Μήνυμα Δένδια στην Άγκυρα: Να δούμε μετά τις εκλογές αυτά που μπορούν να μας ενώσουν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μήνυμα Δένδια στην Άγκυρα: Να δούμε μετά τις εκλογές αυτά που μπορούν να μας ενώσουν
«Η ελληνική κοινωνία στάθηκε και θα σταθεί αλληλέγγυα στους Τούρκους πολίτες, ανεξάρτητα από γεωπολιτικά ζητήματα, ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο». 

Στα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε από την Ίμβρο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στέλνοντας μήνυμα στην Άγκυρα κατά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι «ο ελληνικός λαός διέπεται από αισθήματα φιλίας απέναντι στον τουρκικό λαό, και αυτό ανεδείχθη από τα αισθήματα που εκφράσθηκαν, χωρίς καμία ενθάρρυνση, όταν η τραγωδία των σεισμών δοκίμασε την τουρκική κοινωνία».

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «η ελληνική κοινωνία στάθηκε και θα σταθεί αλληλέγγυα στους Τούρκους πολίτες, ανεξάρτητα από γεωπολιτικά ζητήματα, ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο». Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι αμέσως μετά τις εκλογές και στις δυο χώρες, «θα μας δώσει ο Θεός την ευκαιρία να μπορέσουμε να δούμε από την αρχή ό,τι μας χωρίζει και να αναδείξουμε αυτό που είναι πολύ πιο σημαντικό, αυτό που μπορεί να μας ενώσει».

Τσαβούσογλου: Η ένταση με την Ελλάδα μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή

Μήνυμα για επανέναρξη διαλόγου στα ελληνοτουρκικά, έστειλε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενώ ταυτόχρονα απείλησε εμμέσως με… νέα όξυνση της έντασης.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ μιλώντας στο Habeturk, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ηρεμήσαμε μετά τον σεισμό με την Ελλάδα. Αλλά δεν πρέπει να είμαστε αφελείς. Πρέπει να αξιολογήσουμε καλά αυτή την ατμόσφαιρα, να αναβιώσουμε τον μηχανισμό διερευνητικών συνομιλιών μετά τις εκλογές, να μιλήσουμε για το πώς θα τα λύσουμε και να κάνουμε συγκεκριμένα βήματα». «Υπάρχουν πολλά αντικρουόμενα ζητήματα που είναι αλληλένδετα. Εάν αυτά δεν επιλυθούν, η ένταση μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή, δυστυχώς. Είμαστε πάντα έτοιμοι να συζητήσουμε αυτά τα θέματα μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας», κατέληξε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βγάζω 36.000 ευρώ μηνιαίως και δουλεύω 2 ώρες» - Τα «μυστικά» 33χρονης μητέρας

Στην Κέρκυρα ο Αλέξης Τσίπρας με την οικογένειά του για το Πάσχα - Επιμένει σε debate με Μητσοτάκη

Εύα Καϊλή: Πώς θα είναι η ζωή της με το βραχιολάκι - Τα επόμενα βήματα μετά την αποφυλάκιση

gazzetta
gazzetta reader insider insider