Παναγιωτόπουλος: Το μεταναστευτικό είναι μία πολυπαραγοντική εξίσωση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παναγιωτόπουλος: Το μεταναστευτικό είναι μία πολυπαραγοντική εξίσωση
Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η παράδοση-παραλαβή από τον απερχόμενο υπουργό Δημήτρη Καιρίδη, στο νέο υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η παράδοση-παραλαβή από τον απερχόμενο υπουργό Δημήτρη Καιρίδη, στο νέο υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο κ. Καιρίδης μίλησε για το έργο που έγινε τους τελευταίους μήνες στο υπουργείο και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την ευκαιρία που του έδωσε. «Τους έντεκα μήνες που είχαν την ευθύνη του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, έγιναν πολλά» σημείωσε ο απερχόμενος υπουργός και προσέθεσε ότι το υπουργείο διαχειρίστηκε με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια και σύμφωνα με το νόμο τις αυξημένες ροές το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2023. Μίλησε ακόμα και για την αντιμετώπιση των χρηματοδοτικών κενών που παρουσιάστηκαν καθώς και για την εξασφάλιση πρόσθετων ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων. Ο κ. Καιρίδης αναφέρθηκε ακόμα στη συνεργασία με την Τουρκία σχετικά με το μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι «δεν ήταν εύκολο και ότι απαιτούσε θάρρος και όραμα», συμπληρώνοντας ότι τελικά βελτιώθηκε τους προηγούμενους μήνες η ανταπόκριση των τουρκικών αρχών. Υποστήριξε επίσης εκ νέου τη μέση οδό στο μεταναστευτικό, «μακριά από τις αφέλειες της μιας πλευράς αλλά και τις κραυγές τις άλλες», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Καιρίδης.

«Είμαστε περήφανοι για την πολιτική μας και τα αποτελέσματά της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μεγάλη ευκαιρία που μου έδωσε να συμμετέχω στο κυβερνητικό έργο και να προσφέρω όσο μπορώ για μία καλύτερη Ελλάδα. Τον ευχαριστώ για τη μακρά εμπιστοσύνη του εδώ και χρόνια. Στην πολιτική είμαστε όλοι μέλλοντες τέως και ήρθε η ώρα και για μένα να γίνω τέως υπουργός. Παραμένω ωστόσο βουλευτής και στρατιώτης της παράταξης στον μεγάλο αγώνα που έχουμε μπροστά μας υπό την ηγεσία του Κ. Μητσοτάκη» τόνισε ο κ. Καιρίδης και συμπλήρωσε: «Χαίρομαι ειλικρινά που παραδίδω σε ένα συμπατριώτη μου, με τον οποίο γνωριζόμαστε από παιδιά. Χαίρομαι που ως Καβαλιώτης παραδίδω σε έναν Καβαλιώτη. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν χρειάζεται συστάσεις Είναι ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη της παράταξης και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει περίφημα. Φίλε Νίκο, καλωσόρισες στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και καλή επιτυχία στο έργο σου. Οι συνεργάτες μου και εγώ θα είμαστε δίπλα σου σε ότι χρειαστείς. Έχετε πάρα πολλά να κάνετε. Πραγματικά καλή επιτυχία».

Ο νέος υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος μίλησε με θερμά λόγια τον κ. Καιρίδη, χαρακτηρίζοντας τον «εξαιρετικό συνάδελφο» και σημείωσε ότι «όλα όσα συμβαίνουν σε μία πολιτική διαδρομή είναι κομμάτια μιας πορείας, η οποία δίνει πολλές φορές την εντύπωση ότι σταματάει αλλά στην ουσία ποτέ δεν σταματάει. Συνεχίζεται, εξελίσσεται και πολλές φορές οδηγεί σε πιο καινούργια, πιο ενδιαφέροντα μονοπάτια» σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος και ευχαρίστησε τον απερχόμνο υπουργό για τη συνεργασία.

«Σκοπεύω να συνεχιστεί το έργο του πάρα πολύ κρίσιμου εθνικά υπουργείου, στις σωστές κατευθύνσεις που έχουν τεθεί, στους στόχους που τέθηκαν από την πολιτική ηγεσία» τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και προσέθεσε ότι το υπουργείο έχει τεράστια εθνική σημασία δεδομένων των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα και η Ευρωπαϊκή Ένωση. «Το μεταναστευτικό είναι μία πολύπαραγοντική εξίσωση. Υπάρχει η ευρωπαϊκή διάσταση σε μία συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ευρώπη με πάρα πολλές αναδυόμενες και ήδη εκφρασμένες προκλήσεις και εντάσεις γεωπολιτικής φύσης και άλλης που κατά την προσωπική μου εκτίμηση πρόκειται να εντείνουν και το πρόβλημα των μεταναστευτικών ρών και των πιέσεων, άρα ο βαθμός ετοιμότητας ασφαλώς και δεν χαλαρώνει, αντιθέτως θα πρέπει και να ενταθεί ανάλογα με τη συγκυρίες. Έχει όμως και την εθνική του διάσταση, που είναι και αυτή πολυπαραγοντική και έχει να κάνει με το κομμάτι της ασφάλειας, όσον αφορά την προστασία των συνόρων της χώρας και έχει να κάνει με το κομμάτι της οικονομίας», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στη νόμιμη μετανάστευση και στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και τις συνέργειες με άλλα υπουργείοα οι οποίες θα συνεχιστούν, όπως είπε.

«Πιστεύω ότι όλες οι προκλήσεις λύνονται αν υπάρχει συνεργασία, αν υπάρχει αποφασιστικότητα, αν υπάρχει πρόθεση να παλέψεις με τα προβλήματα και αυτό τελικά είναι και το στίγμα που πρέπει να δίνει κάθε πολιτική ηγεσία στο πέρασμά της από κάθε δημόσιο αξίωμα», κατέληξε ο νέος υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αλλαγή σκυτάλης στο Υπουργείο Εργασίας - Τι δήλωσε η Νίκη Κεραμέως

ΥΠΕΘΟ: Ο Χάρης Θεοχάρης παρέδωσε στον Χρίστο Δήμα

Κασσελάκης για ανασχηματισμό: Δεξιά ανακύκλωση - Περσινά ξινά σταφύλια

gazzetta
gazzetta reader insider insider