Ματαιώνεται το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ματαιώνεται το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ
Ματαιώνεται το ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ, στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων στη Γάζα.

Ματαιώνεται το ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ, στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων στη Γάζα.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους και όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, «οι συνθήκες ασφαλείας δεν επιτρέπουν το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ισραήλ».

Στο Ισραήλ, όπου το τελευταίο διάστημα βρίσκονται στραμμένα τα διεθνή «βλέμματα» εν μέσω της σύγκρουσης με τη Χαμάς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η ακύρωση του ταξιδιού του πρωθυπουργού λαμβάνει χώρα, λίγες ώρες μετά τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Λωρίδα της Γάζας που άφησε πίσω του εκατοντάδες νεκρούς.

Σήμερα, μεταξύ άλλων, συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Η Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ζήτησαν να διεξαχθεί κατεπείγουσα δημόσια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το πρωί της 18ης Οκτωβρίου εξαιτίας του πλήγματος σε νοσοκομείο στη Γάζα», ανέφερε μέσω Telegram ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Μόσχας στον ΟΗΕ, ο Ντμίτρι Πολιάνσκι.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, υπογράμμισε χθες πως ένιωσε «φρίκη» για τους θανάτους «εκατοντάδων παλαιστίνιων αμάχων» σε πλήγμα σε νοσοκομείο στη Γάζα, το οποίο «καταδίκασε σθεναρά», ενώ το αιματοκύλισμα έχει προκαλέσει διεθνή αποτροπιασμό

Την ίδια στιγμή, το Ισραήλ και η Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για τον πολύνεκρο βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα.

Η Χαμάς έκανε λόγο για βομβαρδισμό της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, ενώ ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του μίλησε για εκτοξεύσεις ρουκετών από τον Παλαιστινιακό Ισλαμικό Τζιχάντ.

Εν τω μεταξύ, ακυρώθηκε και η τετραμερής σύνοδος που θα διεξαγόταν σήμερα στην Ιορδανία με τη συμμετοχή του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, του Ιορδανού μονάρχη Αμπντάλα Β΄, του προέδρου της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τις τελευταίες ημέρες επαφές με ηγέτες της ευρύτερης περιοχής, όπως η επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Φατάχ Αλ Σίσι.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε, μάλιστα, τους Ευρωπαίους ομολόγους του για την επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, κατά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σημειώνοντας πως οι τελευταίες εξελίξεις καθιστούν περισσότερο επιτακτική από ποτέ τη στρατηγική συνεργασία της ΕΕ με την Αίγυπτο.

Στην παρέμβασή του, στη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ανάγκη η ΕΕ να μιλά με ενιαία φωνή για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για την περιφερειακή και ευρωπαϊκή ασφάλεια. Παράλληλα, επεσήμανε την ανησυχία της Ελλάδας για τις συνέπειες που θα είχε η επέκταση της κρίσης σε περιφερειακό επίπεδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εκατοντάδες νεκροί από την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας

Γάζα: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σήμερα - Αποτροπιασμός Γκουτέρες

Axios: Οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν νέες κυρώσεις στη Χαμάς εξαιτίας της επίθεσής της στο Ισραήλ

gazzetta
gazzetta reader insider insider