Qatargate: Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας για Ταραμπέλα και Κοτσολίνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Qatargate: Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας για Ταραμπέλα και Κοτσολίνο
Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ να έχει κατασχεθεί από τις έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την Πέμπτη υπέρ της άρσης της ασυλίας δύο ευρωβουλευτών, στο πλαίσιο των εξελίξεων γύρω από το Qatargate.

Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν την άρση της ασυλίας του Βέλγου Μαρκ Ταραμπέλα και του Ιταλού Αντρέα Κοτσολίνο, μετά από σχετικό αίτημα των βελγικών εισαγγελικών αρχών.

Η άρση της ασυλίας έρχεται στον απόηχο των ερευνών και των συλλήψεων μελών του Ευρωκοινοβουλίου, όπως της Εύας Καϊλή, με πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ να έχει κατασχεθεί από τις έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο, μετέδωσε το Bloomberg.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνει τις εκθέσεις μου που εξουσιοδοτούν την άρση των ασυλιών των κ.κ. Ταραμπέλα & Κοτσολίνο στο πλαίσιο του QatarGate. Η δικαιοσύνη προχωρεί, αλλά η πολιτική απάντηση βρίσκεται σε αδιέξοδο: απαιτούνται ριζικές & άμεσες μεταρρυθμίσεις απέναντι στη διαφθορά!» ανέφερε με ανάρτησή της στο Twitter η εισηγήτρια Μανόν Ομπρί.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με βελγικά δημοσιεύματα, ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης, ο πρώην ευρωβουλευτής της Ιταλίας Πιερ Αντόνιο Παντσέρι κατέθεσε στους ανακριτές ότι είχε δωροδοκήσει τον ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα με συνολικά 120.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Qatargate: Σήμερα στο ΕΚ η ψηφοφορία για άρση ασυλίας των Ταραμπέλα και Κοτσολίνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider