BACKSTORY

Backstory: Κολυμπά αλλά αγωνιά ο Κεντρικός - Άλλο κέρδη, άλλο αμοιβές

23-08-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Αντιγράφω από παραπολιτική στήλη έγκριτου κυριακάτικου φύλλου: "Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας έχει απομονωθεί τούτες τις αυγουστιάτικες μέρες στην αγαπημένη του Σύρο όπου κατά βάση εξασκεί τις κολυμβητικές του ικανότητες παλεύοντας σχεδόν δύο ώρες την ημέρα με τα κύματα του Αιγαίου. Ωστόσο παρακολουθεί συστηματικά τα τεκταινόμενα στη χώρα και στην Ευρώπη και ιδιαιτέρως τον απασχολούν οι ακραίες εκδηλώσεις της κλιματικής κρίσης οι μη αντιμετωπίσιμες πυρκαγιές στον Νότο και οι πρωτοφανείς πλημμύρες στο κέντρα και στον Βορρά της Γηραιάς Ηπείρου".

Δεν θα είχα λόγο να αντιγράψω παρά για να επισημάνω πως και οι "συμπολιτευόμενοι" στην κεντρική αρχή έρχεται η ώρα να αντιπολιτευτούν. Ίσως είναι η ώρα για κάποια πραγματικά παραγωγική και εφαρμόσιμη ιδέα από την πλευρά της αρχής ώστε 12 έτη θητείας να μην ταυτιστούν με τους επτά τόμους του Προυστ: Αναζητώντας το χαμένο χρόνο.

Βλέπω στο διαδίκτυο αναρτήσεις της Κριστίν Λαγκάρντ μαζί με τις λοιπές υψηλές γυναικείες παρουσίες στο διεθνές οικονομικοπολιτικό γίγνεσθαι και όχι μόνον.

"Σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του TheECBPodcast με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen και την οικοδέσποινα Katie Ranger, μίλησα για τον κίνδυνο της πανδημίας να αναχαιτίσει την πρόοδο της γυναικείας οικονομικής ανάπτυξης" αναφέρει στη σελίδα της στο linkedin η επικεφαλής της ΕΚΤ η οποία μακράν δεσπόζει των συνδαιτυμόνων της στην αντίστοιχη photo. Φαντάζομαι δεν τη διάλεξε τυχαία... αλλά ακριβώς για να δεσπόσει.

Για να ξέρετε οι αμοιβές των τραπεζιτών δεν είναι παίξε γέλασε. Και ορθώς, αφού η υπογραφή τους με τη διαχείριση πολλών δισεκατομμυρίων παραμένει εξαιρετικά βαριά υπόθεση.

Τα συμβόλαια παραμένουν υψηλά ακόμη και όταν οι τράπεζες δεν έχουν κέρδη.

Έτσι σύμφωνα με στοιχεία της ΕΒΑ δύο τραπεζικά στελέχη είναι μεταξύ των 4.369 πιο ακριβοπληρωμένων τραπεζιτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αν και οι συγεκριμένοι είναι στα χαμηλότερα κλίμάκια σε επίπεδο Ευρώπης, έλαβαν 1,6 εκατ. ευρώ και 2,8 εκατ. ευρώ για το 2019, χρήματα που δηλώθηκαν το 2020.

Το ότι ο χρυσός ανεβαίνει και καλό μαντάτο δεν το λες μιας και τούτο συμβαίνει σε περιόδους ανασφάλειας. Και αν θέλετε μια εκτίμηση η διεθνής αναταραχή και ότι συμβαίνει στο Αφγανιστάν θα οδηγήσει το πολύτιμο μέταλλο στα ύψη.
Με άνοδο έκλεισε η τιμή του χρυσού την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας μια δεύτερη διαδοχική εβδομάδα του με κέρδη.
Ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε την Παρασκευή 90 σεντς ή 0,05% για να πιάσει τιμή στα 1.784 δολάρια ανά ουγγιά. Στην εβδομάδα, το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε άνοδο 0,3%.

Zω για την ημέρα που οι παρατάσεις θα λάβουν τέλος και οι ημερομηνίες θα τηρούνται.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατόπιν αιτήματος λέει των εκπροσώπων του επαγγελματικού κλάδου των φοροτεχνικών, ανακοινώνει ότι προτίθεται να προτείνει την παράταση της προθεσμίας διεξαγωγής των Γενικών Συνελεύσεων για πενήντα ημερολογιακές ημέρες.
Η αλήθεια είναι πως τι να σου κάνουν και αυτοί οι φοροτεχνικοί, όμως κάποια στιγμή η αυτοματοποίηση θα πρέπει να φέρει τα πράγματα στο σωστό το δρόμο.

Και μη γελιέστε, αιτήσεις για εξωδικαστικό ακόμη δεν έχουν υποβληθεί. Περί τους 30.000 ετοιμάζονται. Και ο λόγος της μη υποβολής ως αυτήν την ώρα είναι ο φόρτος εργασίας των φοροτεχνικών.

Σκληρά καρύδια οι Μπακοκαημενάκηδες και μένω εδώ. Δεν θα αφήσουν εύκολα τον αγώνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Το Περού και το Μεξικό αποκατέστησαν τις διπλωματικές τους σχέσεις

23:53

Ιράν: Ο Αραγτσί επαινεί τον στρατό, προτρέπει σε ενότητα των μουσουλμάνων

23:50

Το Cambridge επανεξετάζει τις διαδικασίες πρόσληψης καθηγητών

23:44

Συνάντηση Ζελένσκι με Βούτσιτς - Θέματα οικονομίας και ασφάλειας στο επίκεντρο

23:32

Άγκυρα: Η συμφωνία με Πακιστάν και Σαουδική Αραβία δεν παραβιάζει το ΝΑΤΟ

23:17

Η καλύτερη εβδομάδα από τον Απρίλιο στη Wall Street - Νέο ρεκόρ για S&P 500

23:03

Η Ισπανία ξεκινά ελέγχους στους ταξιδιώτες από Ιταλία - Έως τις 7 Σεπτεμβρίου

22:45

Αμερικανός αξιωματούχος: «Αναμένεται σύντομα συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ»

22:32

Πτώση άνω του 9% στην εβδομάδα για το πετρέλαιο

22:13

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας - Χαιρετίζει η Λάιεν

22:10

Axios: Το Ιράν αναμένει έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη συμφωνία ανοίγματος του Ορμούζ

22:00

Εβδομαδιαία κέρδη 7% για τον χρυσό

21:52

Ισπανία: Η αστυνομία εξάρθρωσε δίκτυο διακινητών με κέρδη 24 εκατ. ευρώ

21:46

ΔΕΘ - HELEXPO: Αναρτήθηκε ο διαγωνισμός για την ανάπλαση των 204,6 εκατ. ευρώ

21:39

Σκέρτσος: «Το ΠΑΣΟΚ υποκαθιστά την οικονομική ανάλυση με πολιτική προπαγάνδα»

21:27

Υπ. Παιδείας: 3,35 εκατ. ευρώ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για το στεγαστικό επίδομα των φοιτητών

21:11

Η UEFA συνεχίζει το μποϊκοτάζ του Μουντιάλ παρά την αναδίπλωση της FIFA

21:01

Τραμπ: Νέα προσπάθεια απομάκρυνσης της Λίζα Κουκ παρά το «μπλόκο» του Ανωτάτου Δικαστηρίου

20:42

Φωτιά στη Σητεία - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

20:32

Σχέδια Βελτίωσης: Υπεγράφη η ΚΥΑ - Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις 263,5 εκατ. ευρώ

20:19

ΔΕΗ: Νέα συμφωνία για χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ άνω των 2 GW σε Πολωνία και Ουγγαρία

20:11

ΑΑΔΕ: Άνοιξε εκ νέου το σύστημα ΕΑΕ 2025 για διορθώσεις μετά την τελευταία πληρωμή

20:00

AI: Η νέα μηχανή της παγκόσμιας οικονομίας και οι κίνδυνοι της επενδυτικής έκρηξης

19:45

ΕΛ.Α.Σ: «Η απροκάλυπτη ώσμωση δικαστικής αρχής και εκτελεστικής εξουσίας εκθέτει τη χώρα διεθνώς»

19:37

Δικαστικό μπλόκο στην αίθουσα χορού του Τραμπ στο Λευκό Οίκο

19:27

Μπάρκιν (Fed): «Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας συμβαδίζουν με τις πρόσφατες τάσεις»

19:15

Καταβλήθηκαν 33,58 εκατ. ευρώ σε 67.746 δικαιούχους για την αγορά λιπασμάτων

19:10

Ευρωαγορές: Η καλύτερη εβδομάδα από τα τέλη Ιουνίου - Σε νέα υψηλά ο Stoxx 600

19:06

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων - Στο 100% η πληρότητα σε πολλά δρομολόγια για Κυκλάδες

18:56

Η Ιταλία απαντά στην Ισπανία: «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα» - Σε ισχύ οι συνοριακοί έλεγχοι