Lamda - Ελληνικό: Υψηλό ενδιαφέρον για κατοικίες, «ανοιχτή» η αναθεώρηση τιμών – Οι εισπράξεις, η θωράκιση, τα δάνεια

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lamda - Ελληνικό: Υψηλό ενδιαφέρον για κατοικίες, «ανοιχτή» η αναθεώρηση τιμών – Οι εισπράξεις, η θωράκιση, τα δάνεια
Ανεβαίνουν οι ρυθμοί των εργασιών για τις πρώτες υποδομές στο Ελληνικό. Τι ανέφεραν υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου σε αναλυτές για τιμές και εισπράξεις από κατοικίες, χρηματοδοτική επάρκεια, αναμόρφωση δανεισμού/εγγυήσεων. Μεγάλη ζήτηση από Ελλάδα και εξωτερικό.

Με θετικό τρόπο και ισχυρές αποδόσεις ξεκίνησε το 2023 για τα Malls του ομίλου Lamda Development ενώ αυξητικοί είναι οι ρυθμοί και στις πωλήσεις στη μεγάλη επένδυση του ομίλου στο Ελληνικό, όπου οι εργασίες σταδιακά θα γίνονται πιο εμφανείς στο κοινό όσο πλησιάζουμε στο τέλος του 2023. «Επιτυγχάνεται περαιτέρω πρόοδος τρίμηνο με τρίμηνο και η εταιρεία θα δείχνει τη δυναμική της όσο προχωρούν οι εργασίες», σημείωσαν στελέχη του ομίλου στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη προς τους αναλυτές με αφορμή τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2023.

Οι κ.κ. Xαρ. Γκορίτσας επικεφαλής Οικονομικών Υπηρεσιών και Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος, Διευθυντής Επενδυτικών Σχέσεων και Χρηματοοικονομικής Στρατηγικής, αναφέρθηκαν στην πορεία των αναπτύξεων, προσθέτοντας ότι η εταιρεία διατηρεί την πρόβλεψη για εισπράξεις ύψους μισού δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2023 από τις πωλήσεις ακινήτων που έχει ήδη πραγματοποιήσει, ενώ το project του Ελληνικού θα γυρίσει σε θετικό πρόσημο σε επίπεδο κερδοφορίας έως το τέλος του 2023.

«Ανοιχτή» η αναθεώρηση τιμών στις κατοικίες

Αναφορικά με τις τιμές πώλησης των κατοικιών στο Ελληνικό τα στελέχη της Lamda ανέφεραν, κατόπιν υποβολής σχετικής ερώτησης, ότι η διοίκηση είναι γενικά ευχαριστημένη, με το σκεπτικό ότι υπάρχει ένα μίγμα κατοικιών στο project που έχουν πουληθεί σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και τιμές, με τη ζήτηση να είναι εξαρχής πάνω από τις αρχικές προσδοκίες και να παραμένει ψηλά.

«Στο Ελληνικό βλέπουμε τη ζήτηση και αναλόγως πράττουμε και πλέον πέραν της εγχώριας αγοράς απευθυνόμαστε και στο εξωτερικό. Αν η ζήτηση συνεχίσει στα ίδια υψηλά επίπεδα υπάρχουν ευκαιρίες για ενδεχομένως υψηλότερη τιμολογιακή πολιτική και θα προχωρήσουμε ενδεχομένως και σε αναθεώρηση προς τα πάνω της τιμολογιακής μας πολιτικής για τα οικόπεδα», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Η χρηματοδότηση και τα δάνεια

Σε σχέση με τη χρηματοδότηση, ο κ. Γκορίτσας επεσήμανε ότι θα συνεχίσει να αυτοχρηματοδοτείται σε όλη τη διάρκεια του 2023 και σε ένα μέρος του 2024. Όπως σημειώθηκε, η εισηγμένη δε θα χρειαστεί για τη φετινή χρονιά εκταμίευση κεφαλαίων από υφιστάμενες δανειακές συμβάσεις, είναι επαρκώς θωρακισμένη στο θέμα της αύξηση των επιτοκίων, ενώ πραγματοποιεί επαφές αυτή την περίοδο και για την αναμόρφωση δανείων και εγγυήσεων.

Τα στελέχη της Lamda αναφέρθηκαν στους ρυθμούς προόδου των εργασιών στις υποδομές, τις οποίες χτες ανέδειξε το insider.gr (π.χ. για την υπογειοποίηση της Ποσειδώνος έχει ολοκληρωθεί περίπου 50% των εκσκαφών και 25% των σκυροδετήσεων, οι πρόδρομες εργασίες κατασκευής για το Flyover της λεωφόρου, προχωρούν οι εργασίες για τον εμβληματικό Πύργο Κατοικιών κ.α.).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάνω από τους στόχους οι συνδρομητές του Disney+ στην Ελλάδα

Market Pass: Από σήμερα η δόση Ιουνίου – Πληρωμή και αναδρομικών για όσους διόρθωσαν το ΙΒΑΝ

Ακίνητα – Γραφεία: Στο +10% τα ενοίκια στα νότια προάστια, επενδύσεις 170 εκατ. στις αρχές 2023 – Πώς κινούνται «εμπορικές πιάτσες»

gazzetta
gazzetta reader insider insider