BACKSTORY

Backstory: Κολυμπά αλλά αγωνιά ο Κεντρικός - Άλλο κέρδη, άλλο αμοιβές

23-08-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Αντιγράφω από παραπολιτική στήλη έγκριτου κυριακάτικου φύλλου: "Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας έχει απομονωθεί τούτες τις αυγουστιάτικες μέρες στην αγαπημένη του Σύρο όπου κατά βάση εξασκεί τις κολυμβητικές του ικανότητες παλεύοντας σχεδόν δύο ώρες την ημέρα με τα κύματα του Αιγαίου. Ωστόσο παρακολουθεί συστηματικά τα τεκταινόμενα στη χώρα και στην Ευρώπη και ιδιαιτέρως τον απασχολούν οι ακραίες εκδηλώσεις της κλιματικής κρίσης οι μη αντιμετωπίσιμες πυρκαγιές στον Νότο και οι πρωτοφανείς πλημμύρες στο κέντρα και στον Βορρά της Γηραιάς Ηπείρου".

Δεν θα είχα λόγο να αντιγράψω παρά για να επισημάνω πως και οι "συμπολιτευόμενοι" στην κεντρική αρχή έρχεται η ώρα να αντιπολιτευτούν. Ίσως είναι η ώρα για κάποια πραγματικά παραγωγική και εφαρμόσιμη ιδέα από την πλευρά της αρχής ώστε 12 έτη θητείας να μην ταυτιστούν με τους επτά τόμους του Προυστ: Αναζητώντας το χαμένο χρόνο.

Βλέπω στο διαδίκτυο αναρτήσεις της Κριστίν Λαγκάρντ μαζί με τις λοιπές υψηλές γυναικείες παρουσίες στο διεθνές οικονομικοπολιτικό γίγνεσθαι και όχι μόνον.

"Σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του TheECBPodcast με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen και την οικοδέσποινα Katie Ranger, μίλησα για τον κίνδυνο της πανδημίας να αναχαιτίσει την πρόοδο της γυναικείας οικονομικής ανάπτυξης" αναφέρει στη σελίδα της στο linkedin η επικεφαλής της ΕΚΤ η οποία μακράν δεσπόζει των συνδαιτυμόνων της στην αντίστοιχη photo. Φαντάζομαι δεν τη διάλεξε τυχαία... αλλά ακριβώς για να δεσπόσει.

Για να ξέρετε οι αμοιβές των τραπεζιτών δεν είναι παίξε γέλασε. Και ορθώς, αφού η υπογραφή τους με τη διαχείριση πολλών δισεκατομμυρίων παραμένει εξαιρετικά βαριά υπόθεση.

Τα συμβόλαια παραμένουν υψηλά ακόμη και όταν οι τράπεζες δεν έχουν κέρδη.

Έτσι σύμφωνα με στοιχεία της ΕΒΑ δύο τραπεζικά στελέχη είναι μεταξύ των 4.369 πιο ακριβοπληρωμένων τραπεζιτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αν και οι συγεκριμένοι είναι στα χαμηλότερα κλίμάκια σε επίπεδο Ευρώπης, έλαβαν 1,6 εκατ. ευρώ και 2,8 εκατ. ευρώ για το 2019, χρήματα που δηλώθηκαν το 2020.

Το ότι ο χρυσός ανεβαίνει και καλό μαντάτο δεν το λες μιας και τούτο συμβαίνει σε περιόδους ανασφάλειας. Και αν θέλετε μια εκτίμηση η διεθνής αναταραχή και ότι συμβαίνει στο Αφγανιστάν θα οδηγήσει το πολύτιμο μέταλλο στα ύψη.
Με άνοδο έκλεισε η τιμή του χρυσού την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας μια δεύτερη διαδοχική εβδομάδα του με κέρδη.
Ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε την Παρασκευή 90 σεντς ή 0,05% για να πιάσει τιμή στα 1.784 δολάρια ανά ουγγιά. Στην εβδομάδα, το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε άνοδο 0,3%.

Zω για την ημέρα που οι παρατάσεις θα λάβουν τέλος και οι ημερομηνίες θα τηρούνται.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατόπιν αιτήματος λέει των εκπροσώπων του επαγγελματικού κλάδου των φοροτεχνικών, ανακοινώνει ότι προτίθεται να προτείνει την παράταση της προθεσμίας διεξαγωγής των Γενικών Συνελεύσεων για πενήντα ημερολογιακές ημέρες.
Η αλήθεια είναι πως τι να σου κάνουν και αυτοί οι φοροτεχνικοί, όμως κάποια στιγμή η αυτοματοποίηση θα πρέπει να φέρει τα πράγματα στο σωστό το δρόμο.

Και μη γελιέστε, αιτήσεις για εξωδικαστικό ακόμη δεν έχουν υποβληθεί. Περί τους 30.000 ετοιμάζονται. Και ο λόγος της μη υποβολής ως αυτήν την ώρα είναι ο φόρτος εργασίας των φοροτεχνικών.

Σκληρά καρύδια οι Μπακοκαημενάκηδες και μένω εδώ. Δεν θα αφήσουν εύκολα τον αγώνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:57

Μεξικό: 17 τραυματίες από πτώση οχήματος σε πλήθος σε συγκέντρωση για το Μουντιάλ

16:55

Wall Street: Ούτε τα mega έσοδα της Micron δεν πρασινίζουν τον Nasdaq

16:53

Κομισιόν: Εκταμιεύτηκε η πρώτη δόση προς την Ουκρανία στο πλαίσιο του δανείου των 90 δισ.

16:52

Η nrg επεκτείνεται και στον Κορυδαλλό

16:46

Η Μόσχα κλείνει το ρουμανικό προξενείο στην Αγία Πετρούπολη ως αντίποινα

16:43

Ράλι τιμών σε MacBook και iPad από Apple - Tα νέα ποσά

16:42

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στον Ορχομενό Βοιωτίας

16:38

Τουσκ: Οι κίνδυνοι για την ασφάλεια στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ ενδέχεται να κλιμακωθούν σύντομα

16:34

Χρυσοχοΐδης από Φλώρινα: Σχέδιο για έργο ηλεκτρονικής επιτήρησης σε όλη τη βόρεια συνοριογραμμή

16:20

Τα πιο γαλήνια ελληνικά νησιά που αξίζει να επισκεφτείς, σύμφωνα με τους Times

16:20

Με μεγάλη συμμετοχή η παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Σάλλα στην Εθνική Πινακοθήκη

16:08

Φρουροί της Επανάστασης: Το Ισραήλ πρέπει να αποσυρθεί πλήρως από τον Λίβανο

16:06

Ένας στους τέσσερις εργαζόμενους «πληρώνεται» με διατακτικές σίτισης

16:01

Ανελκυστήρες: Αντίστροφη μέτρηση για τις δηλώσεις στο μητρώο - Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες έως τις 30 Ιουνίου

16:00

ΗΠΑ: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2023 ο δομικός PCE τον Μάιο

15:45

Ποινικό Μητρώο: Εκδόθηκαν ψηφιακά 100.000 αντίγραφα τις 40 πρώτες μέρες του νέου συστήματος

15:34

Εκτέρ: Δύο νέες συμβάσεις συνολικής αξίας 9,7 εκατ. ευρώ

15:24

ΚΕΠΕ: Ευνοϊκές ενδείξεις για βελτίωση των οικονομικών συνθηκών

15:21

Θεμιστοκλέους: Πάνω από 2.000 αιτήσεις για 1.131 θέσεις γιατρών στο ΕΣΥ

15:19

Ομάν: Δεν θα επιβληθούν τέλη διέλευσης στα Στενά του Ορμούζ

15:05

Δήμος Αθηναίων: Ένας στους τρεις άστεγους βρίσκεται στον δρόμο για περισσότερα από πέντε χρόνια

15:03

Παπαστράτος: Ο Αλ. Χατζόπουλος αναλαμβάνει αντιπρόεδρος - Νέος στρατηγικός ρόλος για τον Ι. Καργαρώτο

14:54

Η ΕΕ ενέκρινε την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ

14:51

Παπαστεργίου: Φάρος και Δαίδαλος το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδας στην τεχνητή νοημοσύνη

14:49

IBM: Κατασκεύασε το μικρότερο τσιπ στον κόσμο

14:47

Κικίλιας: 4 εκατ. ευρώ για κατοίκους και επιχειρήσεις νησιών με το Μεταφορικό Ισοδύναμο Καυσίμων

14:47

Ιατρικό Αθηνών: Αναληθή και χωρίς βάση τα δημοσιεύματα για εξαγορά

14:37

ΥΠΕΝ: Διαγωνισμός για σεισμικές έρευνες σε Δυτική και Νότια Ελλάδα

14:34

DBRS: Ανθεκτική αλλά πιο αργή η παγκόσμια ανάπτυξη – Η Ελλάδα στις οικονομίες που υπεραποδίδουν

14:23

Παπαθανάσης: 62,7 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Νέα Μάκρη Αττικής