Βρετανία: Στο limit down με «βουτιά» 25% η μετοχή της Metro Bank - Ανεστάλη 2 φορές η διαπραγμάτευση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Στο limit down με «βουτιά» 25% η μετοχή της Metro Bank - Ανεστάλη 2 φορές η διαπραγμάτευση
Ισχυρές απώλειες άνω του 25% καταγράφει η μετοχή της βρετανικής τράπεζας Metro Bank στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, γεγονός που προκάλεσε την αναστολή διαπραγμάτευσης του τίτλου για δύο φορές την Πέμπτη.

Ισχυρές απώλειες άνω του 25% καταγράφει η μετοχή της βρετανικής τράπεζας Metro Bank στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, γεγονός που προκάλεσε την αναστολή διαπραγμάτευσης του τίτλου για δύο φορές την Πέμπτη.

Ειδικότερα, η μετοχή της τράπεζας δέχεται ισχυρές πιέσεις που έφτασαν ως το -29% στον απόηχο των προσπαθειών της Metro Bank να συγκεντρώσει κεφάλαια 600 εκατομμύρια στερλίνες, στο πλαίσιο μίας Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου για τη χρηματοδότηση των υποχρεώσεών της, ενώ το Χρηματιστήριο του Λονδίνου ανέφερε πως οι αναστολές διαπραγμάτευσης οφείλονται στους μηχανισμούς που τίθενται σε εφαρμογή σε αντίστοιχες περιπτώσεις limit down.

Σε ανακοίνωσή της, η Metro Bank ανέφερε ότι εξετάζει «τον καλύτερο τρόπο να ενισχύσει τους κεφαλαιουχικούς της πόρους», με ιδιαίτερη έμφαση σε ένα ομόλογο 350 εκατομμυρίων λιρών που θα λήξει τον Οκτώβριο του 2025.

Σύμφωνα με το Reuters, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης, πουλήθηκαν περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια μετοχές, την στιγμή που σε μία «κανονική» συνεδρίαση αλλάζουν χέρια λιγότερες από 100.000 μετοχές της τράπεζας κάθε ώρα.

Σημειώνεται πως η κεφαλαιοποίηση της τράπεζας βρίσκεται χαμηλότερα από τα 100 εκατ. στερλίνες και συγκεκριμένα λίγο κάτω από τα 90 εκατ. λίρες, ενώ από τον Φεβρουάριο η μετοχή της Metro Bank έχει χάσει σχεδόν το 70% της αξίας της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Evergrande: Η κρίση της δοκιμάζει τις αντοχές του Πεκίνου και οι επενδυτές ανησυχούν 

GM: Επιστρέφει στην ευρωπαϊκή αγορά με ηλεκτρική Cadillac

Η Mytilineos κατασκευάζει το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στο Ηνωμένο Βασίλειο

gazzetta
gazzetta reader insider insider