BACKSTORY

Εταιρείες φαντάσματα και κορόιδα - Η Coca Cola, η Ρωσία, τα αποθέματα - Του valuer το κάγκελο

20-04-2022 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εταιρείες φαντάσματα και κορόιδα - Η Coca Cola, η Ρωσία, τα αποθέματα - Του valuer το κάγκελο
Τράπεζα Πειραιώς

Χθες έγινε σαφές στην παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου της Τράπεζας Πειραιώς πως η στόχευση αφορά κυρίως τη διαχείριση κεφαλαίων. Από εκεί θα βγουν τα χρήματα. Σε ό,τι αφορά στα έσοδα τόκων αυτά σχετίζονται ασφαλώς με την άνοδο των επιτοκίων. Έτσι η μεταβλητή είναι αστάθμητη. Επομένως, στόχος κεφάλαια από τις καταθέσεις να κατευθυνθούν προς τα αμοιβαία και αλλού.

Σε ό,τι αφορά στη νέα γενιά και την ηλεκτρονική τράπεζα ας σημειωθεί πως και εκεί οι προμήθειες είναι εκείνες που δίνουν τα χρήματα. Γιατί η νέα γενιά σοβαρές αποταμιεύσεις δεν έχει. Να πούμε πάντως πως εκεί προβάδισμα σε σχέση με το σύνολο των τραπεζών και μάλιστα σοβαρό έχει η Viva.

Για να ξέρετε πάντως οι κεντρικές τράπεζες από πιστωτική χαλάρωση προχωρούν σε ένα περιβάλλον σφιχτότερο.

Για 4ο συνεχόμενο μήνα η τάση στα ελληνικά ομόλογα είναι πτωτική.

Το έχουν τερματίσει γενικώς με το valuer οι τράπεζες. Όσοι έκαναν έμβασμα από μία τράπεζα σε άλλη την περασμένη Παρασκευή, οι δικαιούχοι θα περιμένουν σήμερα να δουν τα λεφτά. Αργίες και valuer, άφησαν μία χαρά τα λεφτά στις τράπεζες. Για αυτό όσοι ετοιμάζεστε για τίποτα πληρωμές προσεχώς, από Μεγάλη Πέμπτη και μετά, έχετε υπόψιν ότι τα λεφτάκια θα φτάσουν... μετα-πασχαλινά. Για να μη δημιουργούνται και παρεξηγήσεις...

Σε άλλο level ανεβαίνει η Intrakat που μαζί με τη Bouygues Batiment International πήρε τη δουλειά του συμβούλου για την ανέγερση του Πύργου του Ελληνικού. Και αυτό γιατί ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός και η εταιρεία έδειξε ότι έχει τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου δεδομένου ότι το έργο είναι πολυσύνθετο και χρειάζεται οργάνωση. Έχω δε την αίσθηση ότι η συγκεκριμένη ανάθεση αποτελεί διαβατήριο και για επόμενες.

Μιας και μιλάμε όμως για μία επένδυση, όπως το Ελληνικό, όπως άλλωστε και για όλα τα μεγάλα κατασκευαστικά projects, είναι σαφές πως η άνοδος των οικοδομικών υλικών δεν είναι και ο καλύτερος σύμμαχος εφόσον δεν μπει φρένο. Βέβαια εξ όσων είμαι σε θέση να γνωρίζω η Lamda που είναι σοβαρό μαγαζί έχει λάβει τα μέτρα της.

Οι εταιρείες φαντάσματα καλά κρατούν στην Ελλάδα με το ψάρεμα για κορόιδα σε ανυποψίαστους στους οποίους υπόσχονται μεγάλα χρηματιστηριακά κέρδη να συνεχίζεται. Το ερώτημα που τίθεται είναι πως συνεχίζουν να διακινούνται χρήματα μέσα από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα όταν υποτίθεται ότι υπάρχουν συστήματα εντοπισμού ύποπτων συναλλαγών. Επί τη ευκαιρία αληθεύει ότι στο κόλπο με την περίφημη Alternativa υπήρχαν μετρητά σε λογαριασμό ελληνικής τράπεζας παρένθετης εταιρείας σφραγίδας πάνω από 500.000 ευρώ; Αληθεύει επίσης ότι μια νεαρά καλλονή εκ Κορινθίας ορμώμενη και πωλήτρια αέρα κοπανιστού σε ανυποψίαστους διατηρεί κατάστημα διασκέδασης στου Ψυρρή; Προφανώς από τη σκληρή της εργασία θα είναι.

Υπομονή μέχρι τις 12 Μαΐου θα πρέπει να κάνουν οι επενδυτές της Coca Cola για να ενημερωθούν για το πρώτο τρίμηνο και κυρίως για τις επιπτώσεις από τη Ρωσία όπου η μητρική αμερικάνικη έχει ανακοινώσει ότι σταματά την προμήθεια συμπυκνώματος στη Ρωσία όπου η Τρία Έψιλον έχει ούτε ένα ούτε δύο αλλά δέκα εργοστάσια. Και χωρίς συμπύκνωμα ως γνωστόν Coca Cola δεν παράγεται. Εκτός και αν υπάρχουν... εναλλακτικές. Σημειωτέον ότι στα ρωσικά supermarkets υπάρχει Coca Cola εν αφθονία και οι τιμές είναι μια χαρά καθώς το δίλιτρο μπουκάλι πωλείται προς 160 ρούβλια ή 1,83 ευρώ περίπου ενώ το κουτάκι στα 0,85 ευρώ δηλαδή είναι λίγο τσιμπημένο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

00:28

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Νέος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ ο Μπόρις Βούτσιτς

00:17

Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για Μ. Ανατολή - Η αναφορά στις τιμές ενέργειας

23:56

Ιταλία: Πέθανε ο ιδρυτής της Λέγκα, Ουμπέρτο Μπόσι

23:45

ΜΚΟ: Σε ιστορικό χαμηλό ο βαθμός ελευθερίας στις ΗΠΑ

23:34

Τέσσερις στους 10 Γάλλους ακυρώνουν διακοπές σε χώρες της Μέσης Ανατολής

23:23

Περιφέρειας Αττικής: 301 έργα 2,5 δισ. ευρώ έως το 2028

23:12

Λευκορωσία: Απελευθέρωσε 250 κρατούμενους - Οι ΗΠΑ συμφώνησαν σε άρση κυρώσεων

23:01

Το 65% των Αμερικανών πιστέυει ότι ο Τραμπ θα διατάξει χερσαία επίθεση στο Ιράν

22:50

Σε χαμηλό 1,5 μήνα ο χρυσός με απώλειες 4,3% - Πτωτικό «7 στα 7»

22:38

Δανία και Ιταλία ζητούν ενισχυμένους ελέγχους συνόρων υπό το φόβο μεταναστευτικού κύματος

22:27

«Κόκκινο 2x2» στη Wall Street - Μάζεψαν τις απώλειες οι δείκτες

22:14

Συνάντηση Γ. Κεφαλογιάννη με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα

22:12

Πετρέλαιο: Ο Νετανιάχου «φρέναρε» το ράλι - Απώλειες πάνω από 3% για WTI

22:04

Μαρινάκης: «Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ διαστρεβλώνει πλήρως συνειδητά τα λεγόμενά μου»

21:56

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Double score για ΝΔ - Στο 31,1% στην εκτίμηση ψήφου

21:44

Κικίλιας: «Η ελληνική πολιτεία στέκεται με ευγνομωσύνη στους ανθρώπους που έπεσαν στο καθήκον»

21:35

Μήνυμα Νετανιάχου για Στενά του Ορμούζ: «Χρειάζεται και χερσαία εμπλοκή» - Οι 3 στόχοι

21:30

Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα μέτρα κατά της αθέμιτης κερδοφορίας

21:21

Πιερρακάκης: «Να εστιάσουμε στο πώς θα στηρίξουμε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και πολίτες»

21:15

Στουρνάρας: «Ανθεκτική η ελληνική οικονομία καθώς βασίζεται σε ισχυρά θεμέλια»

21:10

Μετσόλα: Η Ευρώπη πρέπει να γίνει ισχυρή οικονομική δύναμη για να μιλά τη «γλώσσα της ισχύος»

21:01

Σε 24ωρη απεργία οι σιδηροδρομικοί την Δευτέρα 23 Μαρτίου

21:00

Οι αγορές σε νευρική κρίση - Όλο και πιο κοντά τα «χειρότερα σενάρια»

20:58

Δημοσκόπηση MRB: Σταθερό προβάδισμα ΝΔ από ΠΑΣΟΚ - Τι λένε οι Έλληνες για τον πόλεμο

20:57

Δωρεάν οι λογαριασμοί καταθέσεων από την Τράπεζα Πειραιώς

20:44

Να φροντίσουμε τα του... Δήμου μας

20:35

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πωλήσεις όπλων άνω των 16 δισ. δολαρίων σε χώρες του Κόλπου

20:27

Δένδιας: Η συστοιχία Patriot προστατεύει σημαντικές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία

20:17

Σε ισχύ τα μέτρα για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο - Τι προβλέπεται

20:07

Alpha Bank: Προαιρετικό πακέτο υπηρεσιών χαμηλού κόστους και μηδενικές χρεώσεις για συνταξιούχους, μισθωτούς