Ντόναλντ Τραμπ: Πρόστιμο 364 εκατ. δολαρίων για απάτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντόναλντ Τραμπ: Πρόστιμο 364 εκατ. δολαρίων για απάτη
Πρόστιμο 364 εκατομμυρίων δολαρίων θα κληθεί να πληρώσει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Πρόστιμο 364 εκατομμυρίων δολαρίων θα κληθεί να πληρώσει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τους New York Times, καθώς δικαστήριο της πολιτείας της Νέας Υόρκης έκρινε πως σκόπιμα ο ίδιος και οι υιοί του διόγκωσαν την καθαρή τους αξία κατά δισεκατομμύρια δολάρια για να εξαπατήσουν τράπεζες και ασφαλιστές.

Σύμφωνα με τα αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης, με την επιβολή του προστίμου - μαμούθ στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει ακόμη μία δίκη για τις 25 Μαρτίου, κλείνει μία πολυετή υπόθεση κατά τη διάρκεια της οποίας οι δικαστές κλήθηκαν να απορρίψουν τους ισχυρισμούς του τέως προέδρου των ΗΠΑ σχετικά με την περιουσία του. Η δίκη έγινε χωρίς ενόρκους, με τον δικαστή Άρθουρ Φ. Ένγκορον να επιβάλλει μία σειρά πονών, οι οποίες είναι σε θέση να προκαλέσουν οικονομικούς τριγμούς στην «αυτοκρατορία» Τραμπ, εν μέσω άλλων τεσσάρων ποινικών διώξεων.

Ντόναλντ Τραμπ: Τι προβλέπει η ποινή

Όπως υπογραμμίζουν οι New York Times, ο δικαστής Ενγκόρον, όχι μόνο επέβαλε τριετή απαγόρευση που εμποδίζει τον κ. Τραμπ να υπηρετεί σε κορυφαίους ρόλους σε οποιαδήποτε εταιρεία της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένης της δικής του, αλλά επέβαλε την ίδια ποινή και στους γιους του πρώην προέδρου για δύο χρόνια.

Παράλληλα, διέταξε να πληρώσουν περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας. Ένας από τους γιους, ο Έρικ Τραμπ, είναι ο de facto CEO του Οργανισμού Τραμπ και η απόφαση θέτει εν αμφιβόλω το κατά πόσον οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας μπορεί να διευθύνει την επιχείρηση στο εγγύς μέλλον.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της χρηματικής ποινής, η οποία θα μπορούσε να ανέλθει σε 400 εκατομμύρια δολάρια ή και περισσότερο όταν προστεθούν οι τόκοι, αλλά θα πρέπει είτε να βρει τα χρήματα είτε να εξασφαλίσει ομόλογο εντός 30 ημερών. Η απόφαση δεν θα τον θέσει σε «καθεστώς πτώχευσης», διότι το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του είναι δεσμευμένο σε ακίνητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Δεν υπήρξαν επαφές εκ μέρους των ΗΠΑ για τις πυρηνικές δυνατότητες της Μόσχας στο Διάστημα

Μπάιντεν σε Νετανιάχου: «Όχι» στην επιχείρηση στη Ράφα χωρίς εγγυήσεις για τους αμάχους

ΗΠΑ: Δύο ανήλικοι οι κατηγορούμενοι για τους πυροβολισμούς στην παρέλαση του Super Bowl στο Κάνσας

gazzetta
gazzetta reader insider insider