ΤΑΙΠΕΔ: Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για το έργο ανέγερσης - λειτουργίας του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών

Newsroom
Μοιράσου το
ΤΑΙΠΕΔ: Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για το έργο ανέγερσης - λειτουργίας του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών
Το σύνολο των 5 κορυφαίων εργοληπτικών ομίλων έδωσαν το παρών στον ΣΔΙΤ διαγωνισμό που θα στεγάσει το Πρωτοδικείο Αθηνών και την Εισαγγελία Αθηνών και προωθείται από τη μονάδα PPF του ΤΑΙΠΕΔ.

Πέντε επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον στον δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Ανέγερση και λειτουργία του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3389/2005» με αναθέτουσα αρχή το Υπουργείο Δικαιοσύνης και διενεργούσα Αρχή το ΤΑΙΠΕΔ, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, ενδιαφέρον εκδήλωσαν τα εξής σχήματα (με αλφαβητικά σειρά), όπως έγραψε και λίγο νωρίτερα το insider.gr:

  1. INTRAKAT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
  2. ΑΒΑΞ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  3. ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
  4. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
  5. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

H Α' Φάση του διαγωνισμού θα ολοκληρωθεί με την αξιολόγηση των υποβληθέντων φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος και την προεπιλογή των υποψήφιων που θα συνεχίσουν στη Β Φάση, η οποία αποτελείται από τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου και την υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών.

Το έργο αφορά στη μελέτη, ανέγερση, λειτουργία και συντήρηση σύγχρονων και λειτουργικών κτιριακών υποδομών που θα στεγάσουν το Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε οικόπεδο το οποίο βρίσκεται επί των οδών Κυρίλλου Λουκάρεως, Κάλβου, Αν. Δέγλερη και Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Αναμένεται να συμβάλλει στην ορθότερη, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών, στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών της Δικαιοσύνης προς τους πολίτες και στη συγκέντρωση των υπηρεσιών που σήμερα είναι κατακερματισμένες σε ακατάλληλα ακίνητα στην Αθήνα.

Η δυνητική χρηματοδοτική συμβολή του Ελληνικού Δημοσίου στην κατασκευή του έργου είναι ενταγμένη στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGenerationEU, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

To Υπουργείο Δικαιοσύνης και το ΤΑΙΠΕΔ έχουν υπογράψει σύμβαση για την ωρίμανση του έργου, την υπαγωγή του στον νόμο περί Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) που έγινε με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ στις 23 Μάϊου 2022, τη διενέργεια του διαγωνισμού καθώς και την παρακολούθηση της κατασκευής του Έργου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Κληρώνει» για τα 600 στρέμματα του ΤΑΙΠΕΔ στο Μαρκόπουλο – Θα δώσουν το «παρών» Γ. Μελισσανίδης, Γ. Μυτιληναίος;

Real Estate: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης στα Logistics – Τα ενοίκια, οι αποδόσεις και οι νέες επενδύσεις 250.000 τ.μ.

Η ΤΕΡΝΑ μειοδότησε σε διαγωνισμό 140 εκατ. ευρώ για την ύδρευση Πρέβεζας, Λευκάδας, Άρτας