Μπάιντεν: Οι υπεύθυνοι για τις πτωχεύσεις των SVB και Signature Bank «θα λογοδοτήσουν»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάιντεν: Οι υπεύθυνοι για τις πτωχεύσεις των SVB και Signature Bank «θα λογοδοτήσουν»
Προανήγγειλε ότι θα τοποθετηθεί αργότερα σήμερα δημόσια για την κατάρρευση των δύο χρηματοπιστωτικών θεσμών και τις ενέργειες των αρχών.

Tη δέσμευσή του πως οι υπεύθυνοι για την πτώχευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank θα «λογοδοτήσουν», εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

«Δεσμεύομαι σθεναρά ότι οι υπεύθυνοι για αυτό το χάλι θα λογοδοτήσουν πλήρως και ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να ενισχυθεί η εποπτεία και η ρύθμιση των μεγαλύτερων τραπεζών ώστε να μην ξαναβρεθούμε σε αυτή τη θέση», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Ο αμερικανικός λαός και οι αμερικανικές επιχειρήσεις μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη πως οι αποταμιεύσεις τους θα είναι εκεί όταν τις χρειάζονται», έσπευσε να συμπληρώσει.

Επίσης, προανήγγειλε ότι θα τοποθετηθεί αργότερα σήμερα δημόσια για την κατάρρευση των δύο χρηματοπιστωτικών θεσμών και τις ενέργειες των αρχών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Greenwahsing: Πώς να διακρίνουμε εάν οι επιχειρήσεις λένε την αλήθεια

Η Silicon Valley Bank και η Ευρώπη – DBRS: Εντός, εκτός και επί τα αυτά - Κάτι ετοιμάζει η Eurobank – Τα μερίσματα και ο SSM – Τα ξενοδοχεία στο Ελληνικό – Οι υπογραφές των οδικών έργων

Πρόσβαση σε όλες τις καταθέσεις τους θα έχουν από σήμερα οι πελάτες της SVB

gazzetta
gazzetta reader insider insider