Τσούζουν τα ενοίκια στο Λονδίνο: Φτάνουν στο 90% του μέσου μισθού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσούζουν τα ενοίκια στο Λονδίνο: Φτάνουν στο 90% του μέσου μισθού
Σε νέο ρεκόρ έφτασαν τα ενοίκια στην Βρετανία, με τη μέση τιμή τους να είναι 10% υψηλότερη από το ίδιο διάστημα την περασμένη χρονιά. Πλεόν, το ενοίκιο στο Λονδίνο κοστίζει περίπου το 90% ενός μέσου μισθού. 

Σε νέο ρεκόρ έφτασαν τα ενοίκια στην Βρετανία, με τη μέση τιμή τους να είναι 10% υψηλότερη σε σύγκριση με τέτοια εποχή πέρυσι. Πλέον, το ενοίκιο στο Λονδίνο κοστίζει περίπου το 90% ενός μέσου μισθού.

Ανάλυση του ιστότοπου ακινήτων Rightmove Rental Tracker δείχνει πως το μέσο ενοίκιο για ιδιοκτησίες είναι στις 1.278 λίρες έξω από το Λονδίνο, και φτάνει στις 2.627 λίρες μέσα στο Λονδίνο, καταγράφοντας μία αύξηση της τάξης του 12,1% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Αυτό σημαίνει πως το μέσο ετήσιο μίσθωμα στο Λονδίνο μπορεί να φτάσει τις 31.524 λίρες.

Ο μέσος, πλήρους απασχόλησης, μισθός στο Λονδίνο φτάνει περίπου τις 37.000 λίρες σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, κάτι που σημαίνει πως ένας ενοικιαστής έχει να διαθέσει για όλο το υπόλοιπο χρόνο μόλις 5.476 λίρες για λογαριασμούς, φαγητό και άλλε δαπάνες.

Εντωμεταξύ, ο μέσος μισθός στη Βρετανία, φτάνει τις 32.000 λίρες το χρόνο, ο οποίος μετά τις πρόσφατες τιμές των ενοικίων, αφήνει τους ενοικιαστές με μόλις 16.664 λίρες για άλλες δαπάνες.

Τι φταίει

Σύμφωνα με την Rightmove, ένας από τους παράγοντες που οδηγούν τα ενοίκια τόσο ψηλά, είναι η έλλειψη χώρων προς ενοικίαση, δημιουργώντας ανισσοροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Rightmove, κάθε ιδιοκτήσια διαθέσιμη προς ενοικίαση στην Βρετανία, δέχεται 25 αιτήσεις από υποψήφιους ενοικιαστές, νούμερο τριπλάσιο από την προ-πανδημίας περίοδο το 2019. Επίσης, ο αριθμός των ενοικιαστών που αναζητούν να μετακομίσουν είναι 41% υψηλότερος από το 2019.

Τέλος, ο αριθμός των νέων ιδιοκτησιών που διατίθενται στην αγορά προς ενοικίαση είναι πλέον 7% υψηλότερος από την περασμένη χρονιά, το μεγαλύτερο ετήσιο άλμα στις ενοικιαζόμενες νέες ιδιοκτήσιες από τον Νοέμβριο του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕΣ: Κίνδυνοι και σφάλματα στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2022

Barclays: Μόνο μια κατάρρευση των μετοχών θα σώσει την αγορά ομολόγων

Γερμανία: Απογοήτευσαν οι εξαγωγές Αυγούστου - Θα αποφύγει την ύφεση;

gazzetta
gazzetta reader insider insider