BACKSTORY

Backstory: Κολυμπά αλλά αγωνιά ο Κεντρικός - Άλλο κέρδη, άλλο αμοιβές

23-08-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Αντιγράφω από παραπολιτική στήλη έγκριτου κυριακάτικου φύλλου: "Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας έχει απομονωθεί τούτες τις αυγουστιάτικες μέρες στην αγαπημένη του Σύρο όπου κατά βάση εξασκεί τις κολυμβητικές του ικανότητες παλεύοντας σχεδόν δύο ώρες την ημέρα με τα κύματα του Αιγαίου. Ωστόσο παρακολουθεί συστηματικά τα τεκταινόμενα στη χώρα και στην Ευρώπη και ιδιαιτέρως τον απασχολούν οι ακραίες εκδηλώσεις της κλιματικής κρίσης οι μη αντιμετωπίσιμες πυρκαγιές στον Νότο και οι πρωτοφανείς πλημμύρες στο κέντρα και στον Βορρά της Γηραιάς Ηπείρου".

Δεν θα είχα λόγο να αντιγράψω παρά για να επισημάνω πως και οι "συμπολιτευόμενοι" στην κεντρική αρχή έρχεται η ώρα να αντιπολιτευτούν. Ίσως είναι η ώρα για κάποια πραγματικά παραγωγική και εφαρμόσιμη ιδέα από την πλευρά της αρχής ώστε 12 έτη θητείας να μην ταυτιστούν με τους επτά τόμους του Προυστ: Αναζητώντας το χαμένο χρόνο.

Βλέπω στο διαδίκτυο αναρτήσεις της Κριστίν Λαγκάρντ μαζί με τις λοιπές υψηλές γυναικείες παρουσίες στο διεθνές οικονομικοπολιτικό γίγνεσθαι και όχι μόνον.

"Σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του TheECBPodcast με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen και την οικοδέσποινα Katie Ranger, μίλησα για τον κίνδυνο της πανδημίας να αναχαιτίσει την πρόοδο της γυναικείας οικονομικής ανάπτυξης" αναφέρει στη σελίδα της στο linkedin η επικεφαλής της ΕΚΤ η οποία μακράν δεσπόζει των συνδαιτυμόνων της στην αντίστοιχη photo. Φαντάζομαι δεν τη διάλεξε τυχαία... αλλά ακριβώς για να δεσπόσει.

Για να ξέρετε οι αμοιβές των τραπεζιτών δεν είναι παίξε γέλασε. Και ορθώς, αφού η υπογραφή τους με τη διαχείριση πολλών δισεκατομμυρίων παραμένει εξαιρετικά βαριά υπόθεση.

Τα συμβόλαια παραμένουν υψηλά ακόμη και όταν οι τράπεζες δεν έχουν κέρδη.

Έτσι σύμφωνα με στοιχεία της ΕΒΑ δύο τραπεζικά στελέχη είναι μεταξύ των 4.369 πιο ακριβοπληρωμένων τραπεζιτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αν και οι συγεκριμένοι είναι στα χαμηλότερα κλίμάκια σε επίπεδο Ευρώπης, έλαβαν 1,6 εκατ. ευρώ και 2,8 εκατ. ευρώ για το 2019, χρήματα που δηλώθηκαν το 2020.

Το ότι ο χρυσός ανεβαίνει και καλό μαντάτο δεν το λες μιας και τούτο συμβαίνει σε περιόδους ανασφάλειας. Και αν θέλετε μια εκτίμηση η διεθνής αναταραχή και ότι συμβαίνει στο Αφγανιστάν θα οδηγήσει το πολύτιμο μέταλλο στα ύψη.
Με άνοδο έκλεισε η τιμή του χρυσού την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας μια δεύτερη διαδοχική εβδομάδα του με κέρδη.
Ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε την Παρασκευή 90 σεντς ή 0,05% για να πιάσει τιμή στα 1.784 δολάρια ανά ουγγιά. Στην εβδομάδα, το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε άνοδο 0,3%.

Zω για την ημέρα που οι παρατάσεις θα λάβουν τέλος και οι ημερομηνίες θα τηρούνται.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατόπιν αιτήματος λέει των εκπροσώπων του επαγγελματικού κλάδου των φοροτεχνικών, ανακοινώνει ότι προτίθεται να προτείνει την παράταση της προθεσμίας διεξαγωγής των Γενικών Συνελεύσεων για πενήντα ημερολογιακές ημέρες.
Η αλήθεια είναι πως τι να σου κάνουν και αυτοί οι φοροτεχνικοί, όμως κάποια στιγμή η αυτοματοποίηση θα πρέπει να φέρει τα πράγματα στο σωστό το δρόμο.

Και μη γελιέστε, αιτήσεις για εξωδικαστικό ακόμη δεν έχουν υποβληθεί. Περί τους 30.000 ετοιμάζονται. Και ο λόγος της μη υποβολής ως αυτήν την ώρα είναι ο φόρτος εργασίας των φοροτεχνικών.

Σκληρά καρύδια οι Μπακοκαημενάκηδες και μένω εδώ. Δεν θα αφήσουν εύκολα τον αγώνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:47

Τυνησία: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από σφοδρές βροχοπτώσεις

15:33

Γιατί εμφανίστηκαν ειδοποήσεις 112 σε τερματικά POS

15:29

Βαλεντίνο: Η ζωή του «τελευταίου αυτοκράτορα» της μόδας μέσα από φωτογραφίες

15:27

Έφτασε στο Νταβός ο Τραμπ για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

15:24

Συμμετοχή Στ. Παπασταύρου στη συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υδάτων

15:20

«Κατά πάσα πιθανότητα» δεν θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Μερτς - Τραμπ στο Νταβός

15:09

Στάρμερ: «Δεν θα ενδώσω» στις πιέσεις Τραμπ αναφορικά με τη Γροιλανδία

15:09

Αποχωρούν από το μπλόκο στον Ε65 οι αγρότες από Καρδίτσα και Τρίκαλα

15:07

Νταβός: Αιφνιδιαστική αποχώρηση Λαγκάρντ από δείπνο εξαιτίας Αμερικανού αξιωματούχου

15:06

Η Περιφέρεια Κρήτης παρουσίασε οδικό χάρτη για την αναγέννηση της Τυροκομίας

15:05

Θεοδωρικάκος: Τον Φεβρουάριο το ν/σ για απλοποίηση διαδικασιών στον τομέα της βιομηχανίας

14:54

Ερντογάν: Οι κουρδικές δυνάμεις στη Συρία πρέπει να καταθέσουν τα όπλα και να διαλυθούν τώρα

14:51

Eurobank: Στις 26 Φεβρουαρίου τα αποτελέσματα του 2025

14:36

ΤτΕ: Στα 20 δισ. ευρώ το ταξιδιωτικό πλεόνασμα στο 11μηνο

14:34

Στους 915.889 οι άνεργοι στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο

14:26

Οι πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες για το 2026

14:21

Επαναλειτούργησε ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός του κόσμου στην Ιαπωνία

14:21

Χουάνγκ (Nvidia): Θα χρειαστούμε πολλά τρισ. δολάρια για την AI

14:08

«Παγώνει» η συμφωνία Mercosur: Στο Δικαστήριο της ΕΕ με απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου

13:56

Ισπανία: Οι μηχανοδηγοί καλούν σε απεργία μετά την σειρά σιδηροδρομικών ατυχημάτων

13:56

«Συμβούλιο Ειρήνης»: Ιταλία, Σουηδία και Νορβηγία δεν θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία Τραμπ

13:47

Ρούτε: Μία μελετημένη διπλωματία είναι ο τρόπος διαχείρισης του θέματος Γροιλανδίας

13:42

Alpha Asset Management: Στα 7,5 δισ. ευρώ τα συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση το 2025

13:42

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στη Μόσχα αύριο Γουίτκοφ - Κούσνερ, θα συναντηθούν με τον Πούτιν

13:41

Συνεδρίασε ξανά η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου για την κακοκαιρία

13:35

ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Μεγαλώνει η μισθολογική «ψαλίδα» Ελλάδας, ΕΕ - Δυσβάστακτο το κόστος στέγασης

13:30

Ρωσία: Το Κρεμλίνο ζητάει περισσότερη σαφήνεια για το αμερικανικό «μυστικό ηχητικό όπλο»

13:22

Υπερκάλυψη κατά 2,42 φορές για τα εξάμηνα έντοκα 400 εκατ. ευρώ - Έπεσε στο 1,85% η απόδοση

13:18

ΣτΕ: Το υπ. Παιδείας παρέλειψε να εισάγει το μάθημα της ηθικής για μαθητές που απαλλάσσονται από τα Θρησκευτικά

13:17

Κεντρικό Μητρώο Πιστώσεων: Πλήρης χαρτογράφηση δανείων και οφειλών - Τι αλλάζει