ΗΠΑ: Xάος στο αμερικανικό Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Xάος στο αμερικανικό Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε σήμερα τον προϋπολογισμό του ομοσπονδιακού κράτους για το 2024, ύψους 1,2 τρισ. δολαρίων, με ψήφους 286 υπέρ και 134 κατά, οι περισσότερες από τους Δημοκρατικούς.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε σήμερα τον προϋπολογισμό του ομοσπονδιακού κράτους για το 2024, ύψους 1,2 τρισ. δολαρίων, με ψήφους 286 υπέρ και 134 κατά, οι περισσότερες από τους Δημοκρατικούς. Η απόφαση προκάλεσε προκαλώντας την οργή των συντηρητικών που απειλούν να καθαιρέσουν τον πρόεδρο του σώματος Μάικ Τζόνσον.

Η βουλεύτρια Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, που πρόσκειται στον Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε πως κατέθεσε πρόταση για την απομάκρυνση του Ρεπουμπλικανού προέδρου, κατηγορώντας τον για «προδοσία». «Χρειαζόμαστε έναν νέο πρόεδρο», δήλωσε η ίδια σε δημοσιογράφους, κατηγορώντας τον πρόεδρο, που βρίσκεται στη θέση αυτή από τον Οκτώβριο, ότι βρίσκεται «στην αγκαλιά των Δημοκρατικών».

Το Κογκρέσο, εντούτοις, πρέπει με κάθε τίμημα να εγκρίνει αυτόν τον προϋπολογισμό ύψους πριν από τα μεσάνυχτα, προκειμένου να αποφύγει μια μερική αναστολή λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Όμως, το χρονοδιάγραμμα είναι ακόμη ασαφές σχετικά με τη διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας στη Γερουσία, τροφοδοτώντας τους φόβους μιας παράλυσης, ακόμα και προσωρινής, του ομοσπονδιακού κράτους, το γνωστό «shutdown».

«Ας τελειώσουμε τη δουλειά σήμερα», προέτρεψε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει κυρώσεις σε 33 άτομα για τον θάνατο του Ναβάλνι

Μεσανατολικό: Νέα ψηφοφορία ΟΗΕ αύριο για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Τουλάχιστον 40 νεκροί και 100 τραυματίες από τους πυροβολισμούς στη Μόσχα - Δεν έχουμε σχέση, λέει η Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider