Πλειστηριασμοί ακινήτων στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλειστηριασμοί ακινήτων στην Ελλάδα
Η πλατφόρμα της υπηρεσίας διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών eauction.gr τέθηκε σε λειτουργία από το 2017. Τ

Του Απόστολου Αυλώνα*

Η πλατφόρμα της υπηρεσίας διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών eauction.gr τέθηκε σε λειτουργία από το 2017. Τα προηγούμενα έτη έως και σήμερα, υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση στην αγορά ακινήτων τόσο από εγχώριους όσο και από ξένους επενδυτές που έχουν ως αποτέλεσμα στην αύξηση των τιμών στα ιδιόκτητα και στην ελαττωμένη προσφορά αυτών. Αντιστρόφως, τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η προσφορά ακινήτων έχει αυξηθεί δραστικά και αναμένεται να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό για τα ερχόμενα έτη.

Η εν λόγω αγορά δίνει την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να εντοπίσουν και να αποκτήσουν ακίνητα σε ανταγωνιστικές τιμές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός πως σε περίπτωση που ένας πλειστηριασμός καταστεί άγονος, τότε δίνεται η ευκαιρία στους ενδιαφερομένους να διεκδικήσουν το ακίνητο σε χαμηλότερη τιμή, αμέσως μόλις ο πλειστηριασμός επαναπροσδιοριστεί με νέα ημερομηνία εκτέλεσης.

Η διαδικασία και ανεύρεση κατάλληλων ακινήτων για αγορά μέσω πλειστηριασμού παραμένει μη γνώριμη για την πλειοψηφία των αγοραστών. Λαμβάνοντας υπόψιν την αύξηση προσφοράς ακινήτων μέσω πλειστηριασμού, παρουσιάζεται μεγαλύτερη ευκαιρία να βρεθεί λιγότερος ανταγωνισμός και να επιτευχθεί αγορά σε τελική τιμή χαμηλότερη της εμπορικής αξίας.

Μέχρι πρότινος ο υποψήφιος αγοραστής ακινήτων πλειστηριασμού χρειαζόταν να διαθέτει όλο το ποσό αγοράς διαθέσιμο σε μετρητά, κάτι το οποίον πλέον δεν ισχύει. Ειδικότερα, ήδη μια συστημική τράπεζα βρίσκεται στην διαδικασία προώθησης του εν λόγω στεγαστικού προϊόντος.

Η Delfi Partners, μέσω της καταρτισμένης ομάδας που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα στους ενδιαφερόμενους για να προσφέρει τις πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες της αγοράς, από την εύρεση του ιδανικού ακινήτου μέχρι και την καθοδήγηση από την αρχή έως το τέλος, σε όλη την διαδικασία της αγοράς ακινήτου μέσω πλειστηριασμού.

*Ο κ. Απόστολος Αυλώνας είναι Head, Transactions Management, Delfi Partners & Company

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.