Airbnb: Iσχυρή κερδοφορία στο γ' τρίμηνο και «άλμα» 18% στα έσοδα - Απογοήτευσε το guidance

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Airbnb: Iσχυρή κερδοφορία στο γ' τρίμηνο και «άλμα» 18% στα έσοδα - Απογοήτευσε το guidance
Η εταιρία βραχυχρόνιας μίσθωσης ανακοίνωσε κέρδη 6,63 δολάρια ανά μετοχή του γ' τρίμηνο και έσοδα 3,4 δισ. δολαρίων έναντι 3,37 δισ. δολ των προβλέψεων, αυξημένα κατά 18% σε ετήσια βάση.

Η μετοχή της Airbnb υποχωρεί άνω του 3% μετά το «καμπανάκι» της Wall Street την Τετάρτη, καθώς μπορεί να ανακοίνωσε υψηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα, ωστόσο θορύβησε τους επενδυτές με την έκδοση ασθενέστερου guidance για το προσεχές οικονομικό τρίμηνο.

Ειδικότερα, η εταιρία βραχυχρόνιας μίσθωσης ανακοίνωσε κέρδη 6,63 δολάρια ανά μετοχή του γ' τρίμηνο και έσοδα 3,4 δισ. δολαρίων έναντι 3,37 δισ. δολ των προβλέψεων, αυξημένα κατά 18% σε ετήσια βάση. Τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένου ενός εφάπαξ όφελος, ήταν 4,37 δισεκατομμύρια δολάρια. Εξαιρώντας αυτό το εφάπαξ, η εταιρεία ανέφερε τριμηνιαία καθαρά κέρδη 1,61 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σύγκριση με 1,21 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο πέρυσι.

Οι συνολικές κρατήσεις για διανυκτερεύσεις ανήλθαν σε 113,2 εκατομμύρια για το τρίμηνο, περισσότερα από τα 99,7 εκατομμύρια που ανέφερε το προηγούμενο τρίμηνο και ξεπερνώντας τη συναινετική εκτίμηση του StreetAccount για 112,9 εκατομμύρια. Η επιχείρηση προσβλέπει σε έσοδα 2,13 έως 2,17 δισεκατομμύρια δολάρια τέταρτου τριμήνου, αντιπροσωπεύοντας ετήσια ανάπτυξη που κυμαίνεται από 12% έως 14%, ωστόσο λιγότερα από τα 2,18 δισεκατομμύρια δολάρια που περίμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG.

Ανέφερε επίσης προσαρμοσμένο EBITDA ύψους 1,83 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 26% και δωρεάν ταμειακές ροές 1,31 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 37% περισσότερα από τα 958 εκατομμύρια δολάρια που ανέφερε προηγουμένως. Παράλληλα, εξήγησε πως ενώ οι τιμές αυξάνονται σε ολόκληρο τον κλάδο, η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση σε ένα υπνοδωμάτιο στην Airbnb τον Σεπτέμβριο ήταν 120 δολ., μόλις 1% υψηλότερη από ό,τι ήταν την περίοδο του προηγούμενου έτους, προσπαθώντας να καθησυχάσει τους καταναλωτές, αναδεικνύοντας τις προσπάθειές της για τη μείωση κόστους.

«Βλέπουμε μεγαλύτερη αστάθεια στις αρχές του 4ου τριμήνου και παρακολουθούμε στενά τις μακροοικονομικές τάσεις και τις γεωπολιτικές συγκρούσεις που μπορεί να επηρεάσουν τη ζήτηση ταξιδιών», ανέφερε η εταιρεία στην επιστολή της προς τους μετόχους ενώ διεμήνυσε πως θα λάβει μέτρα για τις επαληθεύσεις στις καταχωρίσεις στις ΗΠΑ και σε τέσσερις άλλες χώρες εντός του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με ράλι και ισχυρό rebound «μπήκε» ο Νοέμβριος στη Wall Street - «Γκάζι» από Fed και Πάουελ

Η CVC Capital «παγώνει» τα σχέδια για IPO στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ

Coca Cola HBC: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της βότκα Finlandia – Στα 220 εκατ. δολάρια το τίμημα

gazzetta
gazzetta reader insider insider