BACKSTORY

Backstory: Κολυμπά αλλά αγωνιά ο Κεντρικός - Άλλο κέρδη, άλλο αμοιβές

23-08-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Αντιγράφω από παραπολιτική στήλη έγκριτου κυριακάτικου φύλλου: "Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας έχει απομονωθεί τούτες τις αυγουστιάτικες μέρες στην αγαπημένη του Σύρο όπου κατά βάση εξασκεί τις κολυμβητικές του ικανότητες παλεύοντας σχεδόν δύο ώρες την ημέρα με τα κύματα του Αιγαίου. Ωστόσο παρακολουθεί συστηματικά τα τεκταινόμενα στη χώρα και στην Ευρώπη και ιδιαιτέρως τον απασχολούν οι ακραίες εκδηλώσεις της κλιματικής κρίσης οι μη αντιμετωπίσιμες πυρκαγιές στον Νότο και οι πρωτοφανείς πλημμύρες στο κέντρα και στον Βορρά της Γηραιάς Ηπείρου".

Δεν θα είχα λόγο να αντιγράψω παρά για να επισημάνω πως και οι "συμπολιτευόμενοι" στην κεντρική αρχή έρχεται η ώρα να αντιπολιτευτούν. Ίσως είναι η ώρα για κάποια πραγματικά παραγωγική και εφαρμόσιμη ιδέα από την πλευρά της αρχής ώστε 12 έτη θητείας να μην ταυτιστούν με τους επτά τόμους του Προυστ: Αναζητώντας το χαμένο χρόνο.

Βλέπω στο διαδίκτυο αναρτήσεις της Κριστίν Λαγκάρντ μαζί με τις λοιπές υψηλές γυναικείες παρουσίες στο διεθνές οικονομικοπολιτικό γίγνεσθαι και όχι μόνον.

"Σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του TheECBPodcast με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen και την οικοδέσποινα Katie Ranger, μίλησα για τον κίνδυνο της πανδημίας να αναχαιτίσει την πρόοδο της γυναικείας οικονομικής ανάπτυξης" αναφέρει στη σελίδα της στο linkedin η επικεφαλής της ΕΚΤ η οποία μακράν δεσπόζει των συνδαιτυμόνων της στην αντίστοιχη photo. Φαντάζομαι δεν τη διάλεξε τυχαία... αλλά ακριβώς για να δεσπόσει.

Για να ξέρετε οι αμοιβές των τραπεζιτών δεν είναι παίξε γέλασε. Και ορθώς, αφού η υπογραφή τους με τη διαχείριση πολλών δισεκατομμυρίων παραμένει εξαιρετικά βαριά υπόθεση.

Τα συμβόλαια παραμένουν υψηλά ακόμη και όταν οι τράπεζες δεν έχουν κέρδη.

Έτσι σύμφωνα με στοιχεία της ΕΒΑ δύο τραπεζικά στελέχη είναι μεταξύ των 4.369 πιο ακριβοπληρωμένων τραπεζιτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αν και οι συγεκριμένοι είναι στα χαμηλότερα κλίμάκια σε επίπεδο Ευρώπης, έλαβαν 1,6 εκατ. ευρώ και 2,8 εκατ. ευρώ για το 2019, χρήματα που δηλώθηκαν το 2020.

Το ότι ο χρυσός ανεβαίνει και καλό μαντάτο δεν το λες μιας και τούτο συμβαίνει σε περιόδους ανασφάλειας. Και αν θέλετε μια εκτίμηση η διεθνής αναταραχή και ότι συμβαίνει στο Αφγανιστάν θα οδηγήσει το πολύτιμο μέταλλο στα ύψη.
Με άνοδο έκλεισε η τιμή του χρυσού την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας μια δεύτερη διαδοχική εβδομάδα του με κέρδη.
Ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε την Παρασκευή 90 σεντς ή 0,05% για να πιάσει τιμή στα 1.784 δολάρια ανά ουγγιά. Στην εβδομάδα, το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε άνοδο 0,3%.

Zω για την ημέρα που οι παρατάσεις θα λάβουν τέλος και οι ημερομηνίες θα τηρούνται.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατόπιν αιτήματος λέει των εκπροσώπων του επαγγελματικού κλάδου των φοροτεχνικών, ανακοινώνει ότι προτίθεται να προτείνει την παράταση της προθεσμίας διεξαγωγής των Γενικών Συνελεύσεων για πενήντα ημερολογιακές ημέρες.
Η αλήθεια είναι πως τι να σου κάνουν και αυτοί οι φοροτεχνικοί, όμως κάποια στιγμή η αυτοματοποίηση θα πρέπει να φέρει τα πράγματα στο σωστό το δρόμο.

Και μη γελιέστε, αιτήσεις για εξωδικαστικό ακόμη δεν έχουν υποβληθεί. Περί τους 30.000 ετοιμάζονται. Και ο λόγος της μη υποβολής ως αυτήν την ώρα είναι ο φόρτος εργασίας των φοροτεχνικών.

Σκληρά καρύδια οι Μπακοκαημενάκηδες και μένω εδώ. Δεν θα αφήσουν εύκολα τον αγώνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Gen-E 2025: Διεξήχθη στην Αθήνα το πανευρωπαϊκό φεστιβάλ και ο διαγωνισμός για νέους επιχειρηματίες

23:35

Συνελήφθη μέλος διεθνούς σπείρας στο «Ελ. Βενιζέλος» με περίπου 19 κιλά ακατέργαστη κάνναβη

23:16

Συνελήφθη 55χρονος μελισσοκόμος για την πυρκαγιά στην Αλυκή Βοιωτίας

22:48

Μενδώνη: Η αποκατάσταση του Παλαιού Τελωνείου στο Ναύπλιο πρότυπο πολιτιστικής διαχείρισης με αναπτυξιακό πρόσημο

22:17

Δένδιας: Στο Λιτόχωρο τη Δευτέρα για το 1ο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για μαθητές Λυκείου από τη Σχολή Ευελπίδων

21:47

Αμερικής Ελπιδοφόρος: Ο πόνος για τις απώλειες από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας διαπερνά τις καρδιές όλων μας

21:18

Ιράν: Η ελβετική πρεσβεία στην Τεχεράνη επαναλειτουργεί σταδιακά

21:00

Επιχείρηση διάσωσης 96 αλλοδαπών νότια της Κρήτης με τη συμμετοχή σκάφους της Frontex

20:49

Αυτοψία του υφυπ. Πολιτικής Προστασίας σε καμένες εκτάσεις της Ανατολικής Αττικής

20:45

Νετανιάχου: Η συνάντησή με τον Τραμπ μπορεί να συμβάλει σε επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων

20:40

Ιταλία: Ισχυρή καταιγίδα έπληξε το Μιλάνο - Μια νεκρή από πτώση δένδρου

20:35

Μοσκοβισί : Η Ελλάδα είναι μια χώρα ευκαιριών

20:30

Σταϊνμάιερ: Η ασφάλειά της Λιθουανίας είναι και δική μας ασφάλεια

20:08

Ερυθρά Θάλασσα: Επίθεση ενόπλων σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων

19:49

Πούτιν στους BRICS: Η εποχή της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης είναι ξεπερασμένη

19:37

Υπ. Εργασίας: Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα τη Δευτέρα

19:09

Κύπρος: Βρέθηκε κοίτασμα φυσικού αερίου στον «Πήγασο»

19:00

ΗΠΑ: Πόσο κακό είναι το «μεγάλο, όμορφο νομοσχέδιο» Τραμπ – Καμπανάκι κινδύνου από το ΔΝΤ

18:52

Χαλκιδική: 24 ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

18:39

Με δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη συνδράμει η Ελλάδα την Αλβανία για την αντιμετώπιση μεγάλης πυρκαγιάς

18:24

Δυτική όχθη: Επίθεση ισραηλινών εποίκων σε συνεργείο της Deutsche Welle

18:15

ΕΚΠΑ: Κρίσιμο ζήτημα δημόσιας υγείας η αυξανόμενη συχνότητα και διάρκεια των καυσώνων

18:00

Ασυνεπείς με τις εισφορές τους 4 στους 10 επαγγελματίες - Χαμηλή εισπραξιμότητα στην «φθηνή» κατηγορία που δίνει χαμηλές συντάξεις

17:49

Λασιθι: Επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Χαμέζι Σητείας

17:34

Μπέσεντ: Είμαστε κοντά στην επίτευξη αρκετών εμπορικών συμφωνιών

17:12

Ζαχαράκη: Έργα 7 εκατ. ευρώ για συντήρηση και αναβάθμιση υποδομών σε έξι ΑΕΙ

16:42

Nissan: Αναζητά «σανίδα σωτηρίας» για εργοστάσιο της μέσω της Foxconn

16:32

Αναχώρησε για Κατάρ η ισραηλινή αντιπροσωπία για συνομιλίες με τη Χαμάς

16:00

Τιμολόγια ρεύματος: Δεύτερη σερί αύξηση τον Ιούνιο – Κοντά στο μέσο όρο της Ε.Ε.

15:55

Ανδρουλάκης: Μαζί μπορούμε να πετύχουμε την πολιτική αλλαγή