Μισέλ: Η ΕΕ θα περιορίσει το εμπόριο των διαμαντιών της Ρωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μισέλ: Η ΕΕ θα περιορίσει το εμπόριο των διαμαντιών της Ρωσίας
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα «περιορίσει το εμπόριο ρωσικών διαμαντιών» στο πλαίσιο των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας εξαιτίας της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα «περιορίσει το εμπόριο ρωσικών διαμαντιών» στο πλαίσιο των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας εξαιτίας της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Σαρλ Μισέλ, στη σύνοδο της G7 στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας.

«Τα ρωσικά διαμάντια δεν είναι παντοτινά», είπε ειρωνικά ο κ. Μισέλ στον Τύπο, επιβεβαιώνοντας πως η ΕΕ θα λάβει προσεχώς μέτρα.

Νωρίτερα, o πρωθυπουργός της Βρετανίας ανακοίνωσε νέες κυρώσεις σε βάρος του τομέα των ορυχείων και των μεταλλείων της Ρωσίας, βάζοντας στο στόχαστρο ειδικά τις ρωσικές εξαγωγές αλουμινίου, διαμαντιών, χαλκού και νικελίου, με σκοπό να περισταλεί η δυνατότητα της Μόσχας να χρηματοδοτεί τον πόλεμο που εξαπέλυσε τον Φεβρουάριο του 2022 στην Ουκρανία.

«Όπως δείχνουν οι ανακοινώσεις που ανακοινώνονται σήμερα, η G7 παραμένει ενωμένη έναντι της απειλής της Ρωσίας και ανυποχώρητη στην υποστήριξη της Ουκρανίας», δήλωσε ο Ρίσι Σούνακ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου που ξεκινά σήμερα στη Χιροσίμα, στη δυτική Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

G7: Ο Ζελένσκι θα συμμετάσχει διά ζώσης στη σύνοδο κορυφής στην Ιαπωνία

Πώς «εξοπλίζονται» οι Βρυξέλλες για σύγκρουση με το Πεκίνο μέσω της G7 - Το σχέδιο των 4 αξόνων

G7: Ιαπωνία και ΗΠΑ συμφώνησαν να συνεχιστούν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider