Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ: Χαρτοφυλάκιο ακινήτων 107 εκατ. ευρώ – Οι επενδύσεις σε Μακρυγιάννη και Μονεμβασιά

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ: Χαρτοφυλάκιο ακινήτων 107 εκατ. ευρώ – Οι επενδύσεις σε Μακρυγιάννη και Μονεμβασιά
Τι ανέφερε η διοίκηση της εισηγμένης στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση για τα projects που είναι σε εξέλιξη. Τι συμβαίνει με το 5άστερο ξενοδοχείο στην Ακρόπολη.

Η συνολική αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ στο τέλος του πρώτου εξαμήνου αυξήθηκε στα 107 εκατ. ευρώ και ήδη με την προσθήκη δύο ακινήτων που αγοράστηκαν τον Ιούλιο έχει ενισχυθεί περαιτέρω, σύμφωνα με όσα ανέφερε η διοίκηση της εισηγμένης στο πλαίσιο της πρόσφατης γενικής συνέλευσης. Οσον αφορά το μέρισμα του 2021, πρακτικά διανέμεται το 100% των κερδών. Η εταιρεία που διαθέτει 34 ακίνητα – εμπορικά καταστήματα και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις- μετά τη λήξη του α’ εξαμήνου της χρήσης απέκτησε επίσης μέσω πλειστηριασμού ακίνητο στη Μεταμόρφωση.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΕΕΑΠ, η εταιρεία έχει αυτή την στιγμή σε εξέλιξη τα δύο έργα στη Φαλήρου και τη Μονεμβασιά, τα οποία προχωρούν ως προς την ωρίμανσή τους. Οι νέες επενδύσεις αφορούν σε νέο ξενοδοχείο στην Αθήνα, στην περιοχή της Ακρόπολης, δυναμικότητας 117 δωματίων, προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ αλλά και σε resort στη Μονεμβασιά. Το δεύτερο project βρίσκεται σε φάση αδειοδότησης και αφορά στη δημιουργία 59 κατοικιών και ενός πεντάστερου ξενοδοχείου σε έκταση που διαθέτει η εταιρεία στη Μονεμβασιά, προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ περίπου.

Την Παρασκευή η διοίκηση υποστήριξε πως το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) ενέκρινε την ανάπτυξη στη Φαλήρου με λίγες τροποποιήσεις τις οποίες θα ενσωματώσει η ΑΕΕΑΠ στο επενδυτικό της πλάνο.

Τα Projects σε Μεταμόρφωση και Αραχωβίτικα

Επιπλέον έχουν αποκτηθεί πρόσφατα μέσω διαδικασίας πλειστηριασμού τα δύο ακίνητα σε Μεταμόρφωση και έκταση στα Αραχωβίτικα της Αχαΐας για τα οποία εξετάζεται πώς θα αξιοποιηθούν. Το ακίνητο στη Μεταμόρφωση κρίθηκε ως καλή ευκαιρία με την ΑΕΕΑΠ να εξετάζει εναλλακτικές για την αξιοποίησή του, ενώ για τα ακίνητα στα Αραχωβίτικα δεν υπάρχει ακόμη οριστικό πλάνο ανάπτυξης, ωστόσο θα είναι για τουριστική χρήση.

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Ευμορφίδης, θεωρήθηκε ελκυστική η τιμή ανά τ.μ. όσον αφορά την αγορά του ακινήτου στη Μεταμόρφωση με λιγότερα από 400 ευρώ ανά τ.μ., ενώ έχει αποτιμηθεί ήδη 30% παραπάνω στην τιμή που αγόρασε η ΑΕΕΑΠ. Όπως ειπώθηκε, το project στα Αραχωβίτικα θα είναι η μεγαλύτερη επένδυση που θα έχει κάνει ποτέ η εταιρεία στα τουριστικά ακίνητα. Πρόκειται για ακίνητο 23 στρεμμάτων πάνω στη θάλασσα, στον Κορινθιακό, με την ΑΕΕΑΠ να εξετάζει την ανάπτυξη ξενοδοχείου 5 αστέρων, αλλά και κατοικιών προς διάθεση (από τα μέχρι τώρα στοιχεία η δόμηση θα είναι άνω των 10.000 τ.μ..), η δε απόκτηση του ακινήτου κρίθηκε ελκυστική.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν τα στελέχη της ΑΕΕΑΠ, το στρέμμα στην περιοχή κοστίζει αυτή την στιγμή 400.000- 450.000 ευρώ, ενώ η εταιρεία αγόρασε 23 στρέμματα προς 1,8 εκατ. ευρώ.

Για το θέμα με το ακίνητο της Μπλε Κέδρος επί της οδού Φαλήρου 5 και παρόδου Λεωφόρου Συγγρού 34, όπου κατασκευάστηκε δεκαώροφο ξενοδοχείο, ο κ. Ευμορφίδης υποστήριξε πως δεν υπάρχουν νεότερα από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ακίνητα: Στα «ύψη» το κόστος μίσθωσης οικογενειακής κατοικίας

Lamda – Ελληνικό: Το χρονοδιάγραμμα των μεγάλων αναπτύξεων – Εν αναμονή για τις αθλητικές εγκαταστάσεις

Σχέδια μείωσης της κατανάλωσης ρεύματος και αέριου ζήτησε από τις βιομηχανίες το ΥΠΕΝ – Το ραντεβού και το κακό σενάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider