Σφοδρή επίθεση Σοϊλού στις ΗΠΑ: «Μόνη έγνοια του πρέσβη, η οργάνωση πραξικοπήματος»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σφοδρή επίθεση Σοϊλού στις ΗΠΑ: «Μόνη έγνοια του πρέσβη, η οργάνωση πραξικοπήματος»
Σφοδρή επίθεση με πρωτοφανείς κατηγορίες εξαπέλυσε εναντίον των ΗΠΑ ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατηγορώντας τις αμερικανικές κυβερνήσεις για παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας αλλά και για την οργάνωση πραξικοπημάτων.

Σφοδρή επίθεση με πρωτοφανείς κατηγορίες εξαπέλυσε εναντίον των ΗΠΑ ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατηγορώντας τις αμερικανικές κυβερνήσεις για παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας αλλά και για την οργάνωση πραξικοπημάτων.

«Κάθε πρέσβης των ΗΠΑ που έρχεται στην Τουρκία έχει την αγωνία το πώς θα κάνει πραξικόπημα ή θα βάλει κάποιους να κάνουν πραξικόπημα. Αυτή είναι βασική ατυχία της Τουρκίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σοϊλού, όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ.

«Από αυτό εδώ το βήμα απευθύνομαι στον πρέσβη των ΗΠΑ. Ξέρω καλά ποιους δημοσιογράφους βάζεις να γράφουν. Να αποσύρεις τα βρώμικα σου χέρια πάνω από την Τουρκία! Το ξαναλέω. Να αποσύρεις τα βρώμικα σου χέρια πάνω από την Τουρκία».

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου καταφέρθηκε με τη σειρά του εναντίον των δυτικών χωρών, με αφορμή το κλείσιμο πρεσβειών και προξενικών αρχών, υπό τους φόβους τρομοκρατικής επίθεσης, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή «εσκεμμένη» και προσθέτοντας πως οι χώρες που προέβησαν σ' αυτή δεν μοιράστηκαν με την Τουρκία καμιά πληροφορία για τους «λόγους ασφαλείας» που επικαλέσθηκαν.

«Πιστεύουμε πως ήταν εσκεμμένο», δήλωσε ο Τσαβούσογλου αναφερόμενος στο κλείσιμο των προξενείων. «Αυτό ακριβώς είπαμε όταν καλέσαμε τους πρεσβευτές στο υπουργείο», πρόσθεσε μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη με τον υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής Σαντιάγο Καφιέρο που επισκέπτεται την Τουρκία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες στα νησιά

Τουρκία: «Πυρά» κατά ΗΠΑ και Ευρώπης για το κλείσιμο πρεσβειών μετά από απειλές για επίθεση

Ρωσία: Επιστροφή σε ημέρες... Στάλιν και οικονομία γκουλάγκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider