Αθηναϊκή Ριβιέρα: Η νέα τάση των prive members club – Η Ακτή Βούλας και το Ελληνικό

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αθηναϊκή Ριβιέρα: Η νέα τάση των prive members club – Η Ακτή Βούλας και το Ελληνικό
Ποιες είναι οι δύο επενδύσεις των Grivalia Hospitality και Orilina Properties ύψους 50 εκατ. και 70 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Το Glamping and Members Club της στην Α’ Ακτή Βούλας που ανοίγει την Άνοιξη του 2024 και η επένδυση της ΑΕΕΑΠ στο παραλιακό μέτωπο με τις branded κατοικίες και το ιδιωτικό κλαμπ.

Μια νέα τάση παροχής υπηρεσιών υψηλών, όπως προσδοκούν οι εμπνευστές τους, προδιαγραφών στον τομέα τουρισμού/ψυχαγωγίας – κατοικίας φαίνεται να καταγράφεται στα νότια προάστια του Λεκανοπεδίου, στην περίφημη Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Το μοντέλο αυτό σχετίζεται με την ανάπτυξη ενός τύπου prive club, δηλαδή πρόκειται για επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που θα αποτελούν ιδιωτικά members club. Το πρώτο από αυτά τα φιλόδοξα projects, που θα ανοίξει και νωρίτερα τις «πόρτες» του είναι το πρώτο glamping στη Βούλα, στον χώρο της εγκαταλελειμμένης επί τουλάχιστον χρόνια κατασκήνωσης του ΕΟΤ, την οποία εκμίσθωσε από την ΕΤΑΔ η Grivalia Hospitality, επένδυση άνω των 50 εκατ. ευρώ (A' Ακτή Βούλας). Το έτερο project σχετίζεται με την επένδυση, μεγαλύτερη σε ύψος (κοντά 70 εκατ. ευρώ), της Orilina Properties στο Ελληνικό, ανάπτυξη που θα μοιάζει, μεταξύ άλλων, με prive κλάμπ τύπου «Yacht Club» πάνω στο «κομμάτι» αυτό της Αθηναϊκής Ριβιέρα, περιλαμβάνοντα «επώνυμες» (branded) κατοικίες με ιδιωτική λέσχη.

«91 Athens Riviera»: Το Glamping and Members Club της Grivalia Hospitality στη Βούλα

Ξεκινώντας από το project που θα μπει πρώτο σε λειτουργία, την Άνοιξη του 2024, μόλις προ ημερών Η Grivalia Hospitality έδωσε νέα πληροφόρηση για την ανάπτυξη ενός νέου Glamping and Members Club στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Η νέα ανάπτυξη θα φέρει το όνομα «91 Athens Riviera», που είναι εμπνευσμένο από την Εθνική Οδό 91 (τη μεγαλύτερη εθνική οδό της Αττικής που συνδέει το κέντρο της Αθήνας με την Αθηναϊκή Ριβιέρα, καταλήγοντας στο Σούνιο) όπου βρίσκεται το νέο project. Σε έκταση 45.000 τ.μ. το «91 Athens Riviera» θα συστήσει στην ελληνική αγορά τη φιλοσοφία του πολυτελούς camping (glamorous camping), που θα περιλαμβάνει 30 πολυτελείς σκηνές στην περιοχή. Επισκέπτες και μέλη θα έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα εγκαταστάσεων, όπου θα απολαμβάνουν υπηρεσίες και εμπειρίες που θα προβάλουν μία ολιστική προσέγγιση ευεξίας, χαλάρωσης και εκγύμνασης.

Να σημειώσουμε ότι το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς glamping ήταν 2,73 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

Πιο συγκεκριμένα, το «91 Athens Riviera» θα περιλαμβάνει 8 μεγάλα γήπεδα τένις -και 2 μικρότερα- για τους λάτρεις του αθλήματος. Παράλληλα, ο χώρος θα περιλαμβάνει εσωτερικό/εξωτερικό γυμναστήριο με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, καθώς και γήπεδο για beach volley. Έμπειροι προπονητές τένις θα καθοδηγούν τους παίκτες, ενώ όλοι οι επισκέπτες του glamping και τα μέλη του club θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε ατομικά ή ομαδικά προγράμματα προπόνησης.

Για τη διαχείριση του project, η Grivalia Hospitality έχει συνάψει μακροχρόνια σύμβαση με τον κορυφαίο όμιλο lifestyle φιλοξενίας Domes, υιοθετώντας το φημισμένο Domes Reserve concept. Με τη φήμη και την τεχνογνωσία της Domes στον κλάδο της πολυτελούς φιλοξενίας, η εν λόγω συνεργασία αναμένεται να συμβάλει στην παροχή απαράμιλλων υπηρεσιών και εμπειριών σε όλους τους επισκέπτες. Το «91 Athens Riviera» θα συνδυάζει αρμονικά τις πολλαπλές ανέσεις σε ένα ασύγκριτα όμορφο περιβάλλον με την άμεση πρόσβαση στην παραλία, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να γευτούν τις δημιουργίες του διάσημου εστιατορίου BARBAROSSA PAROS. Το γνωστό signature restaurant «ταξιδεύει» από την Πάρο.

«Είμαστε πολύ περήφανοι και ενθουσιασμένοι που το 91 Athens Riviera μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης. Το glamping and members club αναμένεται να αναδιαμορφώσει ολόκληρη την περιοχή και να συμβάλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η Αθηναϊκή Ριβιέρα», σημείωναν άνθρωποι του γκρουπ.

Το ιδιωτικά κλαμπ με τις επώνυμες κατοικίες της Orilina Properties ΑΕΕΑΠ στο Ελληνικό

Οσον αφορά στο άλλο project, στον απόηχο σχετικά παλιότερης συμφωνίας ανάμεσα σε Lamda Development και Orilina Properties ΑΕΕΑΠ (που θεωρητικά είναι στον «δρόμο» της εισόδου στο Ελληνικό Χρηματιστήριο), αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του αργότερα, μάλλον το 2026. Πρόκειται για project άνω των 70 εκατ. ευρώ για επώνυμες (branded) κατοικίες (γύρω στις 20 κατά πληροφορίες) και ιδιωτική λέσχη.

Όπως και παλιότερα έχει αναφέρει το insider.gr, η ανάπτυξη προβλέπεται να γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά. Τα εν λόγω γήπεδα, με δυνατότητα συνολικής δομήσιμης επιφάνειας μέχρι και 5.790 τ.μ. βρίσκονται ανάμεσα στον οικιστικό πύργο Riviera Tower και τον εμπορικό προορισμό του Riviera Galleria. Εντός των γηπέδων αυτών, θα αναπτυχθούν από την Orilina Properties, αφενός κτίριο κατοικιών και λοιπών βοηθητικών εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης αυτών (με δυνατότητα συνολικής δομήσιμης επιφάνειας μέχρι και 4.565 τ.μ.), και αφετέρου κτίριο που θα περιλαμβάνει χώρους εστίασης, αναψυχής, ευεξίας, εκδηλώσεων, καθώς και πώλησης συναφών προς την εστίαση προϊόντων (με δυνατότητα συνολικής δομήσιμης επιφάνειας μέχρι και 1.225 τ.μ.).

Η εμπορική ανάπτυξη θα αποτελείται από ένα ιδιωτικό κλαμπ με εκτεταμένες παροχές και εστιατόρια υψηλής αισθητικής, καθώς και από κατάστημα λιανικής πώλησης κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών αλλά και μπαρ δίπλα στη μαρίνα, προσβάσιμο στο κοινό, με προσφορά κρασιών από σε όλο τον κόσμο. Η κύρια οικιστική ανάπτυξη θα αποτελείται από exclusive διαμερίσματα με θέα στη θάλασσα που θα είναι επώνυμα και θα εξυπηρετούνται από το κλαμπ. Οι αγοραστές διαμερισμάτων θα αποκτήσουν αυτόματα μια ισόβια συνδρομή στο club όπου θα μπορούν να απολαύσουν τον χώρο και τις παροχές, να χαλαρώσουν και να κοινωνικοποιούνται.

Η ανάπτυξη εκτιμώμενου προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ θα είναι σύμφωνη με τα υψηλότερα και αποδοτικότερα «πράσινα» - ενεργειακά πρότυπα, ενώ θα σχεδιαστεί από το παγκοσμίως γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο Kengo Kuma & Associates. Το Kengo Kuma & Associates είναι αυτό που επίσης σχεδίασε τη «γειτονική» Riviera Galleria που θα κατασκευάσει η LAMDA στην ευρύτερη περιοχή, εξασφαλίζοντας έτσι, σε αυτή την περίοπτη θέση δίπλα στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, ένα ενιαίο παραλιακό μέτωπο υψηλού διαμετρήματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider