Μητσοτάκης στο Bloomberg: Μπορούμε να διατηρήσουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης - Άφησα πίσω μου το συμβάν με τον Σούνακ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης στο Bloomberg: Μπορούμε να διατηρήσουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης - Άφησα πίσω μου το συμβάν με τον Σούνακ
Για την ελληνική οικονομία που συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία, αλλά και για την ακύρωση της συνάντησής του με τον Ρίσι Σούνακ, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg TV.

Για την ελληνική οικονομία που συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία, αλλά και για την ακύρωση της συνάντησής του με τον Ρίσι Σούνακ, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg TV, στο περιθώριο της συμμετοχής του στη σύνοδο της 28ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP28).

«Περιμένουμε ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα ξεπεράσει αυτή της Ευρωζώνης και αυτό είναι επιτυχία λαμβάνοντας υπόψη τι έχει συμβεί στη χώρα μου τις τελευταίες δεκαετίες», είπε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας την οικονομία ιδιαίτερα ανθεκτική.

Για την επενδυτική βαθμίδα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ήταν πολύ σημαντική και θα βοηθήσει την Ελλάδα στα κόστη δανεισμού. «Αν δείτε τους δείκτες μπορείτε να διαπιστώστε ότι πάμε καλύτερα από χώρες της Ευρωζώνης και μπορούμε να διατηρήσουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης και τα επόμενα χρόνια».

Όσον αφορά την ακύρωση της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως δεν έχει μιλήσει με τον κ. Σούνακ μετά το περιστατικό και πως σε κάθε περίπτωση δεν θέλει να δώσει υπερβολικά μεγάλη σημασία σε αυτό που συνέβη. «Άφησα πίσω μου αυτό το συμβάν», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Στο πνεύμα των μακροχρόνιων και καλών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες, τις οποίες θέλω να διαφυλάξω, δεν έχω πολλά να προσθέσω σε αυτό το θέμα, ούτε και να εμπλακώ στην εσωτερική βρετανική πολιτική. Είπαμε ότι έπρεπε να πούμε πάνω σε αυτό το θέμα και δεν θέλω να σχολιάσω κάτι παραπάνω», δήλωσε από το Ντουμπάι.

Για την κλιματική κρίση, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει τις ευθύνες της και μείωσε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 43% από το 2005, στην πιο ταχεία μείωση σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη παρά την οικονομική κρίση.

«Θέλουμε να εξάγουμε πράσινη ενέργεια αλλά παράλληλα να καλύψουμε τις ανάγκες και των γειτονικών χωρών για πρόσβαση σε φυσικό αέριο», συνέχισε, τονίζοντας ότι «πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί ανά την Ευρώπη ενώ ξοδεύονται τρισεκατομμύρια για την κλιματική αλλαγή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για τα δάνεια - Όλα όσα φέρνει για τους δανειολήπτες 

Societe Generale: Η αναβάθμιση από τη Fitch θα οδηγήσει τα ελληνικά ομόλογα σε κορυφαίους δείκτες

S&P Global: Δέκατος συνεχής μήνας αύξησης της παραγωγής στην ελληνική μεταποίηση ο Νοέμβριος

gazzetta
gazzetta reader insider insider