Μπαϊρού: Παρίσι και Ευρώπη πρέπει να ορθώσουν ανάστημα στον Τραμπ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μπαϊρού: Παρίσι και Ευρώπη πρέπει να ορθώσουν ανάστημα στον Τραμπ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
«Και αν δεν κάνουμε τίποτα, η μοίρα μας είναι πολύ απλή - θα μας κυριαρχήσουν. Θα συντριβούμε. Θα περιθωριοποιηθούμε», σημείωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού προειδοποίησε σήμερα ότι η Γαλλία και η Ευρώπη ως σύνολο θα πρέπει να ορθώσουν το ανάστημά τους στον Ντόναλντ Τραμπ που ορκίζεται σήμερα πρόεδρος των ΗΠΑ και στις πολιτικές του, ειδάλλως μπορεί να «συντριβούν».

«Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια εξαιρετικά κυριαρχική μορφή πολιτικής, μέσω του δολαρίου, μέσω της βιομηχανικής τους πολιτικής, μέσω του γεγονότος ότι μπορούν να αιχμαλωτίσουν τις παγκόσμιες επενδύσεις και την παγκόσμια έρευνα», δήλωσε ο Μπαϊρού στη διάρκεια ομιλίας του για το Νέο Έτος στην πόλη Πο.

«Και αν δεν κάνουμε τίποτα, η μοίρα μας είναι πολύ απλή - θα μας κυριαρχήσουν. Θα συντριβούμε. Θα περιθωριοποιηθούμε», σημείωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

«Και ο τρόπος που θα αντιδράσουμε, αυτό είναι απόφαση που εναπόκειται μόνον στον γαλλικό λαό και στην Ευρώπη, διότι σαφώς, χωρίς την Ευρώπη, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», πρόσθεσε ο Μπαϊρού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Δημογραφικό: Εγκατέλειψαν την Ελλάδα οι μισοί αλλοδαποί το τελευταίο έτος - Μειώθηκε ο πληθυσμός τους κατά 133.000 άτομα

Mykonos Chocolate: Η ιδέα έξι Μυκονιατών έγινε sold out μέσα σε λίγες ημέρες

«Πάγος» στον νέο διαγωνισμό για τις 1.000 κάμερες στους δρόμους κατά των παραβάσεων

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider