Κορονοϊός: Ο ΕΝΦΙΑ του 2020 θα παραμείνει ως έχει

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Ο ΕΝΦΙΑ του 2020 θα παραμείνει ως έχει
Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως λόγω της καθυστέρησης στην εκτίμηση των νέων αντικειμενικών αξιών ο EΝΦΙΑ του 2020 θα παραμείνει ως έχει και οι νέες αντικειμενικές αξίες θα ισχύσουν από την επόμενη χρονιά.

«Δεν θα ισχύσουν οι νέες αντικειμενικές αξίες», ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο ανακοίνωσης της δεύτερης δέσμης στήριξης της οικονομίας στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως λόγω της καθυστέρησης στην εκτίμηση των νέων αντικειμενικών αξιών ο EΝΦΙΑ του 2020 θα παραμείνει ως έχει και οι νέες αντικειμενικές αξίες θα ισχύσουν από την επόμενη χρονιά.

Τα ενοίκια

Ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε και παρέμβαση που αφορά στο βάρος των ενοικίων που καλούνται να σηκώσουν οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει.

Όπως αποκάλυψε, για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν τη δραστηριότητα τους προβλέπεται ότι θα καταβάλλουν μόνο το 60% του μισθώματος τους για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους εργαζόμενους των επιθεωρήσεων αυτών.

Σε αντάλλαγμα, για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων προβλέπεται αναστολή των φορολογικών τους υποχρεώσεων για τέσσερις μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider