BACKSTORY

Backstory: Κολυμπά αλλά αγωνιά ο Κεντρικός - Άλλο κέρδη, άλλο αμοιβές

23-08-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Αντιγράφω από παραπολιτική στήλη έγκριτου κυριακάτικου φύλλου: "Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας έχει απομονωθεί τούτες τις αυγουστιάτικες μέρες στην αγαπημένη του Σύρο όπου κατά βάση εξασκεί τις κολυμβητικές του ικανότητες παλεύοντας σχεδόν δύο ώρες την ημέρα με τα κύματα του Αιγαίου. Ωστόσο παρακολουθεί συστηματικά τα τεκταινόμενα στη χώρα και στην Ευρώπη και ιδιαιτέρως τον απασχολούν οι ακραίες εκδηλώσεις της κλιματικής κρίσης οι μη αντιμετωπίσιμες πυρκαγιές στον Νότο και οι πρωτοφανείς πλημμύρες στο κέντρα και στον Βορρά της Γηραιάς Ηπείρου".

Δεν θα είχα λόγο να αντιγράψω παρά για να επισημάνω πως και οι "συμπολιτευόμενοι" στην κεντρική αρχή έρχεται η ώρα να αντιπολιτευτούν. Ίσως είναι η ώρα για κάποια πραγματικά παραγωγική και εφαρμόσιμη ιδέα από την πλευρά της αρχής ώστε 12 έτη θητείας να μην ταυτιστούν με τους επτά τόμους του Προυστ: Αναζητώντας το χαμένο χρόνο.

Βλέπω στο διαδίκτυο αναρτήσεις της Κριστίν Λαγκάρντ μαζί με τις λοιπές υψηλές γυναικείες παρουσίες στο διεθνές οικονομικοπολιτικό γίγνεσθαι και όχι μόνον.

"Σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του TheECBPodcast με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen και την οικοδέσποινα Katie Ranger, μίλησα για τον κίνδυνο της πανδημίας να αναχαιτίσει την πρόοδο της γυναικείας οικονομικής ανάπτυξης" αναφέρει στη σελίδα της στο linkedin η επικεφαλής της ΕΚΤ η οποία μακράν δεσπόζει των συνδαιτυμόνων της στην αντίστοιχη photo. Φαντάζομαι δεν τη διάλεξε τυχαία... αλλά ακριβώς για να δεσπόσει.

Για να ξέρετε οι αμοιβές των τραπεζιτών δεν είναι παίξε γέλασε. Και ορθώς, αφού η υπογραφή τους με τη διαχείριση πολλών δισεκατομμυρίων παραμένει εξαιρετικά βαριά υπόθεση.

Τα συμβόλαια παραμένουν υψηλά ακόμη και όταν οι τράπεζες δεν έχουν κέρδη.

Έτσι σύμφωνα με στοιχεία της ΕΒΑ δύο τραπεζικά στελέχη είναι μεταξύ των 4.369 πιο ακριβοπληρωμένων τραπεζιτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αν και οι συγεκριμένοι είναι στα χαμηλότερα κλίμάκια σε επίπεδο Ευρώπης, έλαβαν 1,6 εκατ. ευρώ και 2,8 εκατ. ευρώ για το 2019, χρήματα που δηλώθηκαν το 2020.

Το ότι ο χρυσός ανεβαίνει και καλό μαντάτο δεν το λες μιας και τούτο συμβαίνει σε περιόδους ανασφάλειας. Και αν θέλετε μια εκτίμηση η διεθνής αναταραχή και ότι συμβαίνει στο Αφγανιστάν θα οδηγήσει το πολύτιμο μέταλλο στα ύψη.
Με άνοδο έκλεισε η τιμή του χρυσού την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας μια δεύτερη διαδοχική εβδομάδα του με κέρδη.
Ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε την Παρασκευή 90 σεντς ή 0,05% για να πιάσει τιμή στα 1.784 δολάρια ανά ουγγιά. Στην εβδομάδα, το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε άνοδο 0,3%.

Zω για την ημέρα που οι παρατάσεις θα λάβουν τέλος και οι ημερομηνίες θα τηρούνται.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατόπιν αιτήματος λέει των εκπροσώπων του επαγγελματικού κλάδου των φοροτεχνικών, ανακοινώνει ότι προτίθεται να προτείνει την παράταση της προθεσμίας διεξαγωγής των Γενικών Συνελεύσεων για πενήντα ημερολογιακές ημέρες.
Η αλήθεια είναι πως τι να σου κάνουν και αυτοί οι φοροτεχνικοί, όμως κάποια στιγμή η αυτοματοποίηση θα πρέπει να φέρει τα πράγματα στο σωστό το δρόμο.

Και μη γελιέστε, αιτήσεις για εξωδικαστικό ακόμη δεν έχουν υποβληθεί. Περί τους 30.000 ετοιμάζονται. Και ο λόγος της μη υποβολής ως αυτήν την ώρα είναι ο φόρτος εργασίας των φοροτεχνικών.

Σκληρά καρύδια οι Μπακοκαημενάκηδες και μένω εδώ. Δεν θα αφήσουν εύκολα τον αγώνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:42

Ελληνικές τράπεζες: Σε τροχιά σύγκλισης με τις ευρωπαϊκές

09:28

Τερκενλής: Αύξηση πωλήσεων και κερδών για τα διάσημα τσουρέκια της Θεσσαλονίκης

09:21

Κλειδί για την ελληνική οικονομία η διασύνδεση ναυτιλίας και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας

09:12

Λουτράκι: Στον Φάρο Μελαγκάβι για το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα στον Κορινθιακό

09:10

Χρυσός: Γιατί κατρακύλησε σχεδόν 30% η τιμή του μέσα σε πέντε μήνες

08:57

Πιερρακάκης: Η επιτυχία της οικονομικής πολιτικής μετριέται από τον αριθμό των πολιτών που ξαναπαίρνουν τον έλεγχο της ζωής τους

08:49

Βενεζουέλα: Αυξάνεται ο απολογισμός των φονικών σεισμών - 1430 νεκροί

08:36

Σε ποιους τομείς «εισχωρεί» η Τεχνητή Νοημοσύνη - Tο 72% των επιχειρήσεων υποστηρίζει ενεργά τη χρήση της

08:21

HELLENiQ ENERGY: Αναζητά πιο αποδοτικές επενδύσεις στο φυσικό αέριο

08:14

Κτηματολόγιο: Τι φέρνει η επόμενη ημέρα για τις Πολεοδομίες και την αγορά ακινήτων

08:03

Τα 5,33 ευρώ ανά κιλό λαγοκέφαλου είναι περιβαλλοντικό μέτρο ή επίδομα σε ψαράδες;

08:00

Ταμείο Ανάκαμψης: Ο διπλός κίνδυνος για κονδύλια και δαπάνες – Πώς μπορεί να εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός

07:49

Τραμπ: Μπορεί να αναγκαστούμε να ολοκληρώσουμε το έργο - Νέα επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν

23:58

Τσεχία: Απόλυτο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας με 40,6°C

23:37

Η Αυστραλία διπλασιάζει τα πρόστιμα για παραβίαση της απαγόρευσης των κοινωνικών δικτύων στους ανήλικους

23:15

Λίβανος: Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ απορρίπτει τη συμφωνία-πλαίσιο Ισραήλ-Λιβάνου

22:49

Ταϊλάνδη: Ένας Αυστραλός συνελήφθη μετά τον εντοπισμό του πτώματος μιας 17χρονης μέσα σε μια βαλίτσα

22:17

Η Δανία κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία στα χρονικά, με 36,6 βαθμούς Κελσίου

22:17

Θεσσαλονίκη: Στα χέρια της ΕΛΑΣ τέσσερις οδηγοί που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ.

21:18

Οδηγός φορτηγού έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό

21:03

Γαλλία-καύσωνας: 74 θάνατοι από πνιγμό από τις 18 Ιουνίου στη χώρα

20:58

Πέντε συλλήψεις για εμπρησμούς από αμέλεια και παραβάσεις της αντιπυρικής νομοθεσίας

20:45

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας μετά από μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων

20:41

Σέρρες: Εγκλεισμό μέχρι 10 έτη σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων στον 16χρονο για τον φονικό ξυλοδαρμό 17χρονου

20:36

Ελβετία: Νέο ρεκόρ ζέστης για τον μήνα Ιούνιο για τρίτη συνεχή ημέρα, με 39°C

20:21

Σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός κατά την πρώτη ημέρα πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

20:11

Ουγγαρία: Ο πυρηνικός σταθμός στο Πακς μειώνει την παραγωγή λόγω της υψηλής θερμοκρασίας του νερού στον Δούναβη

20:00

Πετρέλαιο: Η αγορά προεξοφλεί κανονικότητα, οι αναλυτές όχι

19:42

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Σπαθάρι Ευβοίας

19:39

Διάσωση 35 αλλοδαπών νοτιοανατολικά της Γαύδου από σκάφος της FRONTEX