BACKSTORY

Backstory: Κολυμπά αλλά αγωνιά ο Κεντρικός - Άλλο κέρδη, άλλο αμοιβές

23-08-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Αντιγράφω από παραπολιτική στήλη έγκριτου κυριακάτικου φύλλου: "Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας έχει απομονωθεί τούτες τις αυγουστιάτικες μέρες στην αγαπημένη του Σύρο όπου κατά βάση εξασκεί τις κολυμβητικές του ικανότητες παλεύοντας σχεδόν δύο ώρες την ημέρα με τα κύματα του Αιγαίου. Ωστόσο παρακολουθεί συστηματικά τα τεκταινόμενα στη χώρα και στην Ευρώπη και ιδιαιτέρως τον απασχολούν οι ακραίες εκδηλώσεις της κλιματικής κρίσης οι μη αντιμετωπίσιμες πυρκαγιές στον Νότο και οι πρωτοφανείς πλημμύρες στο κέντρα και στον Βορρά της Γηραιάς Ηπείρου".

Δεν θα είχα λόγο να αντιγράψω παρά για να επισημάνω πως και οι "συμπολιτευόμενοι" στην κεντρική αρχή έρχεται η ώρα να αντιπολιτευτούν. Ίσως είναι η ώρα για κάποια πραγματικά παραγωγική και εφαρμόσιμη ιδέα από την πλευρά της αρχής ώστε 12 έτη θητείας να μην ταυτιστούν με τους επτά τόμους του Προυστ: Αναζητώντας το χαμένο χρόνο.

Βλέπω στο διαδίκτυο αναρτήσεις της Κριστίν Λαγκάρντ μαζί με τις λοιπές υψηλές γυναικείες παρουσίες στο διεθνές οικονομικοπολιτικό γίγνεσθαι και όχι μόνον.

"Σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του TheECBPodcast με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen και την οικοδέσποινα Katie Ranger, μίλησα για τον κίνδυνο της πανδημίας να αναχαιτίσει την πρόοδο της γυναικείας οικονομικής ανάπτυξης" αναφέρει στη σελίδα της στο linkedin η επικεφαλής της ΕΚΤ η οποία μακράν δεσπόζει των συνδαιτυμόνων της στην αντίστοιχη photo. Φαντάζομαι δεν τη διάλεξε τυχαία... αλλά ακριβώς για να δεσπόσει.

Για να ξέρετε οι αμοιβές των τραπεζιτών δεν είναι παίξε γέλασε. Και ορθώς, αφού η υπογραφή τους με τη διαχείριση πολλών δισεκατομμυρίων παραμένει εξαιρετικά βαριά υπόθεση.

Τα συμβόλαια παραμένουν υψηλά ακόμη και όταν οι τράπεζες δεν έχουν κέρδη.

Έτσι σύμφωνα με στοιχεία της ΕΒΑ δύο τραπεζικά στελέχη είναι μεταξύ των 4.369 πιο ακριβοπληρωμένων τραπεζιτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αν και οι συγεκριμένοι είναι στα χαμηλότερα κλίμάκια σε επίπεδο Ευρώπης, έλαβαν 1,6 εκατ. ευρώ και 2,8 εκατ. ευρώ για το 2019, χρήματα που δηλώθηκαν το 2020.

Το ότι ο χρυσός ανεβαίνει και καλό μαντάτο δεν το λες μιας και τούτο συμβαίνει σε περιόδους ανασφάλειας. Και αν θέλετε μια εκτίμηση η διεθνής αναταραχή και ότι συμβαίνει στο Αφγανιστάν θα οδηγήσει το πολύτιμο μέταλλο στα ύψη.
Με άνοδο έκλεισε η τιμή του χρυσού την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας μια δεύτερη διαδοχική εβδομάδα του με κέρδη.
Ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε την Παρασκευή 90 σεντς ή 0,05% για να πιάσει τιμή στα 1.784 δολάρια ανά ουγγιά. Στην εβδομάδα, το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε άνοδο 0,3%.

Zω για την ημέρα που οι παρατάσεις θα λάβουν τέλος και οι ημερομηνίες θα τηρούνται.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατόπιν αιτήματος λέει των εκπροσώπων του επαγγελματικού κλάδου των φοροτεχνικών, ανακοινώνει ότι προτίθεται να προτείνει την παράταση της προθεσμίας διεξαγωγής των Γενικών Συνελεύσεων για πενήντα ημερολογιακές ημέρες.
Η αλήθεια είναι πως τι να σου κάνουν και αυτοί οι φοροτεχνικοί, όμως κάποια στιγμή η αυτοματοποίηση θα πρέπει να φέρει τα πράγματα στο σωστό το δρόμο.

Και μη γελιέστε, αιτήσεις για εξωδικαστικό ακόμη δεν έχουν υποβληθεί. Περί τους 30.000 ετοιμάζονται. Και ο λόγος της μη υποβολής ως αυτήν την ώρα είναι ο φόρτος εργασίας των φοροτεχνικών.

Σκληρά καρύδια οι Μπακοκαημενάκηδες και μένω εδώ. Δεν θα αφήσουν εύκολα τον αγώνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:56

Wall Street: Πιέσεις στους δείκτες με το βλέμμα σε Ιράν και τεχνητή νοημοσύνη

16:50

ΔΑΕΕ: Πανελλαδική προκαταρκτική εξέταση για αιολικά πάρκα μετά τη φωτιά στη Βοιωτία

16:45

Moody’s: Νέα δυναμική για τις ελληνικές τράπεζες - Πιστωτική επέκταση και προμήθειες οδηγούν τα κέρδη

16:32

SkyImpact Challenge: Οι κορυφαίες ιδέες καινοτομίας για το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου

16:16

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Κολομβία - Αισθητός στη Βενεζουέλα

16:09

Ο Ζούκερμπεργκ απαντά στους «κινδυνολόγους» του AI με δοκίμιο... 6.500 λέξεων

15:59

Η πτώση των υδάτων σε Ρήνο και Βιστούλα συνεχίζεται σε ιστορικά χαμηλά

15:59

Η Intel πουλά μετοχές αξίας 15 δισ. δολαρίων

15:57

Alpha Bank: Στα 5,30 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο η Citi - Στα 6,90 ευρώ στο bullish σενάριο

15:45

Νέο κύμα καύσωνα σε πολλές χώρες της Ευρώπης

15:30

Μπέζος: Κοντά σε συμφωνία για να αποκτήσει το 1/3 της Λίβερπουλ - Στα 5,9 δισ. δολάρια η αποτίμηση

15:24

Vivartia: Σε συζητήσεις με την Fairfax για την πώληση του βραχίονα εστίασης

15:08

Στήριξη από το ΕΕΑ σε πυρόπληκτες περιοχές

14:55

«Spider-Man: Brand New Day»: H δεύτερη ταινία στην ιστορία που ξεπέρασε πιο γρήγορα το 1 δισ. δολ. στο box office

14:53

Εξοικονομώ: Η «γέφυρα» μετά το Ταμείο Ανάκαμψης - Ποια έργα κερδίζουν χρόνο έως τον Νοέμβριο

14:53

Η Meta λανσάρει νέο μοντέλο AI για χρήση σε οικιακούς υπολογιστές

14:28

Τεχεράνη σε Τραμπ: «Οι Ιρανοί είναι επαγγελματίες σκακιστές»

14:20

Παναθηναϊκό Στάδιο: Εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των μαρμάρων για πρώτη φορά εδώ και 120 χρόνια

14:17

10 ελληνικά νησιά χωρίς αυτοκίνητο για πραγματική ξεκούραση

14:09

Ευρώπη: Υπό στενή παρακολούθηση ο εφοδιασμός σε φυσικό αέριο

14:08

Τι πρέπει να περιέχει ένα φαρμακείο πρώτων βοηθειών για αυτοκίνητο

14:00

Adnoc: Πτώση 52% στα κέρδη λόγω Ορμούζ, αλλά και επένδυση 8,2 δισ. δολ. για να το παρακάμψει

14:00

Δικαίωμα στη λήθη: Νομοθετική κατοχύρωση για τα άτομα με ιστορικό καρκίνου και στην Ελλάδα

13:56

Πέθανε ο συγγραφέας Στέλιος Ράμφος

13:54

Shein: Αποτίμηση έως 25 δισ. δολάρια στην πολυαναμενόμενη IPO

13:51

Παξοί: Οι σμαραγδένιες σπηλιές που μαγεύουν τους επισκέπτες

13:41

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Αιγαίο

13:34

Handelsblatt: Οι ξένοι θέλουν τις ελληνικές τράπεζες - Και η Αθήνα θέλει τους ξένους

13:22

Μασκ: Το Starlink θα είναι σε κάθε αυτοκίνητο - Είναι ο «μόνος τρόπος» για να συνδεθούν δισεκατομμύρια οχήματα

13:20

Ρουμανία: Παράταση λειτουργίας του αντιδραστήρα της Τσερναβόντα μετά την εκτροπή ροής του Δούναβη