Η ακρίβεια «αποτελεί καρκίνο για εκατομμύρια οικογένειες στην Ιταλία»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ακρίβεια «αποτελεί καρκίνο για εκατομμύρια οικογένειες στην Ιταλία»
Ζητά από την κυβέρνηση Μελόνι «παρεμβάσεις για την συγκράτηση των τιμών λιανικής πώλησης και να μετατραπεί το θέμα της ακρίβειας σε μόνιμη προτεραιότητα της κυβερνητικής ατζέντας».

O πρόεδρος της ιταλικής ένωσης καταναλωτών Codacons, Κάρλο Ριέντσι, αναφέρθηκε στην αύξηση των τιμών στην χώρα και τόνισε ότι «η ακρίβεια αποτελεί καρκίνο για εκατομμύρια οικογένειες, ο οποίος είναι τόσο επιθετικότερος, όσο χαμηλότερο είναι το εισόδημα των νοικοκυριών».

Η ιταλική ένωση καταναλωτών πρόσθεσε ότι σύμφωνα με υπολογισμούς της Τράπεζας της Ιταλίας, για τα φτωχότερα νοικοκυριά ο πληθωρισμός άγγιξε τον περασμένο Δεκέμβριο στην πραγματικότητα το 17%, έναντι 9,9% για τις οικογένειες με υψηλότερο εισόδημα.

Η Codacons αναφέρει, παράλληλα, ότι τον Μάιο φέτος οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 11,9% και κατά 11,3% σε ό,τι αφορά συνολικά το «καλάθι του νοικοκυριού». Για τον λόγο αυτόν, ο πρόεδρος της μεγαλύτερης ένωσης καταναλωτών της χώρας ζητά από την κυβέρνηση Μελόνι «παρεμβάσεις για την συγκράτηση των τιμών λιανικής πώλησης και να μετατραπεί το θέμα της ακρίβειας σε μόνιμη προτεραιότητα της κυβερνητικής ατζέντας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BofA: Ρεκόρ εισροών σε τεχνολογικές μετοχές εν μέσω φρενίτιδας με την AI

Meta: Πλησιάζει το τέλος της τηλεργασίας - «Τουλάχιστον τρεις ημέρες στο γραφείο»

BofA: Η Ελλάδα θα υπεραποδώσει έναντι της Ευρωζώνης - Τι θα φέρει η επενδυτική βαθμίδα - Οι τρεις «καταλύτες»

gazzetta
gazzetta reader insider insider