Ρούμπιο: To Πακιστάν να καταδικάσει ρητά την επίθεση στο Κασμίρ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ρούμπιο: To Πακιστάν να καταδικάσει ρητά την επίθεση στο Κασμίρ
Μάρκο Ρούμπιο / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Ταυτόχρονσ ζήτησε από το Ισλαμαμπάντ και το Νέο Δελχί να δείξουν αυτοσυγκράτηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο ενθάρρυνε χθες, Τετάρτη, το Πακιστάν να καταδικάσει τη φονική επίθεση κατά τουριστών στο Κασμίρ και να συνεργαστεί στην έρευνα, ζητώντας ταυτοχρόνως από το Ισλαμαμπάντ και το Νέο Δελχί να δείξουν αυτοσυγκράτηση.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πακιστανό πρωθυπουργό Σεχμπάζ Σαρίφ, ο Ρούμπιο «ανέφερε την ανάγκη να καταδικάσει την τρομοκρατική επίθεση της 22ας Απριλίου στην Παχαλγκάμ» στο υπό ινδικό έλεγχο τμήμα του Κασμίρ, ανέφερε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τάμι Μπρους σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Επίσης «κάλεσε τις πακιστανικές αρχές να συνεργαστούν στην έρευνα για την αποτρόπαιη επίθεση», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Νέο Δελχί κατηγόρησε αμέσως το Ισλαμαμπάντ για την επίθεση αυτή, για την οποία καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Σε ξεχωριστή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής της διπλωματίας της Ινδίας Σουμπραχμανίαμ Τζαϊσανκάρ, ο Ρούμπιο εξέφρασε την αλληλεγγύη του, καλώντας παράλληλα την Ινδία να δείξει αυτοσυγκράτηση, την ώρα που το Νέο Δελχί κατηγορεί το Πακιστάν για υποστήριξη της επίθεσης και ζητά αντίποινα.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών «ενθάρρυνε επίσης την Ινδία να συνεργαστεί με το Πακιστάν για να αμβλυνθούν οι εντάσεις και να διατηρηθεί η ειρήνη και η ασφάλεια στη Νότια Ασία», σύμφωνα με την Μπρους.

Ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών αξίωσε σήμερα σε ανακοίνωσή του αυτοί που «διέπραξαν, υποστήριξαν και σχεδίασαν» την επίθεση στο Κασμίρ να «οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Το Πακιστάν ανακοίνωσε χθες ότι θεωρεί «επικείμενο» ένα στρατιωτικό πλήγμα από την πλευρά της Ινδίας, το οποίο μπορεί να συμβεί μέσα στις επόμενες δύο ημέρες, μετά το πράσινο φως που έδωσε ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι για αντίποινα στην επίθεση στο Κασμίρ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υπεγράφη η συμφωνία ΗΠΑ - Ουκρανίας για τα ορυκτά

EE: 16 κράτη μέλη υπέβαλαν αίτημα για ενεργοποίηση της ρήτρας διαφυγής για αμυντικές δαπάνες

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider