Ο Πρόεδρος της Αργεντινής κατηγορείται για μεγάλη αύξηση αποδοχών... στον εαυτό του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Πρόεδρος της Αργεντινής κατηγορείται για μεγάλη αύξηση αποδοχών... στον εαυτό του
Πήρε αύξηση 48%, την ώρα που προωθούσε πακέτο λιτότητας στη χώρα του!

Ο Χαβιέρ Μιλέι της Αργεντινής κατηγορήθηκε για υποκρισία καθώς φέρεται να «ενορχήστρωσε» μια σημαντική αύξηση των προεδρικών αποδοχών την ίδια στιγμή που προωθούσε ένα πακέτο λιτότητας, σε ένα σκάνδαλο που συγκλόνισε την κυβέρνηση του δεξιού λαϊκιστή.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης έστρεψαν το στόχαστρο στον Μιλέι το Σαββατοκύριακο, δημοσιεύοντας λεπτομέρειες στα social media που δείχνουν ότι ο ακαθάριστος μηνιαίος μισθός του αυξήθηκε σε κάτι περισσότερο από 6 εκατομμύρια πέσος (7.073 δολάρια με βάση την επίσημη συναλλαγματική ισοτιμία της Αργεντινής) τον περασμένο μήνα. Το ποσό αντανακλά αύξηση 48% στις προεδρικές αποδοχές από τον Ιανουάριο.

Ο Μιλέι είπε στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξης τη Δευτέρα ότι διέταξε την απόλυση του υπουργού Εργασίας Ομάρ Γιασίν για το σκάνδαλο, εξηγώντας ότι η αύξηση των αποδοχών για τον ίδιο και τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη ήταν «ένα λάθος που δεν έπρεπε να γίνει».

Ο ελευθεριακός οικονομολόγος, ο οποίος συχνά συγκρίνεται με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, προσπάθησε να υπερασπιστεί την αύξηση μισθού υποστηρίζοντας ότι έγινε αυτόματα, στη βάση ενός διατάγματος που είχε υπογράψει η πρώην πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ πριν από 14 χρόνια.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, ωστόσο, υποστήριξαν ότι έχει μπει η υπογραφή του ίδιου του προέδρου σε ένα διάταγμα του Φεβρουαρίου που επέτρεψε την αύξηση των αποδοχών.

Φώτο: Getty Images/Ideal

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider