Engel & Völkers Ελλάδος: Τριπλασιασμός συναλλαγών σε Αθήνα, Πελοπόννησο και νησιά - Επέκταση στην Βόρεια Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Engel & Völkers Ελλάδος: Τριπλασιασμός συναλλαγών σε Αθήνα, Πελοπόννησο και νησιά - Επέκταση στην Βόρεια Ελλάδα
Το 2022, το ενδιαφέρον αγοράς από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής οκταπλασιάστηκε σε σύγκριση με το 2021.

Ισχυρό παρέμεινε το ενδιαφέρον στην αγορά ακινήτων της Αθήνας, της Πελοποννήσου και των ελληνικών νησιών το οποίο σημείωσε για ακόμη μία φορά πόλο έλξης για επενδυτές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Η Engel & Völkers Ελλάδος σημείωσε κατά το 2022, τριπλασιασμό των συναλλαγών της ενώ την ίδια στιγμή τα αιτήματα διαχείρισης πελατών για αγοραπωλησίες τετραπλασιάστηκαν, γεγονός το οποίο αποδεικνύει το ενισχυμένο ενδιαφέρον για τη νέα χρονιά.

«Η Αθήνα, η Πελοπόννησος και τα ελληνικά νησιά κατάφεραν το 2022 να βρεθούν στις πρώτες προτιμήσεις πελατών μας τόσο από την εγχώρια όσο και από την αγορά του εξωτερικού. Στην πλειοψηφία οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, και το ανοδικό ενδιαφέρον της αγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κατέγραψαν την υψηλότερη ζήτηση στην αγορά δεύτερης κατοικίας σε προορισμούς των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Τα στοιχεία παραμένουν άκρως ενθαρρυντικά για την εγχώρια αγορά των Αθηνών, καθώς όπως παρατηρούμε οι Έλληνες αγοραστές αναζητούν νέα κατοικία θέλοντας να αναβαθμίσουν την οικιστική ποιότητα ζωής. Το φαινόμενο αυτό φέρνει στην αγορά τόσο την αύξηση οικοδόμησης νέων κατοικιών όσο και την προσφορά ευκαιριών προς πώληση» εξηγεί ο Γιώργος Πετράς, Διευθύνων Σύμβουλος της Engel & Völkers Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των αγοραστών δεύτερης κατοικίας προέρχεται από την Κεντρική Ευρώπη από τις χώρες της Γερμανίας, της Ελβετίας και της Αυστρίας με το παρόν να δίνει και η Νότια Ευρώπη με την Βρετανία. Το 2022, το ενδιαφέρον αγοράς από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής οκταπλασιάστηκε σε σύγκριση με το 2021.

Η Engel & Völkers Ελλάδος ολοκλήρωσε το 2022 έχοντας στο ενεργητικό της 450 συμβούλους ακινήτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. Το νέο έτος στοχεύει να φτάσει σε επέκταση 250 νέων συνεργατών με σκοπό να εξυπηρετήσει τις περιοχές δραστηριότητας της παρέχοντας στους ενδιαφερόμενους την άμεση προσωποποιημένη παροχή υπηρεσιών σε θέματα αγοραπωλησίας ακινήτων.

Το 2023, σηματοδοτείται και από την επέκταση λειτουργίας της Engel & Völkers Ελλάδος στην Βόρεια Ελλάδα, με την φυσική λειτουργία του νέου Μητροπολιτικού Κέντρου στην Θεσσαλονίκη, το οποίο μετράει ήδη στο ενεργητικό του 60 συμβούλους ακινήτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ακίνητα: Διαγωνισμός για τη μίσθωση «στέγης» της ΑΑΔΕ – Ποιο είναι το «ταβάνι» για το ενοίκιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider