Χαρίτσης: Δεν είναι προσωπικό το πρόβλημα με τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά βαθιά πολιτικό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαρίτσης: Δεν είναι προσωπικό το πρόβλημα με τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά βαθιά πολιτικό
Για την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις διεργασίες για τη συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας μίλησε στο MEGA ο ανεξάρτητος βουλευτής Αλέξης Χαρίτσης. 

Για την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις διεργασίες για τη συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας μίλησε στο MEGA ο ανεξάρτητος βουλευτής Αλέξης Χαρίτσης.

«Αυτή τη στιγμή κάνουμε όλα τα βήματα με σταθερό τρόπο να αντιμετωπίσουμε τις εκκρεμότητες που έχουμε. Θέλουμε να κάνουμε σταθερά βήματα ώστε η νέα προσπάθεια που κάνουμε να συγκροτηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε.

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να ηγείται της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας τόνισε πως «θα με ενδιέφερε, όπως θα με ενδιέφερε να δω κάποιον/α άλλον/η σε αυτή τη θέση. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα και συλλογικά να προχωρήσουμε μπροστά. Μόνο έτσι μπορούμε να εκφράσουμε την αγωνία των Αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων που βλέπουν ότι υπάρχει ένα μεγάλο κενό στη Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο. Πρέπει να υπάρχει πολιτική έκφραση, με σοβαρότητα, τεκμηρίωση και μαχητικότητα.

Όπως δήλωσε, το όνομα που θα δοθεί στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα θα έχει πολιτικό πρόσημο.

«Δύσκολη και επώδυνη απόφαση η αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε λόγο για μία δύσκολη και επώδυνη απόφαση, αναφερόμενος στην αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πετραδάκι πετραδάκι τον χτίσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 20 χρόνια. Όσοι φύγαμε πήραμε μία πολύ δύσκολη και επώδυνη απόφαση. Ήταν μία απόφαση αναγκαία και επιβεβλημένη».

«Αυτό που βλέπαμε το τελευταίο διάστημα και με την εκλογή της νέας ηγεσίας ήταν ένας εκφυλισμός του χώρου και είναι ακόμα, κι αυτό αποτυπώνεται στις μετρήσεις της κοινής γνώμης. Έπρεπε να βάλουμε φραγμό σε αυτό, γιατί έχουμε μία ευθύνη. Οι διαφορές μας πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Ακούσαμε το τελευταίο διάστημα τον κο Κασσελάκη με τις θέσεις του στα εργασιακά ή το Παλαιστινιακό ή τον τρόπο που αντιμετωπίζει την πολιτική – ο Μεσσίας, ο ηγέτης που αδιαμεσολάβητα πάει στον λαό, δεν υπάρχουν όργανα, διαδικασίες, δημοκρατικές λειτουργίες. Όλα αυτά είναι ξένα προς την Αριστερά» τόνισε.

«Δεν το κάναμε όλο αυτό για τις καρέκλες. Εάν θέλαμε απλά και μόνο ακρέκλες θα μπορούσαμε να δεχτούμε τις θέσεις που μας προτάθηκαν, να κάτσουμε σιωπηλά και να βλέπουμε να εκφυλίζεται ένας ολόκληρος πολιτικός χώρος» συμπλήρωσε.

«Δεν είναι προσωπικό το πρόβλημα με τον Κασσελάκη»

Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε πως το πρόβλημα με τον Στέφανο Κασσελάκη δεν είναι προσωπικό, αλλά βαθιά πολιτικό.

«Έχει να κάνει με τον τρόπο που ασκείται η πολιτική από τον σημερινό αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και την ηγετική του ομάδα, από τις θέσεις που εκφράζει και το αν μπορεί να παρουσιάσει ένα πειστικό πολιτικό σχέδιο που να πείθει αυτή τη στιγμή την κοινωνία. Είδαμε το τελευταίο διάστημα μία πλήρη διάλυση του τρόπου που κάναμε πολιτική όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε.

Ακόμη, ανέφερε ότι οι μετρήσεις δείχνουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν μπορείς να κάνεις πολιτική μόνο με συνθήματα και ατάκες. Χρειάζεσαι πολιτικό περιεχόμενο, ιδιαίτερα όταν έχεις μία κοινωνία που νιώθει να ασφυκτιά γιατί βλέπει την μονοκρατορία Μητσοτάκη και δεν υπάρχει από την Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο ένα αντίπαλο δέος, που να μπορεί πειστικά να απαντήσει στις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να υπάρχει μία σοβαρή πολιτική συγκρότηση, ένα σχέδιο μαζί με την κοινωνία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Σκοπός μας να συνεχίσουμε αυτή τη φιλόδοξη πορεία των μεγάλων μεταρρυθμίσεων

Προσκλητήριο σε επενδυτές στο Λονδίνο ενόψει επενδυτικής βαθμίδας και από την Fitch – Πρωταγωνιστούν οι τράπεζες

ΤΑΙΠΕΔ – PPF: «Πακέτο» 312 διαγωνισμών - συμβάσεων 2,75 δισ. ευρώ - Τα εμβληματικά projects και τα στάδια ωρίμανσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider