Κασσελάκης: Έχω βγει ενισχυμένος από το Συνέδριο - Λάθος που δεν εμφανίστηκε ο Τσίπρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κασσελάκης: Έχω βγει ενισχυμένος από το Συνέδριο - Λάθος που δεν εμφανίστηκε ο Τσίπρας
«Προφανώς έχω βγει ενισχυμένος από το Συνέδριο. Όλο το στάδιο σειόταν και έλεγε "κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη". Υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω στον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε επί Αλέξη Τσίπρα. Κυρίαρχη εκτίμηση είναι εκείνη των μελών. Έδωσαν το στίγμα "φτάνει πια, ο Στέφανος είναι ο πρόεδρός μας". Δεν τίθεται κανένα θέμα αμφισβήτησης. Έχω ξεκάθαρη εντολή για ριζικές αλλαγές και να πάω σε όλες τις επόμενες εκλογές».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση του «εκρηκτικού» Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλά για τις εξελίξεις στο κόμμα, για τις εσωκομματικές ισορροπίες και την «επόμενη μέρα». Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε αρχικά: «Προφανώς έχω βγει ενισχυμένος από το Συνέδριο. Όλο το στάδιο σειόταν και έλεγε "κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη". Υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω στον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε επί Αλέξη Τσίπρα. Κυρίαρχη εκτίμηση είναι εκείνη των μελών. Έδωσαν το στίγμα "φτάνει πια, ο Στέφανος είναι ο πρόεδρός μας". Δεν τίθεται κανένα θέμα αμφισβήτησης. Έχω ξεκάθαρη εντολή για ριζικές αλλαγές και να πάω σε όλες τις επόμενες εκλογές».

«Ξεκάθαρη η εντολή»

«Η κ. Γεροβασίλη είπε στην ουσία ότι δεν επιθυμούσε να είναι πρόεδρος του κόμματος. Από τη στιγμή που δεν επιθυμεί de facto να είναι υποψήφια και έχεις ένα Συνέδριο που σου λέει σε στηρίζουμε χωρίς κανέναν αστερίσκο, είναι ξεκάθαρη η εντολή. Το πιο εύκολο θα ήταν να πηγαίναμε σε εσωκομματικές εκλογές και να τις κέρδιζα με 90% και να έλεγα “δείτε” και μετά τι;. Θα ήταν μία ανούσια διαδικασία. Ο ΣΥΡΙΖΑ να ανασυγκροτηθεί γρήγορα και να συνενώσει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Δεν μας είχε ενημερώσει ο Αλέξης Τσίπρας. Ενημερωθήκαμε ένα λεπτό πριν την ανάρτηση της δήλωσής του. Σέβομαι την πρωτοβουλία του. Ήταν λάθος να μην εμφανιστεί στο Συνέδριο να τον ακούσουν αυτοπροσώπως. Πέρα από αυτό, μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο τον Αλέξη τι ακριβώς σκεφτόταν και τι θέλει να κάνει από εδώ και πέρα. Πάντως εγώ δεν πρόκειται να σταματήσω. Θεωρώ ότι έχει υπάρξει μια ξεκάθαρη εντολή ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να αρχίσει ένα νέο κύκλο υπό την ηγεσία μου και αυτό ακριβώς θα κάνω» πρόσθεσε.

Για το πώς είναι οι σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα μετά από όλα όσα έγιναν ανέφερε « Δεν νομίζω ότι ωφελεί κανέναν να σχολιάσω παραπάνω αυτό το ζήτημα. Νομίζω είναι ένα ενδιαφέρον μικροπολιτικό ερώτημα, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν λύνει τα προβλήματα του ελληνικού λαού. Ο κύκλος του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ ’15 -’19 έχει κλείσει. Αρχίζει ένας καινούργιος κύκλος υπό την ηγεσία μου και έτσι θα πορευτούμε». «Η καρδιά μου ήταν ραγισμένη λόγω των συνέδρων που βλέπουν καταστάσεις να τους πληγώνουν» συμπλήρωσε.

«Ενωμένος και διευρυμένος ΣΥΡΙΖΑ»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας: «Όποιος έχει βγει σήμερα και προσπαθεί να μεταπείσει την κοινή γνώμη ότι κάπως βγήκα λαβωμένος, πολύ απλά δεν παρακολούθησε το συνέδριο. Απλά πράγματα. Προσκαλώ όλους οι οποίοι αμφισβητούν τι έγινε στο συνέδριο, απλά να κοιτάξουν το βίντεο από το συνέδριο. Πρώτον. Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος θα είναι, αλλά πρέπει να είναι και διευρυμένος. Ένα κόμμα του 17% δεν κυβερνά τη χώρα. Παρέλαβα ένα κόμμα το οποίο δεν ήταν κυβερνητικό κόμμα. Και πρέπει λοιπόν να το κάνουμε κυβερνητικό κόμμα. Πώς το κάνουμε αυτό; Με ένα νέο σύγχρονο μοντέλο κόμματος, με ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι είμαστε η μία παράταξη η οποία θα ενώσει όλο τον κόσμο της Κεντροαριστεράς, με μία πολιτική πρόταση η οποία είναι η σύγχρονη αριστερά για τα σύγχρονα προβλήματα».

«Έχω μία πρώιμη εικόνα για το ερωτηματολόγιο. Τα μέλη θα αποφασίσουν πού θέλουν να κατευθύνουν το κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενιαίο κόμμα. Ακόμα και η λέξη "Συνασπισμός" στην ουσία δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Θέλουμε ανοιχτές αγορές με εργασιακά δικαιώματα, με κοινωνικό κράτος, με κράτος πρόνοιας, με κράτος δικαίου, με μια εξωτερική πολιτική η οποία δεν βρίσκει τη χώρα μας να εμπλέκεται σε περιπέτειες των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών και με μια στιβαρή άμυνα και με ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση. Η διαφορά τώρα είναι ό, τι λέμε ότι το προοδευτικό κέντρο, το εύρος το οποίο καλύπτουμε, έχει εξίσου μεγάλη σημασία με την παραδοσιακή Αριστερά μέσα στο κόμμα μας και ότι η σύγχρονη Αριστερά σε σχέση με μια διαχειριστική κεντροδεξιά που είναι ένα μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, επιτρέψτε μου να πω, ένα τρίτο τουλάχιστον θα έλεγα όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις και στην ισότητα στο γάμο, αλλά και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που το ναι γίνεται ίσως και μετά όχι. Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει. Δείχνει ένα ξεκάθαρο στίγμα που δεν το δείχνει το τρίτο κόμμα της χώρας, το ΠΑΣΟΚ. Χρειάζεται ο κόσμος να στηρίξει την προσπάθεια για μία σύγχρονη Αριστερά στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ακόμα και ως συνταγματικό αντίβαρο πρακτικά εντός της χώρας, συνταγματικό εννοώ για την καταπάτηση τους κράτους δικαίου να είμαι ξεκάθαρος» επεσήμανε.

«Το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου είναι σωστό και συμφωνώ και το προκάλεσαν οι πράξεις Μητσοτάκη. Είναι υπό αίρεση αυτό το ψήφισμα. Στο χέρι του Μητσοτάκη είναι να αποφύγουμε το σενάριο να μην πάρουμε κάποια χρήματα από την Ευρώπη λόγω του ψηφίσματος. Το μη κερδοσκοπικό στην Ελλάδα μπορεί να γίνει ύπουλα κερδοσκοπικό. Ρώτησα τι μπορεί να προσφέρει ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα το οποίο δεν μπορούμε να θεσμοθετήσουμε μέσω των δημόσιων» ανέφερε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Ο Παππάς έστειλε σπίτι του τον Τσίπρα, όχι ο Κασσελάκης

Aυγέρη: Επιβεβαιώθηκε η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Στ. Κασσελάκη στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Καθαρή λύση» διαμηνύουν πηγές κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider