι και ο καλύτερος σύμμαχος εφόσον δεν μπει φρένο. Βέβαια εξ όσων είμαι σε θέση να γνωρίζω η Lamda που είναι σοβαρό μαγαζί έχει λάβει τα μέτρα της.

Οι εταιρείες φαντάσματα καλά κρατούν στην Ελλάδα με το ψάρεμα για κορόιδα σε ανυποψίαστους στους οποίους υπόσχονται μεγάλα χρηματιστηριακά κέρδη να συνεχίζεται. Το ερώτημα που τίθεται είναι πως συνεχίζουν να διακινούνται χρήματα μέσα από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα όταν υποτίθεται ότι υπάρχουν συστήματα εντοπισμού ύποπτων συναλλαγών. Επί τη ευκαιρία αληθεύει ότι στο κόλπο με την περίφημη Alternativa υπήρχαν μετρητά σε λογαριασμό ελληνικής τράπεζας παρένθετης εταιρείας σφραγίδας πάνω από 500.000 ευρώ; Αληθεύει επίσης ότι μια νεαρά καλλονή εκ Κορινθίας ορμώμενη και πωλήτρια αέρα κοπανιστού σε ανυποψίαστους διατηρεί κατάστημα διασκέδασης στου Ψυρρή; Προφανώς από τη σκληρή της εργασία θα είναι.

Υπομονή μέχρι τις 12 Μαΐου θα πρέπει να κάνουν οι επενδυτές της Coca Cola για να ενημερωθούν για το πρώτο τρίμηνο και κυρίως για τις επιπτώσεις από τη Ρωσία όπου η μητρική αμερικάνικη έχει ανακοινώσει ότι σταματά την προμήθεια συμπυκνώματος στη Ρωσία όπου η Τρία Έψιλον έχει ούτε ένα ούτε δύο αλλά δέκα εργοστάσια. Και χωρίς συμπύκνωμα ως γνωστόν Coca Cola δεν παράγεται. Εκτός και αν υπάρχουν... εναλλακτικές. Σημειωτέον ότι στα ρωσικά supermarkets υπάρχει Coca Cola εν αφθονία και οι τιμές είναι μια χαρά καθώς το δίλιτρο μπουκάλι πωλείται προς 160 ρούβλια ή 1,83 ευρώ περίπου ενώ το κουτάκι στα 0,85 ευρώ δηλαδή είναι λίγο τσιμπημένο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:43

Η UEFA αίρει την απειλή μποϊκοτάζ των διοργανώσεων της FIFA

23:40

Nvidia: Σπάει τα κοντέρ με έσοδα 96,2 δισ. δολαρίων – Πάνω από τις προβλέψεις κέρδη και πωλήσεις

23:29

Salesforce: Ποντάρει στην AI και καθησυχάζει τη Wall Street – Άλμα 7% για τη μετοχή

23:24

Πετρέλαιο: Σταθεροποίηση τιμών μετά το deal Ιράν-Ομάν για τα Στενά του Ορμούζ

23:21

Ιράν: Ο πρωθυπουργός του Κατάρ θα επισκεφθεί αύριο την Τεχεράνη

23:16

Wall Street: Επιφυλακτικότητα μετά τον πληθωρισμό

23:00

Βουλή: Ρυθμίσεις για την υλοποίηση του προγράμματος «Διπλή Ανάπλαση»

22:57

ΕΕ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε διάλογο με τη Meta για τον εθιστικό σχεδιασμό των πλατφορμών της

22:41

Νεπάλ – πλημμύρες: Διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια στις πληγείσες περιοχές

22:24

Χρυσός και Bitcoin μαζί στο «καταφύγιο» των επενδυτών – Ρεκόρ εισροών 7 δισ. δολαρίων

21:55

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πλήγμα σε φορτηγό πλοίο στο λιμάνι του Ισμαήλ

21:46

Μπιλ Γκέιτς: «Δεν υπάρχει σχέδιο» για την ανατροπή που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη

21:38

Τουρκία: Η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης στην απόφαση του ΕΔΔΑ για τον Οσμάν Καβάλα

21:25

Νεπάλ: Η κατάρρευση παγετώνα ενδέχεται να προκάλεσε τη φονική ξαφνική πλημμύρα

21:12

Γαλλία: Ο αριθμός των παιδιών που κοιμούνται στον δρόμο αυξήθηκε κατά 42% από το 2022

20:56

Η ιταλική κυβέρνηση παρατείνει τη μείωση των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης και ετοιμάζει μονιμότερο μέτρο

20:45

ΕΔΟΑΟ: Η παραγωγή οίνου επιστρέφει στα κανονικά επίπεδα

20:31

Νεπάλ: Σε 160 ανήλθαν οι νεκροί από τις πλημμύρες - Εκατοντάδες τουρίστες αγνοούνται

20:17

«Συναγερμός» στο αμερικανικό οπλοστάσιο

20:11

Apple: Στις 9 Σεπτεμβρίου το event για παρουσίαση του νέου iPhone

20:02

Εντοπίστηκε λέμβος με περίπου 60 μετανάστες νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων

19:51

Bloomberg: Η Ρωσία εξετάζει κλιμάκωση του πολέμου με χτυπήματα στο Κίεβο

19:47

Εντατικοποίηση ελέγχων στον αιγιαλό και αυστηρά πρόστιμα σε επιχειρήσεις

19:36

Ευρωαγορές: Ήπιες διακυμάνσεις μετά τις εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ

19:27

Austriacard: Στα 186,6 εκατ. ευρώ τα έσοδα το α' εξάμηνο

19:01

ΗΠΑ: Fed, NASA, υπουργείο Δικαιοσύνης και Γερουσία έπεσαν θύματα κινέζων χάκερ

18:58

Ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με την υποψήφια για τη θέση του γγ του ΟΗΕ

18:45

Πυρκαγιά από drone κατέστρεψε αποθήκη της ρωσικής Wildberries στην περιοχή Ταμπόφ της Ρωσίας

18:31

Συνάντηση Μητσοτάκη με την Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου

18:17

Στην Ολομέλεια την Πέμπτη το νέο πλαίσιο για τη διεύρυνση των επιλογών συμπληρωματικής συνταξιοδοτικής αποταμίευσης