BACKSTORY

Backstory: Κολυμπά αλλά αγωνιά ο Κεντρικός - Άλλο κέρδη, άλλο αμοιβές

23-08-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Αντιγράφω από παραπολιτική στήλη έγκριτου κυριακάτικου φύλλου: "Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας έχει απομονωθεί τούτες τις αυγουστιάτικες μέρες στην αγαπημένη του Σύρο όπου κατά βάση εξασκεί τις κολυμβητικές του ικανότητες παλεύοντας σχεδόν δύο ώρες την ημέρα με τα κύματα του Αιγαίου. Ωστόσο παρακολουθεί συστηματικά τα τεκταινόμενα στη χώρα και στην Ευρώπη και ιδιαιτέρως τον απασχολούν οι ακραίες εκδηλώσεις της κλιματικής κρίσης οι μη αντιμετωπίσιμες πυρκαγιές στον Νότο και οι πρωτοφανείς πλημμύρες στο κέντρα και στον Βορρά της Γηραιάς Ηπείρου".

Δεν θα είχα λόγο να αντιγράψω παρά για να επισημάνω πως και οι "συμπολιτευόμενοι" στην κεντρική αρχή έρχεται η ώρα να αντιπολιτευτούν. Ίσως είναι η ώρα για κάποια πραγματικά παραγωγική και εφαρμόσιμη ιδέα από την πλευρά της αρχής ώστε 12 έτη θητείας να μην ταυτιστούν με τους επτά τόμους του Προυστ: Αναζητώντας το χαμένο χρόνο.

Βλέπω στο διαδίκτυο αναρτήσεις της Κριστίν Λαγκάρντ μαζί με τις λοιπές υψηλές γυναικείες παρουσίες στο διεθνές οικονομικοπολιτικό γίγνεσθαι και όχι μόνον.

"Σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του TheECBPodcast με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen και την οικοδέσποινα Katie Ranger, μίλησα για τον κίνδυνο της πανδημίας να αναχαιτίσει την πρόοδο της γυναικείας οικονομικής ανάπτυξης" αναφέρει στη σελίδα της στο linkedin η επικεφαλής της ΕΚΤ η οποία μακράν δεσπόζει των συνδαιτυμόνων της στην αντίστοιχη photo. Φαντάζομαι δεν τη διάλεξε τυχαία... αλλά ακριβώς για να δεσπόσει.

Για να ξέρετε οι αμοιβές των τραπεζιτών δεν είναι παίξε γέλασε. Και ορθώς, αφού η υπογραφή τους με τη διαχείριση πολλών δισεκατομμυρίων παραμένει εξαιρετικά βαριά υπόθεση.

Τα συμβόλαια παραμένουν υψηλά ακόμη και όταν οι τράπεζες δεν έχουν κέρδη.

Έτσι σύμφωνα με στοιχεία της ΕΒΑ δύο τραπεζικά στελέχη είναι μεταξύ των 4.369 πιο ακριβοπληρωμένων τραπεζιτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αν και οι συγεκριμένοι είναι στα χαμηλότερα κλίμάκια σε επίπεδο Ευρώπης, έλαβαν 1,6 εκατ. ευρώ και 2,8 εκατ. ευρώ για το 2019, χρήματα που δηλώθηκαν το 2020.

Το ότι ο χρυσός ανεβαίνει και καλό μαντάτο δεν το λες μιας και τούτο συμβαίνει σε περιόδους ανασφάλειας. Και αν θέλετε μια εκτίμηση η διεθνής αναταραχή και ότι συμβαίνει στο Αφγανιστάν θα οδηγήσει το πολύτιμο μέταλλο στα ύψη.
Με άνοδο έκλεισε η τιμή του χρυσού την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας μια δεύτερη διαδοχική εβδομάδα του με κέρδη.
Ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε την Παρασκευή 90 σεντς ή 0,05% για να πιάσει τιμή στα 1.784 δολάρια ανά ουγγιά. Στην εβδομάδα, το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε άνοδο 0,3%.

Zω για την ημέρα που οι παρατάσεις θα λάβουν τέλος και οι ημερομηνίες θα τηρούνται.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατόπιν αιτήματος λέει των εκπροσώπων του επαγγελματικού κλάδου των φοροτεχνικών, ανακοινώνει ότι προτίθεται να προτείνει την παράταση της προθεσμίας διεξαγωγής των Γενικών Συνελεύσεων για πενήντα ημερολογιακές ημέρες.
Η αλήθεια είναι πως τι να σου κάνουν και αυτοί οι φοροτεχνικοί, όμως κάποια στιγμή η αυτοματοποίηση θα πρέπει να φέρει τα πράγματα στο σωστό το δρόμο.

Και μη γελιέστε, αιτήσεις για εξωδικαστικό ακόμη δεν έχουν υποβληθεί. Περί τους 30.000 ετοιμάζονται. Και ο λόγος της μη υποβολής ως αυτήν την ώρα είναι ο φόρτος εργασίας των φοροτεχνικών.

Σκληρά καρύδια οι Μπακοκαημενάκηδες και μένω εδώ. Δεν θα αφήσουν εύκολα τον αγώνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Η Lufthansa καταργεί τη δωρεάν χειραποσκευή

23:48

Βρετανία: Ιατρικά δεδομένα 500.000 ανθρώπων προσφέρονταν προς πώληση μέσω Αlibaba

23:46

Nike: Νέος γύρος απολύσεων, επηρεάζει 1400 θέσεις

23:41

Ανακάμπτει η Intel: Εξέπληξαν πολύ ευχάριστα τα μεγέθη α' τριμήνου

23:40

Eurostat: Η Κύπρος είναι η μόνη χώρα της ΕΕ όπου τα κορίτσια ξεπερνούν τα αγόρια στον προγραμματισμό

23:27

Τουρκία: Ανακάλυψη αγάλματος της Αθηνάς ύψους 2 μέτρων στη Λαοδικεία

23:23

Wall Street: Οπισθοχώρησαν οι μετοχές από τα υψηλά

22:51

Έκλεισε πάνω από τα 105 δολάρια το brent

22:30

Το νέο στρατηγικό πλάνο της ΔΕΗ - Επενδύσεις 24 δισ. ευρώ για επιτάχυνση ανάπτυξης

22:12

Βρετανία: «Συναγερμός» για την αύξηση των τιμών παρακεταμόλης λόγω του πολέμου στο Ιράν

21:59

Ο πρόεδρος Τραμπ λέει ότι «δεν βιάζεται» για μια συμφωνία με το Ιράν

21:54

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας από την αρχή του πολέμου

21:44

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την απλούστευση του επιχειρείν και την ανάπτυξη

21:43

Στηρίζει την ΑΜΚ της ΔΕΗ και η CVC με νέα επένδυση έως 1,2 δισ. ευρώ

21:30

Meta: Προχωρά σε 8.000 απολύσεις για να συνεχίσει τις επενδύσεις στο ΑΙ

21:15

ΝΥΤ: Σοβαρά τραυματίας, όμως οξύνους και δραστήριος ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ

21:04

Ρωσία: Απειλεί την Ευρώπη να μη φιλοξενήσει γαλλικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη ικανά να μεταφέρουν πυρηνικά

21:03

Το «διόδιο της Τεχεράνης»: Πώς ο έλεγχος των Στενών του Ορμούζ απειλεί τις τιμές ενέργειας και το παγκόσμιο εμπόριο

20:55

Χρίστος Δήμας: Η Ελλάδα αξιοποιεί το Ταμείο Ανάκαμψης στην κατασκευή εμβληματικών έργων

20:26

ΟΚ από τους μετόχους της Warner Bros στην εξαγορά των 111 δισ. δολαρίων από την Paramount

20:23

Η Cloud Office ανακηρύσσεται «Google Cloud Partner of the Year 2026» για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη

20:17

Βρεττού: Ο πραγματικός ανταγωνισμός είναι μεταξύ παραδοσιακών τραπεζών και νέων χρηματοπιστωτικών οργανισμών

19:56

Τζαννετάκης (Motor Oil): «Ισορροπία μεταξύ διύλισης καυσίμων και πράσινης μετάβασης – Kρίσιμος ο ρόλος της ρυθμιστικής ευελιξίας»

19:46

Επίσκεψη Παπαθανάση - Ντομπρόβσκις σε επένδυση που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης

19:44

Επιτακτική ανάγκη η Ε.Ε. να δημιουργήσει Ένωση Κεφαλαιαγορών

19:41

Νέα Υόρκη: Το τριήμερο που ανοίγει την αυλαία της ελληνικής παρέλασης στην 5η Λεωφόρο

19:35

Λάμπρος Παπακωνσταντίνου: Έρχεται νέο deal για την Ideal Holdings έως αρχές Ιουνίου

19:30

Τζούρος (Πειραιώς): Επενδύσεις έως 15 δισ. ετησίως για ενεργειακή αυτονομία και «θωράκιση»

19:30

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές - Ράλι για L' Oreal και Nokia

19:25

45 φορές αυξήθηκαν τα κρούσματα ιλαράς στην ΕΕ από το 2019 έως και το 2023