BACKSTORY

Δάνεια: Τοπίο στην ομίχλη - Άξιος ο Space... - Ο Βαγγέλης στο Yellow

11-10-2021 | 07:37
Μοιράσου το

Σε ό, τι αφορά εκδόσεις των τραπεζών σας διευκρινίζω από τώρα...: Τρεχάτε ποδαράκια μου. Δεν υπάρχει ούτε στάση ούτε στάθμευση από τον SRB που επιζητάει εδώ και τώρα όλες οι τράπεζες να προχωρούν απρόσκοπτα τα προγράμματά τους με βάση τη Βασιλεία για μέχρι το 2025. Επομένως οι εκδόσεις αναμένεται να συνεχιστούν άμεσα και γρήγορα και δυνατά.

Είναι γεγονός πως η Πειραιώς αποτελεί την πρώτη τράπεζα που ήδη κατέθεσε αίτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης. Αναμένονται οι αιτήσεις και των υπολοίπων τραπεζών. Βέβαια τη μπουκιά από το στόμα των ελληνικών τραπεζών την τρώνε οι μεγάλες τράπεζες που δίνουν και χαμηλά επιτόκια. Μην πάει το μυαλό σας στις εμπορικές. Στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την EBRD αναφερόμαστε. Μετά θα γκρινιάζουμε ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν δίνουν δάνεια.

Από την άλλη πλευρά οι τιτλοποιήσεις τρέχουν. Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται οι σχετικές με το Frontier ανακοινώσεις.

Η ανάκαμψη φορέθηκε πολύ όμως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναζητούν δανεισμό και αυτό είναι κάτι που δε φαίνεται να το έχουν σύντομα. Το γιατί οι τράπεζες δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου θα μπορούσε κάποιος να το κατανοήσει άμεσα και γρήγορα. Όμως το πρόβλημα της χρηματοδότησης γι' αυτές τις επιχειρήσεις παραμένει σημαντικό. Άρα μια είναι η λύση. Συγχωνεύσεις και χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω Χρηματιστηρίου. Το πρώτο είναι απίθανο όσο δεν υπάρχει το δεύτερο.

Υπάρχει fund που φαίνεται πως ψήνεται να μπει στην Αttica Bank; Μακάρι να διατηρηθεί στη ζέστη μέχρι το τέλος.

Επί τη ευκαιρία μιας και το θύμισε φίλος επενδυτής. Με την MLS τι γίνεται; Όλα καλά; Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το παρακολουθεί ή ικανοποιείται με την αναστολή διαπραγμάτευσης και τα πρόστιμα που επέβαλε; Γιατί όπως και να το κάνουμε μπορεί όλοι να μιλάμε για τη Folli Follie αλλά έχω την εντύπωση ότι τα πράγματα εδώ είναι σοβαρά και απλά τα προσπερνάμε επειδή το «μαγαζί» ήταν μικρό.

Ναι, ναι, υπάρχουν και τέτοιοι άντρες. Που κάνουν τη σύζυγό τους εταίρο της χρηματιστηριακής τους περιουσίας. Την ώρα που άλλοι ψάχνουν πώς να αυτονομηθούν... Άξιοι λοιπόν. Όπως ο κ. Μπέλλος της Space που είχε σε ατομική μερίδα τις μετοχές του και τις μετέφερε σε Κοινή Επενδυτική Μερίδα που έχει με τη σύζυγό του. 

Κοκκαλέικο: Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται... Γιατί δεν είναι μόνο το θέμα της Ιντρασόφτ Ιντερνάσιοναλ άξιο προσοχής... 

Για το CVC το μπάσιμο στη ΔΕΗ ίσως αποδειχθεί η πιο επικερδής από τις επιλογές που έχει κάνει. Γιατί μέχρι στιγμής έχει μπει... στη μισή αγορά, αλλά απέχουν ακόμα πολύ από την επιτυχία οι επενδύσεις του. Να δούνε δηλαδή ποιες τελικά, γιατί για παράδειγμα στην Εθνική Ασφαλιστική όλο και αυξάνονται οι δυσκολίες... 

Το αδιαχώρητο υπήρξε, μου είπαν, στη σύναξη που διοργανώνει -κάθε Σάββατο- στο Yellow στην Κηφισιά ο Απόστολος. Και πώς να μην γίνει, αφού καλεσμένος της παρέας των μανατζαραίων, πρώην και νυν, ήταν αυτό το Σάββατο ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Εξωτερική πολιτική, οικονομία και ΚΙΝΑΛ στο επίκεντρο. Αλλά μιας και είπα τη λέξη επίκεντρο, σημειώστε ότι ο Βαγγέλης βρίσκετε όλο και περισσότερο σε αυτό... Με καίριες -είναι αλήθεια- παρεμβάσεις, συνεντεύξεις, έρχεται και συνέδριο του Κύκλου... Τυχαίο; Δύσκολα... 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.