Τσαπανίδου: Στην Ελλάδα υπήρξε ασυλία στα υπερκέρδη και αποδυνάμωση νοικοκυριών μέσω υψηλού ΦΠΑ

Newsroom
Μοιράσου το
Τσαπανίδου: Στην Ελλάδα υπήρξε ασυλία στα υπερκέρδη και αποδυνάμωση νοικοκυριών μέσω υψηλού ΦΠΑ
«Το 2022, οι ισολογισμοί μόνο των εταιρειών ενέργειας και διύλισης κατέγραψαν υπερκέρδη πάνω από έξι δισεκατομμύρια. Το μέσο νοικοκυριό όμως δε μπορούσε να βγάλει το μήνα από την ακρίβεια και τη λεηλασία του εισοδήματος», αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το 2022, οι ισολογισμοί μόνο των εταιρειών ενέργειας και διύλισης κατέγραψαν υπερκέρδη πάνω από έξι δισεκατομμύρια. Το μέσο νοικοκυριό όμως δε μπορούσε να βγάλει το μήνα από την ακρίβεια και τη λεηλασία του εισοδήματος», αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, σε δήλωσή της.

Τονίζει ότι «σε όλη την Ευρώπη υπήρξε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών», όμως «στην Ελλάδα υπήρξε ασυλία στα υπερκέρδη και αποδυνάμωση των νοικοκυριών μέσω του υψηλού ΦΠΑ». «Αυτή είναι η αισχροκέρδεια του κ. Μητσοτάκη», προσθέτει.

Η κυρία Τσαπανίδου σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να στηρίξει τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας» και πως «η ΝΔ υπόσχεται διεύρυνση της λεηλασίας του εισοδήματος και της περιουσίας μισθωτών και μικρομεσαίων και φοροασυλία στους λίγους και ισχυρούς φίλους της».

«Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα της κάλπης στις 25 Ιούνη», αναφέρει.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τσαπανίδου: Έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των επιχειρήσεων στις πρώτες 50 ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider