Παραπέμπεται σε δίκη για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς ο Ντόναλντ Τραμπ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραπέμπεται σε δίκη για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς ο Ντόναλντ Τραμπ
Έγινε έτσι ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ παραπέμπεται σε δίκη από το σώμα ενόρκων του Μανχάταν μετά από έρευνα για χρήματα που καταβλήθηκαν με σκοπό την εξαγορά σιωπής της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, και έγινε έτσι ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες, ανέφεραν την Πέμπτη οι New York Times.

Οι κατηγορίες, που προκύπτουν από την έρευνα υπό την ηγεσία του Δημοκρατικού εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ, θα μπορούσαν να αναδιαμορφώσουν την προεδρική κούρσα του 2024. Ο Τραμπ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα συνέχιζε την προεκλογική του εκστρατεία για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αν κατηγορούνταν για έγκλημα.

Το σώμα ενόρκων που συγκάλεσε ο Μπραγκ τον Ιανουάριο άρχισε να αξιολογεί στοιχεία σχετικά με τον ρόλο του Τραμπ στην πληρωμή της Ντάνιελς λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, τις οποίες τελικά κέρδισε. Η Ντάνιελς, γνωστή ηθοποιός και σκηνοθέτης ταινιών για ενήλικες, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ, έχει πει ότι έλαβε τα χρήματα σε αντάλλαγμα για να σιωπήσει σχετικά με μια σεξουαλική επαφή που είχε με τον Τραμπ το 2006.

Ο προσωπικός δικηγόρος του πρώην προέδρου Μάικλ Κόεν έχει πει ότι ο Τραμπ έδωσε εντολή για πληρωμές στην Ντάνιελς και σε μια δεύτερη γυναίκα, το πρώην μοντέλο του Playboy Κάρεν ΜακΝτούγκαλ, η οποία επίσης είπε ότι είχε σεξουαλική σχέση μαζί του. Ο Τραμπ έχει αρνηθεί ότι είχε σχέσεις με οποιαδήποτε από τις δύο γυναίκες. Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς εξέτασαν την πληρωμή της Ντάνιελς το 2018, με αποτέλεσμα να επιβληθεί ποινή φυλάκισης στον Κόεν, αλλά να μην απαγγελθούν κατηγορίες στον Τραμπ.

Κανένας πρώην ή εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ποινικές κατηγορίες. Ο Τραμπ αντιμετωπίζει επίσης δύο ποινικές έρευνες από έναν ειδικό σύμβουλο που διορίστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Μέρικ Γκάρλαντ και μία από έναν τοπικό εισαγγελέα στην Τζόρτζια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Απρόσμενη άνοδος για τα νέα επιδόματα ανεργίας - Σε υψηλό 3 εβδομάδων

ΗΠΑ: Η Roku περικόπτει το 6% του προσωπικού της - 63.000 απολύσεις των τεχνολογικών επιχειρήσεων σε 2 μήνες

ΗΠΑ: Σύγκρουση 2 στρατιωτικών ελικοπτέρων στο Κεντάκι - 9 νεκροί

gazzetta
gazzetta reader insider insider