Φάμελλος: Απαράδεκτη η επέμβαση του Ισραήλ στο πλοίο Madleen

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φάμελλος: Απαράδεκτη η επέμβαση του Ισραήλ στο πλοίο Madleen
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εγώ προσωπικά, είχαμε ζητήσει την ελεύθερη διέλευση του πλοίου προς τη Γάζα. Και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στην ίδια κατεύθυνση» πρόσθεσε.

Καταδικάζει την επέμβαση του Ισραήλ στο πλοίο Madleen, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην χειμαζόμενη Γάζα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σημειώνοντας ότι «είναι ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ της τραγωδίας που εξελίσσεται στη Μέση Ανατολή».

Ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρει ακόμη: «Το Madleen δεν ήταν απειλή. Ήταν μια αναγκαία πράξη αλληλεγγύης. Κι όμως, αντιμετωπίστηκε με όπλα και αυταρχισμό. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Η αλληλεγγύη και ο ανθρωπισμός δεν είναι τρομοκρατία. Αντίθετα, η σιωπή είναι συνενοχή στο έγκλημα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εγώ προσωπικά, είχαμε ζητήσει την ελεύθερη διέλευση του πλοίου προς τη Γάζα. Και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στην ίδια κατεύθυνση» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του κόμματος ασκεί κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και επαναλαμβάνει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ: «Σε αντίθεση με την αφωνία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, έχουμε προτείνει δημόσια και στην πρόσφατη επίσκεψή μου στην Παλαιστίνη: Να σταματήσει άμεσα η γενοκτονία και να επιτευχθεί εκεχειρία.

  • Να δημιουργηθεί ένα τρίγωνο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα με τη συμμετοχή Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου και υπό την αιγίδα της ΕΕ.
  • Να αναλάβει η Ελλάδα την πρωτοβουλία διεθνούς Διάσκεψης Ευρωπαϊκής Ένωσης και χωρών Μεσογείου και Μέσης Ανατολής.
  • Να δρομολογηθεί η επίλυση του Παλαιστινιακού με βάση την απόφαση του ΟΗΕ και τα σύνορα του 1967».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider