Γερμανός υπ. Υγείας: «Φρένο» στην «απληστία» που έχουν ορισμένοι επενδυτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανός υπ. Υγείας: «Φρένο» στην «απληστία» που έχουν ορισμένοι επενδυτές
Αυστηρό μήνυμα από τον υπουργό Υγείας της Γερμανίας που μάλιστα έκανε λόγο μέχρι και για επενδυτές - «ακρίδες» στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ σχεδιάζει να παρουσιάσει νομοσχέδιο το πρώτο τρίμηνο του 2023 για να σταματήσει, όπως αποκάλεσε, επενδυτές - «ακρίδες» και την «απόλυτη απληστία» τους «για κέρδος», οι οποίοι που πληρώνουν και στεγάζουν διάφορα εξειδικευμένα ιατρεία.

«Δεν θεωρώ ότι τα διψήφια κέρδη είναι δικαιολογημένα», υπογράμμισε την Κυριακή σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild. «Αν έχεις απόδοση 10% ή περισσότερο, αυτό είναι δύσκολα εφικτό με τη σοβαρή ιατρική» πρόσθεσε σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Λάουτερμπαχ σημείωσε πως τα ιατρεία στη Γερμανία θα πρέπει «να ανήκουν σε αυτούς που εργάζονται πραγματικά εκεί» και κατήγγειλε την «παράλογη έννοια του κέρδους στο σύστημα της υγειονομικής περίθαλψης» ενώ με τον νόμο του θα βάλει τέλος στους διάσημους γιατρούς που δανείζουν το όνομά τους σε δεκάδες ιατρεία.

Οι νέοι γιατροί εκεί ασχολούνται με την άχρηστες και κακής ποιότητας θεραπείες, προκειμένου να επιτύχουν «παράλογους στόχους κέρδους», τόνισε.

Οι εταιρείες που επενδύουν στον χώρο της Υγείας μπορούν να συμβάλουν στην προώθηση της καινοτομίας και να παρέχουν σταθερή χρηματοδότηση, ωστόσο η ανυπομονησία τους για κέρδη μπορεί να έρθουν σε σύγκρουση με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα ενός ιατρείου και τις απαιτήσεις των γιατρών.

«Η ιδέα εδώ είναι ότι οι εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων αγοράζουν και στη συνέχεια οι επενδυτές περιμένουν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω σε περίπου πέντε έως επτά χρόνια με κέρδος 20% έως 30%», δήλωσε ο Φράνσις Τζ. Κρόσον, μέλος της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης προσθέτοντας πως: «αυτή δεν είναι μια κατάσταση που οδηγεί σε μακροχρόνιες σχέσεις και επενδύσεις για τη βελτίωση των πρακτικών – είναι ακριβώς το αντίθετο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παραδοχή Μασκ για Twitter: «Έκανα γκάφες, είμαι καινούργιος εδώ»

Πούτιν: «Ναι» σε διαπραγματεύσεις για αποδεκτές λύσεις - «Πυρά» στη Δύση

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς παρεμβάσεις των Ελλήνων για εξοικονόμηση ενέργειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider