Γερμανία: O Μπόρις Πιστόριους νέος υπουργός Άμυνας, με απόφαση Σολτς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: O Μπόρις Πιστόριους νέος υπουργός Άμυνας, με απόφαση Σολτς
Είναι από το 2013 υπουργός Εσωτερικών στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας και δεν έχει αναλάβει ποτέ μέχρι σήμερα θέση στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Ο καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, θα προτείνει τον Μπόρις Πιστόριους για τη θέση του ομοσπονδιακού υπουργού Άμυνας της χώρας, στον απόηχο της παραίτησης της Κ. Λάμπρεχτ από τη θέση.

Το 62χρονο μέλος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) είναι από το 2013 υπουργός Εσωτερικών στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας και δεν έχει αναλάβει ποτέ μέχρι σήμερα θέση στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Την είδηση μετέδωσαν το κρατικό ARD και το Spiegel, ενώ την επιβεβαίωσε και το Bloomberg.

Ο Πιστόριους θα πρέπει να εγκριθεί από την κυβέρνηση συνασπισμού του Σολτς (SPD, Πράσινοι και FDP), σε μια περίοδο που το Βερολίνο αντιμετωπίζει πιέσεις για τη στρατιωτική ενίσχυση που στέλνει στην Ουκρανία εν μέσω του πολέμου με τη Ρωσία.

Ο νέος υπουργός θα πρέπει να διαχειριστεί άμεσα την αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων και τις ανάγκες του πολέμου στην Ουκρανία. Επιπλέον, την Παρασκευή στη βάση του Ράμσταϊν συναντώνται οι υπουργοί 'Άμυνας των δυτικών συμμάχων προκειμένου να συζητήσουν περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία. Κεντρικό θέμα της συνάντησης αναμένεται να είναι και το ενδεχόμενο παράδοσης αρμάτων μάχης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider